vrijdag 10 maart 2017

Weer mooie kijkcijfers voor tweede Van Onschatbare Waarde door Dionne Stax


Weer mooie kijkcijfers voor tweede Van Onschatbare Waarde door Dionne Stax

De grote kleine ster van de show, Mientje de mopshond😍

Dionne Stax in tweede Van onschatbare waarde 'Toys for boys, daar sta je dan' funny Jasper met een Omega Speedmaster horloge op 9 maart 2017 NPO1 NOS Journaal presentatrice omroep MAX.

Voorzichtige start Ninja Warriow en Wat Vindt NL

Het nieuwe SBS 6-prestigeproject Ninja Warrior is donderdagavond van start gegaan met een voorzichtige 617.000 kijkers en 9 procent marktaandeel. Daarmee was het programma de nummer 21 van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Wipeout-achtige show van Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij wist niet te winnen van de concurrentie. Zowel NPO 1, RTL 4 als het voetbal op RTL 7 trokken op hetzelfde moment kijkers naar het tv-scherm.

Dionne Stax in tweede Van onschatbare waarde, Hans Matla met gekleurde stripstrook van Hans G. Kresse 9 maart 2017 NPO1 NOS Journaal presentatrice omroep MAX

Aansluitend wist het debuut van Winston Gerschtanowitz op SBS 6 nog minder kijkers te bekoren. Wat Vindt Nederland? moest genoegen nemen met 502.000 kijkers en bijna 9 procent marktaandeel. Al met al dus een teleurstellende première van deze combinatie.

De NPO 1-serie KLEM was wederom de winnaar op prime time met ditmaal 1,4 miljoen kijkers (20 procent). Aansluitend trok de Dionne Stax-show Van Onschatbare Waarde 893.000 kijkers (15 procent).

Dionne Stax in tweede Van onschatbare waarde, Els met tekeningen van Lucebert op 9 maart 2017 NPO1 NOS Journaal presentatrice omroep MAX

RTL 4 scoorde 1,1 miljoen kijkers (16 procent) met Help Mijn Man Is Klusser, waarna Beaufort uitkwam op 796.000 kijkers (14 procent).

RTL 7 was dankzij het voetbal de derde zender van de avond: Olympique Lyon – AS Roma was op prime time goed voor 638.000 kijkers (11 procent). In de vooravond trok Kopenhagen – Ajax zelfs 1,1 miljoen kijkers (19 procent).

De andere meest bekeken titels op prime time waren Nieuwsuur met 738.000 kijkers (14 procent) op NPO 2, Keuringsdienst van Waarde met 611.000 kijkers (9 procent) op NPO 3 en A Touch Of Frost met 553.000 kijkers (9 procent) op RTL 8.

De overige toptien-zenders scoorden als volgt op prime time (van groot naar klein): RTL 5 noteerde 408.000 kijkers (6 procent) met Temptation Island en 498.000 kijkers (9 procent) met Lelijke Eendjes, Veronica scoorde 278.000 kijkers (5 procent) met Scorpion en Net5 151.000 kijkers (3 procent) met Alice in Wonderland.

Vooravond en late avond

Het Achtuurjournaal (1,6 miljoen), Half Acht Nieuws (1,3 miljoen), GTST (1,2 miljoen), Zesuurjournaal (1,1 miljoen), Kopenhagen – Ajax (1,1 miljoen, DWDD (1,1 miljoen), EenVandaag 91 miljoen), RTL Boulevard (851.000) en Editie NL (683.000) waren de vooravondtoppers.

Op de late avond waren Pauw en Jinek (1 miljoen), Hart van Nederland (918.000), Shownieuws (667.000) en RTL Late Night van Humberto Tan (604.000) het meest in trek.

NPO 1 marktleider

NPO 1 was avondmarktleider met 20 procent marktaandeel, RTL 4 pakte zilver met 16 procent en RTL 7 brons met 13 procent.
Top 15
01. Journaal 20:00 (NPO1) 1.609.000
02. KLEM (NPO1) 1.352.000
03. Half acht nieuws (RTL4) 1.262.000
04. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.232.000
05. Help mijn man is klusser (RTL4) 1.114.000

06. Journaal 18:00 (NPO1) 1.114.000
07. Kopenhagen – Ajax (RTL7) 1.100.000
08. De wereld draait door (NPO1) 1.074.000
09. Pauw en Jinek de verkiezingen (NPO1) 1.049.000
10. EenVandaag (NPO1) 1.025.000

11. Hart van Nederland (SBS6) 918.000
12. Van Onschatbare Waarde (NPO1) 893.000
13. RTL Boulevard (RTL4) 851.000
14. Beaufort (RTL4) 796.000
15. Nieuwsuur (NPO2) 738.000

In de 2e Van onschatbare waarde met Dionne Stax: stripverzamelaar Hans Matla en twee echte Luceberts

Verder: Omega Speedmaster-horloge, Bimbo-Box, koninklijk uniform

Jasper met z'n Omega Speedmaster horloge werd misschien wel onbedoeld de ster van de show. Dionne Stax reageerde scherp op zijn uitspraak dat het horloge niks voor vrouwen zou zijn: 'Toys for boys'. Nadat Jasper echter zijn horloge niet had weten te verkopen, reageerde Dionne gevat:
'Daar sta je dan, met de Toy for Boy'.
 
 Selfie van Jasper Lijfering (AmsterdamVintageWatches) met Dionne Stax.

Nog even in het kort het concept: Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject.

Aanstaande donderdag om 21.25 uur op NPO 1 ziet u aflevering twee van het gloednieuwe Van onschatbare waarde bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in Van onschatbare waarde zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest.

In Van onschatbare waarde: stripverzamelaar Hans Matla en twee echte Luceberts
Verder: Omega Speedmaster-horloge, Bimbo-Box, koninklijk uniform

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Aanstaande donderdag om 21.25 uur op NPO 1 ziet u aflevering twee van het gloednieuwe Van onschatbare waarde bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in Van onschatbare waarde zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest. Meer informatie over en op zoek naar foto's van de experts? Kijk dan snel op de perssite van MAX!

Informatie aflevering 2 - donderdag 9 maart om 21.25 uur op NPO 1
De eerste verkoper die aanklopt bij het Van onschatbare waarde-landgoed is Helmut. Hij neemt een stukje jeugdsentiment uit de jaren 60 mee: een originele Bimbo-Box. Deze automaatkast, ook wel aapjesmachine genoemd, stond veelal in grote warenhuizen.

Het apparaat speelde in ruil voor een kwartje muziek af en liet gelijktijdig de apenpoppen bewegen. Hoeveel kwartjes moeten de experts inwerpen om de Bimbo-Box van Helmut over te nemen? En zijn ze bereid dat ervoor te betalen?

Vervolgens brengt Leon een bezoek aan de experts. Hij heeft een object met Koninklijke allure in de aanbieding: een Marine-uniform van koning Willem-Alexander, toen nog prins Willem-Alexander. Verkoper Leon is zelf géén verzamelaar, maar handelt in de verhuur van verschillende uniforms. Breekt zijn gebrek aan ervaring hem op tijdens de onderhandelingen, of weten de experts zijn object op waarde te schatten?

Ook de jonge handelaar Jasper brengt een bijzonder object mee: de Omega Speedmaster. Dit horloge uit 1962 doet zijn futuristische naam eer aan: ruimtevaartagentschap NASA onderwierp het vernuftige uurwerkje aan de meest grondige tests onder de meest extreme omstandigheden.

De Omega Speedmaster slaagde met vlag en wimpel en werd zo het eerste en enige horloge dat ooit op de maan is gebruikt. Deze astronomische reis deed zijn waarde stijgen naar een astronomische prijs, maar zijn de experts bereid zo veel geld neer te leggen voor een gedateerd horloge?

Verkoopster Els komt met een persoonlijk object: een tweetal speciaal voor haar gemaakte tekeningen van Lucebert. Lucebert geldt als één van de belangrijkste dichters van Nederland, maar was vanaf de jaren 50 ook verdienstelijk kunstschilder. Lucebert had contact met de Amsterdamse afdeling van de Cobra-beweging en dat is duidelijk terug te zien in zijn werk.

Tot slot dient zich een zeer bijzondere verkoper aan: Hans Matla. Meneer Matla bezit de grootse stripverzameling van Nederland, schreef de vuistdikke Stripkatalogus en geldt als een autoriteit op het gebied van alles dat met striptekeningen en -verhalen te maken heeft.
 
Uiteraard brengt hij iets uit zijn tot de verbeelding sprekende verzameling mee: een originele, gekleurde stripstrook van ‘de Rembrand onder de striptekenaars’, Hans G. Kresse. Lukt het meneer Matla om – na 40 jaar – afscheid van de stipstrook te nemen?

Van onschatbare waarde
Iedere donderdag om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | www.facebook.com/vanonschatbarewaarde

De reacties op de 2e uitzending Van onschatbare waarde en de presentatie in handen van NOS Journaal nieuwslezeres Dionne Stax waren wederom zeer positief op social media.

De twitter tweets:
Het gaat beginnen!
 Dionne Stax‏ Geverifieerd account @DionneStax
Zitten jullie er klaar voor?? 📺 Na #klem op @npo1 #vanonschatbarewaarde!

 Martin van Ooyen‏ @MartinvanOoyen
@DionneStax @NPO1 startklaar met cola en borrelnootjes 👍

 Ruud Lassche‏ @RuudLassche
@DionneStax @NPO1 zeker! Wijntje, kaasje & 'n oud schilderijtje waarvan ik nog steeds tegen beter weten in hoop dat 't 'n goudmijn waard is☺

 Michel‏ @Michel1401
Ook in #vanonschatbarewaarde staat Dionne Stax weer op fraaie naaldhakken. Heerlijk.

 Jacob de Vries‏ @jacobdevries
Mooi programma van @OmroepMAX collega’s: #vanonschatbarewaarde. En goed gepresenteerd door @DionneStax! #NPO1

 Jan-Jacob Straathof‏ @janjstraathof
@DionneStax @NPO1 erg leuk programma. 👌👍

 Leo van der Heide‏ @leovanderheide
#vanonschatbarewaarde @DionneStax Ik moest eigenlijk vroeg aftaaien vanavond...niet dus. Wat een leuk programma!

 Jelmar Hekker‏ @jelmarhekker
Wat een geweldig programma. @DionneStax, je doet het erg leuk.  #vanonschatbarewaarde

 Lucas Uylings‏ @Lucasuylings
@DionneStax Leuk Van onschatbare waarde. Eigenlijk heb ik nog geen programma gezien dat jij presenteerde wat niet leuk was. Wat is dat toch?

 Frank Wes‏ @FrankWes
@DionneStax superleuk dat je een ‘eigen’ programma hebt Dionne!!

 Monique Cheng‏ @MeerhoffMonique
@DionneStax @NPO1 Erg leuk en origineel  programma!

 Jos Poels‏ @alfajoep
@v_onschatbare_w @DionneStax @NPO1 Leuk en ook wel een beetje spannend programma. Absolute aanrader!

 Deef‏ @kukelekuu_
@DionneStax @NPO1 Veel mondiger dan bij ons in België. Vooral Jasper met z'n horloge was niet op z'n mondje gevallen :-)

 Thijs Römer‏ @thijsromer
@DionneStax @NPO1 Heel leuk programma! Complimenten

 Jacco de Hollander‏ @jacchol
@DionneStax geweldig programma meid en ook jij doet het geweldig! Erg mooi gefilmd ook! 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten