zaterdag 18 augustus 2018

Dionne Stax presenteert Elfsteden Zwemtocht door Maarten van der Weijden om geld op te halen voor onderzoek naar kanker op NPO1


Dionne Stax presenteert Elfsteden Zwemtocht door Maarten van der Weijden om geld op te halen voor onderzoek naar kanker op NPO1.


Kijk de tocht live in 360° op YouTube
360º Elfsteden Zwemtocht - volg de Zwemtocht der Zwemtochten live

Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht

Bijna op de dag af tien jaar na zijn Olympische gouden race in Beijing zwemt Maarten van der Weijden de Elfstedentocht. 200 kilometer lang. Om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Zal het hem lukken? De NOS en KRO-NCRV zijn er op 18 en 20 augustus 2018 bij, met twee televisie-uitzendingen rond start en finish. Online is Maarten 24 uur per dag letterlijk te volgen, met een 360-gradencamera op het YouTube-kanaal van de NOS.

Dionne Stax presenteert Elfsteden Zwemtocht door Maarten van der Weijden om geld op te halen voor onderzoek naar kanker op NPO1, de live doorkomst in Sloten op zaterdag 18 augustus 2018.

    200 kilometer in drie dagen en twee nachten achterelkaar zwemmen is niet iedereen gegeven

Start
De eerste uitzending is op zaterdagmiddag, de dag van de start. Dionne Stax en Joris Linssen zijn in het vestingstadje Sloten en laten beelden zien van hoe Maarten van der Weijden in de vroege uren van de ochtend in Leeuwarden te water ging. In elk van de elf steden langs de route krijgt Maarten een stempel van een prominente Fries en wordt hij onthaald door honderden zwemmers. In de doorkomstplaatsen wordt namelijk een city swim gehouden, van 500 of 2000 meter. In de uitzending zijn verder, naast live beelden vanaf Maartens begeleidingsboot, portretten te zien van een paar van de meezwemmers: waarom doen ze mee? Wat hebben zij met het goede doel waar Maarten voor zwemt

Finish
Maandag is de beoogde finishdag. ‘Beoogde’, want 200 kilometer in drie dagen en twee nachten achterelkaar zwemmen is niet iedereen gegeven, ook een Olympisch kampioen openwaterzwemmen niet. Als het allemaal lukt, komt Maarten live in de uitzending over de finish in Leeuwarden. Daar staat premier Rutte hem op te wachten. Ook zijn er optredens van onder anderen Wolter Kroes. En daar wordt ook het bedrag bekendgemaakt dat Maarten met zijn Elfsteden Zwemtocht heeft opgehaald. De presentatie van deze uitzending is in handen van Dionne Stax, Joris Linssen en Erben Wennemars.

Elfsteden Zwemtocht (NOS/KRO-NCRV)
Zaterdag 18 augustus 2018, 14.30-15.35 uur, NPO 1
Maandag 20 augustus 2018, 19.01-19.51 uur, NPO 1

Olympisch kampioen Van der Weijden begonnen aan Elfstedenzwemtocht

Maarten van der Weijden is zaterdag om 4:30 uur begonnen aan zijn Elfstedenzwemtocht van bijna 200 kilometer, waarmee hij geld inzamelt voor kankeronderzoek.

Hij ging onder begeleiding van muziek van David Bowie ('Space Oddity') het water in bij de Zwettehaven, meldt de Leeuwarder Courant. Het is de bedoeling dat hij maandagavond finisht. Zijn aankomst in de Prinsentuin in Leeuwarden wordt live op de televisie uitgezonden.

Mensen die een stukje met Van der Weijden mee zouden zwemmen om zo via sponsoren ook geld op te halen, mogen niet meezwemmen. De waterkwaliteit is zo slecht, dat de zogeheten Cityswims zijn afgelast. Van der Weijden zelf zei vrijdag: ,,Ik realiseer mij dat de kans groot is dat ik bijvoorbeeld een buikgriep oploop. Maar dat risico kan ik voor mijzelf nemen''.

Programma aangepast

Het programma van de festiviteiten tijdens Van der Weijdens doorkomst in de elf steden is vanwege de afgelasting van de Cityswims aangepast. De olympiër laat in elke stad vanuit het water zijn kaart afstempelen. De laatste stempel ontvangt hij van minister-president Mark Rutte.

Daarna is er een huldiging op he Oldehoofsterkerkhof met optredens van Ilse DeLange en Frans Bauer. Van der Weijden is van plan om drie dagen achter elkaar in het water te blijven. Voor een powernap kan hij op een luchtbed worden gelegd.

It giet oan! Van der Weijden begonnen aan zijn Tocht der Tochten

Negatief advies of niet, Maarten van der Weijden is zijn Zwemtocht der Zwemtochten begonnen. Om 4.30 uur sprong de olympisch kampioen van 2008 in Leeuwarden het water in.

Van der Weijden komt daar voorlopig ook niet meer uit. Afgezien van de momenten waarop hij van waterweg naar waterweg 'getakeld' zal worden of - mogelijk - een kort dutje doet, ligt de langeafstandszwemmer tot maandagavond in het Friese water. Rond 19.45 uur keert hij als alles goed verloopt terug in Leeuwarden.

De 37-jarige Van der Weijden heeft er dan een tocht van zo'n 200 kilometer op zitten, in water dat volgens de organisatie van het evenement en de Veiligheidsregio Fryslân te slecht van kwaliteit is vanwege de aanwezigheid van de E. coli-bacterie. Zij raadden aan niet te gaan zwemmen.

Van der Weijden sloeg dat advies in de wind. Doel van de tocht is zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek en hij zegt liever een buikgriep op te lopen dan de kankerpatiënten in de steek te laten. Maar de steun van 'meezwemmers' zal een stuk minder zijn dan vooraf verwacht.

Het idee was dat recreanten in ruil voor een sponsorbijdrage in de elf steden een stuk mee konden zwemmen. Bijna duizend mensen hadden zich daarvoor aangemeld. Maar door de E. coli-bacterie werd ook hen aangeraden niet het water in te gaan.

Doneer op: https://www.11stedenzwemtocht.nl/

1 opmerking:

  1. Mpoker software | DrmCD
    Casino software provider Mpoker 원주 출장샵 is a free software provider. 충청북도 출장마사지 Mpoker games are a popular and rewarding game. · It is a 전라북도 출장샵 free 수원 출장안마 betting platform and you can 군포 출장마사지

    BeantwoordenVerwijderen