donderdag 15 juni 2017

'Dionne Stax, hou alsjeblieft je hakken aan!'


'Dionne Stax, hou alsjeblieft je hakken aan!'

Journaliste Angela de Jong schrijft drie keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice op 10 juni 2017 20.00 uur avond nieuws uitzending 8 uur Journaal op NPO1

Grote kans dat het u ontgaan is, maar NTR-directeur Paul Römer slingerde deze week een tweet de wereld in die me sindsdien ernstig bezighoudt.
 
Daarom moet ik het er vandaag toch even over hebben. Hij schreef: ‘De dames van het Achtuurjournaal staan op heel hoge hakken. Slecht voor rug en voeten.’

Römer, een van de zoons van Baantjers Piet, bedoelt het natuurlijk lief. Bovendien is de omroepbaas volgens het onvolprezen Wikipedia opgeleid als fysiotherapeut, dus zal hij in de praktijk genoeg vergroeide tenen, geknakte ruggen en dameskuiten met gekrompen spieren onder zijn handen hebben gehad om zijn noodkreet te rechtvaardigen.

Maar ik hoop toch niet dat Astrid Kersseboom, Dionne Stax en Annechien Steenhuizen naar hem luisteren en voortaan op een stel comfortabele Adidasjes of Birkenstocks het nieuws gaan lezen.
 
Dat is prima dracht voor van die meisjes in hippe koffietentjes waar je uit tien verschillende soorten melk voor je cappuccino kunt kiezen of voor de juffies van het kinderdagverblijf die de hele dag achter overactieve dreumesen aanhollen.

Dionne Stax Nieuwsuur NOS Journaal presentatrice op 10 juni 2017 nieuws uitzending NPO2 met Mariëlle Tweebeeke
 
En vooruit, voor de presentatrices van programma’s als Klokhuis en Jules Unlimited, maar daar houdt het op.

    En wat is hierna het volgende? Gaat Matthijs van Nieuwkerk straks in joggingpak DWDD presenteren?

Mag het als-je-blieft ook gewoon een beetje leuk blijven om tv te kijken? Zeker als het nieuws zelf tegenwoordig toch al niet zo vrolijk stemt?
 
 En daarbij heeft een stel hakken een functie. De talkshow van Eva Jinek is enorm opgeknapt van die tafel, maar ik mis soms dat ik haar pumps niet meer zie.
 
Ik vermoed dat ze dinsdag een paar fraaie, sexy exemplaren droeg tijdens het interview met Jesse Klaver. Want ze was on fire.
 
Dat is wat goeie hoge hakken doen: ze geven je als vrouw niet alleen tien centimeter extra lengte en een poweruitstraling, ze geven ook je zelfvertrouwen een boost.

En wat is hierna het volgende? Gaat Matthijs van Nieuwkerk straks in joggingpak DWDD presenteren? Dat zit zonder twijfel veel lekkerder dan die loeistrakke pakken van hem.
 
En er is vast ergens een uroloog te vinden die de gevaren kan opnoemen van zo’n gevaarlijk in het kruis snijdende broek.

Een beetje moeite doen voor de kijker, dat is toch niet te veel gevraagd? En voor wie de schoen past: dat geldt in het normale leven trouwens ook.

NTR-baas uit kritiek op hoge hakken in NOS Journaal

Paul Römer, directeur van omroep NTR, vindt het zorgwekkend dat de dames van het NOS Journaal ongelooflijk hoge hakken dragen. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter.
 
Avond aan avond presenteert Annechien Steenhuizen zo ongeveer op stelten, maar ook weervrouw Willemijn Hoebert kan er wat van. Die stiletto’s zijn mooi, maar hebben ook een zwarte kant, weet Römer.

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice op 10 juni 2017 23.40 uur late avond nacht nieuws uitzending NPO1 #oops power blackout #donker #funny
 
“De knappe dames van het Achtuurjournaal staan op hele hoge hakken. Slecht voor rug en voeten“, zo laat hij weten.

Met name de oppervlaktekuitspier blijkt bij het regelmatig dragen van hoge hakken flink te verkorten, concludeerden Amerikaanse onderzoekers van Stanford University in 2014.

En uit Braziliaans onderzoek, dat in 2012 werd gepubliceerd in de Journal of Vacular Surgery, blijkt dat hoe hoger de hak is, hoe meer bloed er achterblijft in het onderbeen. Daardoor zouden Astrid Kersseboom, Dionne Stax, Annechien Steenhuizen en Willemijn Hoebert op den duur spataderen kunnen krijgen.

Römer is niet de eerste kijker die zich zorgen maakt. Op sociale media wordt er wel vaker gepraat over de torenhoge hakken. “Waarom hebben de NOS Journaal-presentatrices allemaal van die IDIOTE hakken aan?”, vraagt Joris zich bijvoorbeeld af.

Volgens kijker Michel is er nóg een nieuwslezeres die hoge hakken draagt. “Niet alleen Annechien en Willemijn Hoebert, maar ook Astrid Kerseboom draagt torenhoge hakken.”

Henrike stelt dat vooral de stiletto’s van Hoebert afleiden. “Hoe ze erin beweegt vooral, Annechien Steenhuizen en Dionne Stax hebben ook vaak zulke hakken, die leiden nooit af. Die bewegen anders.”

Afgelopen maart verraste Steenhuizen vriend en vijand door een grapje uit te halen met haar stiletto’s. Die verwisselde ze vliegensvlug voor een paar sneakers.

De NOS heeft nog niet op de kwestie gereageerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten