donderdag 25 augustus 2016

Dionne Stax interviewt Rik van de Westelaken over zijn afscheid aanstaande vrijdag 26 augustus 2016.


Dionne Stax interviewt Rik van de Westelaken over zijn afscheid aanstaande vrijdag 26 augustus 2016.

Dionne Stax in gesprek met bijna ex NOS Journaal collega Rik van de Westelaken.


Op 24 augustus 2016 nam Dionne Stax, tussen de Journaals met regio nieuws en sport door, een afscheid interview af met Rick waar het plezier en de lol van afspatte. Zie onderstaande video.

Voor Rik van de Westelaken zijn het bijzondere dagen. Hij loopt na zeventien jaar voor het laatst rond op de nieuwsvloer van de NOS.
 
En dat betekent afscheid van de collega's en vrijdagavond om 20.00 uur van de kijkers. Die kijkers konden vanmiddag via Facebook vragen stellen aan Van de Westelaken. Kijk hieronder een aantal van de antwoorden terug.

Hoe gaat Van de Westelaken dat vrijdag doen?

Hoe Rik afscheid gaat nemen van de kijkers weet hij nog niet

Een andere kijker wil weten wat de moeilijkste en leukste momenten waren.


De nieuwjaarsbrand in Volendam maakte het meeste indruk
Rik van de Westelaken was verslaggever bij de nieuwjaarbrand in Volendam, een gebeurtenis die diepe indruk maakte.

Dionne Stax zal vooral de lach van Rik van de Westelaken missen op de redactie.

Hoe lacht Rik van de Westelaken?

Als nieuwslezer moet je neutraal zijn. Dat betekent niet dat je geen mening hebt. Maar je moet er ook niet te snel mee gaan rondstrooien, vindt Van de Westelaken.


Van de Westelaken hoeft niet altijd direct met zijn mening klaar te staan
 
Als nieuwslezer moet je neutraal zijn, zegt Van de Westelaken. Hij heeft een eigen mening maar staat er niet direct mee klaar, zeker niet als alle feiten niet bekend zijn.

Het is de nachtmerrie voor iedere nieuwslezer: de blunder. Van de Westelaken herinnert zich eentje in het bijzonder.

De grootste blunder van Rik van de Westelaken
Het overkomt elke nieuwslezer: de blunder. Ook Rik van de Westelaken herinnert één zich nog heel goed.

Het hele interview met Rik van de Westelaken is terug te kijken op de Facebookpagina van de NOS. Helaas kan Dionne Stax zelf niet aanwezig zijn op de afscheidsborrel wegens een welverdiende vakantie.


De positieve reacties op het leuke en losse interview tussen de twee vrienden Dionne Stax en Rik van de Westelaken lieten dan ook niet lang op zich wachten, een bloemlezing van twitter en instagram:

Klaaske Oderkerk ‏@Klaaske
@rikvdwestelaken  ; ik ga je missen hoor!!😢😕 Maar gelukkig hebben we jou nog, @DionneStax 😆😉

jose ‏@joeykuicom
@DionneStax @rikvdwestelaken nu ben je ook nog eens alleen jarig al je  32 wordt  😢

Jan Houterman ‏@elstar61
"Die twee van het journaal" worden gescheiden. Jammer zeg ik! Succes @rikvdwestelaken en sterkte @DionneStax!

Geert ‏@Geert68929841
@DionneStax @rikvdwestelaken Wat lief.😉☀

Wiri.bruinink ‏@Wiribruinink
@DionneStax Gelukkig blijf jij wel bij NOS .

Hans ‏@hanshanslobeek
@DionneStax @rikvdwestelaken Yes, leuke en goede vent! Jammer dat hij weggaat

Teun van Rooij ‏@Teunygoal
@DionneStax na het zien van deze foto ben ik echt jaloers op @rikvdwestelaken. Ik stop toevallig ook bij huidige werkgever...  😉 #mazzelaar

Vanbinsbergen ‏@vaanbinsbergen
@DionneStax @rikvdwestelaken leuk setje....

Ook waren er positieve reacties op de kleding keuze van Dionne, een mooi blauw @LaDress jurkje, waarbij haar (blote) benen tijdens het interview prominent in beeld kwamen.

Frank Wes ‏@FrankWes
Lieve @NOS kan @DionneStax vanaf nu gewoon altijd zo het nieuws presenteren?

#marcel ‏@Marceldekoning6
@DionneStax ik wil ook wel een zoen  x x x

Ook op de foto die Dionne Stax poste waarop ze Rick een dikke kus geeft, kwamen er direct reacties:

Joost Adolfs ‏@joostadolfs
Als ie daar niet meteen hetero van wordt :-)(Voor de goede orde, Rick is homoseksueel)

Richard Cornelissen ‏@Richard060666
@DionneStax @rikvdwestelaken
Ben jaloers op Rik en niet omdat die stopt maar vanwege die foto 🙄

Edgar Nahuis ‏@nahuise
@DionneStax @rikvdwestelaken Hoe vaak heb je die foto moeten nemen :-)

Alex ‏@alexieden
Die Rik. In de frienzonde bij Dionne, in de friendzone bij Marlijn Weerdenburg. Kan allemaal erger hoor jongens.

En natuurlijk mag de tweet van Dionne Stax zelf niet ontbreken:
Dionne Stax ‏@DionneStax
Vrijdag is zijn allerlaatste uitzending... Ik ga je missen hoor, lieve @rikvdwestelaken!

Van de Westelaken begint in oktober bij Net5. Daar gaat hij reportageseries maken.


Rik van de Westelaken

Hendrik Peter Johan (Rik) van de Westelaken (Vlaardingen, 22 april 1971) is een Nederlands verslaggever en nieuwslezer.

Van de Westelaken groeide op in Maassluis, Hoogblokland en Uden als de oudste van drie kinderen. Hij volgde het vwo in Uden, behaalde daarna de propedeuse Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en studeerde vervolgens Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam waar hij afstudeerde in 1996. In Leiden is hij voorzitter geweest van het dispuut AquaVite, onderdeel van de ALSV Quintus. Rik van de Westelaken begon zijn carrière op 16 jarige leeftijd bij omroep Kersenland (later Skyline RTV) in Uden. Hierna werkte hij tot 1999 voor de Amsterdamse lokale omroep AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar NOS waar hij werkt als verslaggever en presentator van het NOS Journaal.

Van de Westelaken valt ook af en toe in bij de journaaluitzending van 20.00 uur. Incidenteel geeft Van de Westelaken, evenals collega Jeroen Overbeek, les op de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Sinds eind september 2010 is Rik van de Westelaken ook invalpresentator bij het Radio 1 Journaal. Hij is in 2007 genomineerd geweest als "Best Geklede Man" door het tijdschrift Esquire.
 
In 2008 werd hij, terwijl hij in Peking was voor de verslaggeving van de Paralympische Zomerspelen 2008, getroffen door een bacteriële infectie. Hij was daardoor geruime tijd uit de running. In februari 2009 begon hij weer als presentator bij het NOS Journaal.

Tijdens de Olympische Zomerspelen 2012 presenteerde hij vaak 's middags en 's avonds de nieuwsbulletins op Nederland 2. Tussendoor presenteerde hij flitsjournaals op Nederland 1.

In 2014 presenteerde Van de Westelaken een aantal speciale uitzendingen voor de NOS: de begrafenis van Nelson Mandela, de Nuclear Security Summit in Den Haag, het bezoek van Barack Obama aan Amsterdam en de dag van nationale rouw na de MH17-ramp.
 
Die uitzending werd een jaar later genomineerd voor een Emmy Award. Ook presenteerde hij achttien uur lang de grote Giro 555-actie 'Stop Ebola' van de Samenwerkende Hulp Organisaties op vrijdag 28 november.

In 2016 presenteert Van de Westelaken Moltalk bij de AVROTROS met Viviënne van den Assem als sidekick. Op 7 juli maakte hij bekend de NOS te verlaten en naar NET5 over te stappen om daar programma's te gaan maken waarvoor hij de wereld rond mag reizen.
Varia

    Van de Westelaken speelde zichzelf in de speelfilms Zomerhitte (2008) en Spion van Oranje (2009).
   
In 2014 is Van de Westelaken de stem van het luisterboek Oud worden zonder het te zijn van Rudi Westendorp en De tweede november van Thomas Ross; in 2015 Alleen maar helden van Charles Lewinsky en Galviston van Nic Pizzolatto.
    Hij nam in 2015 deel aan het vijftiende seizoen van Wie is de Mol?; hij eindigde als winnaar.

Rik van de Westelaken stapt over naar Net5

Nieuwslezer Rik van de Westelaken (45) maakt na 17 jaar de overstap van de NOS naar Net5. Vanaf september zal hij als nieuw gezicht te zien zijn bij de zender waar hij een meerjarig contract tekende.
 
De Wie is de Mol?-deelnemer gaat onder meer een reportagereeks maken waarvoor hij de hele wereld over reist, kondigt de zender vandaag aan.

Van de Westelaken heeft de keuze naar eigen zeggen gemaakt omdat het avontuur lonkt. ,,Ik heb meegedaan aan Wie is de Mol, ik mocht Moltalk presenteren en dat waren superleuke ervaringen.
 
De wereld ging voor mij open. Zo van: er is nog meer te doen naast het nieuws. Ik wilde niet afgestompt worden door elke dag aanslagen en andere ellende te brengen.''

Zendermanager Carter Duong kijkt uit naar de komst van de presentator.
 
,,Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring. Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender.
 
We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen.''

Rik van de Westelaken van NOS naar Net5

Rik van de Westelaken over zijn vertrek bij NOS
Rik van de Westelaken verlaat de NOS: Hij gaat naar net 5 om een reportageserie te maken.

NOS-presentator Rik van de Westelaken stapt na 17 jaar over naar Net5. Hij gaat voor de zender de wereld over reizen voor een reportagereeks.

Van de Westelaken begon zijn carrière bij de Amsterdamse zender AT5. Voor de NOS presenteerde hij naast journaals ook enkele edities van het jaaroverzicht en de uitzending over de dag van nationale rouw na de MH17-ramp. Dat laatste programma werd vorig jaar genomineerd voor een Emmy Award.

Van de Westelaken won het tv-programma Wie is de mol? in 2015, een programma dat volgens velen ook goed bij Dionne Stax past. Dit jaar presenteerde hij Moltalk.
Louterend

"Door mijn uitstapjes naar andersoortige programma’s als Wie is de mol? heb ik mogen ervaren hoe inspirerend het kan zijn om langer aan een project te werken – en hoe louterend het is om los te komen van de waan van de dag."

Van de Westelaken noemt zijn overstap een nieuw avontuur. "Toen de NOS genomineerd was voor een Emmy Award en ik naar New York mocht voor de uitreiking, wist ik: mooier dan dit wordt het niet. Een goed moment om na te denken over de toekomst."

Net5-zendermanager Carter Duong vindt de presentator bij zijn omroep passen. "Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender."

Het eerste programma met Van de Westelaken is waarschijnlijk volgend jaar te zien.

Rik van de Westelaken doet Peking Express

Rik van de Westelaken kondigde eerder dit jaar aan dat hij van de NOS overstapt naar NET5.
 
Tijdens de najaarspresentatie van de SBS-groep maakte Van de Westelaken dinsdag bekend dat hij de nieuwe presentator wordt van het programma Peking Express.

Naast de avontuurlijke spelshow krijgt de presentator ook een eigen reportageprogramma op NET5. Volgend jaar reist de voormalig Journaallezer voor de zender de hele wereld over op zoek naar persoonlijke verhalen.
 
Over zijn nieuwe reisproject wilde Van de Westelaken dinsdag verder niets kwijt. "Dat komt later wel. Ik werk nu nog voor de NOS. Ik moet zo ook weg om het Journaal te presenteren."
 
Zijn verrassende transfer is voor hem in ieder geval een droom die uitkomt. "Ik mag reizen, interviewen en mooie eigen programma's maken. Dat is wat ik wil. "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten