zaterdag 20 augustus 2016

Dionne Stax presenteert NOS Journaal tijdelijk vanuit andere studio tijdens verbouwing


Dionne Stax presenteert NOS Journaal tijdelijk vanuit andere studio tijdens verbouwing.

Studio NOS Journaal en Nieuwsuur worden verbouwd


Het NOS Journaal, Nieuwsuur (NOS/NTR) en het NOS Jeugdjournaal zien er vanaf 23 augustus 2016 tijdelijk íets anders uit.
 
Het decor van de tv-programma’s wordt vernieuwd, waardoor de programma’s en Dionne Stax tijdelijk naar een andere studio verhuizen.

Aan de formats verandert verder niets, kijkers zien hun vertrouwde nieuwsuitzending in een ander jasje.

De verbouwing van de studio is naar verwachting begin november 2016 gereed.

NOS Journaal presentatrice Dionne Stax herhaalde lachend de woorden van handbal keepster Tess Wester in het NOS Journaal van 19 augustus 2016 in Studio Rio: "Het is gewoon kut".
 
Dit naar aanleiding van de uitschakeling voor goud in de halve finales vrouwen handballen tijdens de Olympische Spelen in Rio. Zie onderstaande video.


In de nieuwe situatie komen het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal samen uit één decor, met behoud van hun eigen karakter. Dit is efficiënter en tijdbesparend, omdat het decor niet meer tussen de uitzendingen door hoeft omgebouwd te worden.
 
Niet alleen de decorstukken maar ook een deel van de huidige techniek is verouderd, dus dit wordt gemoderniseerd.


Uitzendingen met Dionne Stax 360˚ in beeld
Nieuw is dat er een rond decor wordt gebouwd, met camera’s die de uitzendingen 360˚ in beeld gaan brengen. De studio gaat tevens gebruikt worden voor extra uitzendingen, zoals die tijdens verkiezingen.

Om alvast een eerste indruk te geven van het nieuwe decor, is een ruwe schets toegevoegd van de nieuwe opstelling in de studio. De desk is de presentatieplek van de anchor van Nieuwsuur.
 
Daar recht tegenover, voor het kleine scherm, wordt tijdens Nieuwsuur het laatste nieuws gepresenteerd door Dionne Stax. De presentatoren van het NOS Journaal en NOS Jeugdjournaal staan voor het grote scherm (midden, zie foto).

Studio NOS Journaal en Nieuwsuur gaat op de schop

De studio van het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal gaat op de schop. De programma's krijgen een nieuw gezamenlijk decor, dat makkelijk aan te passen is aan het karakter van de individuele programma's.

Het nieuwe gezamenlijke ronde decor is een stuk praktischer omdat daardoor de studio tussen de verschillende uitzendingen niet meer omgebouwd hoeft te worden.
 
Doordat de oude decors wat verouderd raakten, wordt ook een aantal technische vernieuwingen doorgevoerd. Zo worden camera's gebruikt die de uitzending in 360 graden in beeld kunnen brengen.

Om de verbouwing mogelijk te maken, zien de programma's er vanaf 23 augustus tot begin november iets anders uit. In die periode worden de programma's met Dionne Stax vanuit een andere studio uitgezonden. Begin november moet de verbouwing klaar zijn.

De studio wordt ook gebruikt bij speciale uitzendingen zoals tijdens verkiezingen.

De kijkers van het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal kijken vanaf 23 augustus tijdelijk tegen een ander decor aan omdat de studio wordt verbouwd.

Door de verbouwing worden de NOS-programma's tijdelijk in een andere televisiestudio opgenomen, waardoor het decor iets zal veranderen. Aan de formats verandert verder niets verzekert de NOS: "Kijkers zien hun vertrouwde nieuwsuitzending in een ander jasje."

De verbouwing van de nieuwsstudio is naar verwachting begin november gereed. In de nieuwe situatie komen het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal samen uit één decor, met behoud van hun eigen karakter.

Hierdoor hopen de televisiemakers efficiënter te werk te kunnen gaan omdat de studio tussen de uitzending door niet omgebouwd hoeft te worden. Naast vernieuwing van het decor wordt ook de huidige techniek gemoderniseerd. Nieuw is dat er een rond decor wordt gebouwd, met camera’s die de uitzendingen 360˚ in beeld gaan brengen.

De studio gaat tevens gebruikt worden voor extra uitzendingen, zoals tijdens verkiezingen.

NOS Journaal en Nieuwsuur krijgen ronde studio

Het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal zien er vanaf 23 augustus tijdelijk íets anders uit. Het decor van de tv-programma’s wordt namelijk vernieuwd, waardoor ze tijdelijk naar een andere studio verhuizen.
 
Dat heeft de omroep laten weten. In de nieuwe situatie komen de programma’s samen uit één decor, met behoud van hun eigen karakter. Nieuw is dat er een rond decor wordt gebouwd, met camera’s die de uitzendingen 360 graden in beeld gaan brengen.

Om alvast een eerste indruk te geven van het nieuwe decor, heeft de NOS een ruwe schets vrijgegeven. Hierop ziet men de opstelling in de studio. De desk is de presentatieplek van de anchor van Nieuwsuur.

Daar recht tegenover, voor het kleine scherm, wordt tijdens Nieuwsuur het laatste nieuws gepresenteerd. De presentatoren van het NOS Journaal, zoals Dionne Stax, en NOS Jeugdjournaal staan voor het grote scherm in het midden.

Drie programma’s uit één studio is efficiënter en tijdbesparend, omdat het decor niet meer tussen de uitzendingen door hoeft omgebouwd te worden. De studio gaat tevens gebruikt worden voor extra uitzendingen, zoals tijdens verkiezingen.

“Niet alleen de decorstukken maar ook een deel van de huidige techniek is verouderd, dus dit wordt gemoderniseerd“, laat de omroep weten.

De verbouwing van de studio is naar verwachting begin november gereed. Tot dan komen de uitzendingen met Dionne Stax vanuit de tijdelijke studio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten