woensdag 15 maart 2017

Schermvrouw Dionne Stax presenteert NOS Nederland Kiest: De Uitslagen van Tweede Kamerverkiezingen 2017


Schermvrouw Dionne Stax presenteert NOS Nederland Kiest: De Uitslagen van Tweede Kamerverkiezingen 2017

15 maart 2017: uitslagenavond bij de NOS

De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen zie je op woensdag 15 maart bij de NOS. Vanaf 20.30 uur presenteert Rob Trip op NPO 1 de lange uitzending vanuit de studio in Hilversum, Dionne Stax brengt de uitslagen in beeld en Dominique van der Heyde geeft politieke duiding.

Dionne Stax NOS Nederland Kiest De Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2017 Exitpoll NOS Journaal presentatrice 15 maart 2017 NPO1
Ron Fresen laat aan de hand van augmented reality-technieken vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien. We peilen de stemming bij de verschillende partijbijeenkomsten in het land. Om 21.00 uur brengt de NOS de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos.

Op basis van dit representatieve onderzoek weten we dan in grote lijnen hoe Nederland heeft gestemd. De definitieve uitslag wordt later die avond of nacht verwacht. Er wordt ook geschakeld naar Nieuwspoort, waar Mariëlle Tweebeeke met verschillende gasten de uitkomst van de verkiezingen bespreekt.

NOS Nederland Kiest | De Uitslagen
Woensdag 15 maart, 20.30-±01.00 uur, NPO 1
Presentatie: Rob Trip en Dionne Stax
 
Dionne Stax heeft er zin in, laat ze via een foto met haar partner voor deze avond en nacht op twitter en Instagram weten.

Klaar voor de start! #tk17 #NOS
  
Op NOS.nl staat de uitslagenkaart per gemeente, eerst op basis van de exitpoll van Ipsos en later op basis van de daadwerkelijke uitslagen. 

Dionne Stax NOS Nederland Kiest De Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2017 Exitpoll update NOS Journaal presentatrice 15 maart 2017 NPO1

De kaart is interactief, waardoor je gedurende de avond zelf kunt verkennen welke coalities er mogelijk zijn.

NPO Radio 1 staat vanaf 20.00 uur volledig in het teken van de uitslagen. Presentatoren Lara Rense en Tijs van den Brink peilen de reacties met verslaggevers in het land en commentatoren in de studio. Mark Visser houdt de binnenkomende uitslagen bij en de duiding komt voor rekening van Joost Vullings Kees Boonman en Peter Kee.

Dionne Stax NOS Nederland Kiest De Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2017 twitter reacties NOS Journaal presentatrice 15 maart 2017 NPO1
Of zijn de uitslagen al bekend.

Lubach haakt met slimmigheidje in op laatste nieuws in Turks-Nederlandse crisis

Dionne Stax in Zondag met Lubach op uitslagenavond Tweede Kamerverkiezingen 2017 met een technische storing schermvrouw NOS Journaal presentatrice 12 maart 2017 Arjen Lubach funny

Zondag met Lubach kwam weer met een slimme vondst: we zagen alvast de uitslag van de verkiezingen. Ook had het programma al een complete conference over de crisis met Turkije.

Dionne Stax in de tijdmachine van ‘Zondag met Lubach’ (VPRO).

Het is het soort mededeling onder in beeld dat we steeds vaker lijken tegen te komen: „Door een technische storing is de aflevering van Zondag met Lubach van volgende week ingestart. Wij werken aan een oplossing.” En zo neemt het satirische programma van de VPRO ons mee in de tijdmachine naar het moment dat we kunnen terugkijken op de Kamerverkiezingen.

„Wat een uitslagenavond was dat, hè? En wat zaten de peilers er weer naast!”, zet Arjen Lubach de toon. We zien een video van de presentatie van de uitslag door schermvrouw Dionne Stax. Het blijkt een perfect gelijkspel: vijftien partijen halen elk precies tien zetels, alleen de PvdA krijgt er geen enkele.

De redactie van Lubach lijkt gepreoccupeerd met een wereld waarin iedereen aan de lopende band fouten maakt. Vorige week werden er eindeloos kattengrapjes gemaakt over Maurice de Hond. Net als een medewerker in een kattenpak de vloer betreedt, merkt Lubach zijn vergissing op.

In de wekelijkse making of op het YouTube-kanaal 10e wordt zelfs een ruzie geënsceneerd tussen producent en eindredacteur: „Heeft dan helemaal niemand in de gaten gehad dat we gewoon het verkeerde dier te pakken hadden?”

De live-verslaggeving door NOS en RTL van de belegering van het Turkse consulaat in Rotterdam had van mij niet uitgebreider hoeven zijn, ik begreep al snel het principe.

Anders waren de verslaggevers van dienst toch maar weggedommeld, zoals Gerri Eickhof, met een ingemonteerde plopkap van Zondag met Lubach, zogenaamd op de uitslagenavond van de VVD van komende woensdag.

 Nederland kiest: De uitslagen

Na de vermeende hack bij de Amerikaanse verkiezingen wordt vandaag geen enkele computer in de buurt van het rode potlood geduld. Maar doordat alle stemmen handmatig geteld worden, is de grote vraag over Rob Trip en Dionne Stax überhaupt een uitslag te presenteren hebben.

Vanuit de studio in Hilversum presenteert Rob Trip de Uitslagenavond. De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen worden gebracht door Dionne Stax en politiek geduid door Dominique van der Heyde. Ron Fresen laat vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien. Om 21.00 uur is het tijd voor de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos.

Merel Westrik en Humberto Tan doen verkiezingsavond

Woensdag gaat Nederland naar de stembus en dat betekent uitslagenavond op televisie. De NOS doet dat met Dionne Stax en Dominique van der Heyde, RTL maakt vanmiddag bekend dat Humberto Tan en Merel Westrik de kijker door de uitslagenbrei loodsen.

Al om 20.30 uur gaat het gelegenheidsduo live vanaf het Rembrandtplein, waar de studio van RTL Late Night zich bevindt. Voor de uitzending zijn gasten als Onno Hoes, Myrthe Hilkens, Jack de Vries, Jort Kelder en Gerdi Verbeet vastgelegd. Geregeld schakelen Humberto en Merel met RTL Nieuws-verslaggevers, die staan opgesteld bij de verschillende bijeenkomsten van de politieke partijen.

Voor Merel Westrik is de uitslagenavond het politieke hoogtepunt van dit jaar: “Daarom verhuizen we voor één avond de RTL Nieuws-desk naar de studio van RTL Late Night om de hele avond live de uitslagen te kunnen verslaan. Een mini-verhuizing voor een bijzonder spannende avond; de redactie en ik kijken er naar uit.”

Live: NOS Nederland Kiest | De Uitslagen

    Wo 15 maart 2017
Tijd
    20:30 tot 01:33
Zender
    NPO 1
Genre
    Politieke magazine
 
Jaar
    2017
Regisseur
    Jan de Roode
Presentatie
    Rob Trip, Dionne Stax
Twitter hashtag
    #TK2017

Vanuit de studio in Hilversum presenteert Rob Trip de Uitslagenavond. De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen worden gebracht door Dionne Stax en politiek geduid door Dominique van der Heyde. Ron Fresen laat vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien. We peilen de stemming bij de verschillende partijbijeenkomsten in het land.

Dionne Stax NOS Nederland Kiest De eerste Uitslagen Schiermonnikoog Tweede Kamerverkiezingen 2017 NOS Journaal presentatrice 15 maart 2017 NPO1 Vlieland Rozendaal

Om 21u00 is het tijd voor de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos. Op basis van dit representatieve onderzoek weten we dan in grote lijnen hoe Nederland heeft gestemd. De definitieve uitslag wordt later op de avond of nacht verwacht. Er wordt ook overgeschakeld naar Nieuwspoort, waar Mariëlle Tweebeeke met verschillende gasten de uitkomst van de verkiezingen bespreekt.

De verkiezingen: volg de uitslag op NPO 1 en RTL 4

Woensdag is het zover: Nederland gaat naar de stembus. Daarna volgt voor de politieke partijen een zeer spannende avond in afwachting van de uitslagen. Zowel de NOS (op NPO 1) als RTL 4 zijn er live bij.

Na de drukke campagneweken, diverse debatten en televisieoptredens, kunnen de lijsttrekkers woensdagavond niet anders meer dan met zwetende handjes wachten op de verkiezingsuitslag. Nederland heeft gekozen. Traditioneel volgt daarna een lange verkiezingsavond waarbij de uitslagen per gemeente binnendruppelen.
Veel media-aandacht

Op televisie worden de uitslagen uiteraard op de voet gevolgd. Want spannend wordt het in elk geval. Nationale maar vooral ook veel buitenlandse media houden daarom nauwlettend in de gaten wat er woensdag in Nederland gebeurt.
Nederland kiest: De uitslagen

De presentatie van het NPO-programma Nederland kiest: De uitslagen op NPO 1 is in handen van Rob Trip. Dionne Stax toont op het grote scherm de uitslagen. Parlementair verslaggever Dominique van der Heyde zorgt voor politieke duiding.
 
En ondertussen wordt er natuurlijk – geheel volgens de traditie van een verkiezingsavond – geschakeld met de diverse politieke partijen. Hoe is de stemming bij heren als Rutte, Klaver, Buma, Wilders en Roemer?
De uitslagenavond van RTL 4

De verkiezingsuitslag wordt ook op de voet gevolgd door Humberto Tan en Merel Westrik. Vanuit de studio van RTL Late Night presenteren zij op RTL 4 vanaf 20.30 uur de uitslagen en gaan zij in gesprek met verschillende gasten. Voor de analyse van de laatste ontwikkelingen schuift tijdens De uitslagenavond van RTL 4 Frits Wester aan.
'Nieuwe dynamiek'

Vooruitkijkend op de verkiezingsavond van RTL 4, zei Humberto: “Door deze samenwerking gaan we op een attractieve manier de verkiezingsuitslag verslaan. RTL Nieuws gebundeld met de talkshowsetting van RTL Late Night zorgt voor een nieuwe dynamiek.”

NOS zet augmented reality in tijdens uitslag Tweede Kamerverkiezingen

Nieuw 'speeltje' voor Dionne Stax, augmented reality.

De NOS heeft afscheid genomen van het bekende touchscreen. Dionne Stax laat zien hoe zij nu de uitslagen in beeld gaat brengen, met augmented reality.

NOS Nederland Kiest | De Uitslagen, woensdag 20.30 uur, NPO 1.

Nederland kiest: De uitslagen

Zwetende handen in politiek Den Haag, want de kiezer heeft zijn oordeel geveld. En wat dat is, wordt bekend tijdens Nederland kiest: de uitslagen. Rob Trip presenteert de verkiezingsavond vanuit de studio in Hilversum. Na het sluiten van de stembussen om 21.00 uur worden de eerste contouren duidelijk in de representatieve exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos.

Daarna druppelen vanuit het hele land de uitslagen binnen. Dionne Stax neemt plaats voor het grote scherm om die in beeld te brengen. Parlementair verslaggever Dominique van der Heyde zorgt voor politieke duiding. Verder brengen journalisten verslag uit vanaf partijbijeenkomsten in het land en bespreekt Mariëlle Tweebeeke in het Haagse Nieuwspoort de uitslagen met politici en deskundigen.

Datum: 15-03-2017
Tijd: 20:30 tot 01:33
Zender: NPO 1 

15 maart 2017 is het ook voor de NOS één van de belangrijkste dagen van het jaar. De hele dag staan in het teken van de verkiezingen en om 20:30 uur start Rob Trip de nieuwsuitzending van de verkiezingsavond die tot ongeveer 1.00 uur duurt.

Net als vorige jaren wordt hij daarbij geholpen door Dionne Stax die de uitslagen met augmented reality in beeld zal brengen, Dominique van der Heyde geeft politieke duiding.

Daarbij is de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos om 21:00 uur een belangrijk gegeven. De verschillende verslaggevers staan bij partijbijeenkomsten, waar  de lijsttrekkers zullen reageren op de uitslag.

Een technisch hoogstandje moet er rond die tijd ook van de hand van Ron Fresen komen: hij brengt de resultaten vanuit de Tweede Kamer in beeld met augmented reality. Zo toont hij welke coalities er mogelijk zouden zijn.

Augmented reality
Webdefinitie: Toegevoegde realiteit is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Deze toegevoegde elementen bevatten meestal sensordata of extra informatie over de omgeving.

Meer vernieuwing online

Op televisie is er verder niet veel spannends te zien op de verkiezingsavond; de vrij traditionele weergave kennen we al wel van eerdere verkiezingen. Online is er meer te zien door een interactieve uitslagenkaart per gemeente.

Eerst op basis van de exitpoll van Ipsos en later op basis van de daadwerkelijke uitslag. Verder zijn er op NOS.nl liveblogs te vinden over de verkiezingsdag en de uitslagenavond.

Ook worden er extra verhalen rond de uitslag gebracht op basis van de data-analyse van het onderzoek dat Ipsos voor de NOS doet naar kiezersbewegingen en stemgedrag van diverse bevolkingsgroepen. Na de exitpoll volgt duiding met vragen van het publiek op Facebook.

Als de stemmen geteld zijn komt de NOS met een complete uitslagenpagina. Naast uiteraard de meest actuele uitslagen staan daar ook een ‘coalitiebouwer’ op en visualisaties van de exitpoll en het kiezersonderzoek van Ipsos. Dit is allemaal te volgen op nos.nl/tk17.

De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen zie je op woensdag 15 maart bij de NOS. Vanaf 20.30 uur presenteert Rob Trip op NPO 1 de lange uitzending vanuit de studio in Hilversum, Dionne Stax brengt de uitslagen in beeld en Dominique van der Heyde geeft politieke duiding.

Ron Fresen laat aan de hand van augmented reality-technieken vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien. NOS peilt de stemming bij de verschillende partijbijeenkomsten in het land. Om 21.00 uur brengt de NOS de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos.

Op basis van dit representatieve onderzoek weten we dan in grote lijnen hoe Nederland heeft gestemd. De definitieve uitslag wordt later die avond of nacht verwacht.

Er wordt ook geschakeld naar 'Nieuwspoort', waar Mariëlle Tweebeeke met verschillende gasten de uitkomst van de verkiezingen bespreekt.

Op NOS.nl staat de uitslagenkaart per gemeente, eerst op basis van de exitpoll van Ipsos en later op basis van de daadwerkelijke uitslagen. De kaart is interactief, waardoor je gedurende de avond zelf kunt verkennen welke coalities er mogelijk zijn.

NPO Radio 1 staat vanaf 20.00 uur volledig in het teken van de uitslagen. Presentatoren Lara Rense en Tijs van den Brink peilen de reacties met verslaggevers in het land en commentatoren in de studio. Mark Visser houdt de binnenkomende uitslagen bij en de duiding komt voor rekening van Joost Vullings Kees Boonman en Peter Kee.

'NOS Nederland Kiest | De Uitslagen', presentatie: Rob Trip en Dionne Stax, woensdag 15 maart om 20.30 tot ong. ±1.00 uur op NPO 1.

Dionne Stax klaar voor een hele lange verkiezingsdag en nacht.

Om 21:00 uur vanavond sluiten de stembureaus en daarna begint het echte werk: in alle Nederlandse gemeentes gaan vrijwilligers aan de slag om zo snel mogelijk de stemmen te tellen, zodat de verkiezingsuitslag bekend wordt.

De NOS en RTL maken vanavond tot diep in de nacht speciale uitzendingen rond de uitslag. Geen tv in de buurt? Dan kun je met een livestream verkiezingen alsnog de complete uitslag volgen!
Livestream verkiezingen

De NOS start om 20:30 uur met ‘Nederland Kiest: De Uitslagen’. Deze uitzending gaat sowieso vijf uur lang door, zonder reclame-onderbrekingen. Een speciale livestream verkiezingen hoef je daarbij niet op te zoeken, omdat je NPO 1 altijd live kunt bekijken op deze pagina of via de NPO-app.

NOS zet augmented reality in tijdens uitslag Tweede Kamerverkiezingen

In de uitzending van de NOS wordt onder meer geschakeld met verslaggevers bij de partijen in het land en zal Dionne Stax uitslagen delen per gemeente, zodra deze bekend zijn. Wat extra tof is: verslaggever Ron Fresen laat aan de hand van augmented-reality-technieken vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien tijdens de uitzending.

RTL 4 begint ook om 20:30 uur met ‘RTL De Uitslagenavond’. Ook deze uitzending, die komt vanuit Café Schiller in Amsterdam, gaat door tot na middernacht. Het is nog onduidelijk over een livestream verkiezingen van RTL beschikbaar komt.
Facebook Live

Zowel de NOS als RTL Nieuws zullen vanavond ook Facebook Live inzetten. Niet om de gewone uitzending door te prikken, maar om extra verslaggeving te verzorgen. De NOS zal na de exitpoll om 21:00 uur een speciale duiding van die cijfers verzorgen aan de hand van vragen van het publiek.

RTL verzorgt “livestreams op verschillende momenten”, maar kan ons ondanks herhaaldelijke verzoeken geen verdere details geven over wat en wanneer.
Uitslag Tweede Kamerverkiezingen

Wil je de uitslagen wel volgen, maar kan (of wil) je geen uitzending bekijken? Dan kun je altijd één van de vele liveblogs checken vanavond. Niet alleen de NOS en RTL Nieuws zullen er één hebben, maar bijvoorbeeld ook NU.nl en kranten als NRC en de Volkskrant.

Media zullen tevens een uitslagenkaart hebben waarop je de uitslagen per gemeente kunt vinden zodra ze binnenkomen, maar waarmee je uiteraard ook inzicht krijgt in het totaal. Hoe uitgebreid die kaarten zijn, verschilt per medium.

De NOS pakt in ieder geval uit: naast uiteraard de meest actuele uitslagen komt de omroep ook met een ‘coalitiebouwer’ en visualisaties van de exitpoll en het kiezersonderzoek van Ipsos.
Radio

Zit je in de auto vanavond? Dan is de radio een oplossing! Onder meer NPO Radio 1 heeft vanaf 20:00 uur een livestream verkiezingen. Ook BNR maakt een speciale verkiezingsuitzending vanavond. Deze is vanaf 20:00 uur te beluisteren.

Het spoorboekje voor de uitslagenavond Tweede Kamerverkiezingen

Het is bijna zover, de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017 komt steeds dichterbij. Maar hoe laat kunnen we de eerste uitslagen verwachten? In dit artikel een overzicht van de belangrijke momenten op de uitslagenavond.

Om 21.00 uur sluiten de stembureaus in heel Nederland. Vanaf dat moment kan er dus niet meer gestemd worden. Meteen om 21.00 uur komt ook het resultaat van de eerste exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS en RTL. Dat is nog geen officiële uitslag, maar het resultaat van enquêtes die kiezers bij de uitgang van het stembureau hebben ingevuld.

Om 21.30 uur komt Ipsos nog met een vernieuwde exitpoll, waarin alle resultaten tot het sluiten van de stembureaus zijn opgenomen.
Eerste uitslagen

Rond 21.45 uur worden de eerste echte uitslagen van stembureaus in een aantal kleine gemeenten verwacht. Vaak strijden gemeenten als Schiermonnikoog, Vlieland of Rozendaal om de eer van 'de eerste.'

Om 23.00 uur komt er een eerste indicatie van winnaars en verliezers. Enkele tientallen gemeenten maken dan hun resultaten bekend.
Voorlopige prognose

Tussen 23.30 en 00.00 uur verwachten we een voorlopige prognose te kunnen geven. Van veertig tot vijftig gemeenten, waaronder enkele grote steden, hebben we dan de uitslagen. Deze prognose is redelijk betrouwbaar, maar de eindstand kan nog afwijken. Er is een marge van zo'n twee zetels per partij.

Rond die tijd zullen ook de lijsttrekkers hun achterban gaan toespreken.
Slotdebat

Om 01.00 uur hebben we dan een redelijk goed beeld van de zetelverdeling. De uitslagen van alle grote steden zijn dan binnen.

Later in de nacht volgt een slotdebat in Den Haag, waar we met verschillende lijsttrekkers zullen napraten over de verkiezingsuitslagen.

De uitslagenavond is op televisie vanaf 20.30 uur te volgen bij NOS Nederland Kiest op NPO 1. Presentatie: Rob Trip en Dionne Stax.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten