donderdag 23 maart 2017

Dionne Stax in vierde Van onschatbare waarde: Lomax, een zeldzame auto


Dionne Stax in vierde Van onschatbare waarde: Lomax, een zeldzame auto

Donderdag 23 maart 2017 in 'Van Onschatbare Waarde': een zeldzame auto en een statenbijbel

Dionne Stax vierde Van onschatbare waarde Igor Lomax 23 maart 2017 NPO1 omroep MAX NOS Journaal presentatrice

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Donderdag zie je aflevering vier van het gloednieuwe 'Van Onschatbare Waarde' bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in 'Van Onschatbare Waarde' zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest. Presentatie: Dionne Stax.

Informatie aflevering 4 - donderdag 23 maart om 21.25 uur op NPO 1

De eerste verkoper, genaamd Igor, komt rijdend in zijn object aan op het kasteel. Hij heeft zijn frisgepoetste en felrode Lomax in de aanbieding. Als onze experts geïnteresseerd zijn, zou het zomaar kunnen dat Igor aan het einde van de onderhandelingen autoloos op zoek moet naar een bushalte...

Dionne Stax promo vierde Van onschatbare waarde omroep MAX programma NOS Journaal presentatrice 23 maart 2017 wekelijks om 21.30 uur op NPO1.
Quote van de week: "We zijn het in grote lijnen ook wel eens, alleen niet over de prijs."
😀

Ook zien we een opgezet Dalls Schaap. Dit gehoornde wilde woldier uit Noord-Amerika mag dan géén beschermde diersoort (en daardoor invoerbaar in de EU) zijn, toch is het bijzonder.

Dionne Stax vierde Van onschatbare waarde opgezet Dalls Schaap 23 maart 2017 NPO1 omroep MAX NOS Journaal presentatrice
 
Het object van verkoper Raimond verkeert in een puntgave staat en dat zien de 'Van Onschatbare Waarde'-experts bijna nooit.

Verder in deze uitzending: een verkoper met een humidor. Dit is een bewaardoos die sigaren op de juiste temperatuur en in het juiste klimaat bewaart. De humidor is van het zeer exclusive sigarenmerk Cohiba. In eerste instantie werd deze Cubaanse sigaar alleen gemaakt voor Fidel Castro en zijn hoge partijfunctionarissen. Ook zien we verkoper Johan met zijn duurbetaalde statenbijbel.

Dan wordt er op de deur van het kasteel geklopt. Bij de ingang verschijnt een jonge man. In zijn handen zien de experts een vlijmscherp sabelzwaard...

Van onschatbare waarde
Iedere donderdag om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | www.facebook.com/vanonschatbarewaarde

Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

Dagelijks worden vele waardevolle spullen verhandeld onder een groep kenners en handelaren. In dit programma krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan één van de vier gerenommeerde kenners.

De ervaren experts bezitten ieder een eigen kamer. De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts, maar terug naar een eerder mislukte onderhandeling is niet toegestaan. Wie zich blindstaart op de allerhoogste verkoopprijs, loopt het risico om huiswaarts te keren met object en zonder geld. Maar, wie naar een goede prijs zoekt, moet risico’s nemen. Slechts één ding is zeker: eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug.
Uitzending

Vanaf 2 maart 2017
Elke donderdag op NPO 1

 onschatbare waarde‏ @v_onschatbare_w
Quote: "We zijn het in grote lijnen ook wel eens, alleen niet over de prijs." 💰 #vanonschatbarewaarde vanavond om 21.30u @NPO1 @DionneStax

Van onschatbare waarde: een Lomax

Een kunststof bouwpakket op het onderstel van een 2CV: dat is de Lomax 223. 2 personen, 2 cilinders en 3 wielen. Een unieke kitcar met 3 wielen waar er nog maar weinig van zijn in Nederland.
Kitcar

De kitcar is een auto die kant-en-klaar word geleverd of als bouwpakket. Hij werd bedacht door een Engelsman die ontdekte dat er minder belasting werd berekend als de auto onafgewerkt werd afgeleverd en zelf in elkaar moest worden gezet. De Lomax 223 is zo’n kitcar. Deze uitvoering is bedacht en geproduceerd door de Engelsman Nigel Whall. Whall is van oorsprong fabrikant in polyester onderdelen. Hij ontwerpt de Lomax, een kitcar-carrosserie op een onderstel van een 2CV, voor een ondernemersbeurs. Het uiterlijk van de auto is gebaseerd op een sportwagen uit de jaren 30: de Morgan Supersports Tricycle. De carrosserie is gemaakt van een glasvezel en polyester, vezelversterkte kunststof. Er is direct veel vraag naar de auto. Daarom besluit Whall begin jaren 80 de auto in productie te nemen. In totaal zijn er wereldwijd ongeveer 2.000 Lomax-pakketten verkocht.
Le Patron

In Nederland wordt de Lomax begin jaren 90 geïntroduceerd. Met wat aanpassingen mag de auto ook op de Nederlandse wegen rijden. Hij wordt in de markt gezet met de slogan ‘Low Cost, Maximum Fun’ (weinig kosten, maximaal plezier). Op de Nederlandse markt verschijnt de variant Le Patron. Deze variant wordt nog steeds geproduceerd.
De Lomax 223

De Lomax 223 die wordt aangeboden in Van onschatbare waarde komt uit 1981, heeft een vermogen van 90 pk en er staat 15.000 kilometer op de teller. Het pakket voor deze Lomax is gekocht en gebouwd tussen 1991 en 1997. Er staat Le Patron op deze auto, maar het is wel een originele Lomax. De Nederlandse importeur heeft de typegoedkeuring gekregen voor deze auto en heeft de naam van de Nederlandse variant er om die reden op geplaatst. Deze versie van de driewieler is in Nederland vrij zeldzaam. Vierwielers zijn in die tijd al veel populairder in Nederland. Er zijn toen maar weinig driewielers geïmporteerd. Naar schatting rijden er nog altijd zo’n 30 rond in ons land.

Doen de experts Bert Degenaar, Ilse Daatselaar, Ebert Roest of Arnold Wegh een bod?

De Lomax is aangeboden aan de experts in aflevering 4 van Van onschatbare waarde op 23 maart 2017, 21.30 uur op NPO 1.

Blue Circle produceert ‘Van onschatbare waarde’ met blonde nieuwslezeres Dionne Stax

Dionne Stax is terug bij Omroep MAX! Vanaf donderdag 2 maart presenteert ze het gloednieuwe NPO 1-programma Van onschatbare waarde, waarin verkopers van zeer bijzondere en waardevolle spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts. De verkoper mag aankloppen bij één of alle experts, maar eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug…

Dionne Stax presenteert het nieuwe MAX-programma naast haar werkzaamheden bij de NOS Journaal: “Ik kijk ontzettend uit naar de bijzondere objecten die we gaan zien, maar ook naar hoe het spel der onderhandeling gespeeld wordt; door de verkopers én de experts. Iedereen met een bijzonder item kan zich opgeven, dus we verwachten ook veel uiteenlopende verhalen áchter de objecten. Van onschatbare waarde is natuurlijk iets heel anders dan het NOS Journaal. Best spannend dus, maar ik heb heel veel zin om dit programma te gaan presenteren, naast mijn werkzaamheden bij de NOS.”

Dagelijks worden vele waardevolle spullen verhandeld onder een groep kenners en handelaren. In Van onschatbare waarde krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan één van de vier gerenommeerde kenners. De vier ervaren experts bezitten ieder een eigen kamer. De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts, maar terug naar een eerder mislukte onderhandeling is niet toegestaan. Wie zich blindstaart op de allerhoogste verkoopprijs, loopt het risico om huiswaarts te keren met object en zonder geld. Maar, wie naar een goede prijs zoekt, moet risico’s nemen. Slechts één ding is zeker: eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten