maandag 1 augustus 2016

NOS Journaal presentatrice Dionne Stax in De Zwoele Stad 2016


Ontboezemingen van NOS-presentatrice Dionne Stax in De Zwoele Stad


Nieuwslezer Dionne Stax zou in de toekomst wel wat meer met journalistiek bezig willen zijn. 'Nu ga ik er niet op uit om op primeurs te jagen', zegt één van de gezichten van het NOS journaal in AT5's De Zwoele Stad.

'Ik ben wel met journalistiek bezig nu. Maar als ik naar mezelf kijk en een onderzoeksredacteur, dan zie ik wel verschil', zegt blondine Stax.

'Ik ben vroeger zelf ook redacteur binnenland geweest, ging ik ook echt op onderzoek uit. Toen voelde ik me meer journalist dan nu. Ik sluit niet uit dat ik dat weer meer ga doen.'

Dionne Stax schoof samen met Walter van den Berg aan bij Ronald Olsthoorn in AT5's Zwoele Stad.

De Amsterdamse stadszender AT5 is er opnieuw in geslaagd om een aantal bekende namen te strikken voor zijn zomertalkshow De Zwoele Stad. Zo zijn dit jaar onder meer Douwe Bob en Mart Smeets van de partij.

Dat heeft ze vandaag laten weten. De talkshow van AT5 strijkt dit jaar neer op het Ajaxterras aan het Leidseplein. Bij gebrek aan talkshows op de tv-zenders van de NPO, kan de tv-kijker vanaf vanavond vier weken lang dagelijks afstemmen op De Zwoele Stad.

De presentatie is afwisselend in handen van Saïda Maggé, Anne van der Meer, Mark Leene, Waldy van Geenen, Mark Schrader, Ronald Olsthoorn en Menko Arends.

Mark Leene is bekend van PowNews. Hij haalde het nieuws toen hij Matthijs van Nieuwkerk vroeg naar zijn topsalaris, maar hij daar overduidelijkheid niet op zat te wachten. Leene zal onder meer het interview met Mart Smeets leiden.

Andere bekende namen op de gastenlijst van De Zwoele Stad zijn Michael Schaap, Ellie Lust, Coen Verbraak, Nelleke van der Krogt, André Kuipers, Willie Wartaal, Dionne Stax, Monic Hendrickx, Diana Matroos en Giovanca.

De Zwoele Stad is elke werkdag om 17.15 uur, 19.15 uur, 21.15 uur en 23.15 uur te zien op AT5. Het gaat niet om vier aparte afleveringen, maar om één aflevering en drie herhalingen.

De zomerse talkshow van AT5 strijkt dit jaar neer op het Ajaxterras aan het Leidseplein. Op deze locatie houden we de komende weken spraakmakende interviews met een keur aan gasten.

De presentatie is afwisselend in handen van Saïda Maggé, Anne van der Meer, Mark Leene, Waldy van Geenen, Mark Schrader, Ronald Olsthoorn en Menko Arends. Wie komen er dit jaar allemaal langs? Dat zie je hieronder in onze gastenlijst!

Uitzending: Gasten: Presentatie:
            
Maandag 4 juli 2016: Yvette Luhrs, Def P.: Saïda Maggé

Dinsdag 5 juli: Douwe Bob, Kajsa Ollongren: Anne van der Meer

Woensdag 6 juli: Hadjar Benmiloud, Michael Schaap: Waldy van Geenen

Donderdag 7 juli: Ellie Lust, Coen Verbraak: Menko Arends

Vrijdag 8 juli: Nelleke van der Krogt, Joel Broekaert: Mark Schrader

Maandag 11 juli: André Kuipers, Willie Wartaal: Menko Arends

Dinsdag 12 juli: Walter van den Berg, Dionne Stax: Ronald Olsthoorn

Woensdag 13 juli: Martien Diemer, Monic Hendrickx: Mark Schrader

Donderdag 14 juli: Diana Matroos, Yousri Belgaroui: Saïda Maggé

Vrijdag 15 juli: Mart Smeets, Giovanca: Mark Leene

Maandag 18 juli: Christine van Stralen, Theo Lammers: Menko Arends

Dinsdag 19 juli: Nico Meijering, Mahmoud Tighadouini: Mark Schrader

Woensdag 20 juli: Els Quagebeur, Henk Plenter: Saïda Maggé

Donderdag 21 juli: Cyriel Guds, Jerzy Gawronski: Anne van der Meer

Vrijdag 22 juli: Kenneth Herdigein, Wanda de Kanter: Waldy van Geenen

Maandag 25 juli: Iris Hannema, Eric Smit: Saïda Maggé

Dinsdag 26 juli: Bart Ongering, Sanne Vogel: Mark Schrader

Woensdag 27 juli: Anneke Blok, Mark Misérus: Ronald Olsthoorn

Donderdag 28 juli: Simone van Trojen, Zihni Ozdil: Waldy van Geenen

Vrijdag 29 juli: Casper Reinders, Jimmy Nelson: Mark Leene

De Zwoele Stad: Zomerse talkshow vanaf een dakterras in hartje Amsterdam. Onder het genot van een glas rosé wordt gesproken met uiteenlopende gasten met diverse achtergronden. Van acteurs, sporters, presentatoren en politici tot schrijvers, fotografen en regisseurs, vertellen over leven en werk, drijfveren en ambities. De opnames worden gedraaid met publiek dat verder ook kan genieten van muzikale optredens.

Het programma is begonnen in 1999 bij AT5. Vanaf 2009 is het een co-productie geworden met Het gesprek. Hierdoor is het programma voor het eerst landelijk op televisie te zien. Met deze stap is men ook overgestapt op een duopresentatie waarbij iedere presentator afkomstig is van één van de twee zenders.

In 2011 en 2012 is De zwoele stad voor AT5 geproduceerd door MTNL (Multiculturele Televisie Amsterdam). De muzikale optredens zijn vervallen. Het programma bestaat alleen uit een goed gesprek van circa een half uur. De rosé is wèl gebleven!

De opnamelocatie op het dakterras van de Herengracht 549 in Amsterdam, is in het verleden enkele malen verruild voor het strand van Blijburg en de Parade. Verder wisselt men af met een varende variant ,De zwoele gracht. In 2011-2012 komen de gesprekken vanuit de tuin van MTNL in Amsterdam-Oost.

Presentatieduo's Suzanne Blonk en Jan Douwe Kroeske, Frank Awick en Theodor Holman, Marien van der Kooij en Barbara Barend, Merel Westrik en Ronald Olsthoorn, Gulden Ilmaz en Rick de Leeuw, Ivette Forster (2011-2012), Suzanne Heering (2011-2012), Abdellah Dami (2011-2012), Jalal Bouzamour (2011-2012), Roshnie Phoelsingh (2011-2012), Hidde van Warmerdam (2011-2012), Marijn Paensschen (2011-2012).

Dionne Stax en Walter van den Berg
De zomer is in volle gang en dat betekent gloednieuwe afleveringen van AT5's zomerse talkshow De Zwoele Stad. Dit seizoen praat AT5 op het Ajaxterras van de Stadsschouwburg met een keur aan inspirerende en leuke gasten zoals NOS journaal presentatrice Dionne Stax.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten