dinsdag 16 augustus 2016

NOS Journaal presentatrices Dionne Stax, Annechien Steenhuizen, Astrid Kersseboom en Simone Weimans in fotoshoot video voor glossy Vrouw


NOS Journaal presentatrices Dionne Stax, Annechien Steenhuizen, Astrid Kersseboom en Simone Weimans in fotoshoot video voor glossy Vrouw.Video NOS Presentatrice Dionne Stax: 'Zo zie je me niet bij het 6 uur Journaal!'

De sexy nieuws dames van de NOS staan bekend om nette kleding, vaak gesierd met een dasje en een jasje. In de Glossy die in Vrouw verscheen, zie je de vier NOS presentatrices van een hele andere kant. In deze backstage video straalt de glamour er vanaf en je ziet de dames zoals je ze nooit eerder zag!

NOS Presentatrice Simone: 'Ik heb een mohawk!'

In de VROUW glossy, prijken deze vier nieuwslezeressen Dionne Stax, Annechien Steenhuizen, Astrid Kersseboom en Simone Weimans van de NOS op de foto pagina's met een interview. De dames, die normaal gesproken gehuld gaan in nette jasjes en dasjes, kregen andere outfits en kapsels aangemeten. Benieuwd naar de beelden? Bekijk hier de backstage reportage in het filmpje.

Annechien Steenhuizen (Amersfoort, 12 mei 1977) is een Nederlands journaliste, verslaggeefster en presentatrice. Sinds 2013 is ze een van de twee vaste presentatoren van het achtuurjournaal van de NOS.

Biografie
Annechien Steenhuizen is op 12 mei 1977 te Amersfoort geboren. Haar middelbareschoolopleidng volgde ze aan het Revius Lyceum in Doorn. Ze volgde van 1995 tot 1999 de School voor Journalistiek in Utrecht en begon daarna bij het RTL Nieuws.
Loopbaan

Na haar opleiding begon Steenhuizen bij RTL Nieuws. Ze werkte ruim drie jaar op de redactie van 5 in het Land en RTL Nieuwsmagazine, de voorloper van Editie NL.

In juni 2002 begon ze bij Radio M Utrecht als verslaggeefster. Niet lang daarna mocht Steenhuizen ook televisiewerkzaamheden gaan doen. Zo presenteerde ze een paar keer per maand het programma Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van Regio TV Utrecht. In april 2005 presenteerde ze het nieuwsmagazine U Vandaag samen met Conny Kraaijeveld, Hilde Kuiper en later ook met Evelien de Bruijn. Ze bleef hiernaast live-radioverslaggeving doen en was de vaste invalpresentator van het radioprogramma Aan Tafel.

Vanaf 1 maart 2008 werkte Steenhuizen een jaar lang mee aan het VARA-programma De Wereld Draait Door als een van de Jakhalzen.
NOS Journaal

In maart 2009 werd ze een van de vaste presentatoren van het NOS Journaal op 3, later NOS op 3, en op 29 september 2009 presenteerde ze voor het eerst het NOS Journaal van 22.00 uur.

Sinds 1 november 2011 is Steenhuizen een van de vaste presentatoren bij het NOS Journaal. Ze presenteerde voornamelijk dagjournaals en als invaller van het Zesuurjournaal, Nieuwsuur en het late journaal.

Op 13 maart 2013 presenteerde Steenhuizen voor het eerst Nieuwsuur en het late journaal. Daarnaast presenteerde ze om 19.00 uur een extra journaal over de verkiezing van Paus Franciscus.

Op 13 mei 2013 volgde zij Sacha de Boer op bij het achtuurjournaal.

Annechien presenteert tijdens de oneven weeknummers en Rob Trip tijdens de even weeknummers

Privé
Steenhuizen heeft een relatie en twee kinderen.

Astrid Kersseboom (Vlaardingen, 14 januari 1966) is een Nederlandse nieuwslezeres.
Loopbaan

Astrid Kersseboom studeerde af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, voordat zij ging werken bij het Energiebedrijf Rotterdam als bedrijfsjournalist. Dat duurde een jaar. Vanaf 1988 werkte zij bij Omroep Brabant. Sinds 1998 werkt zij bij de NOS, eerst als nieuwslezer bij de radiobulletins.

Vanaf 2001 presenteerde zij bij Studio Sport, waar zij de Sportjournaals voor haar rekening nam. Daarnaast viel zij in bij het NOS Journaal. In 2004 maakte Kersseboom de definitieve overstap naar het NOS Journaal, waar ze op verschillende tijdstippen het nieuws presenteert. Daarnaast is zij de vaste presentatrice van het journaal om acht uur 's avonds op zaterdagen. Door de week was zij 's avonds voor het achtuurjournaal de vaste vervangster van anchor Sacha de Boer.

Al sinds 1999 valt Kersseboom af en toe in als presentator bij het Radio 1 Journaal. Ze was in 2006 en 2008 de presentatrice van het jaaroverzicht van het NOS Journaal, daarnaast deed ze verschillende verkiezingsuitzendingen.

Astrid Kersseboom doet veel uitzendingen over het Koninklijk Huis voor NOS Evenementen (de nieuwe naam van NOS Actueel). Vanaf 2007 presenteert ze voor de NOS de traditionele televisie-uitzending rondom Koninginnedag. In 2013 presenteerde zij op 30 april de inhuldiging van koning Willem-Alexander en op 30 november de viering van 200 jaar koninkrijk.

Toen Sacha De Boer begin 2013 te kennen gaf te willen stoppen als nieuwslezeres, bood Kersseboom zich aan als haar opvolgster. Zij werd echter afgewezen. Volgens haar was dat omdat de NOS-leiding wilde kiezen voor een nieuwe generatie.
Persoonlijk
Astrid Kersseboom is gehuwd en heeft twee kinderen.

Simone Weimans (Rotterdam, 23 november 1971) is een Nederlandse nieuwslezeres.

Tijdens haar studie werkte Weimans al bij de Wereldomroep. In 1998 studeerde ze af in communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en daarna begon ze met haar werkzaamheden bij de VARA, eerst werkte ze daar als verslaggever en redacteur voor verschillende programma's op Radio 1 en Radio 5, later ook als presentator. Programma's die Weimans onder andere presenteerde waren Halte 747, De Ochtenden en Radio Kassa.

Later begon ze met voice-over werk als de stem van Nederland 3, Zembla en meerdere programma's van de publieke omroep. In Dichtbij Nederland was ze voor het eerst op de televisie te zien. Later presenteerde ze op een digitaal themakanaal.

Tegenwoordig is Weimans presentatrice van het NOS Journaal in de ochtend- en middagjournaals. Maar ook is ze nieuwslezeres voor avondjournaals en Nieuwsuur. Daarnaast is ze betrokken bij het Radio 1-programma De Gids.FM waarin ze een rubriek maakt over sociale media en internet, genaamd Tijdgeest.

Trivia
Weimans is een zus van modeontwerpster Marga Weimans.
Op 9 januari 2016 verzuimde een NOS-technicus de mislukte opname met blooper van het door Weimans gepresenteerde 13-uur journaal van de goede opnames af te knippen, waardoor hij op Uitzending Gemist en vervolgens op YouTube verscheen.

Dionne Stax

Dionne Stax (Boxmeer, 22 april 1985) is een Nederlandse journaliste en nieuwslezeres.
Biografie

Stax begon in 2007 bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3, als stagiaire. Daar verzorgde zij weekoverzichten van NOS Headlines voor het digitale themakanaal NOS Journaal 24. Na het lopen van een tweede stage op de binnenlandredactie studeerde Stax in 2009 af aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds februari 2012 was Stax een van de presentatoren van het nieuwsbulletin NOS op 3 op televisie. Naast het presenteren werkt Stax als binnenlandredacteur bij NOS Nieuws. In juni 2013 werd ze een van de vaste gezichten van de ochtend- en daguitzendingen van het NOS Journaal.

Zij schoof door, omdat Annechien Steenhuizen presentator van het achtuurjournaal werd. Sinds mei 2015 presenteert Dionne Stax ook zo nu en dan het zesuurjournaal, het journaal in Nieuwsuur en het late journaal. Op 5 december 2015 presenteerde ze haar eerste NOS 20:00 Journaal.

Ook had Stax dienst ten tijde van de aanslagen in Parijs bij de redactie van Charlie Hebdo en later tijdens de gijzelingen. Ze presenteerde extra journaals. Vanaf 2015 presenteert Stax de verkiezingsuitslagen als opvolger van Herman van der Zandt.

Op 27 april 2016, Koningsdag, in Zwolle was Dionne Stax de eerste journalist die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane mocht interviewen, nadat ze in hetzelfde interview de ouders van de prinsessen wat vragen had gesteld.

Dionne Stax omschreef de dag samen met de dames als best wel bijzonder, vooral ook omdat ze elkaar tijdens het werk nooit samen op de redactie zien. Ze hebben allemaal heel andere diensten. "En nu zijn we de hele middag samen, en worden in de watten gelegd", aldus Dionne.

Blondine Dionne Stax droeg voor de foto's onder andere een mooie leren rok en broek, en een Bon Jovi western look outfit. Ze noemde de dag dan ook "heel erg leuk".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten