zaterdag 21 januari 2017

Dionne Stax gast in Geloof en een Hoop Liefde vanuit het Land van Cuijk / Boxmeer samen met haar vriendinnen en moeder


Dionne Stax gast in Geloof en een Hoop Liefde vanuit het Land van Cuijk / Boxmeer samen met haar vriendinnen en moeder.

Dionne Stax in Geloof en een Hoop Liefde op 28... door dionnestaxfan
 
Een ontspannend magazine over geloof en een hoop liefde. Iedere week staat een andere plaats in Nederland centraal en daarbij dagelijks een bezoek 'over de grens'.

Deze week het Land van Cuijk / Boxmeer, de geboortegrond van NOS Journaal presentatrice Dionne Stax.

Dionne Stax op twitter:
‏@DionneStax

Om 18.10 op @NPO2  @ghl_eo over 'mijn' @Boxmeer. Met worstenbroodjes, volleybal en mijn favoriete kroeg

 Land van Cuijk (donderdag)
28 april 2016

NOS-presentator Dionne Stax komt uit Boxmeer en gaat daar zo vaak mogelijk naar terug. Boxmeer is voor haar familie en vrienden. Kefah ontmoet tijdens een partijtje volleybal haar oom en vriendinnen. Ze vertelt over haar journaalwerk: hoe ervaart ze het om zware nieuwsberichten te brengen? De aanslagen op Charlie Hebdo maakten daarin de grootste indruk.

 Land van Cuijk (maandag)
25 april 2016

Grave is het enige stadje in het Land van Cuijk en staat ook wel bekend als garnizoenstad. Hella kijkt wat er over is van Grave als dé vestingstad van het Land van Cuijk. Amateurarcheoloog Jo de Wit neemt Hella gewapend met detector en schepje mee naar plekken om naar kanonskogels te graven, want die zijn er nog volop te vinden.

Al vele eeuwen had Grave vijf keer zoveel militairen als inwoners. Nu is er nog één militair over: Marc van Uhm. Vindt hij het hedendaagse Grave nog verdedigbaar?

 Land van Cuijk (dinsdag)
26 april 2016

Al sinds 1740 is het winnen van de Metworst de hoogste eer van Boxmeer. Na de eeuwenoude paardenrace wordt de winnaar een 5 meter lange metworst, een wegge en brood, twee vaten bier en een halve varkenskop geschonken. De winnaar van deze afvalrace wordt voor één jaar de 'Koning van de Metworst'.

Vorig jaar is de traditie van het Metworstrennen opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. Kefah ontmoet deelnemer Jos Theunissen, die voor de 14e en laatste keer een poging waagt om koning te worden. Jos heeft er zelfs een speciaal renpaard voor gekocht. Zal het hem deze laatste keer lukken om te winnen?

 Land van Cuijk (woensdag)
27 april 2016

De blindenzorg is al eeuwenlang aan Grave verbonden, gestart door de kloosters. Grave staat dan ook bekend om de zorg en het onderwijs voor blinden en slechtzienden. Op deze school zit de zeventienjarige Roel Scheij, die op twaalfjarige leeftijd plotseling blind werd.

Intussen heeft hij een doel in zijn leven gevonden: samen met zijn buddy droomt hij van deelname als wielrenner aan de Paralympics 2020 in Tokyo. Hella racet een stuk met hem mee. In Grave gebeurt ook iets wat goed aansluit bij deze blindenzorg: van Libelle tot de Autoweek, van Visie tot de Telegraaf: alle kranten en tijdschriften worden ingesproken in Grave. Bevlogen technicus Theo vertelt Hella waarom hij wil lezen wat zij ook kan lezen.

 Land van Cuijk (donderdag)
28 april 2016

NOS-presentator Dionne Stax komt uit Boxmeer en gaat daar zo vaak mogelijk naar terug. Boxmeer is voor haar familie en vrienden. Kefah ontmoet tijdens een partijtje volleybal haar oom en vriendinnen. Ze vertelt over haar journaalwerk: hoe ervaart ze het om zware nieuwsberichten te brengen? De aanslagen op Charlie Hebdo maakten daarin de grootste indruk.
 
 Land van Cuijk (vrijdag)
29 april 2016

In Oploo is de familie Baltussen een kleurrijke familie die sterk met het Land van Cuijk betrokken is. Mirjam ontmoet drie broers van de familie. Dorpskenner Cor heeft alle huizen en haar bewoners in kaart gebracht in 'Alle minse van Oploo'.

Hij stuurt Mirjam met dit overzichtsboek naar de broers op weg. Broer Henk doet naast zijn schrijversbestaan aan het typisch Brabantse wielrennen, broer Vin bezit een bijzondere oude Renault 12 en broer Juul is smid. Juul vertelt over wat hij gemaakt heeft toen hun moeder overleed en wat haar overlijden in het gezin teweeg heeft gebracht.

Dionne Stax was op 28 april 2016 de centrale gast in het dagelijkse EO programma Geloof en een Hoop Liefde.
 
Deze uitzending ging over het Land van Cuijk, en meer specifiek Boxmeer, gelegen in Noord Brabant, en de plaats waar Dionne geboren en getogen is.
 
Presentator Kefah Allush ontmoet Dionne en haar vriendinnen Nienke en Sanne van Doorne tijdens een potje volleyballen, iets dat ze in haar jeugd ook in competitie verband heeft gedaan.
 
Jan Stax, haar oom, was vroeger haar coach, en verteld dat de nieuwslezeres behoorlijk fanatiek was in het spel.
 
Haar vriendinnen vertellen dan weer, dat de NOS Journaal presentatrice super gedisciplineerd was en nog steeds is.

In tegenstelling tot haar oudere zus Charlotte, hier samen op de fiets, was Dionne in haar jeugd best wel verlegen en keek de kat wat meer uit de boom.

Maar door haar nieuwsgierigheid en het graag in de journalistiek willen werken, is ze uiteindelijk nieuwslezeres geworden, wat in het begin nog niet meteen haar doel was.
 
De beroemde Brabantse worstenbroodjes mist Dionne wel heel erg in Amsterdam, en dus volgde er een korte wandeling richting de bakker in het centrum van Boxmeer.

Een heerlijk warm vers worstenbroodje werd soldaat gemaakt, genieten.
 
Dionne komt nog steeds graag terug naar Boxmeer, voor haar vrienden en vriendinnen, familie en ouders. Lekker rond wandelen en genieten van de schone lucht en rust, en daarna logeren bij haar ouders in haar eigen kamer. 
 
In haar ouderlijk huis volgt de trotse moeder van Dionne de carrière en TV uitzendingen van haar dochter met veel plezier.
 
Ook laat ze leuke en schattige jeugd foto's van Dionne zien.
 
De aanslag op Charlie Hebdo, een Frans satirisch weekblad, was voor Stax de vuurdoop, haar eerste lange live nieuws uitzending. En ze stond er meteen. 
 
Tot slot is er nog een gezellig samenzijn in Dionne's favoriete stamkroeg De Bock.
 
Samen met haar Boxmeerse vriendinnen Nienke en Sanne van Doorne en nichtje Marlou Stax heffen en klinken ze het glas op de vriendschap, proost!
 
Over Geloof en een Hoop Liefde

Na een paar jaar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ weten wij het zeker: Nederland zit vol met hele gewone mensen die verhalen van geloof, hoop en liefde hebben én delen.

Van de bakker, tot de wegenbouwer. Van de juf tot de altijd gedag zwaaiende vrouw in haar scootmobiel. Van de rappende buurjongen tot de oppasoma: in elke plaats vinden we inspirerende verhalen.

Onze presentatoren Bert van Leeuwen, Hella van der Wijst, Mirjam Bouwman, Henk van Steeg en Kefah Allush gaan elke week naar een plaats in Nederland om deze mooie verhalen in beeld te brengen.

Dagelijks nodigen ze voorbijgangers spontaan uit voor een gesprek met hen op onze GHL-bank en delen zij namens de inwoners van de plaats geloof, hoop en liefde uit via de letters G, H, L.

Leef mee met al deze bijzondere mensen en laat je verrassen door mooie plaatsen uit het hele land. Maandag tot en met donderdag om 17.50 uur op NPO 2.

Meer dan een programma
Inmiddels is Geloof en een Hoop Liefde veel meer dan een televisieprogramma. Je kunt een aantal keer per jaar wandelen door mooie dorpen met de speciale GHL-wandeling. En vanaf september 2016 is het Geloof en een Hoop Liefde-spel te koop.

‘Geloof en een Hoop Liefde’ maakt iedere week reportages uit een andere plaats. Wanneer staat mijn woonplaats centraal?
‘Geloof en een Hoop Liefde’ reist kriskras door het hele land. Overal zijn mooie en inspirerende verhalen te vinden. ‘Geloof en een Hoop Liefde’ brengt die verhalen graag in beeld. Dus wie weet loopt binnenkort ook een EO-ploeg bij u door de stad. We proberen uw regionale media tijdig op de hoogte te stellen, zodat u ons bezoek niet mist.

Wie is de voice-over van het programma?
Henk van Steeg is de vaste voice-over van ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

Geloof en een Hoop Liefde is een Nederlands televisieprogramma van de Evangelische Omroep (EO).

Geloof en een Hoop Liefde wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst, Henk van Steeg en Kefah Allush. Het programma strijkt elke week neer in een andere plaats in Nederland. Van Leeuwen, Bouwman, Van der Wijst, Van Steeg en Allush zoeken hier naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen.
Op 28 april 2016 was Dionne Stax de bijzondere centrale gast. 
 
Geloof en een Hoop Liefde is iedere werkdag om 17.50 uur te zien op NPO 2. Tot september 2014 heette het programma Geloven op 2.
EO Metterdaad
 
Op donderdag stapt ‘Geloof en een Hoop Liefde’ de grens over voor een project van EO Metterdaad, de hulpverleningstak van de EO. Verschillende EO-presentatoren reizen naar gebieden waar nood is en hulp gegeven wordt.

Dionne Stax op instagram:
dionne_stax Om 18.10 in @geloofeneenhoopliefde op #NPO2 laat ik jullie Boxmeer zien. Met mijn favo kroeg, worstenbroodjes, en volleybal (of iets wat daar op lijkt... 😅)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten