dinsdag 10 april 2018

Dionne Stax blikt in Tijd voor MAX samen met de vier experts vooruit op het 2e seizoen 'Van onschatbare waarde'


Dionne Stax blikt in Tijd voor MAX samen met de vier experts vooruit op het 2e seizoen 'Van onschatbare waarde'


De presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen praten met gasten over nieuws, human interest, kunst, cultuur en entertainment.

Met in deze uitzending:

* Dionne Stax presenteert vanaf donderdag 12 april 2018 een nieuw seizoen van 'Van onschatbare waarde'. Samen met experts, vertelt zij over de nieuwe reeks afleveringen én een aantal bijzondere objecten.

* Zangeres Birgit Schuurman heeft voor het eerst in twaalf jaar een nieuw album, waarmee ze een heel nieuw repertoire laat horen, gebaseerd op haar eigen leven.

* Huisarts Ted van Essen praat ons bij over de seizoensziekte Pityriasis rosea.

Terug op tv: Van onschatbare waarde
Datum    Do 12 april 2018
Tijd    21:30 tot 22:25
Zender    NPO 1
Genre    Realityreeks
Jaar    2018
Presentatie    Dionne Stax
Twitter hashtag    #vanonschatbarewaarde

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar object. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. Vanaf vanavond presenteert Dionne Stax een gloednieuw seizoen Van onschatbare waarde bij Omroep MAX, elke donderdag om 21:30 uur op NPO 1.

Het startschot voor de eerste aflevering wordt gegeven door Jos. De Amsterdamse tante van Jos' vrouw was door zware astma aan huis gekluisterd. Ter vermaak bezat zij een stereographoscoop, een soort 19e-eeuwse '3D-bril'. Het object heeft emotionele waarde, maar ligt ook alweer 15 jaar in de kast. Lukt het Jos om de stereographoscoop voor een goede prijs te slijten?

Daarnaast zien we Simone. Simone trof een Louis Vuitton-koffer uit 1928 aan in het pension van de Franse tante van haar stiefvader. De koffer bevat meerdere briefwisselingen en telegrammen, waaruit te ontdekken valt dat de eigenaresse jarenlang verwikkeld was in een tragische liefdesaffaire. Zien de experts brood in dit unieke object?

En verder: de etalageklopper van Sjaak. Het 70 centimeter hoge object stond vermoedelijk ergens in de jaren 20 in een deftige zaak in Duitsland. Door een drijfveertje beweegt het mannetje zijn arm en tikt hij tegen de ruit om klanten te lokken. Vooral Ebert lijkt erg geïnteresseerd in het object. Maar zou Sjaak bij Ebert aankloppen?

Tot slot zien we aan het eind van de eerste aflevering John. John kocht zijn draaiorgel in een vlaag van verstandsverbijstering. Hij denkt dat het orgel ongeveer 70 jaar oud is. John zet hoog in bij de experts, maar is hij niet té optimistisch?

Rob de Nijs, André van Duin, Jörgen Raymann, Birgit Schuurman en Jeroen van der Boom te gast bij Tijd voor MAX
Van 9 tot en met 13 april

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april ontvangen Martine van Os en Sybrand Niessen bij Tijd voor MAX weer interessante gasten. Elke werkdag is er vanaf 19.00 uur op NPO 1 volop aandacht voor het gesprek van de dag.

Deze week ontvangen Martine en Sybrand onder meer zanger Rob de Nijs samen met zijn echtgenote Henriëtte. De nog altijd immens populaire vertolker van het Nederlandstalige lied trekt op dit moment door het land met een nieuwe theatertour. André van Duin zorgt weer voor een vrolijke noot en ook schuift cabaretier, acteur en presentator Jörgen Raymann bij Tijd voor MAX aan.

Daarnaast zijn er optredens van Birgit Schuurman en Jeroen van der Boom. Vanzelfsprekend zijn vaste deskundigen boswachter André Donker, dokter Ted van Essen en wetenschapsjournalist Anna Gimbrere present, zodra er iets speelt op hun vakgebied. Goed geïnformeerd als altijd praten ze Martine en Sybrand bij.

Tijd voor MAX blijft tot het einde van het seizoen, tot en met 11 mei, te zien om 19.00 uur op NPO 1.

Tijd voor MAX
Elke werkdag om 19.00 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os

De gerenommeerde in- en verkopers in Van onschatbare waarde zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest.

In de wereld van kunst en antiek is haar achternaam een begrip. Ilse kreeg de liefde voor mooie spullen met de paplepel ingegoten door haar vader. Als kind liep ze al met hem over kunstbeurzen. Sinds acht jaar bestieren ze samen de handel en staan op gerenommeerde kunstbeurzen. Er zijn niet veel vrouwen op dit niveau in de antiekwereld, maar Ilse staat haar mannetje.

Arnold is samen met zijn broer eigenaar van één van de grootste antiekhandels in Europa. Zijn winkel beslaat maar liefst 11.000 vierkante meter. Hij verscheept wekelijks containers vol antiek naar alle uithoeken van de wereld, maar hij is ook blij als hij een zilveren kandelaar aan precies de juiste klant verkoopt. Arnold weet wat hij wil en belangrijker, hij weet wat zijn klanten willen.

Voor moderne kunst loopt voormalig kunsthandelaar Bert niet zo warm, maar het verhaal van oude spullen kan hem diep raken. Zijn passie voor sterrenkunde resulteerde in een heus planetarium, geinspireerd op het Eise Eisinga Planetarium in Franeker.  Hij bezit verschillende markante historische panden die hij exploiteert als B&B en welke smaakvol zijn gevuld zijn met bijzondere objecten. Mensen als Tina Turner, Charlie Watts en anderen delen zijn goede smaak en weten hem te vinden.

Ebert is de schatzoeker van het stel. Hij gaat het liefst alleen op pad met een lege bus en een volle portemonnee. Op zijn route langs markten en boertjes in België en Frankrijk gaat hij op zoek naar spullen met een verhaal. Klanten van over de hele wereld weten zijn winkel te vinden. Trendy restaurants en bekende Nederlanders weten hem te vinden voor authentiek antiek.

Moderne kunst is niks voor Bert. Deze expert en voormalig kunsthandelaar houdt van oude objecten met een verhaal. Net als zijn rechterhand, mopshondje, mascotte en de grote kleine ster van de show, Mientje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten