dinsdag 9 augustus 2016

NOS Journaals met Dionne Stax op aangepaste uitzendtijden tijdens Olympische Spelen vanuit Rio de Janeiro


NOS Journaals met Dionne Stax op aangepaste uitzendtijden tijdens Olympische Spelen vanuit Rio de Janeiro


Door de vele live uitzendingen tijdens de Olympische Spelen vanuit Rio de Janeiro zijn de uitzendtijden van het 'NOS Journaal' aangepast.
 
Ook verhuizen de bulletins regelmatig naar een andere zender.
 
Dit geldt ook voor het Journaal van 20.00 uur dat in verband met de Olympische programmering wisselend op NPO 1 en op NPO 2 wordt uitgezonden.


OCHTEND
Maandag 8 augustus keren de reguliere ochtendjournaals terug, maar ook deze uitzendingen zijn wisselend via NPO 1 of NPO 2 te zien.
 
Op NPO 1 worden tijdens werkdagen regelmatig flitsjournaals met Dionne Stax uitgezonden in de programma’s van NOS Studio Rio tussen 07.00 en 09.00 uur.
 
De flitsjournaals duren ongeveer drie minuten. Hieronder is een overzicht van de ochtenduitzendingen te zien:

    06.30 uur: NPO 1: NOS Journaal, maximaal 5 min.
    07.00 uur: NPO 2: NOS Journaal
    07.20 uur: NPO 1: Flitsjournaal
    07.40 uur: NPO 1: Flitsjournaal
   
08.00 uur: NPO 2: NOS Journaal
    08.20 uur: NPO 1: Flitsjournaal
    08.40 uur: NPO 1: Flitsjournaal
    09:00 uur: NPO 1 en 2: NOS Journaal

MIDDAG/AVOND
Om 13.00 uur is er een 'NOS Journaal' met Sport, maar zonder sportpresentator. Om 14.00 uur volgt een regulier middagbulletin maar dat verhuist naar NPO 2.
 
De regioblokken in de journaals van 12.00 en 15.00 uur gaan gewoon door.
 
Tussen 14.00 en 18.00 uur komen, afhankelijk van de wens van de eindredactie van de sportuitzendingen, ook flitsjournaals met Dionne Stax op NPO 1 voor.

Om 18.45 uur volgt op NPO 1 een flitsjournaal  van maximaal drie minuten en om  21.30 uur is op NPO 1 een flitsjournaal.
 
Meteen na het programma NOS Studio Olympic Park, dagelijks van 23.00 tot 23.54 uur op NPO 1, volgt een flitsjournaal.
 
De eerste keer is op vrijdag 5 augustus met Dionne Stax.

Met ingang van 22 augustus 2016 , als de Olympische Spelen achter de rug zijn, is alles weer normaal voor de NOS journaals met Dionne Stax.

NOS laat je online niets missen van de Olympische Spelen in Rio

Met NOS.nl bij de hand is iets missen van de Olympische Spelen onmogelijk. Op de speciale olympische website van de NOS zijn namelijk veertien gelijktijdige livestreams beschikbaar.
 
Bijna de hele dag door, op sommige dagen zo'n twintig uur lang, zijn daarop live beelden te zien van de wedstrijden in Rio.

Er zijn twaalf streams van de verschillende wedstrijden en twee simulcast streams van NPO 1 en NPO Sport.
 
Op de speciale live-pagina staat een uitzendschema van de te streamen wedstrijden.

Daarnaast is er op de speciale Rio-website uitgebreid aandacht voor het laatste olympische nieuws, veel videomateriaal, samenvattingen, uitslagen en uiteraard de medaillespiegel.
 
Elke Nederlandse sporter heeft bovendien een eigen pagina waarop naast het laatste nieuws over hem of haar ook specifieke achtergrondinformatie en video’s zijn te vinden.

NOS app
Ook de NOS app biedt 24/7 het laatste nieuws uit Rio. Van de NOS apps voor iOS en Android verschijnt vlak voor de Olympische Spelen een update met het aparte Rio-onderdeel, waarin onder andere de livestreams zijn te vinden.

NOS app voor Smart TV’s
Ook de NOS app voor Smart TV’s krijgt voor de Olympische Spelen een update.
 
Bij het openen van de app opent de Rio-omgeving met onder meer de livestreams en het laatste nieuws.

Nieuw: Facebook en Instagram
Voor het eerst bericht de NOS ook op Facebook en Instagram over de Olympische Spelen. Ook via Twitter worden de spelen bijgehouden. Volg daarvoor @NOSsport

NOS Journaal verhuist tijdens Spelen naar NPO 2

De NOS Journaals met Dionne Stax worden tijdens de Olympische Spelen grotendeels niet op NPO 1, maar op NPO 2 uitgezonden.

Het Zes- en Achtuurjournaal zijn zondag voor het eerst op NPO 2 te zien. Ook op de rest van de dag verhuist het NOS Journaal naar NPO 2, behalve om 06.30 en 09.00 uur.

Het late journaal wordt vervangen door een Flitsjournaal van 5 minuten, dat om middernacht wordt uitgezonden op NPO 1. Ook tussen 7 en 9 uur en tussen 14 en 18 uur zijn er in de sportuitzendingen op NPO 1 Flitsjournaals. Die duren zo'n 3 minuten.

Verder is er om 18.45 uur en 21.30 uur een Flitsjournaal op NPO 1. De journaals zijn natuurlijk ook te kijken via NOS.nl, de app en NPO Nieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten