maandag 12 september 2016

Dionne Stax te gast bij Koffietijd! presentatrices Loretta Schrijver en Quinty Trustfull

 
Dionne Stax te gast bij Koffietijd! presentatrices Loretta Schrijver en Quinty Trustfull

De populairste nieuwslezeres van 2015, Dionne Stax schuift aan bij koffietijd.

Nog hééél even wachten...

Nieuwslezer van het jaar Dionne Stax schuift gezellig aan en heeft een 'nieuwtje'... Tot zo!

Rijzende ster onder de journaalpresentatoren Dionne Stax is aangeschoven! Er werd gepraat over haar werk bij de NOS; van redactrice naar presentatrice, het vroege opstaan en haar Brabantse roots. Waar is haar Brabantse tongval gebleven?

Verder vertelde Dionne dat ze de officiële opening van het Jeroen Boschjaar zal presenteren.

‘Ik vind het heerlijk om in Brabant te zijn’

Rijzende ster onder de journaalpresentatoren Dionne Stax schuift aan! We praten over haar werk bij de NOS; van redactrice naar presentatrice, het vroege opstaan en… Dionne heeft een nieuwtje!

Carrière
Dionne Stax is een enorme nieuwsfanaat. Ook als ze niet aan het werk is, volgt ze het nieuws op de voet en leest ze kranten, kijkt journaals en surft naar spannende nieuwtjes op het web. Ze begon haar professionele carrière in 2007 als stagiaire bij NOS Headlines.
 
Daar verzorgde ze weekoverzichten voor het digitale themakanaal NOS Journaal 24. Na een tweede stage op de binnenlandredactie studeerde Dionne in 2009 af aan de Universiteit van Amsterdam, Communicatiewetenschappen. In 2013 werd Dionne één van de vaste gezichten van het NOS Journaal. Sinds 2014 zagen we haar vaker op televisie. Onder andere als tafeldame bij De Wereld Draait Door en als kandidaat bij De Kwis. In 2015 werd Dionne Stax (geheel terecht) verkozen tot nieuwslezer van het jaar!

Privé
Hoewel je het je misschien niet meteen kunt inbeelden staat deze Brabantse schone in het weekend graag met een biertje in de kroeg. ‘Ik vind het heerlijk om in Brabant te zijn’. Waar is haar Brabantse accent gebleven? Kan ze het nog een beetje spreken? ‘Mijn vader was heel streng en wilde niet dat ik het Brabantse dialect sprak, dus dat heb ik eigenlijk ook nooit gedaan’.

Iets nieuws
Na al dat ‘nieuws’, vond Dionne het wel weer eens tijd voor iets ‘nieuws’! Op 12 februari om 13.30 presenteert ze het liveverslag van de officiële opening van het herdenkingsjaar rond de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die ons land heeft voortgebracht: Jeroen Bosch.
 
Het belooft een spektakel te worden waarbij de figuren van Bosch als inspiratie dienen. Tijdens zijn leven was Bosch al beroemd, maar slechts 25 van zijn schilderwerken zijn bewaard gebleven. Meer weten? Kijk naar KoffietijdOver het vroege opstaan vertelde de knappe nieuwslezeres dat ze al om 3.15 in de ochtend wakker wordt van de wekker. Daarna heeft ze nog wel een lange douche nodig om wakker te worden. Ook een kopje koffie doet wonderen zo op de vroege ochtend, al went het natuurlijk nooit. Om zo vroeg op te kunnen staan, gaat Dionne al om 9 uur 's avonds naar bed.

Hoe ziet de ochtend van Dionne Stax eruit?
Om 5 uur is ze op de redactie, heeft haar kleding al uitgezocht, neemt al het nieuws door, overlegt met de redactie, gaat de makeup in omdat dat zo vroeg op de ochtend soms nodig is, en presenteert dan om 6.30 het eerste NOS Journaal van de dag. 


Dionne Stax over Charlie Hebdo

Dionne Stax bracht de kijker op de dag van de aanslag in Parijs de hele dag op de hoogte van het laatste nieuws, haar eerste grote lange live uitzending op TV. In hoeverre spelen emoties als angst en afschuw dan een rol?

“Ik heb thuis op de bank nog uren gestuiterd”

Van gezicht ken je haar wel, zeker na de schietpartij bij het Satirische Franse blad Charlie Hebdo. Nieuwslezeres Dionne Stax was degene die tv-kijkend Nederland op de hoogte hield van het slechte nieuws.  Hoe heeft zij die dag ervaren?

Voor Dionne Stax was de dag van de schietpartij in Parijs een vuurdoop. Niet eerder had ze zo’n lange uitzending gemaakt. De emotie kwam pas later, op het moment zelf dacht ze alleen ik moet de informatie zo goed mogelijk overbrengen. En dat heeft ze heel goed gedaan, aldus Quinty. Maar zo’n live uitzending geeft natuurlijk ook een enorm kick. “Ik heb thuis op de bank nog uren gestuiterd.”Ook was er nog een leuke verrassing, haar ouders met een lieve boodschap voor Dionne Stax.

Haar ouders vertelde dat ze in het weekend gezellig bij haar in Amsterdam wat waren komen eten en drinken.  Ook zijn ze ontzettend trots op wat Dionne allemaal bij de NOS bereikt heeft. Ze sloten af met te zeggen dat ze van haar houden, zo lief!
 
Hoe is het om het nieuws rondom heftige gebeurtenissen te brengen? Deze vraag wordt gesteld aan Dionne Stax. De NOS-presentatrice was de afgelopen tijd veel te zien rondom de aanslagen in Parijs. Bovendien schuiven Viktor Brand en Eef van Opdorp aan, want zij zijn binnenkort weer te zien in ‘Hoeveel Ben Je Waard’.

Koffietijd: Dionne Stax over Charlie Hebdo
 
Dionne Stax bracht de kijker op de dag van de aanslag in Parijs de hele dag op de hoogte van het laatste nieuws. In hoeverre spelen emoties als angst en afschuw dan een rol?

Koffietijd!
Aflevering 116
8 februari 2016
De populairste nieuwslezeres van 2015, Dionne Stax schuift aan bij koffietijd.

In deze uitzending van Koffietijd! onder andere:

Het Vergeten Kind
Vorige week was een belangrijke week voor stichting Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind zet zich in om de leefkwaliteit van uit huis geplaatste kinderen structureel te verbeteren. Met de bijdrage van de VriendenLoterij wordt een programma ontwikkeld gericht op duurzame activatie én participatie van kinderen die noodgedwongen in de opvang verblijven.

Gebitsproblemen bij honden
Het is de maand van de gebitsverzorging voor honden en katten. Dierenartsen besteden daarom extra aandacht aan het sterk en gezond houden van de tanden. Dierenarts Marnix Lamberts en hondenliefhebster Dionne Slagter kwamen langs in Koffietijd om hier meer over te vertellen.

Astrid is bij het Chinees nieuwjaar
Vandaag is het Chinees nieuwjaar! Dit is afgelopen zaterdag gevierd in Rotterdam. Onze verslaggeefster Astrid is op pad gegaan om te zien hoe deze dag gevierd wordt.

En natuurlijk vriendin van Koffietijd! Dionne Stax als hoofdgast.
 
Caspar Bürgi was in deze uitzending van Koffietijd! deskundige. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau. Deze uitzending met Dionne Stax van het programma Koffietijd! met de titel Aflevering 116 werd uitgezonden op maandag 8 februari door RTL4.

Koffietijd! is een Nederlands livetelevisieprogramma dat van 1994 tot 2001 werd uitgezonden op RTL 4. Het dagelijkse televisiemagazine, uitgezonden tussen 10.00 en 11.00 uur 's ochtends, werd gepresenteerd door het duo Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg. Onder het motto hoe drinkt de koffiegast zijn of haar koffie? was bekend en onbekend Nederland te gast in het veelbekeken praatprogramma.

In het seizoen 2000/2001 worden, als gevolg van een verjongingsdrift, zowel de bekende klassieke Koffietijd!-tune als Bekooij en Van Willigenburg in de rol van presentator vervangen door Sybrand Niessen en Judith de Klijn. In navolging op de verjongingsdrift vallen de kijkcijfers erg tegen en wordt er besloten te stoppen met het programma. In 2006, 2007 en 2008 zijn er wel nog eenmalige speciale afleveringen (specials) te zien om de kijkers aan te moedigen geld in te zamelen voor het goede doel.

Vanaf 5 april 2010 is Koffietijd (voortaan zonder uitroepteken) als vanouds weer doordeweeks te zien op RTL 4. Ditmaal met in de presentatie Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau. Vanaf 25 februari 2012 is het programma ook te zien op de zaterdag. De zaterdaguitzending heeft inmiddels meerdere formats (concepten) achter zich liggen: een reguliere live-uitzending met uitgaan (dagjes uit) als onderwerp, een weekcompilatie (herhalingen) en presentatrice Loretta die gasten interviewt in de open lucht op telkens een andere locatie of een bepaalde uitgaanstip op locatie laat zien.

Terugkeer (2010)

Het programma Koffietijd (voortaan zonder uitroepteken) keerde 5 april 2010 terug op de televisie bij RTL4. Het dagelijkse liveprogramma wordt gepresenteerd vanuit de villa waar ook De Gouden Kooi werd opgenomen. Het presentatieduo is voormalig fotomodel en omroepster Quinty Trustfull en ex-RTL Nieuws-nieuwslezer Loretta Schrijver.
 
Bas Westerweel presenteert eind 2010 een aantal maanden samen met Lorreta Schrijver de woensdaguitzending. Quinty Trustfull heeft op deze woensdagen opnames voor Eigen Huis & Tuin. Eind 2010 is Pernille La Lau toegevoegd aan het presentatieteam. Zij is de vaste invalster van zowel Loretta als Quinty. Door haar komst zal Bas Westerweel Koffietijd niet meer presenteren.

Vanaf seizoen 2011/2012 (start 29 augustus 2011) gaat Trustfull zich wat meer bezighouden met Eigen Huis & Tuin en Schrijver heeft te kennen gegeven wat minder vaak te willen presenteren. Daardoor is La Lau niet langer invaller, maar een van de drie vaste presentatrices en zullen Loretta, Quinty en Pernille in wisselende duo's te zien zijn.
 
Vivian Slingerland volgt La Lau op als invaller. In elke live-uitzending wordt er in de studio gekookt door kok Caspar Bürgi. Eerdere jaargangen schoof Jan de Hoop iedere vrijdagochtend aan om het opmerkelijkste nieuws van de week te bespreken. Koert-Jan de Bruijn presenteert regelmatig items vanaf locatie, en Gaston Starreveld reikt geregeld op locatie prijzen uit namens de sponsor.

Vanaf zaterdag 25 februari 2012 is Koffietijd ook te zien op zaterdagochtend. De zaterdaguitzending heeft inmiddels meerdere formats (concepten) achter zich liggen: een reguliere live-uitzending met uitgaan (dagjes uit) als onderwerp, een weekcompilatie (herhalingen) en presentatrice Loretta die gasten interviewt in de open lucht op telkens een andere locatie of een bepaalde uitgaanstip op locatie laat zien.

Eén keer is een live-uitzending halverwege onderbroken, namelijk donderdag 7 oktober 2010 in verband met het overlijden van Antonie Kamerling.

Herkenningsmelodie

De begintune is een compositie van Hans van Eijck, en de tekst is van de hand van Bert van der Veer. Het liedje werd ingezongen door Marlayne Sahupala, Mandy Huydts, en Ronald Schilperoort.

Anno 2010 is er een totaal nieuwe compositie te horen van Marcel Schimscheimer, ditmaal ingezongen door Mandy Huydts

20 jaar Koffietijd

5 april 2014 bestaat Koffietijd twintig jaar. In de weken hiervoor is het onderdeel De Metamorfose opnieuw geïntroduceerd met opnieuw Mari van de Ven als stylist. Ook was mede-styliste Dyanne Beekman eenmalig terug bij de aftrap en ook was Carola de Kanter eenmalig te zien als kok in plaats van Caspar Bürgi. Tevens was tune-zangeres Mandy Huydts samen met haar groep Frizzle Sizzle te gast in de jubileumweek samen met vaste koffiegast Karin Bloemen. Op zaterdag 1 november 2014 waren Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij weer even terug met Koffietijd! op RTL 4.
Parodie

Het programma werd geparodieerd door de VPRO met Borreltijd, gepresenteerd door Tosca Niterink en Arjan Ederveen.

Op 27 april 2008 werd het televisiemagazine Life & Cooking in verband met een live uitgezonden voetbalwedstrijd eenmalig niet op zondagmiddag, maar op de zondagochtend uitgezonden. Reden genoeg voor de makers om een speciale Koffietijd!-editie van dit praatprogramma in te gelasten. De uitzending begint om 11.00 uur met de gewone leader van Life & Cooking, maar zodra de tune afgelopen is zien we presentator Carlo koffie inschenken met een klassieke koffiekan en horen we vanuit het niets de klassieke Koffietijd!-jingle uit de jaren negentig: Koffie, koffie, tijd....
 
Na de kijker op de hoogte te hebben gebracht van de situatie (vervroegde uitzending), vragen presentatoren Carlo en Irene de kijkende kijker om even naar buiten te gaan en alle buren in de straat even op de hoogte te brengen van het feit dat Life & Cooking nu live te zien is en niet vanmiddag, omdat de mededeling hiervan niet bepaald aan de grote klok gehangen is.

Er wordt een pauze ingelast van een paar minuten waarin we Carlo en Irene gezellig een kop koffie zien drinken. Zodra aangenomen kan worden dat alle buren op de hoogte zijn gebracht van de situatie wordt de uitzending voortgezet. Hierin onder anderen Marlayne Sahupala, die veertien jaar geleden de originele Koffietijd!-tune inzong. Uiteraard is Sahupala koffiegast, maar ook komt ze live de originele Koffietijd!-tune ten gehore brengen.
 
Daarnaast staat de Koffietijd!-taart weer op tafel, zijn er meerdere koffiegasten, wordt besproken hoe en waarom Koffietijd! met Hans en Mireille ooit van de buis gehaald is en naast het van stal halen van het klassieke boodschappenspel wordt er ook een ouderwets gezellige Doordraaishow gespeeld. De uitzending wordt afgesloten met de originele eindmuziek die ook gebruikt werd tijdens de aftiteling van de vroegere Koffietijd! met Hans en Mireille, en tevens wordt de gehele uitzending nog eens herhaald om 15.00 uur 's middags voor de kijker die niet op de hoogte was van de vervroegde uitzending. Life & Cooking zou die dag eigenlijk op het vaste tijdstip van 17.00 uur te zien zijn.
Trivia

    Koffietijd! was de allereerste live uitgezonden ochtendtalkshow op de Nederlandse televisie.
    De meest bekeken uitzending betrof een hoogtepunt van in ieder geval één miljoen kijkers.
    Al in 1999 werd de originele Koffietijd!-tune vervangen door een instrumentale variatie. In 2006 was deze echter gewoon weer present voor de 'ouderwets gezellige' special als vanouds gepresenteerd door Hans en Mireille.
   
Hans en Mireille waren niet altijd beschikbaar voor de presentatie. Zo waren onder andere Ruud ter Weijden, Ron Brandsteder, Tineke de Nooij, Daphne Deckers, Babette van Veen, Ursul de Geer, Marc Jacobs, Irene Moors, Hans van der Togt, Maya Eksteen, Julien Croiset, Vivian Boelen, Chiel van Praag, Sylvia Millecam, Jimmy Geduld, John Bernard en André van Duin al eens te zien samen met óf Mireille óf Hans.
   
In 2010 werd een nieuwe versie van Koffietijd aangekondigd waarbij de klassieke Koffietijd!-tune vervangen zou worden door een totaal nieuw lied. Bijna onmiddellijk werd een protestactie opgestart. Minstens 3000 mensen zetten hun handtekening om de actie te steunen. Deze blijkt echter tevergeefs; Op 5 april 2010 klinkt er geen "Koffie, koffie, tijd..." meer, maar "Het is Ko-o-offietijd...". Wel is één van de originele Koffietijd!-singers opgetrommeld voor het inzingen van de nieuwe tune: Mandy Huydts.

Dionne Stax schuift vandaag bij ons aan tafel, kijken jullie mee? http://www.koffietijd.nl/ 
 
Koffietijd: Hoe ziet de ochtend van Dionne Stax eruit? De razend populaire NOS Journaal presentatrice vertelt het zelf aan Loretta Schrijver en Quinty Trustfull.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten