vrijdag 22 september 2017

Dionne Stax met de billen bloot: ‘Wat vinden jongeren van het NOS Journaal?’


Dionne Stax met de billen bloot: ‘Wat vinden jongeren van het NOS Journaal?’

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice 12 september 2017 18.00 uur vroege avond nieuws uitzending NPO1. Ook zo genoten van Lady Di & Dionne, stem a.u.b. op Dionne Stax voor Zilveren Televizier-Ster presentatrice 2017! via http://televizier.nl/ring

Zaterdag 23 september 2017 is het zover: dan barst het Festival van de Journalistiek los. Net als voorgaande jaren vertelt een bijzondere gast uit het werkveld over zijn/haar carrière. Dit jaar zijn dat er maar liefst twee: NOS-presentatoren Annechien Steenhuizen en Dionne Stax.
 
Dionne Stax: ‘Wat Annechien en ik graag zouden willen weten, dan gaan we toch maar met de billen bloot, is wat de jongere doelgroep van het NOS Journaal vindt.’

Als grootste nieuwsorganisatie van Nederland houdt de NOS zich ook bezig met innovatie, vertelt Dionne Stax. ‘Veel nieuws gaat via Twitter, Facebook en Instagram.
 
Op die manier kijken wij ook wel naar innovatieve manieren om de kijker zo goed mogelijk te bedienen. Vaak verwijzen we in het journaal door naar internet.’

NOS richt zich met NOS Lab en NOS Kort (via Instagram) ook op de innovatieve kant. Stax presenteerde afgelopen jaar de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer.

Dionne Stax Nieuwsuur NOS Journaal presentatrice 12 september 2017 nieuws uitzending NPO2 Twan Huys

Het zag er met schermen en grafieken vrij innovatief uit. Technisch ging dit op sommige momenten nog niet helemaal goed.

Fan van Blendle

Stax is niet zo weg van podcasts. Ze is wel fervent fan van Blendle. ‘Dat vind ik geweldig. Zo heb je een makkelijk overzicht van wat er die dag in de media verschijnt.
 
Wij moeten zo snel mogelijk een beeld krijgen van wat allemaal in de kranten en media speelt. Blendle vind ik echt een toevoeging op het medialandschap.’
 
Ook drones ziet ze graag bij de NOS gebruikt worden. ‘Geweldige shots kun je daarmee maken.

We gebruiken het graag. Het geeft de kijker een breder beeld met prachtige overzichtsshots.’

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice 12 september 2017 23.59 uur zeer late avond nacht nieuws NPO1 #slaaplekker #funny #filmpje? #watzienwehier?

Op het festival zullen Stax en Steenhuizen vragen van het publiek beantwoorden, maar Stax wil ook wel iets van jonge journalisten weten.
 
‘Wat Annechien en ik graag zouden willen weten, dan gaan we toch maar met de billen bloot, is wat de jongere doelgroep van het journaal vindt. Ze zijn uiteindelijk onze doelgroep.

Wat doen we goed, waar liggen verbeterpunten en waar zouden we meer aandacht aan kunnen besteden?’’
Tips voor jonge journalisten

Tips voor studerende en startende journalisten heeft ze ook alvast. ‘Wat ik mee wil geven is dat je je moet laten leiden door je nieuwsgierigheid. Dat zie ik bij mezelf, maar ook bij de stagiaires van de NOS.
 
Stel vragen en neem nooit genoegen met het eerste antwoord, maar kijk verder dan dat. Wees af en toe eigenwijs en tegendraads. Daarnaast is het is goed als je gespecialiseerd bent, maar ontwikkel een brede interesse in de wereld.’
 
Over Dionne Stax en Annechien Steenhuizen

Stax kwam in 2007 de NOS binnenwandelen als stagiaire. Ze presenteert inmiddels het journaal, en haar serie Lady Di & Dionne. Een serie over het leven van prinses Diana.
 
Daarnaast mocht ze als eerste journaliste de prinsesjes van Oranje interviewen, en verslaat ze nu de verkiezingsuitslag. Annechien Steenhuizen volgde in 2013 Sacha de Boer op bij het NOS Acht Uur Journaal.

Op het Festival van de Journalistiek op zaterdag 23 september kun je Steenhuizen en Stax alles vragen.

Festival van de Journalistiek 2017: Innovatie

Als jonge journalist wil je natuurlijk weten welke nieuwe technologieën en vertelvormen invloed zullen hebben op de journalistiek. Het thema van de elfde editie van het Festival van de Journalistiek is: Innovatie. Hoor en beleef alles over drones, blockchain, virtual reality, mojo en nog veel meer innovatieve journalistiek tijdens het #FVDJ2017 in Utrecht!

Met plenaire bijdragen, demonstraties, kleinschalige workshops met veel interactie en dialoog en de uitreiking van de aanmoedigingsprijs voor het beste idee voor een verhalend project.
 
Wat zijn de trends op het gebied van datajournalistiek, mobiele journalistiek en multimediale start-ups? Er is volop tijd voor eten, drinken en bijpraten. Het festival wordt afgesloten door niemand minder dan Annechien Steenhuizen en Dionne Stax.
Inhoud

Moderator gedurende de dag: Amber Kortzorg

15.00 - 15.30  Inloop
Plenair

15.30 - 16.00 VPRO Medialab met Geert-Jan Bogaerts

16.00 - 16.30 Vice door Casper Sikkema
Eigen keuze

16.30 - 17.30 1e ronde workshops: vrije keuze uit 4 workshops en 1 lezing en 1 panelgesprek

    Blockchain door Bas Wisselink (lezing)
    Mojo door Peter Brinkman (workshop door trainer van NVJ Academy)
    Datajournalistiek door Jerry Vermanen (workshop door datajournalist KRO-NCRV)
    Hoe vind je je weg in het oerwoud van tools en apps voor journalisten door Maike van Leeuwen en Marissa van Loon (Toolschool)
    Podcasts door Geert van de Wetering en Danielle Emans van Kostgangers
    Panelgesprek over NVJ Vers in de Pers onderzoek 'Kansen in de journalistiek' met Astrid Prummel (Out in the Open), Dewi Lammerding (Cosmopolitan) en Bart Brouwers (hoogleraar journalistiek en mediaondernemer van platform E52) (tot 17.15).

Pauze

17.15 - 19.00 Borrel en gezonde maaltijd (bij prijs inbegrepen).
Loop een rondje door het gebouw en bezoek de:

    Virtual Reality Cinema in samenwerking met &Samhoud Cinema, hier kun je kiezen uit de volgende vier films: In Your Face, Born into Exhile, World2War of Sonar.
    Drones demonstratie en stand in samenwerking met Wiebe de Jager (Dronewatch). Tijdens de demonstratie zal hij uitleg geven over wat een drone allemaal kan, de technieken en hoe drones toegepast kunnen worden in bepaalde situaties.

Eigen keuze

18.30 - 19.30 2e ronde workshops: vrije keuze uit 4 workshops en 2 lezingen

    Blockchain, door Bas Wisselink (lezing)
    Mojo door Peter Brinkman (workshop door trainer van NVJ Academy)
    Datajournalistiek door Jerry Vermanen (workshop door datajournalist KRO-NCRV)
    Hoe vind je je weg in het oerwoud van tools en apps voor journalisten door Maike van Leeuwen en Marissa van Loon (Toolschool)
    Podcasts door Geert van de Wetering en Danielle Emans van Kostgangers
    (vanaf 18.45) Lezing Google Newslab (let op voertaal Engels) door Volker Matthies

Plenair

19.30 - 19:45 Enzo van Steenbergen (NRC en winnaar aanmoedigingsprijs De Loep 2016 voor zijn onderzoek naar euthanasie) vertelt over wat jij kunt doen om een onderzoek op poten te zetten.

19:45 - 20:00 Uitreiking van de narratieve beurs en aanmoedigingsprijs in samenwerking met Stichting Verhalende Journalistiek. Zelf deelnemen? Kijk hier voor meer informatie.

20.00 - 20.30 Als klap op de vuurpijl wordt het festival afgesloten door Annechien Steenhuizen en Dionne Stax. Ze zullen vertellen over hun werk bij de NOS, tips geven én vragen beantwoorden.

20.30 - Borrel

Bron: https://www.nvj.nl
Interview: Ineke Boersma

Twitter: Ineke Boersma‏ @Inekeej
@DionneStax sluit zaterdag het Festival vd Journalistiek af. Ik sprak haar over @NOS ,@BlendleNL en ze gaf tips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten