vrijdag 2 september 2016

Dionne Stax op Nazomer borrel: Jong & Succesvol van Stichting Vrouw & Media in VondelCS Amsterdam


Dionne Stax op Nazomer borrel: Jong & Succesvol van Stichting Vrouw & Media in VondelCS Amsterdam.


Breaking news. Onderzoeksprojecten in Afrika. Live op zender presenteren.
 
Journalistieke prijzen in de wacht slepen. Gevraagd worden voor spelshows.
 
Voor Dionne Stax (presentatrice NOS Journaal), Lamyae Aharouay (BNR-presentatrice) en Sanne Terlingen (onderzoeksjournalist) is dit aan de orde van de dag en ze staan nog maar aan het begin van hun journalistieke carrière.

Hoe word je zo jong al zo succesvol? Is het een kwestie van geluk of eerder keihard bikkelen totdat je er bij neervalt? En als je eenmaal die rising star bent voor je dertigste, hoe geweldig is dat eigenlijk?
 
Dionne Stax, Lamyae en Sanne vertellen over hun ambities, twijfels en houdbaarheid tijdens onze nazomerborrel op woensdagavond 28 september 2016 a.s. in VondelCS, Amsterdam.
 
Dionne Stax (1985) is groot geworden bij de NOS. In 2007 begon ze als stagiair en ondertussen is ze uitgegroeid tot een van de meest populaire journaalpresentatrices.


Sinds 2013 presenteert ze ochtend- en dagjournaals en valt ze ook regelmatig in bij het grote NOS Journaal van 20.00 uur.
 
Dionne presenteerde de live uitzendingen na de aanslagen bij Charlie Hebdo en was de eerste journalist die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane mocht interviewen. Ook ging ze viral met haar opschrikmoment tijdens een uitzending.
 
Lamyae Aharouay (1990) Schitterde niet alleen in het tv-programma de Slimste Mens, ze is ook een ster bij BNR.
 
Deze journaliste prikkelt, is to the point, scherp en houdt van humor. In haar interviews laat ze zich leiden door nieuwsgierigheid.
 
Ze neemt iedereen serieus, maar zichzelf met een korrel zout. Lamyae schrijft columns, werkt bij BNR Nieuwsradio en heeft een eigen bureau voor journalistiek en communicatie. En: een uitgesproken mening.
 
Sanne Terlingen (1989) Is met haar 31 lentes jong ‘één van de meest talentvolle journalisten’, volgens Huub Jaspers, adjunct-eindredacteur van Argos. Ze won al meerdere prijzen, zoals de Publieksprijs van de Tegel voor een reportage over cocaïnehandel in Ghana.

In 2011 trad Sanne toe tot de redactie van OneWorld, waar ze haar liefde voor onderzoeksjournalistiek verder ontwikkelde. Van augustus 2014 tot januari 2015 was ze tijdelijk adjunct-hoofdredacteur. Haar doel: verhalen vertellen die anders niet gehoord worden.

Datum: Woensdag 28 september 2016
Waar: VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
Tijdstip: Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Kosten: € 12,50

Voor meer info over de nazomer borrel met Dionne Stax, zie de site van vrouwenmedia.com.

Over Vrouw & Media

Stichting Vrouw & Media is het netwerk voor vrouwen in de journalistiek. Vrouw & Media wil vrouwelijke journalisten met elkaar in contact brengen, zodat ze elkaar vooruit kunnen helpen.
 
Juist in deze tijd van economische recessie, met redacties die bezuinigen en inkrimpen, is het steeds belangrijker je te blijven ontwikkelen en is een goed netwerk onontbeerlijk.
 
We organiseren een paar keer per jaar netwerkbijeenkomsten waarbij we bekende en onbekende Nederlandse vrouwen uit de journalistiek uitnodigen het podium te beklimmen om met elkaar in gesprek te gaan over een journalistiek thema.

Stichting Vrouw & Media heeft daarnaast een eigen V&Mentoraat: een programma waarbij we ervaren mentoren uit de journalistiek koppelen aan de nog wat minder ervaren mentees. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan de professionele ontwikkeling van vrouwelijke journalisten.
Het Vrouw & Mediabestuur bestaat uit:

Klaske Tameling, voorzitter
Doctor in de Journalistiek; onderzoeker, adviseur en publicist

Saïda Maggé, vice-voorzitter
Presentator & verslaggever AT5

Josien Wolthuizen, penningmeester
Journalist bij Het Parool

Lisette Wellens
Redacteur & Verslaggever NOS Jeugdjournaal

Joantien Zijlstra
Freelance journalist bij o.a. Grazia

Rosanne Kropman
Freelance journalist bij o.a. Trouw en Vrij Nederland

Maike Olij
Senior Strategy Consultant bij NPO

Alice Boothby
Freelance journalist bij o.a. Metro

Agnes de Goede
Internetredacteur bij RTL Nieuws

Hedwig Wiebes
Freelance journalist bij o.a. Intermediair

Ondertussen geniet Dionne Stax nog steeds van haar welverdiende backpack vakantie in Vietnam.
 
Op haar instagram poste ze een prachtige foto van de Mekong Delta in Vietnam, enjoy your stay!

ps hebben we al gezegd dat er nog tot 26 september 2016 gestemd kan worden op Dionne Stax voor de Zilveren Televizier-Ster presentatrice 2016, nou, bij dezen dan😉

Hoe dat stemmen in zijn werk gaat, kijk even op deze pagina en stem op Dionne!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten