donderdag 11 augustus 2016

Dionne Stax & Dione de Graaff op 11 augustus 2016 tijdens NOS Olympische Spelen Rio Live uitzending over komkommers


Dionne Stax & Dione de Graaff op 11 augustus 2016 tijdens NOS Olympische Spelen Rio Live uitzending over komkommers.


De dag die je wist dat zou komen, en op 11 augustus 2016 was het dan ook zover.


Dionne Stax en Dione de Graaff in één programma op de Nederlandse TV.

Terwijl de voornamen van beide vrouwen op internet nogal eens door elkaar worden gehaald, hadden de 2 dames in de studio daar zelf geen enkel probleem mee.

Foutloos spraken Dionne en Dione elkaar toe, zonder Babylonische spraakverwarring.

Voor diegene zonder kleuren TV, Dionne is de blondine, en Dione de presentatrice met het donkere haar.


De NOS Journaal presentatrice Dionne Stax en NOS Studio Sport presentatrice Dione de Graaff  nemen tijdens de avond uitzending op 11 augustus 2016 de kijkers mee langs alle live sporten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro .

NOS presentatrices Dionne Stax & Dione de Graaff praten over komkommers op 11 augustus 2016 tijdens Olympische Spelen NOS Rio Live.

De opmerking van Dionne Stax in bovenstaande video over komkommers had niets te maken met de bekende komkommertijd in de zomer, maar met de discussie vooraf in de studio.
 
De studiogaste, turnster Noël van Klaveren, die het turnen context gaf, vertelde aan gastvrouw Dione de Graaff dat ze in de voorbereiding naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een komkommer na moest doen.
 
Dit om de juiste expressie te pakken te krijgen, en zich in te kunnen leven in het moment. Hilariteit alom natuurlijk in de studio.
 
Dionne Stax haakte hier gevat op in, door te zeggen dat ze misschien ook maar een komkommer na moest doen :)

Verder konden de goedlachse dames Dionne Stax en Dione de Graaff nog een feestje vieren in de studio, champagne, want de vrouwendubbelvier veroverden bij het roeien zilver voor Nederland.

Vrouwendubbelvier pakt olympisch zilver na geweldige eindsprint

De vrouwendubbelvier heeft olympisch zilver gepakt in Rio de Janeiro. Chantal Achterberg, Nicole Beukers, Inge Janssen en Carline Bouw roeiden een sterke wedstrijd en eindigden na een geweldige eindsprint op de tweede plek achter kampioen Duitsland.

Polen lag bijna de hele wedstrijd op kop en had al snel een bootlengte voorsprong op de rest. Duitsland en Nederland volgden en leken samen te strijden om de tweede plaats.

Zo'n honderd meter voor de finish stortten de Poolse roeisters in en zagen Duitsland en Nederland hun kans schoon om een eindsprint in te zetten. Polen zakte naar de derde plaats en moest genoegen nemen met brons. De Duitse vrouwen hoefden hun voorsprong nog enkele meters vast te houden en dat lukte. Nederland eindigde op een kleine seconde achter de olympisch kampioen.

Achterberg en Bouw behoorden in 2012 tot de vrouwenacht die in Londen beslag legde op olympisch brons. De dubbelvier was eerder al goed voor zilver bij de EK en brons bij de WK.

Vrouwendubbelvier dolbij na zilver: alles is het waard geweest

Ze kwamen met een machtige eindsprint even in de buurt van een gouden medaille, maar zagen de vrouwendubbelvier van Duitsland net iets eerder over de finish komen. En dus is er enige teleurstelling bij Nicole Beukers, Chantal Achterberg, Carline Bouw en Inge Janssen. Maar trots overheerst. Trots op elkaar, trots op de prestatie, trots op het zilver.

"We kwamen om te winnen, als dat niet lukt is dat wel even zuur", vertelt Bouw. "Maar ik ben supertrots, dit is onze allerbeste race ooit. We hebben er alles aan gedaan om hard te starten, wat tegen onze natuur is. Daarom kwam onze eindsprint er minder goed uit."

De Oranjevrouwen gaven alles, weet Bouw. "Dit was het, beter hadden we niet gekund. Alle zware trainingen van de laatste twee jaar zijn het nu waard geweest." Janssen vult haar aan: "Maar je moet niet vergeten dat heel veel trainingen daarvan ook super leuk waren. Deze zilveren medaille maakt alles nog extra leuk."

Lange tijd ging Polen aan de leiding, gevolgd door Duitsland en daar weer achter het Oranjekwartet. "Ik wist dat we Polen nog gingen inhalen", aldus Achterberg. "En we lagen dichter bij Duitsland dan ooit. Toen het net even minder ging, liepen zij uit. Maar we hebben een goede race gevaren."

Achterberg en Bouw behaalden op de Spelen van Londen al eens brons, toen in de vrouwenacht. Net als Janssen is het voor Beukers haar eerste olympische medaille. "Ja, en dan gelijk een zilveren. Ik dacht tijdens de race echt dat we gingen winnen, maar het is een tweede plaats geworden. Fantastisch!"

Kijkcijfers: De NPO 1 blijft de grote winnaar dankzij het liveverslag vanuit Rio. Studio Rio opende de avond met 1,2 miljoen kijkers (30 procent). Rio Live in de vooravond trok 1,6 miljoen kijkers (35 procent), terwijl er op prime time 2,2 miljoen mensen (40 procent) keken naar Dione de Graaff en Dionne Stax. Studio Olympic Park trok vanaf 23.30 uur ruim 1 miljoen kijkers (41 procent).

De andere meest bekeken Rio-alternatieven waren Help Mijn Man Is Klusser met 574.000 kijkers (9 procent) op RTL 4, Syndroom met 533.000 kijkers (8 procent) op RTL 4, Louis Theroux: Behind Bars met 500.000 kijkers (8 procent) op NPO 3 en Mr. Frank Visser Doet Uitspraak met 475.000 kijkers (8 procent) op SBS 6.

Vooravond en late avond

Het Achtuurjournaal (1,7 miljoen), Rio Live (1,6 miljoen), Studio Rio (1,2 miljoen), Half Acht Nieuws (891.000), Zesuurjournaal (762.000), RTL Boulevard (713.000) en Editie NL (642.000) waren de vooravondtoppers. Utopia trok 537.000 kijkers en Nieuwe Tijden 513.000.

Op de late avond was Studio Olympic Park (1 miljoen) het meest in trek, gevolgd door Hart van Nederland (920.000) en Shownieuws (718.000). RTL 4 trok 320.000 kijkers met Van der Vorst ziet sterren.

Dionne Stax presentatrice in Nieuwsuur NOS Journaal nieuws op 11 augustus 2016

NPO 1 marktleider

NPO 1 was door Rio Live met de presentatrices Dione de Graaff en Dionne Stax avondmarktleider met 34 procent marktaandeel. NPO 2 pakt zilver met 13 procent en RTL 4 brons met 10 procent.
 

2 opmerkingen:

  1. Haha, goed bezig, Dionne en Dione.
    Interessante discussie over komkommers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het leukste TV duo, thumbs up!

    BeantwoordenVerwijderen