zondag 12 januari 2014

Dionne Stax tafeldame bij Matthijs van Nieuwkerk in meest bekeken De Wereld Draait Door (DWDD) uitzending ooit!


Dionne Stax tafeldame bij Matthijs van Nieuwkerk in meest bekeken De Wereld Draait Door (DWDD) uitzending ooit!

Nieuw kijkcijferrecord voor De Wereld Draait Door


De verhuizing van Nederland 3 naar Nederland 1 lijkt De Wereld Draait Door (DWDD) goed te doen. Het programma trok woensdag 8 januari 2014 een recordaantal kijkers.

Bijna 1,8 miljoen mensen stemden af op DWDD met Dionne Stax als tafeldame, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Volgens hoofdredacteur Dieuwke Wynia is dat een nieuw record, zo schrijft ze op Twitter.

De Wereld Draait Door was maandag voor het eerst op Nederland 1 te zien en wordt nu een halfuur vroeger uitgezonden dan voorheen.

In de weken voor de verhuizing keken gemiddeld 1,2 miljoen mensen per aflevering, maar maandag en dinsdag trok de VARA-show al 1,6 miljoen kijkers.

Het vorige kijkcijferrecord van De Wereld Draait Door dateert van eind 2009, toen iets meer dan 1,7 miljoen mensen afstemden op het programma. DWDD staat derde in het rijtje met best bekeken programma's van de dag.

Utopia

Ook Utopia zit in de lift en blijft de kijkers boeien. Woensdagavond stemden 1.358.000 kijkers af op de nieuwe realityserie van SBS6.

Utopia klimt daarmee naar de vierde positie in de Top 25 van de Stichting KijkOnderzoek. De afgelopen dagen stond Utopia op de zevende plek in de ranglijst van meest bekeken televisieprogramma's.

Het nieuwe programma van John de Mol ging maandagavond van start met 1.524.000 kijkers, de tweede aflevering bleef 1.299.000 kijkers boeien.

minister van onderwijs Jet Bussemaker en wijsneusje Alexander Klöpping over studeren via internet. Nick en Simon promoten hun programma, dat later vanavond op Nederland 3 te zien is. Verder onder meer de taalrubriek van Arjen Lubach en Paulien Cornelisse, NOS nieuwslezeres Dionne Stax voor het eerst als tafeldame en muziek van The Future's Dust.


DWDD met Dionne Stax als tafeldame noteert meest bekeken aflevering ooit

Het gaat beter dan ooit met De Wereld Draait Door nu het sinds deze week niet meer op Nederland 3, maar op Nederland 1 te zien is. Woensdag vestigde de Matthijs van Nieuwkerk-show een all-time record.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Met aan tafel onder meer Nick & Simon wist Van Nieuwkerk een publiek van bijna 1,8 miljoen kijkers te boeien, goed voor 28,7 procent marktaandeel. Daarmee was hij de nummer drie van de avond, vòòr nummer vier Utopia.

De allereerste uitzending op Nederland 1 was maandag goed voor 1,6 miljoen kijkers en dat was toen de op een na meest bekeken aflevering ooit. Nu is het de nummer drie aller tijden.

Tot woensdag stond het record van De Wereld Draait Door op 30 november 2009, toen er bijna 1,7 miljoen kijkers inschakelden op een aflevering met de boeren uit Boer Zoekt Vrouw.

Waar de vlag uit kan bij DWDD, is haar vroegere thuisnet Nederland 3 in minder goede stemming. DWDD-opvolgers StartUp en De Social Club weten nauwelijks kijkers te boeien.

Woensdag trokken de soap en de reportageserie respectievelijk 92.000 (1,4 procent marktaandeel) en 125.000 kijkers (1,8 procent).


De Wereld Draait Door uitzending woensdag 8 januari 2014

- Waar en wanneer je maar wilt online colleges volgen van wereldwijd
bekende wetenschappers. Deze MOOCs (Massive Online Open Courses) zijn de
toekomst van het hoger onderwijs, volgens o.a. minister Jet Bussemaker.
Samen met Alexander Klöpping, medeoprichter van Universiteit van
Nederland, komt zij praten over deze digitale manier van studeren.

-
Nick & Simon zijn voor hun docusoap opnieuw op een muzikale
ontdekkingsreis gegaan samen met Kees Tol. Dit keer zijn ze naar Cuba en
Jamaica afgereisd, waar ze zich hebben laten inspireren door reggae,
rastafari en dancehall.

- Arjen Lubach en Paulien Cornelisse
praten ons vanavond weer helemaal bij wat betreft de nieuwste
onwikkelingen in de Nederlandse taal.

Verder wordt de muziek
vanavond verzorgd door The Future's Dust en is Nico Dijkshoorn ook weer
van de partij. Tafeldame is Dionne Stax.


Dionne Stax begon bij de NOS als stagiaire, bij NOS Headlines dat tegenwoordig NOS op 3 heet. Vervolgens liep ze stage bij de redactie binnenland, waar ze na haar afstuderen (communicatiewetenschap) aan de slag ging als redacteur, en ging daarbij NOS op 3 presenteren. Toen in 2013 Annechien Steenhuizen presentator van het Achtuur Journaal werd, ging Stax de ochtend- en dagbulletins van het NOS Journaal presenteren.
Stax werd wereldberoemd in heel Nederland doordat ze in een uitzending van het journaal niet in de gaten had dat een filmpje klaar was en ze alweer in beeld was. Ze schrok zich rot, maar herstelde zich direct met een gulle lach.

DWDD met Dionne Stax als tafeldame bereikt all time high op Nederland 1

De verhuizing van De Wereld Draait Door legt het programma beslist geen windeieren. Maandag begon het Vara-programma het nieuwe jaar op 1,6 miljoen kijkers, woensdag is dat aantal opgestoomd tot bijna 1,8 miljoen kijkers. Het is een all time high voor de show van Matthijs van Nieuwkerk.

Hoofdredacteur Dieuwke Wynia maakt op Twitter melding van het heuglijke feit. “‪#DWDD‬ verbreekt kijkcijferrecord. 1.778.000 met aandeel 28.7 Oude record 30 november 2009 1.705.000 aandeel Yvon met de boeren.”

Het NOS Journaal weet ook flink te profiteren van de betere lead-in. Dat programma scoort heel de week al 2,3 miljoen kijkers, wat meer is dan in de afgelopen maanden. Het Acht Uur Journaal wint het nu ook telkens van Goede Tijden Slechte Tijden met een stevig verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten