zondag 11 juni 2017

Dionne Stax loopt en presenteert Slotdag 101ste Nijmeegse Vierdaagse live op NPO 2


Dionne Stax loopt en presenteert Slotdag 101ste Nijmeegse Vierdaagse live op NPO 2

Ook dit jaar trekken weer tienduizenden liefhebbers de wandelschoenen aan voor de Vierdaagse van Nijmegen. Het evenement is inmiddels toe aan zijn 101ste editie.

Dionne Stax NOS 100 jaar Nijmeegse Vierdaagse 2016 omkleden naar regenjas

Van 18 tot en met 21 juli 2017 trotseren de deelnemers blaren, wind, zon en regen om uiteindelijk triomfantelijk aan de finish te komen op de ‘Via Gladiola’.

Net als vorig jaar doet de NOS verslag van de vierde en laatste dag, ook nu weer in samenwerking met KRO/NCRV en Omroep Gelderland. Met reportages, gesprekken aan de finish en sfeerimpressies vanuit de tocht.

Dionne Stax NOS tijdens 100 jaar Vierdaagse Nijmegen 2016 maakt een interview, participerende journalistiek.

De Vierdaagse van Nijmegen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement met ruim 47.000 deelnemers uit zo’n zestig landen. Het centrum van de stad aan de Waal staat tijdens het evenement met zeker een miljoen bezoekers vier dagen volledig op zijn kop.

Fons de Poel ontvangt tijdens de uitzending verschillende gasten, Harm Edens zwaait de lopers ’s ochtends uit bij de start en vangt ze ’s middags weer op aan de Via Gladiola.

Dionne Stax NOS 100 jaar Vierdaagse Nijmegen 2016 drinkt pilsje met ouders, zooo verdiend.
 
Sonja Booms doet verslag op verschillende plekken langs de route en Dionne Stax, die al acht vierdaagsekruisjes op zak heeft, praat tijdens haar negende Vierdaagse met deelnemers ‘in de koers’.

De Vierdaagse van Nijmegen
21 juli 2017, 14.00-18.16 uur, NPO 2

Dionne Stax NOS tijdens 100 jaar Vierdaagse Nijmegen 22 juli 2016 geïnterviewd

Ruim 50.000 inschrijvingen Vierdaagse
 
NIJMEGEN - Voor de 101ste Vierdaagse van 18 tot en met 21 juli 2017 hebben 50.403 mensen ingeschreven. Van hen hebben 38.882 direct recht op een startbewijs. Vrijdag 7 april worden de resterende startbewijzen verloot; 3.403 mensen kunnen uiteindelijk niet meelopen.

Voordat de loting plaatsvindt, is het inschrijfbestand ontdaan van honderden dubbele en andere foutieve inschrijvingen. Mensen die zich hebben aangemeld, krijgen vrijdagavond de uitslag per e-mail.
 
Historie

Dionne Stax NOS 100 jaar Vierdaagse 2016 interview na finish bij Fons de Poel aan tafel.

Het is voor het vijfde jaar op rij dat het aantal inschrijvingen voor de Vierdaagse de 50.000 overschrijdt. In 2005 stonden 53.336 mensen ingeschreven, in 2016 werd dat record verbroken en schreven 54.325 wandelaars in.
 
De meeste deelnemers liepen mee in de jubileumeditie van vorig jaar, toen 47.166 mensen zich meldden.

Vierde dag, Slot Vierdaagse van Nijmegen live op tv

De NOS doet live verslag van de vierde en laatste dag van Vierdaagse van Nijmegen. Dat betekent blaren, blaren, blaren en de befaamde Via Gladiola.

Ook de 101ste editie van het evenement beslaat vier dagen. Ruim 47.000 deelnemers uit zo’n zestig landen leggen van 18 tot en met 21 juli 40 of 50 kilometer per dag af. Net als vorig jaar doet de NOS verslag van de vierde en laatste dag. Dat gebeurt in samenwerking met KRO-NCRV en Omroep Gelderland.
 
Dionne Stax heeft er al acht

Dionne Stax NOS 100 jaar Vierdaagse Nijmegen 2016 huppelt blij over de finish! Well done!

Fons de Poel ontvangt verschillende gasten, Harm Edens zwaait de lopers ’s ochtends uit bij de start en vangt ze ’s middags weer op aan de Via Gladiola. Sonja Booms (van Omroep Gelderland) doet verslag op verschillende plekken langs de route en Dionne Stax, die al acht vierdaagsekruisjes op zak heeft, praat tijdens haar negende Vierdaagse met deelnemers ‘in de koers’.

Lees ook: Zo verging het Dionne vorig jaar tijdens de Vierdaagse

Na regenachtige dag, Dionne Stax huppelt over de Vierdaagse-finish.

De razend populaire NOS nieuwslezeres Dionne Stax heeft de laatste dag van de Vierdaagse volbracht. Na 160 kilometer lopen kwam de NOS-presentator huppelend aan bij verslaggever Harm Edens, die haar opwachtte bij de eindstreep.

"Als ik morgenvroeg wakker word, ga ik de Vierdaagse zó missen!" zei Dionne bij haar finish, die live te zien was in de uitzending op NPO 2. Ze leek nog even energiek als altijd, maar stiekem heeft ze best pijn. "Het gaat nu wel weer goed, maar ik ben ook heel moe."
Regen

De laatste dag van het wandelevenement begon met stortende regen. Een heel verschil met de zonnige dagen hiervoor.

"Dag 1 tot en met 3 was alleen maar zweten, ik was één groot zoutblok", lachte Dionne. "Dag 4 was: poncho aan, poncho uit."

Warmte

Iets eerder op de route sprak Dionne al met verslaggever Ardy Stemerding. Ze gaf toe dat het haar zwaarste Vierdaagse ooit was.
 
"Ik zeg dat niet snel, maar ik heb hem nu voor de achtste keer gelopen en ik denk dat ik dit jaar wel de meeste moeite heb gehad. Ik kan heel slecht tegen warmte."
Leeftijd

Vandaag nam Dionne extra pauzes. "Ik moest soms echt even zitten. Ik dacht dat het kwam doordat ik niet genoeg heb getraind, maar toen hoorde ik van een medewandelaar dat het misschien toch aan m'n leeftijd ligt. Ik schijn ook wat ouder te worden." Onzin, zo lijkt het, want aan de finish zag powervrouw Dionne er nog steeds jong en fris en fruitig uit.

Weer Nimweegs artiestenfestival met Vierdaagse

Er komt met de Vierdaagsefeesten deze zomer opnieuw een Nimweegs Artiesten Festival.

Het evenement zal plaatsvinden op zondag 16 juli op Plein 44 van 13.00 uur tot 20.00 uur. Vorig jaar werd het festival voor het eerst gehouden. De initiatiefnemers waren van mening dat artiesten uit Nijmegen onderbelicht waren tijdens de Vierdaagsefeesten en daarom een eigen podium verdienen.

De organisatie heeft al diverse artiesten vastgelegd voor 16 juli, zoals Joop Lens, Jean & Joey Knipping, Die Schlager Bruders, Bennie Wels, Belinda Kinnaer, Gordon de Kiefte en Sieneke (foto), die in 2010 namens Nederland deelnam aan het Eurovisie Songfestival.

NPO doet verslag van slotdag 101ste Nijmeegse Vierdaagse

De Publieke Omroep doet dit jaar wederom uitgebreid verslag van de slotdag van de Vierdaagse van Nijmegen. De NOS, KRO-NCRV en Omroep Gelderland werken samen om live op NPO 2 verslag te doen van de slotdag met reportages, gesprekken aan de finish en sfeerimpressies vanuit de tocht.

Harm Edens zwaait de lopers ’s ochtends bij de start uit en vangt ze ’s middags weer op, Sonja Booms doet verslag op verschillende plekken langs de route, Dionne Stax praat tijdens het wandelen met deelnemers van de Vierdaagse en Fons de Poel ontvangt in de uitzending verschillende gasten.

De Vierdaagse van Nijmegen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement met ruim 47.000 deelnemers uit zo’n zestig landen. Het centrum van de stad aan de Waal staat tijdens het evenement vier dagen volledig op zijn kop. De Vierdaagse begint dit jaar op 18 juli en duurt tot en met 21 juli.

De NOS deed vorig jaar samen met KRO-NCRV en Omroep Gelderland zeer succesvol en uitgebreid verslag van de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse middels een lange live-uitzending.

Het verslag van de slotdag van de Vierdaagse is 21 juli van 14:00 tot 18:16 uur te zien op NPO 2.

Vierdaagsewandelaars lopen vanaf deze zomer de route van de eerste dag, de dag van Elst, in omgekeerde richting. Zij kunnen dan het zwaarste deel van de route over de Oosterhoutsedijk in de koelere ochtenduren afleggen.

De organisatie heeft hiervoor gekozen vanwege de veranderde infrastructuur rond Lent, door de bouw van de Waalsprong en eiland Veur Lent. Daardoor bleek het afgelopen jaar voor ambulances lastig om op tijd bij calamiteiten of mensen met gezondheidsproblemen te zijn.
Doden en tientallen onwel in 2006

Ook vallen op de eerste dag van de Vierdaagse de meeste mensen uit, mede doordat de laatste kilometers van die dag over de schaduwloze dijk door de Betuwe erg zwaar zijn, zeker in de hitte. In 2006 leidde dat nog tot twee doden en werden tientallen mensen onwel.
Langer feest in Elst

Het bestuur van Stichting De 4Daagse heeft met de betrokken gemeenten contact gehad over het omdraaien van de route. Met name voor de gemeente Overbetuwe is de wijziging even wennen, omdat de passage door Oosterhout nu al aan het begin van de dag plaatsvindt. Daar staat tegenover dat de wandelaars later in Elst aankomen, waardoor het feest daar langer door kan gaan.

Een week geleden maakte de organisatie ook al bekend dat de aan- en afmeldrijen voor deelnemers korter worden.

2 opmerkingen:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=FqH91rIQKfw
  Dit vinden wij een mooie herinnering Speciale Spelen
  Special Olympics Nederland

  https://www.facebook.com/4DaagseJournaal/posts/1385288981592472

  BeantwoordenVerwijderen
 2. allo

  Ik zou supergraag een foto van jou krijgen met jouw handtekening er op.
  Kan jij die naar mij opsturen?

  mijn adres:

  De Daniël
  Daniëlsweg 42
  6543 RJ Nijmegen

  Ik heb daarvoor een kaartenboek

  Gr Zanger Mike

  Kijk op http://www.ikbenzangermike.nl/
  Laat je een berichtje achte

  BeantwoordenVerwijderen