zaterdag 27 augustus 2016

Stem op Dionne Stax voor de Zilveren Televizier-Ster presentatrice 2016!


Stem op Dionne Stax voor de Zilveren Televizier-Ster presentatrice 2016!

De stembussen van de Gouden Televizier-Ring zijn weer geopend. Stem nu op je favoriete programma van het afgelopen jaar.
 
Of nog belangrijker, op jouw favoriete presentatrice, Dionne Stax!

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken. Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete programma  voor de Gouden Televizier-Ring via Televizier.nl/ring.


De stemsite werd woensdagavond 24 augustus 2016 door Jan Smit en Art Rooijakkers geopend in RTL Boulevard.

Behalve op de Ring kun je ook stemmen op de beste presentator en presentatrice (Zilveren Televizier-Ster Presentator en Presentatrice) én voor het eerst op de allerbeste acteur en actrice (Zilveren Televizier-Ster Acteur en Actrice) van het afgelopen jaar.

Mooi natuurlijk dat we vanaf nu allemaal op Dionne Stax voor de Zilveren Televizier-Ster presentatrice kunnen stemmen.

Helaas hebben de makers van de Televizier verkiezing website een foutje gemaakt(grrrr), door Dionne Stax niet met een gemakkelijk klikbare foto op de site te zetten. En dat kost natuurlijk stemmen.

Maar hierdoor laten wij ons Dionne Stax fans natuurlijk niet kisten. Onderaan op de stem pagina voor de Zilveren Televizier-Ster presentatrice kun je zelf een naam toevoegen, in ons geval dus Dionne Stax, maar dat spreekt vanzelf, en zo kun je toch stemmen op onze favoriete Nederlandse presentatrice.

Allemaal stemmen dus!

En onder het motto hoe meer stemmen, hoe meer vreugd, spoor ook vrienden, vriendinnen, kennissen, familie, collega's, etc aan om te stemmen op Dionne Stax.

Zo zorgen we er samen voor dat Dionne Stax de Zilveren Televizier-Ster presentatrice 2016 wint.


Nog niet overtuigd om te stemmen op Dionne Stax, een korte opsomming van de unieke en uiteenlopende presentatie kwaliteiten van Dionne Stax van het afgelopen jaar, verre van uitputtend:

  • Dionne presenteerde ten tijde van de aanslagen in Parijs bij de redactie van Charlie Hebdo en later tijdens de gijzelingen de doorlopende NOS journaals op een voorbeeldige professionele manier.


  • Dionne verving Herman van der Zandt(Herman de schermman) tijdens de verkiezingsuitslagen als schermvrouw alsof ze nooit anders gedaan had.
 
  • Samen met Joost Karhof presenteerde Dionne Stax de NOS-special rondom Ebola: Feiten & Fabels 
 
  • Op 27 april 2016, Koningsdag, in Zwolle was Stax de eerste journalist die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane mocht interviewen, nadat ze in hetzelfde interview de ouders van de prinsessen, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, wat vragen had gesteld. Volgens velen kenners het interview van het jaar 2016!
 
  • Dionne Stax ontving oud NOS-Journaal presentatoren in Villa NOStalgia i.h.k.v. 60 jaar 'NOS Journaal' 

  • Stax presenteerde de SAIL-In Parade 2015 in de Amsterdamse IJhaven, meer dan 3 uur live televisie vanaf het Java-eiland, een prestatie van formaat.
 
  • Als participerende journalist en deelnemer deed Dionne Stax live verslag van de Nijmeegse Vierdaagse 2016, 160 kilometer lopen en gelijktijdig interviewen en presenteren, om met de woorden van Hans van Zetten te spreken, een ongekende prestatie.
 
  • En last but not least natuurlijk nog het reguliere NOS Journaal werk en bij het actualiteiten programma Nieuwsuur, met soms leuke zijsprongen zoals tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met het Rio Live nieuws.
 Tot zover de korte bloemlezing van de unieke en diverse allround presentatie talenten die Dionne Stax bezit, redenen genoeg dus om te stemmen!

Hieronder het Reglement Zilveren Televizier-Ster 2016

Bij een echte verkiezing hoort een gedegen reglement. Dit zijn de regels voor de verkiezing van de Zilveren Televizier-Sterren van 2016.

De verkiezing van de Zilveren Televizier-Sterren wordt georganiseerd door en staat onder verantwoordelijkheid van televisiegids Televizier.
Vier categorieën

De Zilveren Televizier-Ster wordt uitgereikt in vier categorieën: Zilveren Televizier-Ster Presentator (beste tv-presentator), Zilveren Televizier-Ster Presentatrice (beste tv-presentatrice), Zilveren Televizier-Ster Acteur (beste acteur in een Nederlandse tv-serie), Zilveren Televizier-Ster Actrice (beste actrice in een Nederlandse tv-serie).

Deelname: Presentator en Presentatrice

In aanmerking voor de verkiezing van de Zilveren Televizier-Sterren voor presentator en presentatrice komen Nederlandse presentatoren en presentatrices van tv-programma’s van Nederlandse makelij, die zijn uitgezonden door de Nederlandstalige, landelijke publieke omroepen en commerciële zenders, in de periode van 1 augustus 2015 tot 1 augustus 2016.

De tv-presentator en/of tv-presentatrice leidt het tv-programma, is gezichtsbepalend voor het tv-programma, speelt een prominente rol als mede-presentator of -presentatrice in het tv-programma, of is de enige die het tv-programma presenteert.

Presentatoren en presentatrices van eenmalige, door de actualiteit ingegeven tv-evenementen of -programma’s, documentaires, shopping-, astrologieachtige, bel & win-achtige en erotisch getinte tv-programma’s zijn uitgesloten van deelname aan de verkiezing.

Een en dezelfde presentator of presentatrice kan meerdere malen de Zilveren Televizier-Ster winnen.

Aan de hand van input van de publieke omroepen en commerciële zenders, en input van de redactie van Televizier, worden door de organisatoren in totaal 25 tv-presentatoren en 25 tv-presentatrices geselecteerd voor de verkiezing van de Zilveren Televizier-Ster voor beste tv-presentator en de Zilveren Televizier-Ster voor beste tv-presentatrice.

Zodra de selecties zijn gepubliceerd op de internetsite van de verkiezing, kunnen de selecties niet meer door de organisatie worden gewijzigd.

Het zogenaamde ‘vakje 26’ geeft het publiek de mogelijkheid de naam in te vullen van en te stemmen op een niet-geselecteerde tv-presentator en/of tv-presentatrice die voldoet aan bovenstaande voorwaarden.

In ons geval dus Dionne Stax.
Deelname: Acteur en Actrice

In aanmerking voor de verkiezing van de Zilveren Televizier-Sterren voor acteur en actrice komen acteurs en actrices in tv-series van Nederlandse makelij. De tv-series bestaan uit minimaal drie afleveringen en zijn uitgezonden door de Nederlandse landelijke publieke media-instellingen en commerciële media-instellingen en zenders, in de periode van 1 augustus 2015 tot 1 augustus 2016.

De acteur of actrice heeft een hoofdrol in een tv-serie of een belangrijke bijrol. Uitgesloten zijn acteurs en actrices die meespelen in ‘scripted reality’-series, in reconstructies in reportages of documentaires, in erotisch getinte series, in sketch-programma’s, in series die louter bestaan om een of meerdere producten en/of diensten aan de man te brengen.

Aan de hand van input van de publieke omroepen en commerciële zenders, en input van de redactie van Televizier, worden door de organisatoren in totaal 25 tv-acteurs en 25 tv-actrices geselecteerd voor de verkiezing van de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur in een Nederlandse tv-serie en de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice in een Nederlandse tv-serie.

Zodra de selecties zijn gepubliceerd op de internetsite van de verkiezing, kunnen de selecties niet meer door de organisatie worden gewijzigd.

Het zogenaamde ‘vakje 26’ geeft het publiek de mogelijkheid de naam in te vullen van en te stemmen op een niet-geselecteerde tv-acteur of tv-actrice die voldoet aan bovenstaande voorwaarden.
Stemronde

Elke Zilveren Televizier-Ster 2016-verkiezing heeft één verkiezingsronde.

Het publiek kan stemmen via internet, alleen via de stemsite van de verkiezing, te vinden op Televizier.nl.

De stemronde start op woensdag 24 augustus 2016 tussen 18.30 en 19.30 uur en eindigt maandag 26 september 2016 om 10.00 uur.

Iedere stemmer kan maximaal één stem uitbrengen in de categorie Zilveren Televizier-Ster Presentator, één stem uitbrengen in de categorie Zilveren Televizier-Ster Presentatrice, één stem uitbrengen in de categorie Zilveren Televizier-Ster Acteur en één stem uitbrengen in de categorie Zilveren Televizier-Ster Actrice.
Winnaar

In iedere categorie worden de drie presentatoren/presentatrices/acteurs/actrices met de meeste stemmen genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster van 2016. In iedere categorie wint de genomineerde presentator/presentatrice/acteur/actrice met de meeste stemmen de Zilveren Televizier-Ster Presentator, Zilveren Televizier-Ster Presentatrice, Zilveren Televizier-Ster Acteur, Zilveren Televizier-Ster Actrice.

Als na afloop van de verkiezing binnen de top 3 meerdere presentatoren/presentatrices/acteurs/actrices een gelijk aantal stemmen hebben, kan het zo zijn dat er meer dan drie presentatoren/presentatrices/acteurs/actrices per categorie genomineerd worden voor de Zilveren Televizier-Ster 2016.

En wanneer meerdere genomineerde presentatoren/presentatrices/acteurs/actrices de meeste en een gelijk aantal stemmen hebben, winnen meerdere genomineerde presentatoren/presentatrices/acteurs/actrices de Zilveren Televizier-Ster Presentator, Zilveren Televizier-Ster Presentatrice, Zilveren Televizier-Ster Acteur, Zilveren Televizier-Ster Actrice.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat Avrotros donderdag 13 oktober 2016 live zal uitzenden op NPO 1.
Notaris

De volledige verkiezing van de Zilveren Televizier-Sterren staat onder toezicht van een notaris. De notaris beoordeelt of de verkiezing eerlijk verloopt.

Bij het minste of geringste vermoeden van fraude, kan de notaris een aantal stemmen of zelfs een of presentatoren/presentatrices/acteurs/actrices uit de verkiezing schrappen.

Methodieken die het stemverloop negatief beïnvloeden, zoals geautomatiseerde stemsystemen, leiden te allen tijde tot uitsluiting van de verkiezing. Zo is het ook niet toegestaan om in opdracht van bijvoorbeeld omroeporganisaties, commerciële zenders en productiebedrijven een stem uit te brengen.

De stemmen van medewerkers van omroeporganisaties, commerciële zenders en productiebedrijven, die via hun bedrijf stemmen, worden uit de uitslag geschrapt.

De notaris controleert het verloop de verkiezing en stelt de uitslag vast. Aan het einde van de gehele verkiezing stelt de notaris een proces verbaal op.
Promotie

Het is omroepen, zenders, producenten, makers en fans van tv-programma’s toegestaan promotie te maken voor hun favoriete presentatoren, presentatrices, acteurs en/of actrices.

Het is toegestaan om promotiemateriaal uit te delen om een presentator, presentatrice, acteur en/of actrice onder de aandacht van het publiek te brengen.

Het is verboden stemmers (vooraf of achteraf) te belonen en/of andere tegenprestaties te geven voor hun stem op een bepaalde presentator, presentatrice, acteur en/of actrice, of dat nu materiële of immateriële cadeaus zijn, of de cadeaus nu een geldelijke waarde hebben of niet.

Het is verboden stemmers de kans op een (specifieke) beloning of tegenprestatie te geven in ruil voor hun stem op een bepaalde presentator, presentatrice, acteur en/of actrice.

Het is verboden potentiële stemmers (vooraf of achteraf) te belonen en/of andere tegenprestaties te geven om geen stem uit te brengen op een bepaalde presentator, presentatrice, acteur en/of actrice, of dat nu materiële of immateriële cadeaus zijn, of de cadeaus nu een geldelijke waarde hebben of niet.

Het verboden om potentiële stemmers de kans op een (specifieke) beloning of tegenprestatie te geven in ruil voor het niet uitbrengen van hun stem op een bepaalde presentator, presentatrice, acteur en/of actrice.
Prijs

De Zilveren Televizier-Ster Presentator, Zilveren Televizier-Ster Presentatrice, Zilveren Televizier-Ster Acteur, Zilveren Televizier-Ster Actrice wordt uitgereikt aan de winnende presentator, presentatrice, acteur of actrice, of aan iemand die in zijn of haar naam de award in ontvangst neemt.

De award wordt eigendom van de winnende presentator, presentatrice, acteur of actrice.

Stemmen op Dionne Stax kan nog tot 26 september 2016.

2 opmerkingen: