donderdag 17 september 2015

Televizier Aanstormend Talent Award genomineerde Dionne Stax te gast in RTL Late Night van presentator Humberto Tan


Televizier Aanstormend Talent Award genomineerde Dionne Stax te gast in RTL Late Night van presentator Humberto Tan

Dionne Stax RTL Late Night 16 september 2015... door dionnestaxfan
Dionne Stax RTL Late Night 16 september 2015 Humberto Tan Televizier Aanstormend Talent Award

Vanavond in RTL Late Night: Gerard Ekdom praat over zijn favoriete James Bond-song. Ylva Poelman praat over de natuur als uitvinder. Genomineerden van 'Televizier Aanstormend Talent Award' Dionne Stax en Jan Versteegh schuiven aan. Leerorkest geeft kinderen muziekles in groepjes.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Sanne ontvangt 'Amalia-viool' van Koningin Máxima
De 11-jarige Sanne Wiering had vandaag de dag van haar leven. Koningin Máxima overhandigde vandaag de speciale 'Amalia-viool' aan Het Leerorkest. Aan Sanne de eer om de komende tijd deze bijzondere viool te bespelen.

In deze uitzending van RTL Late Night was Gerard Ekdom te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 13 werd uitgezonden op woensdag 16 september door RTL4.

De Headlines van woensdag 16 september 2015

Luuk Ikink praat je bij over het nieuwe paspoort van Mark Rutte, een onderwatergoochelaar en laat de nieuwste viral video's zien. Humberto Tan komt niet meer bij!

Aanstormend Talent Award-genomineerden in RTL Late Night

NOS-nieuwslezeres Dionne Stax en BNN-presentator Jan Versteegh schuiven woensdagavond aan bij Humberto Tan in RTL Late Night om te praten over hun top vijf positie in de tussenstand van de Televizier Aanstormend Talent Award, die woensdag bekend is gemaakt door Televizier.

Dionne en Jan staan momenteel samen met Arjen Lubach, Luuk Ikink en Niels van der Laan in de top vijf. Arjen brak vorig jaar door, door zijn programma Zondag met Lubach. Ook Luuk brak onlangs door, door zijn televisieklus in RTL Late Night. Niels werd bekend door De Kwis.

Het draait uiteindelijk allemaal om de top 3 te halen. Alleen de top 3 wordt genomineerd voor de Televizier Aanstormend Talent Award. Vorig jaar werd de Televizier Aanstormend Talent Award gewonnen door GTST-ster Ruud Feltkamp. Toen was Luuk ook al genomineerd voor de prijs.

Het jaar daarvoor won SBS6-ster en vriend van Jan Smit en Nick & Simon, Kees Tol, de Televizier Aanstormend Talent Award. Alle winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat op donderdag 15 oktober plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Naast de genomineerden voor de Televizier Aanstormend Talent Award zijn woensdagavond ook de 11-jarige vioolspeler Sanne Wiering, Leerorkest-oprichter Marco de Souza en advocaat Alexander de Swart te gast. Ook Gerard Ekdom, winnaar van de Talent Award in 2012, is woensdag te gast.

Arjen Lubach en Dionne Stax maken kans op Talent Award

Arjen Lubach, Dionne Stax, Jan Versteegh, Luuk Ikink en Niels van der Laan staan in de tussenstand top vijf van de Televizier Aanstormend Talent Award. Het draait uiteindelijk allemaal om de top 3 te halen. Alleen de top 3 wordt genomineerd voor de Televizier Aanstormend Talent Award.

Vorig jaar werd de Televizier Aanstormend Talent Award gewonnen door GTST-ster Ruud Feltkamp. De acteur versloeg met zijn winst RTL Late Night-sidekick  Luuk Ikink en tv-persoonlijkheid Richard Groenendijk, bekend van zijn typetje Jopie Parlevliet in de RTL4-show De Jopie Parlevliet Show.

Het jaar daarvoor won SBS6-ster Kees Tol de Televizier Aanstormend Talent Award. De carrière van Tol ging na het winnen van de prijs in een stroomverstelling. De vriend van Jan Smit en Nick & Simon versloeg in 2013 GTST-acteur Ferry Doedens en de Nederlandse cabaretier Pieter Derks.

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 is op 26 augustus gestart en eindigt op maandag 28 september 9:00 uur. Alle winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat op donderdag 15 oktober plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Vanavond in RTL Late Night: Gerard Ekdom praat over zijn favoriete James Bond-song. Ylva Poelman praat over de natuur als uitvinder. Genomineerden van 'Televizier Aanstormend Talent Award' schuiven aan. Leerorkest geeft kinderen muziekles in groepjes.

Lubach en Stax dingen mee naar Talent Award

Arjen Lubach en Dionne Stax maken kans op de Televizier Aanstormend Talent Award. De VPRO-presentator en NOS-presentatrice behoren tot de vijf televisietalenten die in de race zijn voor een nominatie voor de prijs van tv-gids Televizier. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Ook Jan Versteegh (BNN) en Niels van der Laan (VARA) dingen nog mee naar de Talent Award. Luuk Ikink, bekend van het RTL 4-programma RTL Late Night, maakt net als vorig jaar kans op de prijs. "Ik zal wel heel veel talent hebben dan", grapte Ikink in RTL Boulevard over zijn tweede nominatie. Vorig jaar zag Ikink Ruud Feltkamp naar huis gaan met de prijs.

Wie van de vijf kanshebbers dit jaar wint, wordt volgende maand duidelijk tijdens de uitreiking van de Televizier-prijzen. Het Gouden Televizier Ring-Gala vindt op donderdag 15 oktober plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Wie zijn volgens het Nederlandse publiek de grootste tv-talenten van 2015? Het is tijd om de allerlaatste tussenstand bekend te maken.

De Aanstormend Talent Award is een prijs die je tv-carrière een enorme boost kan geven, Kees Tol, Lieke van Lexmond, Jan Kooijman en Ruud Feltkamp wisten de prijs al eens op hun naam de schrijven. Dit is de tussenstand in de categorie Aanstormend Talent Award 2015. aan jullie voor.
Tussenstand Aanstormend Talent Award 2015 (in alfabetische volgorde)

• Arjen Lubach (VPRO)
• Dionne Stax (NOS)
• Jan Versteegh (BNN)
• Luuk Ikink (RTL 4)
• Niels van der Laan (VARA)

Nu al trots op kanshebbers Gouden Televizier-Ring

De belangrijkste televisieprijzen van het jaar worden al over één maand uitgereikt. Gisteren werden onder andere de tien grootste kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring 2015 bekendgemaakt. En trots kunnen we nu al zijn: zes van deze tien genomineerden zijn gemaakt door de publieke omroep.

Kijkers kunnen nog anderhalve week stemmen op hun favoriete tv-programma en beslissen wie de felbegeerde gouden ring mee naar huis mag nemen. De grootste kanshebbers van de publieke omroep, waar tot nu toe het meeste op gestemd is, zijn: De Slimste Mens (KRO-NCRV), Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (BNN), Heel Holland Bakt (Omroep MAX), Over Mijn Lijk (BNN), Smeris (BNN) en Streetlab (KRO-NCRV).

Stemmen kan nog tot maandag 28 september. Vervolgens wordt vastgesteld welke drie (jeugd)programma’s, presentatoren en presentatrices zijn genomineerd in de categorieën Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award. Op 15 oktober worden de belangrijkste televisieprijzen van het jaar uitgereikt.

Hieronder een overzicht van de kanshebbers van de publieke omroep in de andere categorieën.

Zilveren Televizier-Ster Man

    Art Rooijakkers (AVROTROS)
    Jandino Asporaat (NTR / RTL 4)
    Matthijs van Nieuwkerk (VARA)
    Valerio Zeno (BNN)

Zilveren Televizier-Ster Vrouw

    Eva Jinek (KRO-NCRV)
    Floortje Dessing (BNN)
    Geraldine Kemper (BNN)
    Martine Bijl (Omroep MAX)• Sophie Hilbrand (BNN)

De Gouden Stuiver

    Bommetje! (AVROTROS)
    Brugklas (AVROTROS)
    BZT Show (KRO-NCRV)
    De Dokter Corrie Show (NTR)
    Freeks Wilde Wereld (VPRO)
    Kinderen voor Kinderen (VARA)
    Pauls Puber Kookshow (VARA)
    Puberruil (KRO-NCRV)

Aanstormend Talent Award

    Arjen Lubach (VPRO)
    Dionne Stax (NOS)
    Jan Versteegh (BNN)
    Niels van der Laan (VARA)

Jan Versteegh wint Aanstormend Talent Award 2015

 Jan Versteegh heeft de award voor 'Aanstormend Talent 2015' gewonnen. Arjen Lubach en Luuk Ikink waren ook grote kanshebbers. De prijs werd donderdagavond live op NPO 1 uitgereikt door dj Hardwell.

Andere genomineerden waren in de categorie Aanstormend Talent waren in 2015 Dionne Stax (NOS) en Niels van der Laan (VARA).

Eerder liet Jan Versteegh weten bij het Gouden Televizier-Ring Gala geen schijn van kans te maken op de Talent Award. “Een bedankspeech neem ik dus niet mee naar Carré”, zegt de BNN- presentator in het AD. Versteegh dacht niet te winnen ‘door de kracht van de concurrentie’.

“Arjen Lubach is ontzettend getalenteerd, geestig, intelligent, heeft De slimste mens gewonnen, heeft een enorme internetachterban en draait al heel lang mee. Hij is de gedoodverfde winnaar.”

Aanstormend Talent
De Award voor 'Aanstormend Talent' wordt bij Televizier samengesteld aan de hand van input van de publieke omroepen en commerciële zenders, en input van de redactie van Televizier. Ze kiezen samen 10 presentatoren en/of presentatrices voor de verkiezing van de Televizier Aanstormend Talent Award. Het publiek kon wel 1 naam toevoegen aan de lijst en meteen hierop stemmen.

58 opmerkingen:

 1. Over en uit: Humberto Tan lijkt zijn relatie niet te kunnen redden
  Humberto Tan viert vakantie op het Griekse eiland Mykonos. Met zijn kinderen geniet hij daar van een heerlijke tijd. Zijn vrouw Ineke lijkt daar niet bij te zijn. Komt Dionne nu zijn kant op?
  Al weken geen contact?
  Of Ineke wel aanwezig is op Mykonos, is vooralsnog niet bekend. Mocht ze niet mee zijn, dan betekent dit dat ze na de diploma-uitreiking van Julia al weken geen persoonlijk contact meer met Humberto heeft gehad. Nadat Beau van Erven Dorens zijn plek bij RTL Late Night overnam, vertrok de presentator naar Bangladesh waar hij niet alleen foto’s moest maken, maar zich ook inzette voor het goede doel. Daarna volgde hij bij diverse fotografen in Nederland workshops, waarna hij met een andere fotograaf naar Kroatië vertrok om daar dieren in het wild te fotograferen. En vorige week vloog hij met zijn kinderen naar Mykonos.
  Geen kans van slagen
  De kans dat hun relatie nog gered kan worden, is volgens insiders inmiddels praktisch nihil. Enige tijd geleden gingen bekenden van het stel er nog vanuit dat Humberto en Ineke het samen wel zouden redden. Dat het tijd zou kosten, maar dat hun liefde voor elkaar zeker niet was verdwenen. Intussen lijkt hun toekomst samen onzekerder dan ooit. Momenteel viert Dionne Stax een welverdiende vakantie in Montenegro. Mocht Dionne de komende week ineens opduiken op Mykonos, of elders samen met Humberto gezien worden, dan weten we hoe de liefdeskaarten geschud zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Humberto Tan: 'De laatste tijd is geen leuke periode privé'

  Dat Humberto Tans leven een veelbesproken onderwerp is, is hem niet in de koude kleren gaan zitten. De presentator spreekt openhartig over de roerige privésituatie waarin hij zich bevindt.
  Privéproblemen

  "De laatste tijd, laat ik er niet omheen draaien, is geen leuke periode privé. Veel gedoe. Veel publiciteit. Dan mis ik Patrice het ergst", zegt hij tegenover tijdschrift Wendy. Humberto heeft het over zijn broer die in 1992 is overleden. Hij wijdt niet uit over zijn privéproblemen, maar hij heeft het naar alle waarschijnlijkheid over zijn vermeende affaire met Dionne Stax.
  Schade

  De BN'er gelooft dat de roddelpers erop uit is om hem schade toe te brengen. "De roddelpers is zo gericht op vernietiging, terwijl: er zit geen enkel algemeen belang bij mij. Het is een privésituatie, die echt niet leuk is." Humberto heeft de afgelopen tijd zijn lippen stijf op elkaar gehouden en is zich ervan bewust dat dit een risico is. "Ik wist: daar wordt het alleen maar erger van, dan gaan ze het invullen. De prijs die ik betaal, is vrij hoog. Sommigen vinden mij een lul, en ja, dat doet pijn…".
  Onzekere toekomst

  Humberto wordt al maanden gelinkt aan Dionne, wat flinke relatieproblemen met zijn partner Ineke heeft opgeleverd. De presentator en zijn vrouw zouden onlangs hebben geprobeerd om hun relatie te hebben, maar volgens insiders komt het inmiddels niet meer goed. Enige tijd geleden gingen bekenden van het stel er nog vanuit dat Humberto en Ineke het samen wel zouden redden. Dat het tijd zou kosten, maar dat hun liefde voor elkaar zeker niet was verdwenen. Intussen lijkt hun toekomst samen onzekerder dan ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Miljuschka voelt zich een kind en met wie drinkt Dionne een cocktailtje?

  Korte updates van de sterren op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat: wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrities.

  Eva roept de zomer terug

  Eva Jinek is helemaal klaar met het tegenvallende zomerweer met grauwe wolkenluchten en hier en daar een flinke plensbui. De sexy presentatrice hoopt dat ze met een gigantische zonnebril de zomer weer een beetje kan terugroepen, hot.

  Met wie borrelt Dionne?

  Veel horen we niet meer over de vermeende liefdesrelatie van de vrijgezelle nieuwslezeres Dionne Stax en de getrouwde RTL-presentator Humberto Tan. Maar met wie ze dan een cocktailtje drinkt aan het strand van Montenegro aan de Adriatische zee? Kennelijk niet met Tan! Uit eerdere foto's van haar vakantie blijkt dat ze er waarschijnlijk met een goede vriendin is.

  Bij de beroemde Tara brug in het noorden van Montenegro hangen tegenwoordig 'ziplines'. We konden het niet laten... @rosalie_moorman #durmitornationalpark #montenegro

  Fijn weekend! #montenegro

  Katja doet geheimzinnig

  Katja Schuurman reist door de republiek Equador in het noordwesten van Zuid-Amerika. Wat ze daar doet laat ze ietwat geheimzinnig in het midden. Vermoedelijk is ze daar voor haar initiatief Return to Sender dat armoede helpt bestrijden door kleinschalige producenten in de armste gebieden van de wereld te steunen. Die worden vervolgens in Nederland verkocht. Op de website van RTS is te lezen dat de nieuwe collectie medio september zal worden gelanceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. BN'er vakantieoverzicht: Dionne is waaghals en Chantal zonder kleren

  Ook bekende Nederlanders hebben recht op een vakantie. NU.nl zet de meest opmerkelijke recesmomenten van de beroemdheden op een rijtje.
  Dionne Stax

  De mooie nieuwslezeres is na drukke tijden samen met een vriendin op vakantie in Montenegro, terwijl Humberto Tan om de hoek in Kroatie verblijft. Dionne geniet daar van de mooie natuur, maar zoekt ook haar innerlijke waaghals op wanneer ze met een 'zipline' bij de Tara-brug naar beneden zoeft.

  Fred van Leer

  Fred van Leer is op Ibiza, waar hij geniet van wat typische vakantie-onderdelen: zon, zee, strand en veel glazen alcohol. De BN'er-stylist wekt de suggestie dat hij die vakantie doorbrengt met een nieuwe liefde. Op enkele van zijn Instagram-kiekjes is ook een gespierde man te zien, en Fred deelt een foto waarop hij een hartje vormt met zijn handen. Eerder vertelde hij dat hij "verliefd zijn het allerergst vindt dat er bestaat".

  Chantal Janzen naked

  Chantal Janzen is met man en kind weg. Voor de presentatrice betekent vakantie 'no make-up, no clothes, no shoes'. Een geruststelling: ondanks haar lange vakantie praat ze nog steeds Nederlands, verzekert Chantal haar volgers. "Soms is Engels op Instagram vetter you know."

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Humberto Tan en Dionne Stax nu al uitgekeken op elkaar?

  Liefdespauze van Humberto en Dionne

  Humberto Tan en Dionne Stax lijken even genoeg van elkaar te hebben. De twee zijn apart van elkaar op vakantie gegaan.
  Mykonos

  Stax, de vermoedelijke minnares van talkshowhost Humberto Tan, is op dit moment in Montenegro samen met een vriendin. Tan is naar het Griekse eiland Mykonos gegaan, samen met zijn kinderen. Wie weet hebben ze even genoeg van elkaar, of nemen ze allebei de tijd na te denken over hun gevoelens. Veel laten ze er niet over los.
  Stilzwijgen

  Sinds de relatieproblemen tussen hem en zijn partner Ineke duidelijk werden en het gerucht ging dat Tan ene verhouding zou hebben met Stax, houdt Tan zich stil. In het begin deed hij alsof er niks aan de hand was, maar al snel werd duidelijk dat er wel degelijk wat speelde. Tan verhuisde in zijn eentje naar een appartement in Amsterdam, en daar werd Stax regelmatig gezien.

  Story meldt dat bekenden van Tan hebben laten weten dat het definitief voorbij is tussen Tineke en hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dionne Stax en Amber Brantsen: Ze doen écht niet voor elkaar onder

  Dat het haast niemand is opgevallen dat DIONNE STAX (32) al een paar weken niet meer in beeld is bij het NOS Journaal, heeft een reden: haar jongere vervangster AMBER BRANTSEN (27). Dionne zal desgevraagd ongetwijfeld aangeven dat ze de komst van nieuw talent alleen maar toejuicht, maar de vaste kijker van de vroege bulletins van het NOS Journaal zal begrijpen dat Dionne er met Amber een geduchte concurrente bij heeft. Hoe dat allemaal afloopt, valt nog te bezien voor Dionne, die geniet van een actieve vakantie op de Balkan. Maar als zij na haar vakantie de dame met wie zij de schijnwerpers voortaan moet delen beter leert kennen, zal haar één ding snel opvallen: zij en Amber delen het een en ander met elkaar! Niet alleen begonnen ze beiden als stagiair bij de NOS en wisten ze zich razendsnel van anoniem redacteur op te werken tot een echte anchor-woman, de twee knoopten ook allebei op de werkvloer bij de NOS een relatie aan met een directe collega. Zoals bekend behelsde dat in het geval van Dionne de romance met NOS Sportjournaal- presentator SJOERD VAN RAMSHORST (30). Hij schoof meerdere malen per week tijdens de ochtendbulletins aan de desk van zijn geliefde aan om het laatste sportnieuws te brengen, zonder dat de kijkers wisten dat de twee die ochtend mogelijk samen een beschuitje hadden gesmeerd. In die tijd was het reden tot gegniffel in het studiootje, maar de sfeer sloeg om toen Dionne na ongeveer een jaar een punt achter de relatie zette. Na die breuk maakte Sjoerd geruime tijd met het gezicht van een oorwurm zijn sportnieuwtjes wereldkundig.
  Verliefd
  Dionne heeft inmiddels heel wat anders aan haar hoofd dan haar ex-minnaar, na het uitlekken van haar romance met haar nieuwe minnaar, haar getrouwde RTL collega HUMBERTO TAN (51). Maar dat relaties op de werkvloer van de NOS wel degelijk kans van slagen hebben, wordt aangetoond door Amber Brantsen, die al een tijd gelukkig is met haar geliefde RACHID FINGE (31). Ook een directe collega; de twee werden verliefd toen zij allebei als nieuwslezer voor NOS Radio 1 werkten. De relatie zorgde naar Ambers eigen zeggen in het prille begin nog weleens voor gefronste wenkbrauwen op de werkvloer, maar na een tijdje wist men bij j de NOS niet beter. Daarbij verruilde Rachid de omroep na elf jaar trouwe dienst in 2016 voor een functie bij Google.
  Voor wie in de zomer in het land bleef is ze inmiddels een vertrouwd gezicht: kersvers 'NOS Journaal'-presentatrice AMBER BRANTSEN. Ze is een directe collega en concurrent van de veelbesproken DIONNE STAX, met wie Amber nog iets deelt: ook zij knoopte een relatie aan met een Nos-collega... Amber Brantsen en Rachid Finge. Dionne Stax met Sjoerd van Ramshorst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Humberto Tan: Het is privé even niet leuk

  RTL Late Night-presentator Humberto Tan (51) heeft naar eigen zeggen een risico genomen door de afgelopen maanden niks los te laten over zijn privéleven. Volgens de vader van drie is de roddelpers gericht op vernietiging en is de prijs die hij nu betaalt vrij hoog.

  Tan zwijgt over zijn thuissituatie sinds Privé in maart meldde dat de presentator weg zou zijn bij zijn gezin. De roddelbladen kwamen met pikante ontwikkelingen rondom Tan en nieuwlezeres Dionne Stax, die in april haar schouders ophaalde over een vermeende affaire.

  Tegen Wendy van Dijk doorbreekt hij nu de stilte. Hij praatte voor haar maandblad uren met haar. Tan noemt geen namen, maar bevestigt wel dat hij privé 'geen leuke periode' doormaakt. ,,Veel gedoe. Veel publiciteit (...). De roddelpers is zo gericht op vernietiging, terwijl er geen enkel algemeen belang bij mij zit. Het is een privésituatie, die echt niet leuk is. Ik heb een risico genomen door niks te zeggen. Ik wist: daar wordt het alleen maar erger van, dan gaan ze het invullen. De prijs die ik nu betaal, is vrij hoog. Sommigen vinden mij nu een lul. Dat doet pijn.''
  Achtervolging

  Tan zegt blij te zijn met zijn familie, die hem ongezouten de waarheid vertelt. Hij meent dat hij 'het' niet goed heeft gedaan, maar gaat niet in op de details. Wel haalt hij een ongemakkelijke situatie met zijn 10-jarige zoon aan. ,,Ik blijf vinden: het is privé. Benjamin merkte dat hij werd achtervolgd. Hij werd door Ineke (Humberto's vrouw, red.) naar school gebracht en zei: Mama, ze zitten achter ons aan! Later vroeg hij aan mij: Papa, ken jij die mensen? Die roddelbladen bestaan bij de gratie van klandizie. Ik moet me er maar bij neerleggen. Gelukkig is het nu wat rustiger.''

  Tan vierde deze zomer vakantie in onder meer Kroatië, waar hij helemaal opging in zijn hobby als fotograaf - 'ik kan een dag lang wachten op de juiste foto van een kolibrie' - en bracht met zijn kinderen Isa (16) en Benjamin tijd door op het Griekse eiland Mykonos.
  Omdat Dionne samen met een vriendin in Montenegro op vakantie was, kon Tan vanuit Kroatië toch nog even langs gaan bij zijn nieuwe liefde.
  Volgende maand zit hij weer aan de Late Night-desk. ,,Ik merk dat ik zin heb in het nieuwe seizoen. Kom maar op.''

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Humberto Tan verbreekt stilzwijgen: Het is privé even niet leuk

  Humberto Tan heeft naar eigen zeggen nogal risico genomen door de afgelopen maanden niks los te laten over zijn privéleven. Volgens de 51-jarige vader van drie is de roddelpers gericht op vernietiging en is de prijs die hij nu betaalt vrij hoog.

  Weekblad Privé kwam in maart met het verhaal dat de RTL Late Night-presentator weg zou zijn bij zijn gezin omdat hij een affaire had met Dionne Stax. Humberto zelf hield de lippen stijf op elkaar als het gaat om zijn thuissituatie. Nu maakt hij een uitzondering, tegenover Wendy van Dijk doorbreekt hij zijn stilzwijgen in Wendy Magazine. Over waarom hij al die nergens op heeft gereageerd bijvoorbeeld.
  Hoge prijs

  “De roddelpers is zo gericht op vernietiging”, aldus Humberto. “Terwijl er geen enkel algemeen belang bij mij zit. Het is een privésituatie, die echt niet leuk is. Ik heb een risico genomen door niks te zeggen. Ik wist: daar wordt het alleen maar erger van, dan gaan ze het invullen. De prijs die ik nu betaal, is vrij hoog. Sommigen vinden mij nu een lul. Dat doet pijn."

  Achtervolgd

  Zonder in te gaan op details vindt hij dat hij ‘het’ niet goed heeft gedaan. Wel vertelt hij over een ongemakkelijke situatie met zijn tienjarige zoon. “Ik blijf vinden: het is privé. Benjamin merkte dat hij werd achtervolgd. Hij werd door Ineke (Humberto's vrouw, red.) naar school gebracht en zei: Mama, ze zitten achter ons aan! Later vroeg hij aan mij: Papa, ken jij die mensen? Die roddelbladen bestaan bij de gratie van klandizie. Ik moet me er maar bij neerleggen. Gelukkig is het nu wat rustiger.”

  Humberto gebruikte zijn zomerstop bij RTL Late Night om in Kroatië bij te tanken en nieuwe energie op te doen voor het nieuwe seizoen van de talkshow in september. Ook kon hij daar even langsgaan en bijpraten met Dionne, die met een vriendin vakantie vierde in Montenegro. “Ik merk dat ik er zin heb, kom maar op.”

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou Dionne Stax niet snel een talkshow geven

  Journaliste Angela de Jong schrijft drie keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

  Ik heb dinsdagavond met andere ogen naar Lady Di & Dionne zitten kijken dan voorgaande afleveringen. Niet omdat er ineens opzienbarende nieuwe feiten aan het licht kwamen over het ongelukkige leven van Diana, maar vanwege Dionne Stax. Deze krant meldde vorige week dat zij in beeld is om in de lente en zomer de plek van Matthijs van Nieuwkerk en De Wereld Draait Door op te vullen op NPO 1.

  Dat Dionne er eentje is om in de gaten te houden, wist ik al en u natuurlijk ook. Ze maakt met dezelfde komeetachtige snelheid carrière in Hilversum als de blonde nieuwslezeres die haar voor ging bij het NOS Journaal. Zelfs op het gebied van roemruchte liefdesaffaires lijkt ze Eva Jinek inmiddels naar de kroon te steken. Eén verschil: waar de relatie met Bram Moszkowicz Eva destijds de kop kostte bij Nieuwsuur, lijkt Humberto Tan nu de grootste klappen op te vangen voor zijn affaire met Dionne, op het gebied van publiciteit en kijkcijfers.

  Maar hoe hard ze ook gaat, is Dionne al klaar voor een talkshow op een van de meest prominente plekken van de publieke omroep? Ik vraag het me af. Ik betwijfel zelfs of het genre überhaupt bij haar past. De rol die ze in Lady Di & Dionne vervult, gaat haar veel natuurlijker af. Een stand-upper voor de camera, een bezoekje aan de ontwerpster van De Trouwjurk, samen met de biograaf van Diana een rondje lopen over een jurkententoonstelling, ondertussen vragen stellen - dat kan ze prima.

  Waar de relatie met Bram Moszkowicz Eva destijd de kop kostte bij Nieuwsuur, lijkt Humberto Tan nu de grootste klappen op te vangen voor zijn affaire met Dionne, op het gebied van publiciteit en kijkcijfers

  Maar een uur lang een talkshow dragen? Een pittig interview afwisselen met een luchtiger conversatie, sfeer maken aan tafel, ad rem uit de hoek komen, vervelende gasten met een blik of sneer op hun nummer zetten? Ik zie het Dionne niet zo snel doen. Hoe knap ze ook is, ze mist op dat gebied de flair en brutaliteit van Eva. Ik vrees dat een talkshow bij haar al snel verwordt tot een Koffietijd of Tijd voor Max.

  Volgens mij ligt haar kracht op dit moment bij infotainment-programma's als Lady Di & Dionne. Laat haar daar lekker groeien en prop haar niet in een keurslijf dat niet past. Als we met z'n allen één ding geleerd hebben van Diana is het hoe ongelukkig mensen daarvan kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bekenden onthullen dat de relatie tussen Humberto Tan en Ineke voorbij is

  Na roerige maanden lijken Humberto Tan en zijn vermeende minnares Dionne Stax hun vakanties te benutten voor een ‘liefdespauze’. Terwijl Humberto zich met zijn kinderen vermaakte op Mykonos, vertrok Dionne met een vriendin naar Montenegro. Maakten ze gescheiden van elkaar de balans op?
  Stoïcijns stilzwijgen

  De doorgaans praatgrage Humberto blonk over zijn vermeende verhouding met Dionne Stax en zijn relatieproblemen met partner Ineke uit in een stoïcijns stilzwijgen. Het was echter duidelijk dat een en ander de goedlachse presentator niet koud liet. Humberto kon ogenschijnlijk doen of er geen vuiltje aan de lucht was, feit was dat hij de echtelijke villa verliet en zijn intrek nam in een appartement aan de hoofdstedelijke Zuidas. Nadat Dionne daar meermalen was gesignaleerd door roddelzieke buren(lees Evert Santegoeds, die toevallig ook in het L’Étoile aan het Gelderlandplein een appartement had), vertrok Humberto naar een onderkomen met meer privacy.
  Relatie voorbij

  Toen hij geregeld in zijn villa én samen met Ineke werd gesignaleerd, leek het er even op dat de scheurtjes in zijn twintigjarige relatie waren gelijmd. Maar dat was vermoedelijk ijdele hoop, nu Humberto zijn oog zou hebben laten vallen op een duur appartement in het chique complex La Reine in Amsterdam-Zuid, én hij zonder Ineke afreisde naar Mykonos. Volgens bekenden is de relatie van Humberto en Ineke definitief voorbij. Humberto zal op Mykonos in elk geval de tijd hebben gehad om over de toekomst na te denken. Of die samen met Dionne is? Zij moet bij de mierzoete zonsondergang ongetwijfeld haar gedachten hebben laten afdwalen... Wie weet tot welke inzichten en conclusies Humberto en Dionne los van elkaar zijn gekomen, tijdens deze ingelaste ‘liefdespauze’.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Neemt Eva Jinek of Dionne Stax het stokje over van Matthijs van Nieuwkerk?

  Nu De Wereld Draait Door (DWDD) vanaf volgend jaar nog maar zes maanden per jaar op tv is te zien, komt er plek voor nieuw talent op de vroege avond. Het is de bedoeling dat er het hele jaar door een "agendasettende talkshow'' in de vooravond te zien is bij de publieke omroep, zo bleek bij de seizoenspresentatie in Hilversum.
  Ingekort seizoen

  Onlangs werd bekend dat DWDD vanaf 2018 alleen nog in de herfst en winter is te zien. Het inkorten van het seizoen gebeurt op verzoek van presentator Matthijs van Nieuwkerk, die meer tijd wil voor andere programma's. Hij noemde DWDD, dat hij al twaalf jaar presenteert, "een reusachtige slokop''.
  Presentatrice

  NPO-voorzitter Shula Rijxman zei maandag blij te zijn dat "Matthijs' creativiteit behouden blijft voor de publieke omroep''. "Tegelijk ontstaat daardoor ruimte voor nieuw talent op de vooravond. Ruimte voor een heel nieuwe lichting programmamakers.'' Als het aan haar ligt, wordt een presentatrice het gezicht van deze talkshow. Eva Jinek en Dionne Stax zijn de namen die het meest worden genoemd.
  Nieuwe talkshow

  Volgens Frans Klein, directeur televisie bij de NPO, kunnen omroepen vanaf nu intekenen voor de nieuwe talkshow. Over de invulling ervan vinden de komende tijd gesprekken plaats.

  Nieuwe talkshow in vooravond van NPO 1

  De NPO wil het het hele jaar door een talkshow in de vooravond. het gaat om een nieuw praatprogramma op de momenten dat De wereld draait door niet te zien is.

  Onlangs liet Matthijs van Nieuwkerk weten dat hij komend seizoen minder afleveringen van DWDD wil maken. Matthijs wil ook wel eens iets anders doet en gaat daarom eerder met winter- en zomerstop. Maar de NPO wil het hele jaar een talkshow om 19.00 uur op NPO 1, daarom komt er een nieuw praatprogramma om de gaten op te vullen.
  Presentatrice

  NPO-baas Shula Rijxman liet op de najaarspresentaie van de Publieke Omroep weten dat ze graag een vrouw als nieuwe talkshowhost ziet. Die presentatrice zou zo maar eens Dionne Stax kunnen zijn. Volgens Rijxman ziet er daarom ook een voordeel aan het inkrimpen van DWDD: „Er ontstaat ruimte voor nieuw talent op de vooravond.”

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo ziet de zus van Dionne Stax eruit

  Dionne Stax laat niet veel los over haar privéleven, maar de liefde voor haar familie steekt ze niet onder stoelen of banken. De presentatrice deelt regelmatig een kiekje met haar oudere zus Charlotte.
  Boxmeer

  Dionne groeide met haar ouders en zus Charlotte op in Boxmeer. De zussen hadden een fijne jeugd in het Brabantse plaatsje. Hoewel ze er allebei niet meer wonen, keert Dionne nog regelmatig terug naar haar ouders en geboorteplaats. Dat ligt anders voor Charlotte, zij is jaren geleden voor de liefde naar Barcelona verhuisd.
  Zussenvakantie

  Hoewel Dionne en Charlotte niet bij elkaar om de hoek wonen, hebben ze een goede band. "Ik was altijd de introverte, rustige van de twee, zij is het tegenovergestelde," zegt de presentatrice over haar zus. "In de puberteit botste dat soms omdat we zo verschillend zijn. Als ik na een drukke dag alleen thuiskom, videobellen we vaak even. Maar ik wil haar soms ook gewoon even knuffelen. Dus boek ik zo vaak ik kan een ticket." De zussen gaan minstens een keer per jaar samen op vakantie, bestemmingen als New York en Praag zijn de revue al gepasseerd.
  Tranen

  Dat Charlotte in het buitenland woont, valt Dionne soms zwaar. Vooral als ze weer afscheid van elkaar moeten nemen. "We genieten zo intens van elkaar, het afscheid gaat altijd gepaard met veel tranen."

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Humberto Tan dumpt buitenvrouw Dionne Stax: Ik ben nog bij Ineke

  Het huwelijk van Humberto Tan (51) en zijn vrouw Ineke lijkt bestand tegen een storm. Hun relatie stond onder druk nadat dit voorjaar bekend werd dat de RTL Late Night-presentator zijn gezin zou hebben verlaten. Maar Tan is nog bij 'zijn partner', vertrouwde hij zijn kijkers gisteravond en passant toe.

  De talkshowhost werd in Late Night kort op het onderwerp gebracht door zijn tafelgast Mattie Valk, die naar eigen zeggen een 'kutzomer' had na zijn ruzie met zijn dj-maatje Wietze de Jager. ,,Ik ken het'', beaamde Tan. ,,Ik was blij dat we dat konden delen'', reageerde Mattie lachend terwijl hij zijn hand even op de arm van de presentator legde.

  Tan vervolgde: ,,Nou ja, ik zit... Ik ben nog bij mijn partner voor de rest... Dus dat is anders, maar ik snap dat als je uit elkaar gaat, en de hele wereld kijkt mee, dat dat niet leuk is.''

  Affaire

  Tan zweeg over zijn thuissituatie sinds Privé in maart meldde dat hij weg zou zijn bij zijn gezin. De roddelbladen kwamen met pikante ontwikkelingen rondom de presentator en nieuwlezeres Dionne Stax, die in april haar schouders ophaalde over een vermeende affaire. Tegen het maandblad van Wendy van Dijk zei Tan in augustus dat hij privé 'geen leuke periode' doormaakt. ,,Veel gedoe. Veel publiciteit (...). De roddelpers is zo gericht op vernietiging, terwijl er geen enkel algemeen belang bij mij zit. Het is een privésituatie, die echt niet leuk is. Ik heb een risico genomen door niks te zeggen. Ik wist: daar wordt het alleen maar erger van, dan gaan ze het invullen. De prijs die ik nu betaal, is vrij hoog. Sommigen vinden mij nu een lul. Dat doet pijn.''

  Humberto Tan en de Limburgse Ineke Geenen wonen in Amstelveen met hun kinderen Isa (19), Julia (16) en Benjamin (10).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Humberto Tan na relatiedip weer hand in hand met zijn Ineke

  RTL Late Night-presentator Humberto Tan (51) en zijn levenspartner Ineke Geenen lijken na een maandenlange dip hun verstoorde relatie weer nieuw leven in te hebben geblazen. Het koppel verscheen zaterdag stevig hand in hand lopend op de besloten herdenkingsdienst voor de overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

  Humberto en Ineke poseerden uitgebreid voor het aanwezige journaille en werden na afloop van de ceremonie op straat gefilmd tijdens een gesprek met onder anderen presentatrices Dione de Graaff en Eva Jinek. Ineke en Humberto wisselden vriendelijke blikken uit, maar een zoen gaven ze elkaar niet. Wel een goedkeurend schouderklopje en instemmende knikjes. De twee praatten niet met de pers, maar ze gingen de toegestroomde journalisten zeker niet uit de weg.

  De presentator gaf vorig week in zijn eigen talkshow al toe 'nog bij zijn partner te zijn'. ,,Nou ja, ik zit... Ik ben nog bij mijn partner voor de rest. En de hele wereld kijkt mee, dat is niet leuk.'' Tans relatie stond geruime onder druk nadat dit voorjaar bekend werd dat de RTL Late Night-presentator zijn gezin had verlaten. Dat zou zijn gebeurd na een kortstondige seksuele affaire met nieuwslezeres Dionne Stax.
  Dionne

  Stax en Tan, die eerder dit jaar herhaaldelijk samen bij haar appartement in het centrum van Amsterdam werden gefotografeerd, hebben nooit iets over hun vermeende romance gezegd. Humberto zweeg over zijn thuissituatie sinds weekblad Privé in maart meldde dat hij weg zou zijn bij zijn gezin. De roddelbladen kwamen vervolgens met pikante ontwikkelingen rondom de presentator en de 32-jarige Dionne Stax, die in april haar schouders ophaalde over de affaire. Vorige week vertelde ze op het Televizier-Ring Gala, zonder op details in te gaan, dat het 'weer goed' met haar gaat.

  Tegen het maandblad van Wendy van Dijk zei Humberto in augustus dat hij privé 'geen leuke periode' had doorgemaakt. ,,Veel gedoe. Veel publiciteit (...). De roddelpers is zo gericht op vernietiging, terwijl er geen enkel algemeen belang bij zit. Het is een privésituatie, die echt niet leuk is. Ik heb een risico genomen door niets te zeggen. Ik wist: daar wordt het alleen maar erger van, dan gaan ze het invullen. De prijs die ik nu betaal, is vrij hoog. Sommigen vinden mij nu een lul. Dat doet pijn.''

  Deze zomer zochten Humberto en Dionne bezinning in het buitenland. Zij maakte lange wandelingen in het Gora National Park in Montenegro, hij stortte zich op zijn hobby fotografie in Kroatië en Griekenland. Wat Ineke deed, is onbekend. Humberto Tan en de Limburgse Ineke Geenen, met wie hij al zo'n 25 jaar samen is maar niet getrouwd, wonen in Amstelveen met hun kinderen Isa (19), Julia (16) en Benjamin (10).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ineke strijkt weer met haar hand over het hart

  Tijdens de uitvaartplechtigheid van Eberhard van der Laan zijn Humberto Tan en de moeder van zijn drie kinderen, Ineke Geenen, wederom samen gezien. Nadrukkelijk hand in hand arriveerden de twee, waarmee ze duidelijk leken te maken dat hun relatie, opnieuw, een kans heeft gekregen.

  Ineke en Humberto beleefden zware maanden. Privé pakte eerder dit jaar groots uit met verhalen over de heimelijke relatie die de RTL Late Night-presentator en NOS-collega Dionne Stax zouden onderhouden. Ondanks dat Humberto tijdelijk het huis waar hij met zijn gezin woont, verliet, lijken hij en Ineke hun moeilijkheden, net als een vorige keer, te boven gekomen.

  Vriendinnen van Ineke beweren volgens Privé dat ze het heel moeilijk heeft gehad met de affaire van Humberto met Dionne Stax. Ze zou zelfs helemaal niet van plan zijn geweest hem te vergeven en weer samen te komen.
  Affaire

  Dat had volgens het blad alles te maken met een eerdere affaire die Humberto tien jaar geleden met een blonde collega had. In eerste instantie wist Ineke naar verluidt niets van die verhouding, maar toen Humberto met de blonde collega brak, zou ze alles hebben verklapt aan Ineke. Desondanks maakten de twee daarna een nieuwe start en kregen zij zelfs nog een kindje samen.
  Kinderen

  Nu leek Ineke volgens haar vriendinnen ervan overtuigd te zijn niet meer samen te willen zijn met de man waarmee ze bijna 25 jaar een relatie heeft. Toch is ze weer overstag gegaan. Misschien komt het doordat ze, na een half jaar apart te hebben gewoond, Humberto zo erg miste dat ze zijn fouten accepteerde. Of misschien doet ze het voor hun drie kinderen die tussen de 19 en 9 jaar oud zijn?

  Ineke zelf heeft, net zoals Humberto, niks losgelaten over de affaire en over de relatie tussen hen. De échte reden waarom Ineke terug is bij Humberto is dus niet bekend.

  Humberto heeft overigens nooit bevestigd dat hij een relatie met Dionne Stax had. Wat wel zeker is, is dat het imago van Tan ernstig is beschadigd door de gebeurtenissen. En of het nu met het gezichtsverlies heeft te maken of niet, de kijkcijfers van RTL Late Night staan tegenwoordig niet eens meer in de Kijkcijfer-Top 25…

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wie gelooft het gladde juichverhaal van Humberto?

  Stel dat er een prijs bestond voor het slechtste tv-interview van het jaar. Dan nomineer ik bij deze het gesprek tussen Matthijs van Nieuwkerk en Humberto Tan, afgelopen vrijdag in De Wereld Draait Door. Het was gewoon pijnlijk om te zien.

  Humberto was zonder twijfel de hoofdprijs voor de maandelijkse media-uitzending van DWDD. Het hele jaar heeft hij nog amper gereageerd op zijn kelderende kijkcijfers, maar sinds er door mijn inmiddels beruchte RTL-column een storm losbarstte die Johan Derksen opblies tot orkaan Irma, wilde hij ineens wel.

  Laat ik hem op deze plek daarvoor ook eens een compliment geven: hulde, dan heb je lef. In elk geval meer dan zijn baas, RTL-programmadirecteur Erland Galjaard, die zich al bijna twee weken angstvallig stil houdt.

  Helaas werd het gesprek een aaneenschakeling van gemiste kansen. Van Matthijs, die verzuimde om de schurende, maar noodzakelijke vragen te stellen over zijn buitenechtelijke seksuele relatie met Dionne Stax. Ik vermoed omdat hij als vakbroeder te doen heeft en meevoelt met zijn getergde RTL-collega. Gelukkig werd hij af en toe gered door tafelheer Marc-Marie Huijbregts en andere gast Frank Evenblij, die minder schroom hadden om de vinger op de zere plek te leggen.

  Maar het was vooral een gemiste kans van Humberto zelf, die eindelijk een beetje goodwill had kunnen kweken bij de kijker door zich simpelweg eerlijk en kwetsbaar op te stellen. Dat wilde hij ook, zei hij aan het begin van het gesprek, dat had hij geleerd van zanger Dotan.

  Maar wat kregen we? Een glad juichverhaal, compleet met bijbehorende gemaakte grimas die als een masker op zijn gezicht zat geplakt. Het gaat namelijk helemaal niet slecht met zijn programma, hield Humberto vol. We zien het met zijn allen gewoon niet goed. De kijkcijfers zijn dan wel gehalveerd, maar het marktaandeel en bereik in de voor RTL commercieel belangrijke doelgroep is onveranderd. Niks aan het handje dus. Nou ja, misschien, een klein beetje, want echt blij zijn ze bij de zender nou ook weer niet, nee, maar laten we het vooral niet overdrijven. En een imagoprobleem? Dat zijn ‘aannames’.

  Ik vrees dat Humberto, en iedereen bij RTL, dit waarschijnlijk écht gelooft. En dat is precies het probleem.

  Niet handig voor de beeldvorming, juist nu midden in het #MeToo tijdperk.

  Een buitenechtelijke seksuele relatie aangaan met een 20 jaar jongere vrouw uit het vak, waar ook nog eens sprake is van een machtsspel.
  Hij de gevierde TV ster op het hoogtepunt van zijn carrière, televisieman van het jaar, en zij, een beginnend presentatrice die graag carrière wil maken.

  Dodelijk voor de beeldvorming bij het grote publiek. En dat bewijzen de kijkcijfers dan ook. De gun factor is definitief verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Humberto's horrorkerst: carrière RTL-presentator op bodem beland

  De meest besproken man van 2017 is zonder twijfel Humberto Tan, die opgelucht zal ademhalen als dit jaar voorbij is: als gevolg van zijn nooit bevestigde overspel met Dionne Stax ziet de voormalige goudhaan van RTL4 zijn ooit veelbelovende tv-carrière aan diggelen vallen.

  Per saldo heeft Humberto Tan een dramatisch jaar achter de rug. De voormalige goudhaan van RTL4 kwam flink onder vuur te liggen toen er geruchten over overspel met sexy NOS-nieuwslezeres Dionne Stax doorsijpelden – geruchten die door beiden nooit zijn tegengesproken. Pijnlijk voor zijn eega Ineke, pijnlijk voor buitenvrouw Dionne Stax, die alweer bedankt is voor bewezen diensten, extra pijnlijk voor zijn drie kinderen die de vermeende amoureuze escapades van papa uit de bladen moesten vernemen. Humberto kon letterlijk en figuurlijk zijn koffers pakken, en verkaste van de riante gezinsvilla in Amstelveen naar een vrijgezellenflat in Amsterdam-Buitenveldert... naïef genoeg in het luxe complex waar de bekende entertainmentjournalist Evert Santegoeds woont, die voor verhalen over zijn nieuwe buurman het gebouw niet meer uit hoefde, en soms Dionne Stax letterlijk tegen het lijf liep. Humberto betrok daarop snel een andere huurflat, nog dichter in de buurt van het Amstel Hotel waar zijn bloedmooie maîtresse woonde. Gelijktijdig met zijn privéproblemen stortten de kijkcijfers van zijn dagelijkse talkshow RTL Late Night in. Hoewel hij verwoede pogingen deed om te doen voorkomen dat alles prima ging, kwam zijn ooit grenzeloze populariteit in een vrije val terecht; uit diverse reacties op social media bleek dat veel kijkers het idee kregen dat het in Humberto’s leven eigenlijk maar om één persoon draait: hijzelf. Toen Humberto in een uitzending van De Wereld Draait Door een reactie gaf op de dalende kijkcijfers, weigerde hij de hand in eigen boezem te steken. In een recent radio-interview op BNR herhaalde Humberto die struisvogelstrategie. Op de vraag van presentator Roelof Hemmen of de dalende kijkcijfers iets te maken hadden met de berichtgeving rondom zijn affaire met Dionne Stax, zei Humberto met droge ogen: ‘Nee, dat is geen reden. Het was voor die publicaties al begonnen.’ Tja…

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Van Nieuwkerk: ‘Je ziet aan Tan dat niets voor eeuwig is’

  Matthijs van Nieuwkerk denkt dat Humberto Tan het bewijs is dat ook gevierde tv-sterren binnen no time hun succes kunnen verliezen. Dat heeft de De Wereld Draait Door-ster gezegd in het programma van Özcan Akyol op NPO Radio 1. Van Nieuwkerk heeft dit jaar op de voet gevolgd hoe de kijkcijfers van RTL Late Night zijn ingestort: eerst door Eva Jinek, later door Dionne Stax. “Het is een collega die een talkshow maakt, daar voel ik me natuurlijk mee verwant, dus dat bestudeer ik.”

  De kijkcijferval van Tan leert volgens Van Nieuwkerk vooral één ding. “Dan zie je hoe spannend het is om succes te houden. Het parcours van succes krijgen heeft hij ook gehad en dan moet je er blijven. Het gaat dan om staying power en dan zie je dat dat niet vanzelfsprekend is.”

  Aan dat onderhoud moet je heel hard werken, aldus Van Nieuwkerk. “Ik weet helemaal niet hoe hij werkt, maar je ziet dat het niet voor eeuwig is. Het is zomaar voorbij. Dat projecteer ik in die zin op mezelf dat het dus niet vanzelfsprekend is dat als je eenmaal populair bent en een groot publiek hebt bereikt, dat je dan op je lauweren kunt rusten. Ik zeg niet dat hij dat doet, maar je moet er echt iets aan doen.”

  Heeft Van Nieuwkerk die ontwikkeling met bezorgdheid gevolgd of heeft hij wél vertrouwen in zijn eigen ‘staying power’? “Barend & Van Dorp bestond zeven jaar. Voor ons is dit het dertiende jaar. Als je het zo lang volhoudt dan is er iets wat heel veel mensen blijft boeien. Dit hoeft voor mij niet over twee jaar afgelopen te zijn, zeker niet.”

  Niet alleen Tan, maar heel de zendergroep RTL zat – met name aan het begin van dit seizoen – in zwaar weer. “Neem RTL. Het aantal kijkers loopt terug, gewoon in absolute aantallen. De jeugd vindt zijn opwinding ergens anders. Die ontwikkeling is reuze spannend. Je kunt het zien als nederlaag, maar ook als een nieuwe tijd waarin je handig, slim en lening moet acteren.”

  Kijkt Van Nieuwkerk zelf weleens naar RTL? “In tijd kijk ik heel weinig naar RTL.”

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prominent schrapt Humberto uit huis-aan-huis-blaadjes

  Voor Humberto Tan was 2017 het jaar waarin hij zijn onherstelbaar ogende imagodeuk opliep. Het heeft niet alleen effect op de kijkcijfers van RTL Late Night, maar volgens weekblad Story ook op de mate waarin partijen met hem willen samenwerken. Het blad ontdekte dat Tan is geschrapt uit de huis-aan-huis-blaadjes van stoelenfabrikant Prominent, waar de presentator het gezicht van is en bovendien een eigen stoelenlijn heeft. De fabrikant meent echter dat ‘er niets aan de hand is’.

  Story vindt het echter buitengewoon opvallend. “Was hij eerst nog het gevierde uithangbord van luie stoelenfabrikant Prominent (die onder Humberto’s naam een voor gewone mensen onbetaalbare fauteuil op de markt bracht), tegenwoordig is zijn beeltenis niet meer in de huisaan-huisfolders van het bedrijf te vinden.”

  Hoewel Prominent dus aan Story heeft laten weten dat ‘er niets aan de hand is’, “blijft het opmerkelijk dat ze een BN’er voor wiens medewerking ze vermoedelijk de hoofdprijs betaalden niet langer inzetten in hun reclamecampagne“, aldus de Story.

  Het blad wijst er ook op dat Tan zijn erebaan als presentator van de feestelijkheden rond de Olympische Spelen kwijt is. Na tien jaar wordt hij volgend jaar vervangen door ex-schaatser Mark Tuitert en zanger Roel van Velzen. “We wilden een keer wat verandering van spijs“, laat de organisatie weten.

  Story weet echter wel beter: “Ook deze beslissing zou volgens insiders samenhangen met zijn imago-probleem.”

  Al met al lijkt het er dus op dat de seksuele escapades met Dionne Stax de RTL 4-presentator een hoop schade heeft berokkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ‘Humberto Tan heeft Dionne Stax enorm gekwetst’

  De romance tussen Humberto Tan en Dionne Stax was dit jaar het meest besproken showbizznieuws. Wekenlang domineerden ze de bladen, maar ook zorgde het voor een enorme deuk in het imago van ‘gezinsman’ Tan: de kijkcijfers van RTL Late Night zijn mede hierdoor volledig ingestort. Toch hebben de twee altijd gezwegen over hun avontuurtje. Als showblad kun je dan gaan gissen en suggereren, maar je kunt ook gewoon medium Peter van der Hurk bellen. Dat deed weekblad Story.

  Van der Hurk weet precies hoe het is afgelopen tussen Tan en Stax. “Niet alleen Ineke voelde zich door hem gekwetst, maar ook Dionne. De affaire en de afloop ervan hebben haar veel pijn gedaan“, zegt de Het Zesde Zintuig-ster.

  Tan heeft Stax een gebroken hart bezorgd, weet Van der Hurk. “Wat ik voel is dat zij meer gaf om Humberto dan andersom. Ze heeft moeite gehad met het feit dat Humberto getrouwd was. De verliefdheid heeft haar overvallen. Dat is volgens mij de ware reden dat ze tot op heden heeft gezwegen over haar contact met Humberto.”

  Voor Stax ziet het medium komend jaar een nieuwe liefde, namelijk een bekendheid uit de sportwereld. Tan moet ondertussen ‘alle zeilen bijzetten’ om zijn privéleven én professionele leven op de rit te houden, aldus Van der Hurk.

  Maar de grote vraag is: overleeft RTL Late Night het jaar 2018? “Zijn populariteit is enorm gedaald. Het voortbestaan van zijn talkshow is in de gevarenzone terechtgekomen. Ik zie hem in het nieuwe jaar een switch maken. Hij krijgt een ander programma.”

  Van der Hurk heeft nog veel meer interessante voorspellingen gedaan over het jaar 2018.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ‘Humberto Tan ergerde zich enorm aan Dionne Stax’

  Er komen steeds meer details naar buiten over de geheime romance van Humberto Tan en Dionne Stax. Nadat medium Peter van der Hurk al het een en ander doorkreeg van gene zijde, heeft nu ook Het Zesde Zintuig-collega Liesbeth van Dijk wat dingetjes opgevangen. Net als hij, heeft ook zij begrepen dat de gevoelens van Stax voor Tan iets groter waren dan andersom. Sterker nog: Van Dijk heeft doorkregen dat Tan zich op een gegeven moment dóód ergerde aan zijn blonde Stax.

  Eigenlijk wist Van Dijk al direct dat de affaire tussen Stax en Tan niet lang zou duren. De NOS-nieuwslezeres is volgens haar heel claimerig. “Ik voorspelde al tijdens Humberto’s romance met Dionne dat die liefde niet lang zou duren. Humberto was nooit van plan zijn gezin voor een vriendin te verruilen. Bovendien is Dionne een veeleisende vrouw die een partner claimt en dat gaat Humberto irriteren“, legt ze uit in weekblad Privé.

  De affaire met Stax heeft gezorgd voor een flinke deuk in het imago van Tan en voor de kijkcijferval van RTL Late Night. Hoe moet dit nu verder? “Ik zie 2018 voor Humberto ook niet heel positief in. Ik voel dat het met zijn vrouw nog lang niet goed is. Voor de buitenwereld doen ze er alles aan om weer als gelukkig gezinnetje over te komen, want zijn slippertjes met Dionne hebben zijn imago behoorlijk aangetast. Maar in huize Tan is het zeker nog niet allemaal koek en ei“, aldus Van Dijk.

  Het tv-medium geeft in de Privé aan dat ze ‘vurig hoopt’ dat hun relatie niet ‘onherstelbaar beschadigd is’. Makkelijk wordt het niet, aldus Van Dijk. “Hij moet zichzelf opnieuw uitvinden. De kosmos laat zien dat hij niet op de goede weg zit. Hij is niet bij zichzelf gebleven new heeft zich niet beperkt tot waar hij wél goed in is.”

  “En dan doel ik op RTL Late Night. Ik heb al vanaf het begin geen goed gevoel over dat programma gehad en ik zie het dan ook komend jaar verdwijnen.”

  Collega-medium Peter van der Hurk deed zijn voorspellingen niet in de Privé, maar in de Story. Meer informatie daarover vindt u in het artikel ‘Humberto Tan heeft Dionne Stax enorm gekwetst’ van gisteren.

  Naar verluidt is de Weekend momenteel aan het bellen met Astro TV.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Terugblik: de 10 meest gelezen artikelen van 2017

  2017: het jaar waarin Humberto Tans liefdesleven op zijn kop stond, Samantha ging scheiden van Michael en Johnny de Mol én Chantal Janzen bekend maakten dat zij een kindje verwachten. Vandaag blikt Story terug op een bewogen showbizzjaar met de meest gelezen artikelen van 2017.
  1. 'Ineke wist al dat Humberto haar had bedrogen'

  Terwijl een betrouwbare bron aan Story meldt dat Dionne Stax eerder al een affaire met een getrouwde man beleefde, is Humberto Tan opvallend vaak thuis bij zijn partner Ineke te vinden.
  2. Humberto Tan geeft eerste reactie op vermeende affaire

  De geruchten rondom een affaire tussen Humberto Tan en Dionne Stax worden steeds hardnekkiger. De berichten domineren het nieuws. De presentator hield zijn lippen stijf op elkaar, tot nu.
  3. Joëlle Witschge heeft een flinke metamorfose ondergaan

  Joëlle Witschge, dochter van oud-voetballer Richard Witschge en ex van een rits BN'ers, heeft haar uiterlijk drastisch veranderd. Het beeldschone model is naar eigen zeggen klaar voor 'nieuwe avonturen'.
  4. Johnny de Mol wordt vader!

  Nog niet zo lang geleden kwam naar buiten dat Johnny de Mol en zijn Anouk van Schie zijn gaan samenwonen. Nu dropt Johnny het volgende spannende nieuws: hij wordt vader!
  5. Dáárom wil dochter Priscilla geen contact met Patty Brard

  Zonder het wellicht zelf te beseffen, heeft Patty Brard haar dochter Priscilla Nasi wéér gekwetst. In een interview vertelde Patty over het gemis van haar dochter, die ze al acht jaar niet heeft gezien, terwijl Priscilla liever had gezien dat haar moeder dit persoonlijk aan haar had verteld...
  6. Jeroen Pauw is smoorverliefd én zo ziet de dame in kwestie eruit

  Jeroen Pauw is tot over zijn oren verliefd. Een paparazzifortograaf heeft hem in Amsterdam hand in hand gespot met zijn nieuwe liefde.
  7. Guus Meeuwis doet voor het eerst een boekje open over zijn scheiding

  Vorig jaar behaalde Guus Meeuwis op een heel andere manier het nieuws. De normaal zo vrolijke Brabander maakte toen bekend dat het huwelijk met zijn jeugdliefde Valérie na 14 jaar gestrand was. Nu, een jaar later, vertelt de zanger dat hij na het stuklopen van zijn huwelijk op zoek was naar houvast. Dat liet hij donderdag doorschemeren in RTL Boulevard.
  8. Onthuld: 'Patricia Paay was spil in geheim seksgenootschap en stuurde eigen filmpjes rond'

  Het seksschandaal rondom Patricia Paay krijgt een heel andere wending. Een betrokkene toonde Story bewijs dat níet mocht uitlekken en laat zien dat de diva degene was die de video's van zichzelf zou hebben rondgestuurd.
  9. 'Breuk tussen Barbie en Michael is een vooropgezet plan'

  Barbie Samantha en haar man Michael domineren de krantenkoppen. De twee zijn uit elkaar en vonden al snel een ander, maar de mensen in hun omgeving geloven er niks van. Linsey zou een nepvriendin van Michael zijn en ook Barbie's Rolf speelt het spelletje mee...
  10. Chantal Janzen is zwanger

  Het heeft er alle schijn van dat Chantal Janzen een tweede kindje verwacht met haar man Marco Geeratz. De blondine plaatst een veelzeggende foto op Instagram en BN'ers feliciteren haar massaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Humberto Tan en zijn partner Ineke zijn blij dat 2017 achter hen ligt. Een jaar waarin ze hard, en met succes, voor hun veelbesproken relatie vochten. Vooral voor Ineke was het zwaar. Zij vreesde haar man aan de bloedmooie en 20 jaar jongere NPO-presentatrice Dionne Stax te verliezen. Toch vergaf ze Humberto en mocht hij terug naar huis komen. Voor het eerst reageert Ineke...
  Zo zwijgzaam als Humberto Tan (52) bleef toen hij het middelpunt was vanwege zijn affaire met Dionne Stax, zo open laat hij nu zien hoe gelukkig hij weer is met zijn uiteindelijk tóch grootste liefde Ineke Geenen, de moeder van zijn kinderen Isa (19), Julia (16) en Benjamin (10). Onlangs verscheen hij samen met Ineke bij de presentatie van zijn eigen fotoglossy Humberto, waar hij Ineke op een voetstuk zette. Opvallende afwezige was NOS Journaal presentatrice Dionne Stax. En vorige week nam de RTL-presentator zijn vrouw en kinderen mee naar een kerstvoorstelling in Ziggo Dome. Het viel velen op hoe ontspannen hij daar met Ineke rondliep en poseerde voor de aanwezige pers. ‘Ik heb zin in 2018,’ zei hij. ‘Een jaar waarin er ongetwijfeld mooie dingen gaan gebeuren.’ Wel voegde hij eraan toe dat dit op televisiegebied zou zijn. Want over zijn privéleven blijft Humberto zwijgen. Maar voor zijn directe omgeving is duidelijk dat hij, na een woelige periode, voor zijn gezin heeft gekozen...
  Verzoening
  In maart 2017 doken compromitterende foto’s op van Humberto die op het balkon van Dionne Stax zat. Buren zagen hem regelmatig haar appartement bezoeken, ook ‘s nachts. Ook op Dionne’s verjaardagslunch in The Grand Amsterdam, vorig jaar april, zagen gasten dat Humberto zich enorm voor haar uitsloof. Voor Ineke Geenen waren de scandaleuze foto’s uiterst pijnlijk, ook al zou ze reeds op de hoogte zijn geweest van de seksuele affaire tussen Humberto en Dionne.
  Volgens insiders had Humberto Ineke toen beloofd dat hij er een punt achter zou zetten. Ze geloofde hem. Net als tien jaar geleden, toen hij ook bekende overspel te hebben gepleegd. Maar dat ze nu te horen kreeg dat er nog stééds iets speelde tussen de knappe Dionne en haar man was te veel voor haar. Toch kon ze niet direct een punt achter haar twintig jaar durende relatie met Humberto zetten.
  Ze wilde voor hem vechten. En Humberto wilde Ineke laten zien dat hij haar vertrouwen waard was. In de afgelopen maanden was zij de enige écht belangrijke persoon voor hem. Volgens ingewijden deed hij er alles aan om Ineke voor zich terug te winnen, hij gaf zich helemaal bloot. In de zomer waren er echter weinigen die hun relatie nog een kans gaven. Vrienden en collega’s dachten dat een verzoening niet meer haalbaar was. Maar na de zomervakantie bleek dat ook Ineke voor hun relatie wilde vechten. En met succes: de twee lijken hun moeilijkste tijd achter de rug te hebben! ‘Ineke houdt ontzettend veel van Humberto,’ liet een vriendin eerder weten. ‘En dat is de reden waarom ze hem zijn eerdere misstappen heeft vergeven.’ Verder is ze ook financieel geheel afhankelijk van hem. En ook nu ziet het ernaar uit dat Ineke haar Humberto weer heeft vergeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Instorten
  Voor het eerst sinds alle commotie is het Ineke die praat. ‘Het gaat goed met Humberto en mij samen,’ reageert ze tegenover Story. Op de vraag of de liefde alles heeft overwonnen, steekt ze lachend en veelbetekenend haar duimen de lucht in. Er is Humberto dan ook alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat de liefde tussen hem en Ineke blijft. Het zou volgens insiders een van de redenen zijn waarom hij zich niet zo druk maakt om de steeds maar dalende kijkcijfers van zijn talkshow bij RTL4. In december liet hij zich in zijn eigen show uit over de toekomst. ‘Ik weet niet of we na volgend seizoen nog doorgaan,’ zei hij. Zijn carrière lijkt op instorten te staan en tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Zuid-Korea heeft Humberto zijn plek moeten afstaan aan Mark Tuitert en Roel van Velzen, die de winnaars zullen gaan huldigen. Volgens insiders maakt Humberto zich daar niet druk om. ‘De buitenlandse reisjes zonder Dionne kunnen hem gestolen worden. Het enige waar Humberto zich op richt, is zijn gezin. Want dat wil hij voor geen goud kwijt.’ En ook Ineke lijkt al haar vertrouwen in Humberto terug te hebben. ‘We gaan samen een mooi jaar tegemoet!’ •

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Angela de Jong: ‘RTL Late Night haalt april niet eens’

  Angela de Jong, de meedogenloze tv-criticus van het AD, denkt dat Humberto Tan niet in juli, maar al in maart van de buis wordt gehaald. Dat heeft ze zojuist gezegd in de radioshow van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Het is over en uit met het RTL Late Night zoals we dat nu kennen, aldus De Jong. “Ik denk dat ze februari nog afwachten. Dit is nog een gekke maand met een slappe programmering met heel veel films, maar als het eind maart haalt, dan vind ik het heel knap.“

  De diep val van Humberto Tan heeft meerdere oorzaken, aldus De Jong. “Ten eerste is die show gewoon niet zo heel goed. Ik kan wel proberen om het aardiger te zeggen, maar er zitten bijna geen onderwerpen in waarvan ik denk: dat moet ik even zien vanavond, terwijl Jinek of Pauw steeds weer de nieuwsgasten van de dag hebben.”

  De nieuwsgast van de dag kiest voor een groot bereik en niet voor een slecht bekeken programma, aldus De Jong. “Als gast kies je voor de show waar je het grootste podium hebt, en dat is nu Pauw of Jinek.”

  Niet kritisch en te veel RTL-propaganda

  Bovendien weet de kijker dat een interview door Humberto Tan totaal niet kritisch en dus niet spannend is. “Dat vinden sommige gasten juist weer heel erg fijn dat hij wat minder kritisch is. Als je een politicus bent en je wil gewoon je boodschap vertellen zonder dat je een lastige vraag krijgt dan zou ik denk ik misschien ook wel voor Humberto kiezen, net zoals Mark Rutte onlangs.”

  Verder is RTL Late Night te veel een parade van RTL-sterren, stelt De Jong. “Het programma wordt te veel gebruikt als PR-middel voor de shows van RTL en hun eigen geluid. Ze varen geen eigen koers. Van de week was er een discussie over het Mauritshuis en de Coen-school die van naam verandert. Dat zijn volgens mij onderwerpen die heel erg bij Humberto passen, want hij heeft toen ook een belangrijke stap gezet in de zwartepiet-discussie. Hij riep op het hoofd koel te houden, maar het hart warm.”

  Dionne Stax

  En heeft Dionne Stax er ook niet wat mee te maken? “Als ik dat weer ga zeggen, krijg ik weer allemaal boze mailtjes. Ik kan me niet met zijn privéleven bemoeien, maar ik denk dit, als ik naar mezelf kijk: ik vond Humberto altijd onwijs leuk, hij ging naar de Televizier-Ring met zijn hele gezin en deed met zijn dochter mee aan Dance Dance Dance. Het was een leuke familieman, maar dat blijkt iets anders te liggen.”

  “Dat is zijn goed recht en moet hij zelf weten, maar daardoor twijfel ik ook wel aan die altijd gezellige, lachende man achter de talkshowtafel. In hoeverre is hij oprecht zoals ik denk dat het is? Het vertrouwen is weg. Is het nog authentiek als iemand daar altijd zo vrolijk en lachend zit te doen?”

  Veel mensen denken er zo over, aldus De Jong. “Ik merk altijd dat als ik vind en iets schrijf, dat heel veel mensen dat herkennen. Ik heb ook heel veel mails van mensen gehad toen dit begon te spelen. Ze zeiden: ‘Ik kan niet meer naar hem kijken, want hij is van zijn sokkel gevallen.’ Hij heeft voor veel mensen een behoorlijke uitglijder gemaakt.”

  Humberto Tan had gewoon open kaart moeten spelen in de media, vindt De Jong. “Ik denk dat dat voor iedere ster de les is. Je ziet ook dat veel grote sterren in het buitenland ook gewoon op een talkshowbank gaan zitten en zeggen: ‘Sorry, ik ben verliefd geworden.‘”

  Wat nu? Stoppen

  Nu is dat te laat.”Wat nu? Stoppen, denk ik. Ik kan me niet voorstellen dat RTL deze lijdensweg nog heel lang voortzet. Er kijken 400.000 mensen.”

  Mogelijk loopt er al een Tan-vervanger warm. “Of er echt met iemand anders gesproken wordt weet ik niet, want ik ben nou niet de persoon bij RTL waar ze meteen aan denken om nieuwtjes te geven.”

  “Wat ik zelf heel stom vind is dat ze Beau van Erven Dorens niet gewoon laten afwisselen met Humberto. Beau is erg aan het voorsorteren op zo’n plek en hij kan het ook goed, maar hij wil altijd meer programma’s maken en zal dit niet het hele jaar willen.”

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Humberto Tan vergelijkt strijd om kijkers met gevecht Rico Verhoeven

  Humberto Tan is gemotiveerd om de lagere kijkcijfers van de talkshow RTL Late Night te verbeteren. De presentator zegt dat "opgeven geen optie is".

  Dat zijn programma tegenwoordig minder kijkers trekt, vergelijkt Tan met het laatste gevecht van Rico Verhoeven, dat de kickbokser heeft gewonnnen.

  "Na die eerste ronde, toen hij flink wat klappen kreeg, dacht hij echt niet: weet je wat? Ik stap de ring maar uit. Nee, hij ging door. Tot en met de vijfde ronde."

  De 52-jarige Tan zegt in gesprek met Panorama dat "opgeven geen optie is" in de strijd om kijkers te vergaren. "Ook al wankel je. Natuurlijk, je hebt geen garantie dat je uiteindelijk wint. Helemaal niet zelfs. Maar je moet wel blijven staan, doorgaan en proberen om jezelf te verbeteren."
  Excuses

  Het programma kreeg onder meer het commentaar dat er vaak dezelfde gasten en RTL-gezichten in te zien zijn. "Ik kan wel allerlei excuses aandragen, maar het ligt altijd aan jezelf", zegt Tan hierover. "Dus ook aan mij. Het is daarom aan mij om keihard te werken en om te kijken hoe we het tij kunnen keren."

  Tan kreeg de laatste maanden kritiek, ook vanwege zijn vermeende liefdesaffaire met nieuwslezeres Dionne Stax, waar nooit bevestiging van is geweest. Desondanks "blijft hij rustig". "Omdat imagoschade, prestigeverlies of kijkcijferverlies totaal niet opwegen tegen het verlies van mensen, zoals in mijn geval het wegvallen van twee broers en mijn moeder in korte tijd. Dat is mijn relativeringsvermogen, daarom blijf ik kalm."

  BeantwoordenVerwijderen
 27. PowNews vindt RTL Late Night niet vernieuwend

  Het PowNews verbaast zich niet echt over de lage kijkcijfers van RTL Late Night. Het programma van Humberto Tan is namelijk niet vernieuwend genoeg. Dat laat de nieuwsrubriek weten op zijn nieuwspagina. Het is over en uit met Tan, denkt PowNews. “Het recept Humberto Tan bij RTL Late Night lijkt uitgewerkt. De kijkcijfers zijn al maanden beneden peil, er zitten vrijwel altijd dezelfde mensen en vernieuwend is het ook al niet“, meldt de redactie van het PowNed-programma op zijn website.

  Zelf vergelijkt Tan zijn strijd tegen de dalende kijkcijfers met een kickboksgevecht van Rico Verhoeven. De RTL 4-ster: “Na die eerste ronde, toen hij flink wat klappen kreeg, dacht hij echt niet: weet je wat? Ik stap de ring maar uit. Nee, hij ging door. Tot en met de vijfde ronde.”

  PowNews is niet onder de indruk van die uitleg. “Een vergelijking die kant noch wal slaat. Met Rico dreigde het maximaal een minuut de verkeerde kant op te gaan. Met Humberto Tan al maanden.”

  Het is overigens wel de vraag of het PowNews nou echt in de positie is om een ander programma niet vernieuwend te noemen. Na iedere scheet van een progressieve politicus snelt de omroep zich steevast naar een kansloze arbeiderswijk om daar een stuk of zes reacties te verzamelen van ‘gewone Nederlanders’ die het allemaal oneens zijn met de politicus in kwestie. Dat recept is inmiddels ook wel een beetje uitgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Angela de Jong: ‘RTL 4 moet lijdensweg Tan beëindigen’

  Het wordt tijd dat RTL 4 zich een goed werkgever toont en de lijdensweg van Humberto Tan en zijn redactie beëindigt. Dat schrijft tv-columniste Angela de Jong vandaag op de website van het AD. Tan mag al een jaar aanmodderen van RTL 4; gisteren scoorde RTL Late Night met 297.000 kijkers een nieuw laagterecord. “Natuurlijk is het niet leuk om toe te moeten geven dat het over is, maar je mag uit misplaatste trots en bovenmaatse ego’s je werknemers niet zo laten bungelen“, zegt De Jong.

  Het begint gewoon zielig te worden voor Humberto Tan, vindt De Jong. “Ik merk dat ik medelijden met hem krijg. Ja, u leest het goed. Ik heb met Humberto te doen. En met zijn redactie.”

  Het is velen een raadsel waarom RTL Late Night zó lang de tijd krijgt. RTL 4 moet nu echt maatregelen nemen, vindt De Jong. “Als je het dan vertikt om écht grote ingrepen te doen in het format – andere onderwerpkeuze, wisselende presentator – dan rest geen andere optie om de stekker eruit te trekken. Dat is slikken voor iedereen, dat snap ik best, maar wel het meest menselijk.”

  “Dan kan Humberto weer gewoon stralen in The Big Music Quiz en Het Zijn Net Mensen. Zijn redactie vindt ook zo een andere baan. En, geloof me, binnen afzienbare tijd is iedereen de kijkcijferval van het afgelopen jaar vergeten.”

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Humberto Tan: ‘Afwisselen met Beau? Ga ik niet over’

  RTL 4-ster Humberto Tan wordt er in elk interview weer mee geconfronteerd: de horrorcijfers van RTL Late Night. Hij heeft het dan steeds – ook nu in Panorama – over het verlies van familieleden en dat zijn huidige imagoschade niet opweegt tegen dat verdriet. “Dat is mijn relativeringsvermogen, daarom blijf ik kalm“, geeft hij aan, gevolgd door een andere open deur: “Soms sta je bovenop de Olympus, de andere keer aan de voet. Dan is het aan jezelf om terug te knokken en hard te werken.“

  Elke keer weer weet Tan inhoudelijke kritiek op RTL Late Night – over de continue stroom aan RTL-promotie en de zoutloze interviews – te pareren, én vermijdt hij vragen over zijn vermeende affaire met Dionne Stax, die hem de kop heeft gekost.

  Tv-kenner Angela de Jong van het AD roept al een tijdje dat RTL 4 Tan maar beter iets vaker kan gaan afwisselen met Beau van Erven Dorens. Dat besluit de Panorama aan hem voor te leggen: “Maar moet je het programma ook niet veranderen? Minder dezelfde gasten, minder RTL-gezichten of, zoals sommigen zeggen, vaker afwisselen met Beau van Erven Dorens.”

  Daarop antwoordt Humberto Tan: “Ach, daar ga ik niet over. Ik moet ook niet naar anderen kijken. Ik kan wel allerlei excuses aandragen, maar het ligt altijd aan jezelf. Dus ook aan mij. Het is daarom aan mij om keihard te werken en om te kijken hoe we het tij kunnen keren.”

  Voorlopig denkt hij niet aan opgeven. “Ik vergelijk het graag met dat laatste gevecht van Rico Verhoeven. Na die eerste ronde, toen hij flink wat klappen kreeg, dacht hij echt niet: weet je wat? Ik stap de ring maar uit. Nee, hij ging door. Tot en met de vijfde ronde. Zo zie ik dat ook.”

  Gisteren noteerde RTL Late Night een laagterecord met slechts 297.000 kijkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dionne Stax deelt een aandoenlijke familiefoto

  Dionne Stax heeft een superleuke familiefoto op haar Instagram-account gedeeld.

  “The Stax Family” schrijft de presentatrice van het NOS Journaal erbij.

  Zus
  Dat familie belangrijk is voor Dionne blijkt wel uit de leuke kiekjes die ze eerder deelde. Zo ligt ze op de foto hieronder dubbel van het lachen met haar oma. Ook met haar zus heeft Dionne een goede band.

  Dionne Stax deelt bijzondere familiefoto

  Dionne Stax heeft een hechte band met haar familie. De NOS-presentatrice deelt een bijzondere familiefoto met al haar dierbaren op haar Instagram-account.
  Jeugd

  Familie is erg belangrijk voor Dionne. De blondine deelt regelmatig kiekjes met haar naasten. Zo gaat ze regelmatig op vakantie met haar zus Charlotte. Dionne deelt een foto uit de oude doos. De presentatrice groeide op in het Brabantse Boxmeer, waar haar ouders nog steeds wonen. Hoewel Dionne al jaren niet meer in Brabant woont, is ze nog regelmatig in haar geboorteplaats te vinden.

  Nieuwslezeres Dionne Stax, de al dan niet ex-vriendin van Humberto Tan, komt vandaag met een aandoenlijke foto waarop haar familie is te zien. Wie Dionne is, is niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het om haar grootouders met kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Sponsors gevraagd handen van Voetbal Inside af te trekken
  'Renate' van der Gijp houdt dit weekend het Nederlandse medialandschap en de politiek in haar greep. De satire van het RTL 7-voetbaldiscussieprogramma Voetbal Inside houdt de gemoederen bezig.

  Renate van der Gijp maakte in het derde en laatste deel van de uitzending van vrijdagavond van Voetbal Inside haar opwachting, De grap van René van der Gijp is volgens sommige Nederlanders een zoveelste uiting van homofobie in het programma. René van der Gijp maakte bekend voortaan als vrouw door het leven te gaan op een wijze die op het schoolplein als pesten wordt betiteld. Hierbij inspelend op het nieuws dat VTM-verslaggever Bo van Spilbeeck voortaan als vrouw door het leven verder gaat. De grap van Voetbal Inside was duidelijk vooraf door Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp ingestudeerd. Johan Derksen was de aangever van de grap die door René van der Gijp werd uitgevoerd. Wilfred Genee liet bij de korte introductie van het programma al weten dat het weleens een bijzondere uitzending kon gaan worden.

  RTL weer in overleg

  Niet alleen de homo- en transgenderbelangenverenigingen COC en TNT halen hard uit naar de makers van Voetbal Inside. Ook linkse politieke partijen doen dit. Samen met COC en TNT roepen PvdA en Groen Links de sponsors Heineken en Gillette op de handen van het programma af te trekken. Opvallend is wederom de reactie van een woordvoerder van RTL die stelt dat de grap in het eerstkomende overleg met de makers van Voetbal Inside wordt meegenomen. Volgens de woordvoerder hebben de programmamakers alle ruimte om hun kijk op voetbal en de samenleving te geven. Maar dat betekent volgens de zegsman van RTL niet dat je van alles een grap moet maken. Ook voetbalbond KNVB laat weten dat het een andere visie dan het voetbalprogramma heeft.


  RTL Boulevard

  Het is opvallend dat RTL in het dagelijkse shownieuwsprogramma RTL Boulevard wel en herhaaldelijk uitgebreid aandacht besteed aan de discussies rond het eigen RTL-programma Voetbal Inside. Eerder hield RTL Boulevard de kaken lange tijd op elkaar toen RTL Late Night-presentator Humberto Tan in het nieuws was vanwege een vermeende buitenechtelijke relatie met NOS Journaal-presentatrice Dionne Stax.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Een dikke kus van Dionne en een geheime reis voor de Posjes

  Volgers van Dionne Stax (32) zijn hun zaterdag ook goed begonnen. De normaal ietwat gereserveerde nieuwslezeres tuitte haar rood gestifte lippen om ons allen een fijne zaterdag toe te kussen.

  Prinses Beatrix, die afgelopen week 80 jaar werd, heeft zich bij hoge uitzondering laten fotograferen in een wel heel casual outfit. De voormalig koningin heeft bijna iets weg van een jongere Gordon...

  Comedian Jörgen Raymann (51) werd vanochtend speciaal wakker om zijn volgers mee te delen dat hij zich nog eens ging omdraaien. ,,Lazy saturday!''

  In Qatar, de zonnige woonplaats van Yolanthe Sneijder-Cabau (32), was het al middag toen Jörgen nog onder de dekens lag. De presentatrice plukte de dag en liet zich, gehuld in een strak en maagdelijk wit ensemble, fotograferen met een van haar hondjes.

  Het voordeel aan het beroep van schrijver is dat er geen werkkleding bij komt kijken. Romanauteur Daphne Deckers (49) is echter het meest productief in een trui of sexy bikini die eraan herinnert wat voor iemand ze is.

  De Posjes, bekend van het RTL4-programma Helemaal Het Einde, pakten vandaag het vliegtuig voor een buitenlands avontuur. Het is niet duidelijk waar de in Chili woonzame Hollanders met de droge humor naartoe gingen, maar mogelijk wil de familie haar wijnimperium verder uitbreiden.

  Volkszanger André Hazes (24) heeft fans van alle leeftijden. Onder zijn groupies is ook Sis Georgie, de 7-jarige dochter van voormalig Krezip-zangeres Jacqueline Govaert. De kleine meid ontmoette gisteren haar grote held.

  Voetbalpresentator Hélène Hendriks: ‘Ik ben blij dat ik tieten héb’

  Hoe is dat, als vrouw in een wereld vol testosteron? Een interview met Hélène Hendriks (37), een van de weinige vrouwelijke voetbalpresentatoren.

  Dit is de typische Luizenmoeder-kijker

  Niemand zag het succes van De Luizenmoeder aankomen. Leuke serie over een basisschool op NPO 3, meer niet. Maar Nederland viel massaal voor de belevenissen van Juf Ank. 3,8 miljoen mensen zagen de derde aflevering, maar wie zijn dat precies?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Het is over en voorbij: Humberto Tan moet plaats maken voor Twan Huys

  “Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben,” aldus Tan.

  Humberto Tan was gisteravond enigszins emotioneel tijdens de uitzending van RTL Late Night. Hij heeft namelijk te horen gekregen dat het binnenkort einde oefening voor hem. Hij wordt na de zomer vervangen door Twan Huys van Nieuwsuur en College Tour.

  Tan maakte gisteren duidelijk dat hij daar absoluut niet blij mee is. Het is, zei hij, “een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben.” Toen radioman Frits Spits, die één van de gasten was, het voor hem opnam en het publiek luid applaudisseerde hield Tan het zelfs niet droog.

  “Ik ga door tot 1 juni, dan hebben we ongeveer 1080 uitzendingen gemaakt. Was het allemaal goed en fantastisch? Nee. Maar was het met liefde en passie gemaakt door medewerkers die er alles voor hebben gegeven? Ja,” voegde hij daar aan toe.

  Het is begrijpelijk dat hij er zelf niet blij mee is — het is toch een afgang, zeker omdat RTL Late Night enige tijd juist heel populair was — maar voor RTL is dit wel degelijk een logische stap. De kijkcijfers zijn abominabel. En ja, dat komt in ieder geval deels door Tan. Zijn vermeende affaire met Dionne Stax heeft zijn imago zwaar beschadigd. Sinds dat verhaal bekend werd keken er gewoon veel minder mensen naar het programma. Eén van de redenen dat Tan populair was was namelijk dat hij gezien werd als de ideale schoonzoon. Die vermeende relatie met Stax maakte daar een einde aan.

  De afgelopen maanden werden RTL en Tan flink bekritiseerd, niet alleen door journalisten en columnisten, maar zelfs door werknemers van de zender. Zo liet Johan Derksen eerder weten dat hij RTL Late Night niets aan vond omdat Tan in zijn ogen 100 procent “nep” was; hij deed zich anders voor dan hij is, zei Derksen, en daar prikt het publiek makkelijk doorheen.

  Nou, Tan hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over dat soort kritiek. Het is immers binnenkort einde oefening voor hem.

  Anders dan Tan zullen de meeste mensen daar geen traan om laten. Samen met zijn redactie heeft Tan het gewoon laten liggen. Het programma was nog niet eens zo lang geleden behoorlijk populair, maar de laatste tijd is het gewoon drie keer niks. En dat komt grotendeels door Tan zelf… en door de vreemde (veilige, saaie, incestueuze) keuzes van de redactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Humberto Tan stopt met RTL Late Night

  Het nieuws waarvan je wist dat het zou komen: Humberto Tan stopt met het presenteren van het programma RTL Late Night.

  Humberto heeft het nieuws zelf in het programma bekend gemaakt:”Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen”. Tan blijft bij RTL en zal er andere programma’s gaan presenteren.

  RTL Late Night blijft wel op televisie. Twan Huys is de nieuwe presentator, hij presenteert nu nog Nieuwsuur bij de NPO. Met de keuze voor Twan gaat RTL Late Night duidelijk een meer journalistieke kant op. Geinig detail is dat Twan nu collega is van Dionne Stax, met wie Humberto een vermeende affaire beleefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Humberto Tan moet bij RTL Late Night wijken voor Twan Huys

  Humberto Tan moet plaatsmaken voor Twan Huys als presentator van RTL Late Night. ,,Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben'', aldus Tan woensdagavond in de laatste minuten van de talkshow in kijkcijfernood.

  Het gaat al lange tijd niet goed met RTL Late Night. Over het jaar 2015 keken gemiddeld een miljoen mensen naar de tafel van Humberto Tan. Sindsdien raakte het programma volgens gegevens van de stichting Kijkonderzoek jaarlijks 150.000 kijkers kwijt. RTL Late Night haalt zelfs met regelmaat niet eens de dagelijkse kijkcijfer top 25 van de Stichting Kijkonderzoek.

  Uit diverse hoeken kwam kritiek, onder meer van AD-columniste Angela de Jong. Zo vroeg ze zich af of Tan niet 'uit zijn lijden moest worden verlost'. ,,Dat RTL Humberto iedere dag daar maar laat zitten en al die redacteuren laat werken aan een programma dat niet meer loopt, dat is gewoon sneu", schreef ze.
  Presentatiewissel

  Een stevige metamorfose of zelfs presentatiewissel hing in de lucht. De naam van Beau van Erven Dorens ging rond, omdat hij in de smaak viel als gastheer van de afgelopen zomervariant RTL Summer Night. Dat het Twan Huys zou worden, komt voor velen als een grote verrassing. De presentator van Nieuwsuur en College Tour gaat na de zomer aan de slag.

  RTL-programmabaas Erland Galjaard beargumenteert zijn keuze in een persbericht. ,,Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden. Met Twan en zijn vaste hoofdredacteur Marij Janssens halen we journalisten van formaat in huis, programmamakers vooral, die met hun brede kennis en gevarieerde achtergrond de aangewezen personen zijn om ‘RTL Late Night’ naar de volgende fase te brengen.''

  Over Tan niets dan lof in het statement. ,,Met zijn vakmanschap heeft hij RTL een enorme dienst bewezen en dat blijft hij doen. Daar ben ik hem dankbaar voor”, aldus Galjaard die zelf ook afzwaait bij RTL. De talkshow met Tan was vijf jaar geleden zijn gedroomde opvolger van Barend & Van Dorp. Het was Galjaards kindje. De programmabaas verlaat het tv-bedrijf op 1 mei na 21 jaar voor RTL te hebben gewerkt.

  Tan zelf is alles behalve blij met de wissel, zo bleek woensdagavond. Radio-icoon Frits Spits, een van de gasten in die uitzending, nam het spontaan voor hem op en sprak van een 'onterechte media-hetze' tegen Tan waardoor nu de zenderleiding nu deze beslissing zou hebben genomen. Een applaus in de studio volgde waarbij Tan het niet droog hield.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Kritiek

  Verhalen over een vermeende affaire met NOS-nieuwslezer Dionne Stax sloeg (wel of niet gebeurd) het onkreukbare imago van ‘golden boy’ Tan – in 2016 nog Omroepman van het Jaar – aan diggelen. Kijkers zouden de presentator hier op afrekenen. De cijfers daalden en klommen niet meer. Concurrent Eva Jinek ging er met het succes vandoor. Ook werd Tan en RTL-programmabaas Galjaard een gebrek aan interessante gasten en urgentie verweten.

  Gelijktijdig groeide de kritiek op RTL in brede zin. Een greep uit het commentaar: ‘Te weinig vernieuwing’, ‘telkens dezelfde hoofden’ en ‘zelfpromotie van RTL-sterren bij Late Night en RTL Boulevard’. Of Tans vertrek een direct of versneld gevolg is van Galjaards aanstaande aftreden, is onduidelijk.
  Twan Huys

  Voor de opvolger van Tan is het een sprong in het diepe. Huys (53) verruilt na 25 jaar de publieke omroep voor de presentatie van RTL Late Night. De presentator is bekend van de programma's Nieuwsuur en College Tour.

  De voormalig Amerika-correspondent haalde daarnaast het Correspondents' Diner naar Nederland, met premier Mark Rutte in de rol van grappenmaker. Huys werkte zeven jaar als correspondent in de Verenigde Staten.

  Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje benadrukt dat Twan Huys veel heeft betekend voor Nieuwsuur en NOVA: ,,De NTR verliest een gedreven presentator en journalist in hart en nieren. Maar dat hij na zo'n lange periode een nieuwe stap wil maken, begrijp ik ook. We zullen hem missen, en wensen hem uiteraard alle voorspoed."

  Frans Klein, directeur televisie NPO zegt het jammer te vinden dat Twan Huys de publieke omroep verlaat. ,,Hij is een typische publieke omroep-man. Als kritisch journalist belichtte hij álle kanten van de samenleving", omschrijft Klein de presentator. ,,We zullen zijn veelzijdigheid missen."

  Huys zegt zelf dat het 'na vele prachtige jaren bij de NTR tijd is voor verandering'. ,,Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na elf jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL."

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het vertrek van Humberto was onvermijdelijk

  angela kijkt tv Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

  Het was niet niks wat Humberto Tan gisteravond deed: zelf bekend maken dat hij, tegen zijn zin in, weg moet bij zíjn RTL Late Night. Chapeau dat hij de moed had daarvoor én ook dat hij zo loyaal is om tot de zomer door te gaan.

  Maar dat zijn vertrek onvermijdelijk was, dat was al een tijdje zonneklaar.

  Als ik heel eerlijk ben, heeft de RTL-leiding Tan ook net een paar maanden te lang laten bungelen. De kijkcijfers zakten steeds verder na de affaire met Dionne Stax. Daarbij was afgelopen weken pijnlijk zichtbaar dat RTL-collega’s als Wendy van Dijk en Carlo Boszhard hun nieuwe seizoenen van Moordvrouw en De TV Kantine liever bij concurrenten Jinek en DWDD promootten dan bij Late Night. En Anouk dreef nota bene voor twee miljoen kijkers van The Voice openlijk de spot met de teloorgang van de talkshow.

  Een frisse start is het enige dat Late Night nog kan redden. En die komt

  er met Twan Huys. Die move is bijzonder verrassend, want Huys is zo’n beetje mr. NPO. Bovendien gaat met zijn komst het roer rigoureus om. Huys is boven alles journalist. Hij is niet van de koetjes en kalfjes en al helemaal niet van op tafel dansen met Afrojack.

  Alleen zijn naam is al genoeg om politici en andere toppers uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven aan tafel te krijgen. Er zullen ook heus nog wel lichtere gasten aanschuiven, in College Tour heeft hij immers bewezen ook met hen prima overweg te kunnen. Maar onnozele RTL-propaganda zullen de RTL-bazen er niet doorheen krijgen bij hem en eindredacteur Marij Janssens, die hij meeneemt van Nieuwsuur en College Tour. Grote vraag is wel of Huys een beetje sfeer kan scheppen, wat er ook bij hoort in een latenight talkshow.

  Er ontstaat vanaf september een totaal nieuwe dynamiek op die late avond.

  Pauw en Jinek moeten weer ouderwets gaan vechten voor topgasten. En dat is goed. Concurrentie maakt een redactie en presentatoren alleen maar scherper en creatiever. Waardoor de tv-kijker, om wie het toch uiteindelijk allemaal draait, de grote winnaar is.

  Ook binnen RTL wordt het een woelige periode. De wissel bij Late Night verhoogt de onrust onder de RTL-presentatoren. Na jaren van stilstand en pappen en nathouden gaat het nu ineens hard: directeur Erland Galjaard weg, boegbeeld Humberto Tan op een zijspoor. Reken maar dat mensen zich daar nu angstvallig afvragen: wie is de volgende? Eén troost, er is een vacature bij Nieuwsuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys

  Het was al een jaar lang onvermijdelijk, maar nu is het moment daar: Humberto Tan wordt eruit geknikkerd door RTL. Zijn opvolger is even verrassend als het tempo waarmee Erland Galjaard tot inzicht is gekomen: Twan Huys, de ster van NPO’s journalistieke trots Nieuwsuur. En dat terwijl juist de naam van zijn collega Mariëlle Tweebeeke regelmatig de ronde deed in de discussie over zijn mogelijke opvolging. Hoe dan ook: Tan ligt er per 1 juli uit, en dat doet hem zichtbaar verdriet.

  Humberto Tan maakte het nieuws woensdagavond zelf bekend in de laatste minuten van RTL Late Night (filmpje op YouTube). “Tot zo ver deze uitzending van RTL Late Night. Normaal gesproken zou ik zeggen ‘morgen ben ik er fris en fruitig’ en dat ben ik morgen ook, maar ik heb een toevoeging: ik ga stoppen met RTL Late Night. Dat is niet op eigen verzoek. Dat is op verzoek van de leiding van RTL 4.”

  De presentator liet blijken dat hij het niet eens is met RTL’s tv-baas Erland Galjaard. “RTL heeft me gevraagd om te stoppen, omdat zij vertrouwen hebben in een andere toekomst voor dit programma. Ik ben het niet met die beslissing eens, ik respecteer de beslissing wél.”

  Hij benadrukte het plezier dat hij beleeft aan de talkshow. “De afgelopen vijf jaar heb ik echt met ontstellend veel plezier dit programma gemaakt. Met alle medewerkers die hier ook allemaal aanwezig zijn. Ik ben trots op alles wat we hebben laten zien, ik ben er trots op dat we een programma hebben neergezet dat er nog niet was en dat er na vijf jaar, en op 23 maart duizend uitzendingen, er nog steeds is.”

  “Als we uiteindelijk stoppen op 1 juli – want ik ga door op 1 juli – dan hebben we er ongeveer 1.080 gemaakt. Was het allemaal goed? Nee. Was het allemaal fantastisch? Nee. Maar is het met liefde, passie en medewerkers gemaakt die er alles voor hebben gegeven? Ja.”

  Wil hij nog iets met RTL te maken hebben? “De zender kiest wat anders en dat respecteer ik echt. We zijn zelfs aan het praten over op welke manier we met elkaar doorgaan. Er komt iemand anders. In het persbericht dat hierna zal verschijnen zal alles staan, maar ik wilde dit per se zelf zeggen omdat dit programma mij heel dierbaar is.”

  Frits Spits

  Hoe ongelooflijk het ook is dat Humberto Tan zijn exit niet lijkt te begrijpen, en hoe ongelooflijk het ook is dat hij niet ziet dat hij na Dionne Stax onherstelbare imagoschade heeft opgelopen: het is en blijft een persoonlijk drama. Gelukkig kon hij na zijn bekendmaking rekenen op mooie woorden van tafelgast Frits Spits.

  Frits Spits: “Mag ik er iets over zeggen? Ik vind het een heel opportunistische beslissing. Ik vind dat de laatste tijd in de kranten tegenover het programma en tegenover jou een soort hetze is gevoerd waar ik de rationaliteit geen moment van heb begrepen.”

  “De leiding van RTL blijkt gevoelig voor stemmen uit de pers en kijkcijfers, terwijl je eerder dit jaar een programma hebt gemaakt over de Veiligheidsraad waar je een dieptepunt had in het aantal kijkers maar wat volgens mij een ongelooflijk goed programma was.”

  “Het is raar dat we in Nederland voortdurend geregeerd worden door kijkcijfers en dat de kwaliteit niet meer telt. Ik vind het onverdiend, dus ik ben het met je eens, maar ik vind je wel ongelooflijk dapper dat je het op deze manier zegt.”

  Pas na die woorden wist Tan zich niet meer sterk te houden. Verdriet maakte zich meester van hem en dat vonden veel kijkers toch wel erg aandoenlijk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Persbericht

  Direct na de uitzending, om 23.42 uur, volgde dan het persbericht van RTL. Pas daarin werd de opvolger van Humberto Tan bekendgemaakt: Nieuwsuur-anchor Twan Huys. “Samen met RTL richt Twan zich de komende maanden op de vernieuwing van ‘RTL Late Night’. Hij neemt na de zomer de presentatie over van Humberto Tan, die het programma sinds de start op 26 augustus 2013 presenteert.”

  Wat gebeurt er met Humberto? “Tot de zomer blijft Humberto RTL Late Night presenteren, om zich daarna te richten op andere programma’s bij de zender.”

  Humberto Tan zegt in het persbericht: “Ik heb met veel passie en plezier vijf seizoenen ‘RTL Late Night’ gemaakt. Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen. Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste jaren en de verschillende televisieprijzen waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met ‘RTL Late Night’ een goed format hebben ontwikkeld. We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg. Met pijn in het hart neem ik afscheid van een programma dat mij veel heeft gebracht. Ik kijk met trots terug en vol vertrouwen vooruit.”

  Galjaard over Twan

  Erland Galjaard, algemeen programmadirecteur RTL, zegt dat de keuze van Twan Huys zijn keuze is. “Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden. Toen we vijf jaar geleden startten met RTL Late Night kozen we bewust voor een andere aanpak en dus een aanvulling voor de kijker op de late avond, met een verrassende en zeer bekwame anchorman: Humberto. Dat heeft zeer goed gewerkt. Maar met alle veranderingen in medialand, waar veel in dezelfde vijver wordt gevist, is een nieuwe aanpak noodzakelijk. Dat bedenken, opzetten en de juiste mensen aan boord krijgen kost tijd.”

  “Elke werkdag een programma maken op de late avond is topsport en een geweldig interessante uitdaging voor redactie en presentatie. Met Twan en zijn vaste hoofdredacteur Marij Janssens halen we journalisten van formaat in huis, programmamakers vooral, die met hun brede kennis en gevarieerde achtergrond de aangewezen personen zijn om RTL Late Night naar de volgende fase te brengen.”

  Galjaard over Tan

  Galjaard blikt terug op vijf jaar RTL Late Night met Humberto: “Om samen met Humberto het historische late night tijdslot bij RTL 4 invulling te geven, was een mooie reis. Dat het de laatste periode wat minder ging, doet daar niets aan af. Regelmatig bepaalde ‘RTL Late Night’ het gesprek van de dag, zoals met de uitzending na de aanslag in Parijs op theater Bataclan, het interview met Nobelprijswinnaar Malala en het gesprek met George Clooney.”

  “Humberto heeft met zijn team een show neergezet met een eigentijds karakter, waarin ook veel ruimte was voor nieuw talent en live muziek. Verschillende artiesten van wereldformaat zoals Pharrell Williams, Coldplay en One Direction wisten de weg naar het podium van RTL Late Night te vinden. Het talent van Humberto werd ook door publiek en vakgenoten bekroond. In 2014 en 2016 werd hij uitgeroepen tot beste presentator van Nederland met een zilveren Televizierster. In 2016 werd hij ook Omroepman van het jaar en ontving hij de Sonja Barend Award.”

  “Met zijn vakmanschap heeft hij RTL een enorme dienst bewezen en dat blijft hij doen. Daar ben ik hem dankbaar voor.”

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Humberto Tan wordt door RTL ingeruild voor Twan Huys

  En weg is hij. Humberto Tan stopt met Late Night en Twan Huys, de alleskunner van publieke omroep, vervangt hem. Na vijf jaar is de koek op voor Tan. De kijkcijfers waren miserabel en de kritiek op de inhoud van zijn talkshow nam toe. Late Night was niet meer dan een pr-programma voor RTL-sterren: zwak en tandeloos.

  En de tv-kijkers zijn genadeloos. Die hebben dat meteen door en schakelden massaal over naar Pauw en Jinek.

  Ondertussen ontstonden er ook nog andere, privéproblemen voor Tan. Zijn (vermeende) relatie met Dionne Stax kreeg heel veel media-aandacht. Hij verliet tijdelijk zijn gezin, aldus de gossipbladen, en keerde later weer terug. Zowel de RTL-ster als de journaallezeres reageerden niet publiekelijk op de affaire. Maar de kijker liep in de vierde versnelling weg. En Tan keerde terug naar zijn gezin en dumpte nieuwslezeres Dionne Stax bij het oude huisvuil. Het imago probleem dat hij hiermee opliep, is hij nooit meer te boven gekomen.

  De show van Tan scoorde niet meer. Was hij 4, 5 jaar geleden nog de winnaar op de late avond, een nieuw fris gezicht en een positief iemand die zijn gasten in hun waarde liet, maar uiteindelijk ontbrak er iets aan zijn talk-show. Inderdaad, journalistiek zwak. Mooi weer-praterij. Zijn redactie werd verslagen door die van de publieke omroep. Betere gasten, actueler en scherpere talkshow-hosts.

  Twan Huys, voormalig VS-corrspondent en presentator van College Tour en Nieuwsuur mag het straks dus gaan proberen. Iemand met een groot ego. Dat bleek afgelopen maandag nog in zijn interview met Michael Wolff, de schrijver van het omstreden Trump-boek. Wolff werd door Huys over de knie gelegd over zijn speculaties over een vermeende relatie van de VS-ambassadeur Haley met president Trump.

  Het zegt veel over de ambities van Huys. College Tour werd onvertaald op YouTube geplaatst door NTR. Waarom? Om ook internationaal te kunnen scoren. Netzoals Willem Holleeder, de crimineel die nu weer terechtstaat, zijn straatje schoon mocht vegen van Huys in College Tour. Een onbegrijpeleijke journalistieke misser, ingegeven door journalistiek effectbejag.

  Huys krijgt dus het stoeltje van Humberto Tan. Het format van Late Nignt wordt opgefrist en de man van de publieke omroep gaat straks zijn collega’s van de publieke omroep beconcurreren. De overtsap van Huys is misschien wel opmerkelijker dan het vertrek van Humberto Tan.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Humberto Tan moet weg bij ‘RTL Late Night’. Waar ging het mis? En waarom komt Twan Huys op zijn presentatorstoel?

  “Mag ik er iets over zeggen?”, onderbrak Frits Spits woensdagavond de aankondiging van Humberto Tan te moeten stoppen met ‘RTL Late Night’. “Ik vind het een heel opportunistische beslissing.” Van de aanzwellende kritiek op de talkshow in andere media begreep radio- en tv-maker Spits niets. “Het is raar dat we in Nederland voortdurend worden geregeerd door de kijkcijfers en dat de kwaliteit niet meer telt.”

  Natuurlijk is het pijnlijk dat Tan (52) na vijf jaar plaats moet maken voor Twan Huys (53). Afgelopen september verdedigde de presentator zichzelf en zijn kwakkelende programma nog in ‘De Wereld Draait Door’, en sprak de wens uit nog jaren door te gaan. Maar is zijn ontslag vreemd? RTL is een commerciële omroep, die anders dan de NPO bestaat om geld te verdienen.

  Na de start van RTL Late Night in 2013 droeg Tan jarenlang bij aan dat doel. Hij oefende danspassen met komiek Jochem Myjer, keuvelde met internationale sterren als George Clooney en bracht een ode aan de uitbehandelde zanger van The Scene, Thé Lau.

  Daarmee trok de vrolijke en empathische gastheer standaard een miljoen kijkers naar RTL 4, Late Night deed die eerste seizoenen niet onder voor tegenhanger ‘Pauw’. Tan werd geprezen om zijn luchtige, alerte, vriendelijke vragen. Zo ontving hij in 2016 de Sonja Barend Award voor zijn interview met vier overlevenden van de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan.

  “Door de vernieuwende combinatie van nieuws van de dag, entertainment en muziek was het programma jarenlang succesvol”, verklaart RTL-woordvoerder Marthijn Tabak het vertrek van Tan. “Maar we zien dat andere shows nu ook de weg naar die benadering van onderwerpen hebben gevonden. We vissen nu allemaal in dezelfde vijver.”

  Inderdaad tonen Pauw en ‘Jinek’ in toenemende mate interesse in lichtere thema’s en gasten. Henny Huisman schoof aan, Gerard Joling en Johan Derksen. En daarmee heeft ‘Late Night’ zijn onderscheidend vermogen langzaam maar zeker verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Teruglopende kijkcijfers

  Vanaf 2016 noteerde RTL teruglopende kijkcijfers. Niet alleen het opschuiven van de concurrenten lag daaraan ten grondslag. Het begon critici op te vallen dat Late Night wel een erg hoog ons-kent-ons-gehalte kreeg. Om de haverklap etaleerden RTL-collega’s hun nieuwste show bij Tan.

  De presentator stapelde vervolgens tegenvaller op tegenvaller: anderhalf jaar geleden vertrok zijn populaire sidekick Luuk Ikink. Zijn zomervervanger Beau van Erven Dorens viel verrassend in de smaak en verhalen over een buitenechtelijke affaire met nieuwslezeres Dionne Stax schaadden zijn tot dan toe kreukvrije imago.

  De kijkcijfers zakten tot zo schrikbarend dat de daling dit najaar zelf nieuws werd. Tan beloofde beterschap, maar het mocht niet meer baten: sindsdien heeft Late Night zelfs moeite om in de dagelijkse kijkcijfer top-25 van Stichting Kijkonderzoek te komen.
  Kritisch en grappig

  Kijkers hebben Tan definitief in de steek gelaten. En dus keert RTL de presentator nu ook de rug toe. Verrassender is de keuze voor zijn opvolger Twan Huys. Dat de omroep niet iemand als Van Erven Dorens heeft gevraagd, impliceert een verlangen om het gat op te vullen dat ‘Jinek’ en ‘Pauw’ langzaam laten vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Dionne Stax of Erland Galjaard? Waar ging het mis voor Humberto Tan?

  Met tranen in zijn ogen vertelde Humberto Tan dat hij na de zomer stopt met RTL Late Night. Die beslissing is niet door hem zelf genomen, maar opgelegd door de directie van RTL. Hij is het er dan ook niet mee eens.

  De kijkcijfers zijn de laatste maanden van RTL Late Night werkelijk ingestort en hij kreeg flinke kritiek van tv-recensist Angela de Jong. Zij vond dat RTL aan zelfverheerlijking deed door steeds dezelfde gasten uit te nodigen en zichzelf en hun eigen programma’s te blijven verheerlijken.
  Twan Huys

  Twan Huys moet RTL Late Night nieuw leven inblazen nu de kijkcijfers ontzettend zijn ingekakt. Zoals het nu lijkt wil de televisiezender dus echt de journalistieke kant op, aangezien ze met de nieuwe presentator een rasreporter in huis haalt. Huys was eerder correspondent in de Verenigde Staten voor de NOS en presentator van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

  Door de journalistieke kant op te gaan, lijkt RTL de degens te willen kruisen met Jinek en Pauw die nu al wat meer actuele onderwerpen pakken en daarmee de kijkers wisten te heroveren van RTL. Tegelijkertijd is Late Night afgezakt van wat meer journalistiek naar een Boulevard light-versie waar oninteressante gasten hun verhaal konden doen over oninteressante onderwerpen.

  (On)schuldig

  De vraag die je kunt stellen, is of de daling alleen door Tan komt. De presentator is uithangbord van de show, maar die maakt hij natuurlijk niet alleen. Achter hem staat een team van mensen die mede de onderwerpen bepalen. Is zijn totaal niet kritische houding opgelegd door de directie en danst hij naar hun pijpen? Daarmee lijkt het op een voetbaltrainer die de laan uit wordt gestuurd vanwege slechte prestaties, terwijl je het natuurlijk samen moet doen.
  Dionne Stax

  Natuurlijk heeft het imago van Humberto de laatste tijd ook een flinke klap gekregen. De (vermeende) verhouding met Dionne Stax, terwijl Tan bekend stond als ‘familyman’, deed hem niet goed. Het gaan in de media dan ook meer over zijn escapade met de nieuwslezeres dan over zijn programma. Die druk op hem persoonlijk had natuurlijk weer gevolgen voor de kijkcijfers. Wellicht was het beter geweest als hij gewoon openkaart had gespeeld zodat de storm gelijk kon laten liggen in plaats van het te blijven negeren.
  Erland Galjaard

  Opvallend is dat de beslissing genomen lijkt te zijn genomen nadat Erljand Galjaard zijn vertrekt heeft aangekondigd. De programmadirecteur liep nog net niet met zijn doos vol kantoorprullaria naar zijn auto, terwijl een nieuwe doos al aan Tan is gegeven. We zijn dan ook benieuwd wat Tan nu gaat doen. Eerder liet hij al weten aan Panorama dat hij veel voldoening haalde uit fotografie. Wellicht gaat hij oud-nieuwslezeres Sacha de Boer achterna, alleen dit keer figuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Werd Humberto’s slippertje met NOS-beauty Dionne Stax hem fataal?

  Humberto Tan kondigde gisteravond zijn afscheid bij RTL Late Night aan en dat kwam niet bepaald als verrassing. De kijkcijfers van de talkshow waren al maanden beneden peil.

  Hoewel daar diverse redenen voor aan te dragen zijn (veel concurrentie, te veel promotie voor andere RTL-programma’s) zal ook zijn vermeende affaire met sexy NOS-nieuwslezeres Dionne Stax niet meegeholpen hebben. Tan heeft een vrouw en kinderen, maar werd regelmatig met Dionne gespot (onder andere bij haar appartement).

  Zelf heeft hij de affaire nooit toegegeven en ook Stax hield haar kaken op elkaar. Maar een deuk in het imago van de goedlachse presentator was het zeker.

  “Hij zal nog steeds een geweldige vader zijn, daar kom ik niet aan”, stelde AD-recensente Angela de Jong. “Maar op het moment dat het beeld van die fijne huisvader, die enorm trots is op zijn gezin en het goed heeft met zijn vrouw, niet klopt, ga ik me ook afvragen of die gezellige presentator die daar zit wel echt is.”

  En zo dachten misschien wel meer mensen erover…

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Twan Huys is voorbode van grondige koerswijziging RTL 4

  8 op de Schaal van Richter, zo heftig is de schok die vandaag door Nederland gaat. Gelukkig is ‘ie plaatselijk. Zeer plaatselijk: de aardverschuiving treft namelijk alleen het Hilversumse Mediapark. Het grootste nieuws is niet zozeer dat Humberto Tan van RTL Late Night wordt afgehaald; dat zag iedereen al maanden aankomen. Nee, het is de naam van zijn opvolger: Twan Huys.

  Het is een interessante move. Tan eruit, Twan erin. Exit is de schaamteloze Marco Borsato promotie, want daar zal de huidige anchor van Nieuwsuur zich niet voor lenen. Het zal ongetwijfeld in zijn contract staan: De werknemer krijgt de mogelijkheid om eventuele huisbezoeken aan volkszangers en andere bekende Nederlanders te weigeren.
  Serieus en geëngageerd

  Humberto Tan is niet in staat gebleken om zijn talkshow bij te sturen. Waar hij Jeroen Pauw in het begin klap op klap verkocht, ligt hij met RTL Late Night op dit moment al maanden aan de beademing. Ik was aanvankelijk enthousiast. Toen in 2013 bekend werd dat RTL 4 van plan was de oude Barend & Van Dorp-glorietijden te laten herleven, en dat Tan dat in zijn eentje ging proberen, zag ik dat wel zitten. De presentator was af en toe te gast bij Knevel & Van den Brink en liet daar zijn serieuze, geëngageerde kant zien. Deze man vond wat, kon wat, dus dat beloofde wat.

  Helaas heeft hij die kant in bijna vijf jaar niet of nauwelijks getoond. Waarschijnlijk omdat dit deel van zijn persoonlijkheid niet in het format paste. Alles moest gezellig. Alles moest leuk en om te lachen. Alles moest opgehemeld, bewierookt. Ieder RTL-gezicht kreeg een dodelijke dosis veren in de poeperd.
  Lauwwarme sponscake

  Als tegenhanger van de Pauws en Jineks, voelde Tans joligheid fris aan, maar tijden veranderen. Het was even lekker; een lauwwarme, commerciële sponscake voor het slapen gaan, maar op een gegeven moment snak je naar iets meer substantie. Hoezeer de media de teloorgang van RTL Late Night ook proberen af te wentelen op de affaire tussen Tan en Dionne Stax, en de verrassende invalbeurt van Beau van Erven Dorens, geloof ik niet dat deze zaken veel invloed hebben gehad op de kijkcijfers. Soms is de lachgas gewoon op.
  Copy-paste journalist

  Tans opvolger is een opmerkelijke: Twan Huys. De man die zijn eigen programma (College Tour) misbruikte om als enige presentator een crimineel te kunnen interviewen. De man die karaktermoord pleegde op Daan Roosegaarde, omdat hij zonodig ‘nieuws’ wilde maken. De fanboy van de Clintons. De copy-paste journalist van Nieuwsuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Het geeft aan dat we na de zomer een totaal ander RTL 4 te zien zullen krijgen. Het tijdperk Galjaard is voorbij. Het volkse karakter van de zender wordt losgelaten. Laten we wel wezen: RTL is langzaam veranderd in SBS. Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar RTL 4 had lange tijd allure. Dat is helemaal weg. Alle RTL’en zijn door de Galjaard-Van Dijk dynastie gedegradeerd tot campingzenders.
  Twee vliegen in één klap

  RTL 4 werd een concurrent van SBS 6, in plaats van NPO 1. De directie gooit het roer nu rigoureus om en slaat twee vliegen in één klap: ten eerste halen ze met Huys de broodnodige allure terug. Persoonlijk mag ik dan geen hoge pet ophebben van de man, voor veel mensen is hij nog steeds de rots in de journalistieke branding van de publieke omroep. Ten tweede geeft de directie de directe concurrent Nieuwsuur een enorm oplawaai.

  Dat wordt een interessante clash: Huys vs Nieuwsuur. Huys vs Pauw. Huys vs Jinek. Voor AD-columniste Angela de Jong wordt dat interessant, bedoel ik natuurlijk, want de gemiddelde televisiekijker zal het een zorg zijn welk programma beter scoort. Buiten het Mediapark maakt niemand zich druk over de kijkcijfers.
  Meer concurrentie

  Je kunt van Tan zeggen wat je wil, maar met hem viel er wel iets te kiezen. Die keuze verdwijnt met Huys, want de verschillen tussen Twan, Eva en Jeroen zijn verwaarloosbaar. Ze zijn alledrie uit hetzelfde ik-ben-een-presentator-maar-ik-noem-mezelf-journalistenhout gesneden.

  Met deze opzienbarende switch gaat RTL de concurrentie aan met de NPO, maar meer concurrentie betekent in dit geval niet meer kwaliteit. Het wordt allemaal meer van hetzelfde.
  En nu, Humberto?

  Tan heeft genoeg nevenactiviteiten om zich de komende tijd niet te vervelen. Toch is het sneu. Je maakt liever zélf de beslissing om te stoppen. Nu wordt zijn kindje van hem afgepakt. Het programma dat hij eigenhandig tot een succes (en fiasco) maakte. Dus wat nu?

  Terug naar de sport? Terug naar de publieke omroep? Tan is multi-inzetbaar, dus zijn voicemail staat ongetwijfeld al vol met aanbiedingen van allerlei betaal- en televisiezenders. Een sportprogramma op FOX of Ziggo lijkt me de meest voor de hand liggende keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Matthijs, Volkskrant, Privé wijzen op Tans slippertje

  Het is klip en klaar waarom Humberto Tan ten onder is gegaan met RTL Late Night. Eerst kreeg hij Eva Jinek over zich heen en daarna – letterlijk – Dionne Stax. Het begon in januari 2017, toen de populariteit van concurrent Jinek sterk begon toe te nemen. Twee maanden later viel het imago van Tan in duigen door zijn vermeende affaire met Stax. Dat slippertje – Tan heeft het nooit bevestigd of ontkend – wordt nu opgevoerd als een van de redenen van Tans exit, onder meer door DWDD.

  Veel kenners zijn het er overigens over eens dat het niet zozeer Tans slippertje met Stax is die hem de kop heeft gekost, maar meer het hardnekkig verdoezelen van dit nieuws door zusterprogramma RTL Boulevard, moederbedrijf RTL, al Tans collega’s en Tan zelf in de maanden erna.

  Matthijs van Nieuwkerk tegen zijn gasten Jean-Pierre Geelen en Hans Beerekamp: “In de analyses die ik nu lees vandaag speelt de vermeende affaire een rol. Zou dat zo zijn? Het zou zo kunnen zijn dat de kijker denkt: verrek, het zou zo kunnen zijn dat Humberto een scheve schaats rijdt, ik kijk niet meer?”

  Geelen: “Ik ben blij dat je erover begint. Ja. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook een deuk was in zijn imago.”

  Dat imago wás al niet te best, aldus Geelen. “Dit afscheid gaat niet alleen over journalistieke inhoud, maar ook over imago en beeldvorming. Ik denk dat hij Humberto Tan het afgelopen jaar een combinatie heeft gespeeld van journalistieke luiheid – iets te veel sterren en te weinig actualiteit – maar anderzijds ook een persoonlijk imagoprobleem.”

  Tan was volgens hem een ijdeltuit. “ Hij begon als een golden wonderboy die alles kon, maar er zijn deukjes in het imago gekomen. Ineens dook hij op in allerlei advertenties. Met een schoenenlijn, een stoelenlijn van Humberto, horloges. Journalistiek gezien is dat niet zo’n slimme houding.”

  BeantwoordenVerwijderen
 48. ‘Na Dionne stuurt ook RTL hem nu naar ’Huys’’

  Pagina Privé van De Telegraaf wijst ook naar Stax als een van de redenen van Tans ondergang. ‘Na Dionne stuurt ook RTL hem nu naar ’Huys’’, kopt de krant. “Thuis mag voor Humberto Tan alles weer koek en ei zijn, voor zijn affaire met de twintig jaar jongere Dionne Stax betaalt hij professioneel wel een hoge prijs.”

  Net als Marieke Elsinga vindt De Telegraaf dat Tan een mooi-weer-speler is. De krant zag hem vorige week weer samen met zijn vrouw Ineke op een feestje verschijnen. “Het had, ook die avond weer, nadrukkelijk iets weg van een demonstratie, wanneer hij met haar zijn opwachting maakte: ’Zie je wel, niks aan de hand.’”

  “De druiven zijn zuur voor Humberto Tan, die voor zijn afgebrokkelde imago inderdaad de hoogste prijs lijkt te betalen; diens verbanning van zijn prestigieuze plek op RTL’s late avond.”

  Volkskrant over affaire Tan-Stax

  Ook de Volkskrant stipte de affaire vandaag aan als reden van de Tan-ondergang. “De affaire van Tan en NOS-collega Dionne Stax belandt in de roddelbladen. Het leidt tot ongemakkelijke taferelen aan tafel: de presentator zwijgt, maar vraagt de gasten wel naar hun diepste zielenroerselen. Hij trekt weer bij zijn gezin in, maar zijn imago is aan diggelen.”

  Oud-RTL-baas Fons van Westerloo zegt daarover in de krant: “De ideale schoonzoon viel van zijn troon. Je vraagt je gasten het hemd van het lijf, maar zelf geef je even niet thuis. Als tv-presentator van een grote zender ben je een publiek figuur, wees dan open naar je publiek.”

  ‘Tan had interview moeten geven’

  Tv-recensent Ron Vergouwen van Omroep MAX denkt dat Tan het best de angel zelf uit dit verhaal had kunnen halen. “Het was zijn goed recht daar niet op te reageren. Maar hij had misschien één uitgebreid interview moeten doen, dan was de angel er uit verdwenen. Samen met de zender koos hij voor deze lijn en dat heeft niet goed uitgepakt.”

  In plaats van een openhartig interview mocht Tan geheel naakt een halfjaar na de affaire een propagandapraatje houden in de Wendy, het lachende-mensenblad van Tans goede vriendin Wendy van Dijk. Om onduidelijke reden stond Tan op de helft van alle bijbehorende glossyfoto’s met een ontbloot bovenlijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Humberto en Dionne: nou en?

  Niemand interesseert zich voor de buitenechtelijke handel en wandel van Humberto Tan, en ondanks dat er vrijwel niets over te melden valt, is hij toch telkens in het nieuws.

  RTL-coryfee Humberto Tan en NOS-autocuelezeres Dionne Stax gaan af en toe bij elkaar op de koffie. Dat is het enige dat we weten. Het is vooral Stax die bij Tan op bezoek gaat, want hij heeft een discreet appartementje sinds hij gescheiden van zijn vrouw woont. Tot zover het nieuws dat op zichzelf al geen nieuws is.
  Gewetenloos

  Binnen RTL was het al maanden bekend, maar enkele weken geleden hebben Tans buren, waarschijnlijk voor een paar grijpstuivers, pikante sexy foto's naar de roddelpers zitten lekken. Tan en Stax wilden er niets over kwijt, en dus kwam er een heel columnistencircus op gang. Angela de Jong van het AD noemde Stax ‘gewetenloos’. Wist mevrouw De Jong meer dan wij? Nee. Had mevrouw De Jong een mening over een tragische liefdesgeschiedenis die ze zich hoogstpersoonlijk had ingebeeld? Ja.

  Columnisten stortten zich op het duo, want ze waren een makkelijke prooi voor een stukje. Dat kolommetje in de krant vult zich niet vanzelf. Vergeet niet dat columnisten elke dag ergens een onderwerp vandaan moeten plukken. Hoe actueler hoe beter. Een geheime affaire? Twee bekende Nederlanders die het met elkaar zouden doen? Nog beter. BN’ers zijn fair game. Hun privéleven respecteren? Dan hadden ze maar geen BN’er moeten worden.
  Mislukte cabaretiers

  Ondanks dat de zaak veel meer aandacht kreeg dan ‘ie verdiende, kwam er kritiek op programma’s als RTL Boulevard. Luuk, Beau, Peter en Ruben zouden er niet genoeg aandacht aan besteden. Het zou hen van bovenaf (het RTL-penthouse genaamd Galjaard-Van Dijk) verboden zijn om iets over hun late night-collega te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. De kritiek kwam voornamelijk uit de hoek van mislukte cabaretiers, oftewel radio-dj’s. De radio-dj staat in de pikorde nog onder de columnist. Deze schijtlollige one trick pony’s smulden bij de gedachte van Tan op Stax (of andersom), en gezien hun radioprogramma’s voor negentig procent bestaan uit voorgeprogrammeerde muziek en tien procent roddel en achterklap, eisten ze van de roddelrubrieken smeuïg materiaal.

  Of er bij RTL Boulevard nou een verbod is uitgevaardigd of niet, het lijkt me een goede ontwikkeling dat dit soort non-nieuws niet nog verder wordt opgehypet. Zitten we te wachten op illegaal verkregen parkeergaragebeelden van een kussende Tan en Stax? Nee toch zeker. Laat die mensen met rust.
  Klikken

  De media hebben het er maar druk mee. Verder interesseert het niemand. De Zaak Tan is alleen onderwerp van gesprek op het Mediapark, want de rest van Nederland haalt zijn schouders erover op.

  Zelfs al zou Stax Tan hebben verleid. En moedwillig zijn relatie hebben verwoest. Wat heeft de rest van Nederland daarmee te maken? Zelfs al zou Tan een notoire vreemdganger zijn. En stiekem een weddenschap met Jeroen ‘meer dan tweehonderd’ Pauw hebben afgesloten. Wat dan nog? Moeten we daar met zeventien miljoen mensen publiekelijk schande van spreken? De mensen die Tan en/of Stax aanvallen lopen weer vooraan met hun opgeheven moralistische vingertjes.

  Het is vooral jammer dat de buren van Tan ordinair hebben geklikt, en zo alles in gang hebben gezet. Zolang iemand verlinken lucratief blijft, zullen de vingertjes de lucht ingaan, en zal de rest worden lastiggevallen met niet noemenswaardige privézaken van BN’ers.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ebru Umar over Humberto Twan - Waar is Dionne?

  Oebroe over de miljoenentransfer van Twan Hyves

  Geen hond die kan uitleggen waarom het oplezen van een autocue door een NPO m/v een salaris van minimaal 180.000 euro rechtvaardigt, maar hey: kudo’s als je het binnenharkt. Zeker als je dat doet met een Limburgs accent. Wie zegt dat we discrimineren in Nederland?

  Toch ff de genderkaart: waarom niet Dionne Stax? Als je Humberto dan al zonodig moet vervangen, doe het dan goed. Afgezien van heerlijke genoegdoening over een affaire waar iedereen een mening over had maar niemand bij RTL over sprak, is algemeen bekend dat als het schip zinkt, je er net zo goed wél een vrouw op kunt zetten. En na alle commotie over Humberto's midlifesnoepje zou heel Nederland kijken. Want Dionne. Maar nee. Het moest natuurlijk de saaiste man van presenterend Nederland worden. De man die het levende bewijs is dat het vak van presentator wordt overschat. O nee sorry. Autocue oplezen is een vák.

  Een vak waarover de jongens en meisjes van de NPO iets van ‘redactievergadering’ en ‘teksten schrijven’ mompelen maar zelfs een NGO-directeur doet nog meer om 180 mille af te tikken dan de mensen die heersen over het Mediapark. Eigenlijk zou je er een bindend referendum tegen aan moeten gooien als salarissen van 180k aan belastinggeld worden uitgedeeld. Zou hoi polloi nou vinden dat een tekst oplepelen 180k waard is of ouderen (niet) verzorgen? Maar Kajsa god verbiedt dat ons wat gevraagd wordt. En dus verdienen ambtenaren bij de NPO evenals ministers, staatssecretarissen, DG’s , politiebaasjes, wooncorporatiebaasjes en weet ik wie, meer dan 150.000 euro. Daarmee behoren ze trouwens tot de minder dan 50.000 mensen in Nederland die een soortgelijk bedrag mee naar huis mogen nemen.

  Gelukkig is die fooi nu verleden tijd voor Twan. Zijn voorleestalent is groter dan dat van iedereen en dus mag hij op Humberto’s zinkende schip. En een man die dat doet, heeft maar één reden: een übervet salaris. Dat heel Nederland inclusief ex RTL mensen nu over zijn salaris van 7,5 ton speculeert, is alvast 1-0 voor Twan. Hoeveel hij ook krijgt: Heel. Veel. Respect. De man is van het belastinginfuus af! Who cares hoeveel ie verdient, al is het zes miljoen. Hou op met zeiken, de man heeft goed onderhandeld. Lang zal zijn feestje niet duren. Binnen een jaar wordt hij afgeserveerd waarna ex-TMF babe Daphne Bunskoek (variant op Sylvana Simons die het wél lukt om Quote-mannen aan zich te binden) wordt ingevlogen om het zieltogende RTL nieuw leven in te blazen. Het truukje lukte bij RTL BLVD waar ze de (zwarte) John Williams mocht opvolgen, dus alle vertrouwen dat het straks ook hier lukt.

  Kwestie van niet naar Twan kijken. Komt Daphne, die graag voor zichzelf wil zorgen vanzelf aan de beurt. Jammer wel voor Dionne.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Waarom Angela de Jong zoveel impact heeft in de mediawereld

  Analyse (toegegeven, gestolen van iemand): er is nog nooit een columniste geweest met zoveel impact als Angela de Jong van AD. Hoe komt het dat de mediawereld zo bezig is met haar visie op tv?

  Weten jullie het nog? Naar de eerste aflevering van De Luizenmoeder keken 844.000 mensen. Veel voor een comedy op NPO3, maar ook weer niet revolutionair. De volgende ochtend kwam echter de tv-recensie van Angela de Jong van AD naar buiten, de cast van de serie zat bij DWDD en een paar weken later keken er 3,5 miljoen mensen. Blijkbaar heeft het heel veel impact wat de mediachef van AD zegt:

  ‘Ik heb in tijden niet zó hard gelachen. Zo bevrijdend en tegelijk ongemakkelijk. Want je realiseert je als kijker tussen twee lachbuien door: hierom lachen, dat kan écht niet meer. En dat maakt De Luizenmoeder honderd keer interessanter en effectiever dan al het gedram van de Sylvana’s van deze wereld.’

  Er is inderdaad nog nooit een recensente geweest met zóveel invloed als De Jong. Natuurlijk lazen media- en marketingmensen wel eens de recensie van Jean Pierre Geelen van De Volkskrant, maar zijn visie bleef altijd een beetje tussen de optrekkende condens van de grachtengordel hangen. Bovendien focuste hij, vanwege de achterban en eigen interesse, altijd wat meer op de highbrow documentaires terwijl mensen in de mediawereld ook alles willen weten over wat er gebeurt bij Talpa, RTL en SBS. Die maken wat minder onderscheid tussen de nieuwste Johnny de Mol en een ingewikkelde docu van Frans Bromet. Je had ook Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf, maar die was eigenlijk iets te genuanceerd om echt veel impact te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Net een gewone kijker

  Wat maakt dat de recensies van De Jong zo enorm veel impact hebben? Dat heeft vooral te maken met dat ze precies opschrijft wat ze denkt en daarmee is ze eigenlijk een gewone kijker (maar wel extra goed geïnformeerd). Ze spaart, net zoals wij allemaal op de bank, niemand en daarmee schat ze de kijker op waarde, op tv-gebied zijn we immers allemaal een beetje kenner en zo’n miljoenenindustrie mag best kritisch beoordeeld worden. Wij kijkers wisten al een jaar lang dat de show van Humberto niet goed genoeg was, dat hij gasten te weinig journalistiek aanpakt en dat er altijd vederlichte RTL-sterren aanschoven. Wij zien dat als kijker en tv-recensenten (een beroepsgroep die bijna volledig was wegbezuinigd, maar mede door De Jong weer aan populariteit wint onder hoofdredacteuren) moeten dat – desnoods – keihard opschrijven.

  ‘Het wordt tijd dat de zender zich een goed werkgever toont en de lijdensweg van Humberto en zijn redactie beëindigt. Natuurlijk is het niet leuk om toe te moeten geven dat het over is, maar je mag uit misplaatste trots en bovenmaatse ego’s je werknemers niet zo laten bungelen. Als je het dan vertikt om écht grote ingrepen te doen in het format – andere onderwerpkeuze, wisselende presentator – dan rest geen andere optie om de stekker eruit te trekken. Dat is slikken voor iedereen, dat snap ik best, maar wel het meest menselijk.’

  Zij is de recensente van het volk, van ons dus. Genuanceerde tv-bazen kunnen vinden dat de vermeende affaire van Humberto met Dionne Stax geen invloed heeft op de kijkcijfers, maar De Jong weet dat mensen in normale gezinnen tegen elkaar zeggen: ‘als hij daarover liegt, zal hij wel vaker liegen als dat uitkomt’. De Jong benoemt dat, ze schrijft op wat 80 procent van ons vindt, maar dan goed verwoord.

  Het prettige aan De Jong is dat ze het anti-grachtengordel gevoel heeft dat iedereen binnen AD zou moeten hebben (en wat columnisten als Paul de Leeuw of Halina Reijn ontberen). De Jong is een beetje provinciaals en daarmee associëren wij – normale mensen die blij zijn met hun boerenlullengezinnen – ons graag. Dat anti-grachtengordelgevoel zou AD veel meer moeten exploiteren.

  Winst De Slimste Mens

  Haar impact heeft trouwens nog een andere reden. De Jong heeft, mede door haar winst van De Slimste Mens, een podium gekregen. TV-makers zagen haar, wisten: ‘die heeft een mening en kan die goed verwoorden’ en dan ben je goud volgens Hilversumse begrippen. En nu vertelt ze bij WNL, Jinek en Pauw regelmatig wat ze al heeft opgeschreven in haar column en dat geeft haar een miljoenenpubliek.

  Is dit een holadijéverhaal voor De Jong van iemand die een tijdje verhalen voor haar heeft geschreven (haar focus lijkt trouwens op de columns te liggen)? Nee helemaal niet want haar succes heeft ook een andere kant. Ze zit immers nu in de fase dat ze er zelf een beetje in gaat geloven. De remedie daartegen is heel overzichtelijk; niet teveel aanschuiven bij de egostrelende tv-programma’s die je bovendien zelf kritisch moet beoordelen. Dus Pauw/Jinek is prima, maar verder gewoon lekker je mediaclubje bij AD leiden. De Jong moet zichzelf op een zeer strikt mediadieet zetten en weet dat zelf ook prima. En oh ja, je kan echt niet langer alleen focussen op alleen lineaire televisie in je recensies; YouTubers en Netflix horen er echt bij want straks zijn anders al je lezers dood.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Humberto Tan zegt eindelijk iets over de vermeende affaire met Dionne Stax

  Als één persoon de Nederlandse nieuwskoppen in Nederland domineerde in 2017, dan was het Humberto Tan wel. De presentator zou vreemdgaan met collega Dionne Stax. En daar bleef het niet bij, want even leek het erop dat zijn partner Ineke er tabak van had. Het was immers niet de eerste keer dat Humberto het bed deelde met een andere vrouw.

  Lang verhaal kort: Humberto heeft de affaire nooit bevestigd of ontkend en lijkt momenteel nog steeds met zijn Ineke te zijn. En dan nu, máánden later, wil hij er iets over zeggen. Humberto was vandaag te gast bij Giel Beelen en laat hij het net niet kunnen laten om te vragen naar de affaire. ‘Oké, nog één laatste vraag die me toch op mijn lippen brandt: als jij het anders had kunnen doen met al het gedoe en geroddel wat er was over jou en je vrouw en Dionne Stax of weet ik veel wie… Als je het terug kon draaien, had je het dan anders gedaan?’

  Humberto reageert kort maar krachtig. Hij vertelt dat hij er niets aan zou veranderen. ‘Of het nu goed of slecht gaat, ik heb nooit wat gezegd.’

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Daphne Deckers viert weekend in sexy bikini en Dionne Stax laat zich helemaal gaan

  Korte updates van de sterren op social media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's.

  Schrijfster Daphne Deckers verwelkomde het weekend vanochtend in stijl. Op het zonovergoten Marbella bewees het voormalige Playboy naakt fotomodel dat ze zelfs van een simpele tuin een catwalk kan maken.

  Ook Katja Schuurman is Nederland ontvlucht: de kersverse RTL-presentatrice is zichzelf al yoga'end opnieuw aan het uitvinden op Ibiza. Vanochtend 'leerde ze het universum begrijpen' aan de rand van een zwembad. ,,Klinkt dat vaag? Kan me niet schelen!''

  Oud-voetballer Evgeniy Levchenko bivakkeert liever ín het zwembad. Vriendin Victoria Koblenko legde vast hoe hij zoontje Kiy indrukkend hoog in de lucht wierp. ,,Fly baby, fly! Daddy will always catch you.''

  Nieuwslezeres Dionne Stax was vanmiddag bij een foodfestival en dacht daar even aan alles behalve de lijn. Samen met haar nicht verorberde de blondine een royaal gevuld bord poffertjes met slagroom en witte chocolade. ,,Powerfood'', aldus Dionne. Zo lusten wij er ook nog wel een.

  dionne_stax Onder deze berg van room en witte chocolade lagen poffertjes #powerfood #foodies #nichtjesreunited #rollendekeukens

  De hoogzwangere zangeres Roxeanne Hazes moest het lekkere eten juist aan zich voorbij laten gaan. Watertandend zag ze op een terras schalen vol oesters geserveerd worden, maar die kan ze tijdens haar zwangerschap zelf niet eten. In plaats daarvan deed ze zich te goed aan haar vriend Erik.

  Bij zijn nieuwe job als Wie is de Mol?-presentator hoort voor Rik van de Westelaken ook een nieuwe coupe. Als we de voormalige nieuwslezer zelf mogen geloven, gaat hij voor een blond permanentje met rode uitgroei. Gelukkig nieuw haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Dionne Stax woest omdat Twitter pornografisch bericht laat staan

  Nieuwslezers Dionne Stax (32) is vandaag zo ongeveer ontploft op Twitter, omdat een anoniem persoon een seksistische en zelfs pornografische foto van haar postte. Stax vraagt zich af hoe het mogelijk is dat Twitter het ranzige kiekje, ondanks herhaaldelijk meldingen, nog steeds op de microblog laat staan. Op de compromitterende foto is te zien hoe een man zich 'verlekkert' aan haar portret.

  Volgens Stax, zo twitterde ze vandaag, is de gewraakte post 'om misselijk van te worden'. De anonieme poster zette afgelopen zaterdag een wel heel merkwaardig bericht inclusief foto op Twitter: een portretfoto van Stax waarbij een deel van een opgewonden geslacht te zien is plus het resultaat van zelfbevrediging, zijn sperma over de foto. Dionne maakte direct melding van de post, maar kreeg tot vanmorgen geen enkele reactie van Twitter. Het account is pas maandagavond verwijderd.

  Stax' noodkreet kreeg vandaag veel bijval op Twitter. De volgers van de presentatrice roepen massaal op de tweet als ongewenst te rapporteren. ,,Met z'n allen lukt het misschien wel'', oppert iemand. Een ander kan zich de woede van Stax goed voorstellen. ,,Kansloos dit soort walgelijke griezels. Dit soort figuren vergalt Twitter voor iedereen.'' Dionne Stax was vanmiddag niet voor commentaar bereikbaar. De boosdoener evenmin.

  Volgens Jaap van Zessen, socialemedia-expert voor deze site, is het uitermate vreemd dat de post nog bestaat. ,,Als je als geverifieerde Twittergebruiker- en dat is Dionne Stax, omdat ze een blauw vinkje bij haar Twitterprofiel heeft staan - iets dat ongewenst is bij Twitter rapporteert, dan wordt het bericht in kwestie meestal binnen 48 uur verwijderd. Het is in dit geval vreemd dat die ranzigheid nog bestaat. Logisch dus dat Stax Twitter nadrukkelijk om opheldering vraagt.''

  Twitter hanteert, net als Facebook en Instagram, strenge regels voor ongewenst gedrag op het sociale media. Op de website van Twitter staan instructies hoe te handelen in gevallen zoals Stax nu aankaart. Het bedrijf heeft een aantal opties om gebruikers aan te pakken. Een account kan geblokkeerd worden voor een bepaalde periode en een gebruiker kan gevraagd worden om het account te bevestigen door een telefoonnummer in te voeren. Ook kan een account geblokkeerd worden waarna de gebruiker het verzoek krijgt bepaalde tweets te verwijderen. Pas na deleten van de omstreden tweets wordt het account weer toegankelijk.

  De gewraakte Dionne-tweets, waarin ook nog de naam van RTL Late Night-presentator Humberto Tan wordt genoemd, zijn ondanks die richtlijnen nog steeds zichtbaar. Andermaal merkwaardig, aldus Van Zessen. ,,Want Twitter kondigde in 2015 na kritiek aan strenger op te gaan treden tegen haat en bedreigingen.'' Dionne Stax zou vorig jaar geruime tijd een relatie hebben gehad met Tan. De twee hebben daar nooit iets over willen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Dionne Stax lastiggevallen door twitterviezerik

  Nieuwslezeres Dionne Stax (33) doet maandag een vriendelijk verzoek aan Twitter, nadat ze meerdere malen is lastiggevallen door een anonieme viezerik op het sociale medium.

  „Beste @Twitter, hoe is het mogelijk dat de ranzige tweets van dit anoniempje nog steeds zichtbaar zijn na herhaaldelijk melden? Om misselijk van te worden... #kansloos”, verzucht Dionne op Twitter. Op het account waarover ze klaagt is een zeer onsmakelijke foto te zien.

  De 33-jarige blondine kan rekenen op veel bijval van andere twitteraars. Iemand reageert op haar oproep: „Oef, ik maakte de fout het op te zoeken.. wat een sneu type.. hopelijk lost twitter dit snel op”, waar anderen melden aan de nieuwslezeres dat zij het account gerapporteerd hebben.

  NSFW. Dionne Stax gestalkt door gore viespeuk

  De foto die u van Dionne Stax niet mag zien

  Dionne Stax, de razendknappe hoogblonde anchor van het NOS Journaal en bevlogen presentatrice van het superinteressante MAX-programma 'Van Onschatbare Waarde', wordt op Twitter lastiggevallen door een rukkende goorlap, die haar cumshot dickpics stuurt. Stax heeft al bij Twitter geprotesteerd tegen anonieme rukker/twitteraar JandeGroot die free loopt te bleeden uit zijn fapkanon over Dionne's foto, maar vooralsnog zonder resultaat, want de tweets zijn bij het ter perse gaan van dit topic nog zichtbaar. Saillant detail: in de stalktweets krijgt RTL Late Night-presentator Humberto Tan een mention (geen idee waarom - red). Na de break DE SCHOKKENDE FOTO.

  Social

  PS: Meeste cumshots zijn doorgaans hartstikke nep. Weet u dat ook weer.

  Update: Twitter heeft keihard ingegrepen en stalkert Jan suspended.

  Nog erger: er is ook een heel goor Dionne Stax-filmpje. Op XHamster rukt-ie gewoon doorrr. NSFW Filmpje.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Humberto Tan in verlegenheid gebracht door grap over 'affaire' met Dionne Stax

  Humberto Tan (52) is gisteren tijdens de uitzending van RTL Late Night in grote verlegenheid gebracht door Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever maakte tijdens zijn 'roast' van Tan een ludiek bedoelde verwijzing naar de affaire die Humberto zou hebben gehad met NOS-nieuwslezeres Dionne Stax. Tan reageerde met een strak gezicht.

  Dionne Stax (33) zou vorig jaar geruime tijd een ultrageheime romance hebben gehad met Humberto Tan, waardoor zijn relatie met levenspartner Ineke Geenen door diepe dalen ging. Hoewel Stax en Tan nooit iets over hun samenzijn hebben willen zeggen, leverde het veronderstelde buitenechtelijke avontuurtje hem wel een imagodeukje op. Reden genoeg voor Peter R. de Vries om Tan, die zijn relatie met Geenen weer op de rails zou hebben, nog eens te confronteren met zijn 'scheve schaats'.

  Volgens De Vries was het de afgelopen vijf jaar erg opvallend dat de Vlaamse seksuologe Goedele Liekens maar liefst 37 keer gast was bij RTL Late Night om erotische workshops te geven. Tan, zo stelde hij, zou veel van die lessen hebben opgestoken. ,,Wat de redactie je het meeste nadraagt, is dat je de door haar bijgespijkerde vaardigheden nota bene bij de concurrent, de publieke omroep, bent gaan praktiseren'', geinde De Vries. ,,Met als gevolg dat je een paar keer per week in de 'opening' van het NOS Journaal zat...''

  Humberto Tan hoorde het met een uitgestreken gezicht aan terwijl het publiek in de studio stil viel en een zacht 'oei' produceerde. Geconfronteerd met die reactie haastte De Vries zich te zeggen dat dergelijke opmerkingen nu eenmaal bij een roast horen. Humberto Tan, die nog meer beschuldigingen voor de kiezen kreeg, zoals het opvallende aantal keren dat ook Wendy van Dijk (RTL4) haar geluksblad gratis in uitzendingen mocht promoten, probeerde na De Vries' Dionne Stax-sneer een voorzichtig 'lachje' op zijn gezicht te toveren. En zei : ,,Ik begrijp echt niet wat je bedoelt.''

  Peter R. de Vries heeft bij zijn roast van Humberto Tan geen enkele hulp van comedyschrijvers gehad, vertelde hij vanmorgen in de ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica. Over de Stax-grap moest hij wel lang nadenken. ,,Of dat wel kon. Ik heb daar ook met de redactie over gesproken. Maar het is wel een roast", aldus Peter. ,,Die moet een beetje schuren en net tegen de grens aan of net over de grens. Als je dat eruit haalt is het geen roast meer. Ik heb de vrije hand gehad en precies gezegd wat ik wilde zeggen."

  BeantwoordenVerwijderen