zondag 5 januari 2014

Dionne Stax bij Matthijs van Nieuwkerk in De TV Draait Door 2013 met De beste en leukste filmpjes uit DWDD


Dionne Stax bij Matthijs van Nieuwkerk in De TV Draait Door 2013 met De beste en leukste filmpjes uit DWDD

Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts pakken de leukste filmpjes uit de DWDD-rubriek De TV Draait Door van het afgelopen jaar er nog eens bij.


Matthijs en Marc-Marie praten met de hoofdrolspelers, onder wie Dionne Stax en Loretta Schrijver. De gasten kunnen ook lachen om hun eigen optreden en vertellen hoe het betreffende fragment tot stand kwam.
Dionne Stax

Nieuwe NOS Journaal-presentatrice Dionne Stax kreeg de lachers op haar hand toen ze even leek in te dutten tijdens een item in de ochtenduitzending van 7 uur. Ze ‘schrok wakker’ toen ze weer in beeld kwam en zette daarna stoïcijns en met een grote lach de uitzending voort.
Dumpert

Niettemin leverde het een geestig moment op, dat te zien was in De Tv Draait Door en bijna 200.000 keer werd aangeklikt op filmpjessite Dumpert. Dionne Stax onthult wat er echt gebeurde bij deze vrolijke blooper, de naakte feiten.

De vork zat namelijk geheel anders in de steel. Dionne Stax was tijdens het filmpje de tekst van het volgende item nog even snel aan het door nemen, waardoor ze niet in de gaten had dat de camera alweer op haar gericht was. Helemaal hilarisch was de reactie van de doventolk(niet die van de Mandela begrafenis), die in gebarentaal verslag deed van dit grappige moment.

Nederland 1 zet zijn grootste successen in op oudejaarsavond. Ivo Niehe mag primetime een speciale aflevering van zijn TV Show maken met louter winnaars van 2013 – waarmee hij enigszins dubbelt met Peter van der Vorst op RTL 4. Verder maakt Matthijs van Nieuwkerk een special met de beste fragmenten uit De TV Draait Door. En de oudejaarsconference wordt dit keer voor het eerst verzorgd door Theo Maassen.

De Tros omschrijft Ivo’s oudejaars-TV Show als ‘een persoonlijk en optimistisch overzicht’. “Maarten van Rossems Top 5 van de meest spraakmakende landgenoten van het afgelopen jaar en winnaars in categorieën als televisie-humor, het beste van YouTube, de meest sexy man, hot, de nummers 1 van talentenjachten en Miss-verkiezingen en het geheim van One Direction.”

Matthijs neemt de leukste filmpjes door met Marc-Marie Huijbregts en enkele hoofdrolspelers uit de rubriek. Onder andere Loretta Schrijver en Dionne Stax komen in zijn studio langs.

Dan Einde Oefening, zoals Theo zijn oudejaarsconference heeft genoemd. 12 maanden, 52 weken, 365 dagen teruggebracht tot 80 zenuwslopende minuten. Wat hij precies gaat doen, laat hij nog niet los, maar dat de oudejaarsconference spraakmakend wordt, staat als een paal boven water.

Hij vroeg het jonge supertalent Tim Fransen mee te schrijven. Zijn favoriete band Stuurbaard Bakkebaard begeleidt hem.

Het leukste van 'De TV Draait Door'
Matthijs van Nieuwkerk blikt op oudejaarsavond terug op het allerbeste van de 'De TV Draait Door'. Hij laat nog één keer de leukste filmpjes van het jaar zien en praat met een aantal opvallende hoofdrolspelers waaronder Loretta Schrijver en de blonde NOS Journaal nieuwslezeres Dionne Stax. De oudejaarsavond-tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

De Wereld Draait Door is een Nederlands televisieprogramma van de VARA op Nederland 1, dat op werkdagen live wordt uitgezonden vanuit studio Zuiveringshal Oost op het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.

Het programma wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en is een mengeling van nieuws, informatie en amusement. In het verleden werd het programma uitgezonden op Nederland 3.

DWDD (zoals de programmamakers het programma zelf plegen te noemen) kent een lange voorgeschiedenis in het minder succesvolle programma TV3 en Vara Laat. Na een aantal pogingen om dat programma sinds de start van de zender Nederland 3 in 1988 nieuw leven in te blazen kan het huidige, beduidend succesvoller programma De Wereld Draait Door min of meer als een voortzetting van TV3 worden beschouwd.

De eerste uitzending van DWDD was op 10 oktober 2005 vanuit Studio Plantage in Amsterdam. Tot zomer 2010 werd het programma daar opgenomen, waarna het verhuisde naar de Westergasfabriek. Het programma werd afwisselend gepresenteerd door Francisco van Jole en Matthijs van Nieuwkerk.

De eindredactie was in handen van Ewart van der Horst. Eind december trok Van Jole zich terug. Matthijs van Nieuwkerk presenteerde even alle uitzendingen tot Claudia de Breij in januari 2006 de maandaguitzendingen overnam.

Van Nieuwkerk moest immers na de livepresentatie van De Wereld Draait Door meteen naar de andere studio voor een ander liveprogramma, Holland Sport. Begin 2008 verliet De Breij het presentatieteam.

Zij werd op maandag tijdelijk vervangen door Matthijs van Nieuwkerk. In februari werden de maandaguitzendingen overgenomen door Menno Bentveld en Joost Karhof. Bij afwezigheid van de vaste presentatoren werden zij vervangen door Astrid Joosten en later soms door Isolde Hallensleben (van het programma-onderdeel De Jakhalzen).

Prijzen

In 2006 kreeg het programma een eervolle vermelding van de Stichting Nipkow en in 2007 won het programma de Gouden Televizier-Ring. Zowel in 2010 als in 2011 ontving het programma, als meestbekeken programma op BVN in het voorgaande jaar, de BVN-trofee en in 2011 tevens de Zilveren Nipkowschijf.

Tafelheer of tafeldame

Bij elke aflevering is er een tafelheer of tafeldame aanwezig. Dit is een gast die gedurende het hele programma aan tafel blijft en deelneemt aan de verschillende discussies.

Vaste onderdelen

    Elke uitzending interviewt Matthijs van Nieuwkerk drie gasten, die die dag of die week in het nieuws zijn. De gesprekken duren ongeveer tien minuten en worden afgewisseld met muziek, een korte reportage of een filmpje.
    De tv draait door: opvallende televisiefragmenten, een historisch fragment, bloopers en dergelijke. In 2013 was het filmpje met Dionne Stax populair.
 
 Dit wordt gevolgd door live muzikaal intermezzo van ongeveer één minuut, door dagelijks een andere artiest of band.
    Trending topic (in 2011): wat op Twitter veelbesproken is, wordt met (bewerkte) film- en/of televisiefragmenten geïllustreerd.
 
 LuckyTV: een kort, satirisch filmpje aan het einde van het programma met lichtvoetig commentaar op de actualiteit.
    Elke woensdag is huisdichter Nico Dijkshoorn aanwezig om ter plekke een aantal gedichten te schrijven over behandelde onderwerpen en deze voor te dragen.
 
DWDD in soundbites op vrijdag (een kort filmpje met aan elkaar (en naast elkaar) gemonteerde, korte fragmenten uit DWDD van die afgelopen week).
    Eveneens op vrijdag (vanaf begin 2011): elke vrijdag wordt de week afgesloten door een stand-upcomedian die terugkijkt op de voorbije week. Dit wordt afwisselend verzorgd in 2011 door Martijn Koning en Pieter Derks. Vanaf 2012 alleen nog door Pieter Derks.
 
Op de laatste vrijdag van de maand wordt de afgelopen televisiemaand besproken met een panel bekende Nederlanders. Hierbij waren schrijver Joost Zwagerman en Marc-Marie Huijbregts vaste gasten. De begeleiding wordt op die avonden verzorgd door een huismuzikant of huisband; in het tweede seizoen was dit pianist Roel van Velzen, tijdens het derde seizoen de band Moke, en in het vierde seizoen Lucky Fonz III, tijdens seizoen vijf Rigby, gedurende het zesde seizoen de band Go Back to the Zoo, daarna in het zevende seizoen Chef'Special, opgevolgd in het achtste seizoen door de beatgroep The Kik en tijdens het negende seizoen de tweelingbroers Tangarine.
    Eveneens op het einde van de maand geeft Jan Mulder zijn vijf ergernissen van de maand.


Matthijs van Nieuwkerk blikt op oudejaarsavond samen met Marc-Marie Huijbregts terug op het beste van De tv draait door. Dat heeft de VARA bekendgemaakt.

De presentator laat in het programma de grappigste en leukste filmpjes van het jaar nog eens zien. Ook praat hij met een paar hoofdrolspelers, zoals Loretta Schrijver en Dionne Stax.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten