zaterdag 10 september 2016

Dionne Stax in het eerste interview ooit met de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op Koningsdag 2016 met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima


Dionne Stax in het eerste interview ooit met de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op Koningsdag 2016 met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima

De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hadden in hun eerste interview ooit op TV hun antwoorden snel klaar.

Uniek interview met prinsesjes: "Alles is leuk in Zwolle".

Het eerste interview met de drie prinsesjes ooit werd afgenomen door NOS Journaal presentatrice Dionne Stax, volgens velen de Max Verstappen van de NOS, en dit staat nooit verkeerd op je CV.
 
Bekijk op YouTube de video van dit unieke interview.

Wat ze het leukste vonden aan Koningsdag in Zwolle? De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hadden in hun eerste interview ooit hun antwoorden snel klaar.

"Alles", zei Ariane tegen NOS-presentator Dionne Stax. Haar zus Alexia vond de parade "eigenlijk wel het leukst". 
Amalia hield zich als oudste wat meer op de vlakte: "Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien." Ze was wel erg blij dat de zon een beetje scheen.

Prinses Alexia reageerde ook voor het eerst op het ski-ongeluk van eind februari in Lech. Ze brak haar been en moest een paar dagen in het ziekenhuis in Oostenrijk blijven. "Het was wel een enorme klap, maar ik ben er weer helemaal bovenop."
'Hartverwarmend'

Koning Willem-Alexander genoot met volle teugen van het feestprogramma in de Hanzestad. "Warm, hartverwarmend, prachtig hier in Zwolle", zei hij.

"We zijn nog steeds stil van de parade die ze ons voorgeschoteld hebben. Modern, eigentijds en toch de geschiedenis goed weergegeven. Ik denk dat we hier een prachtige Koningsdag meemaken."

Koningin Máxima: "Met heel veel humor de hele tijd, dat vond ik ook zo geweldig."

De koning had zich niet in het bijzonder voorbereid op de gure weersverwachting. "Je gaat gewoon vol goede moed de dag in en als het weer wat tegenvalt, dan valt het tegen. Je kunt er niets aan doen."
Veiligheid

Uit de jaarlijkse Koningsdag-enquête bleek gisteren dat ruim een kwart van de respondenten zich meer zorgen maakt over de veiligheid bij grote evenementen, zoals Koningsdag, dan vorig jaar. "Ik kan me dat heel goed voorstellen", zei de koning.

Maar, voegde hij eraan toe, "ik ben ervan overtuigd dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid het beste gedaan hebben om te zorgen dat iedereen hier veilig met ons Koningsdag kan vieren."

Prinsesjes reageren gevat op vragen in eerste tv-interview ooit

Of de dames het naar hun zin hadden, was de allereerste vraag die de koninklijke prinsessen Ariane en Alexia van tv-journalist Stax voorgeschoteld kregen. NOS-verslaggeefster Dionne Stax stelde de vraag en zonder aarzeling reageerde Ariane met een volmondig: "Ja!".

Ze boog ook nog richting microfoon toen ze dat zei. "Wat vind je het allerleukste hier?", was de volgende vraag van Stax. "Eehm, alles", zei Ariane, waarna de microfoon richting Alexia ging. "Nou, ik vond de parade eigenlijk wel het leukst" zei Alexia.

Stax merkte op dat het fijn is dat ze er toch bij kan zijn. Alexia brak tijdens de ski-vakantie in Lech eind februari haar been en moest een paar dagen in het ziekenhuis in Oostenrijk blijven. "Nou ja, het was wel een enorme klap, maar ik ben er wel helemaal bovenop", zei het middelste van de drie prinsessen.

Amalia hield zich als oudste wat meer op de vlakte: "Ik ben vooral blij dat het zonnetje een beetje schijnt", vulde ze haar vader, koning Willem Alexander aan over de weersomstandigheden die meewerkten tijdens het koninklijk bezoek.

"Wat vond jij het leukste?", vroeg Stax vervolgens aan de kroonprinses. "Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien", reageerde ze diplomatiek.

Zeldzaam interview met prinsesjes in Zwolle

Een uniek moment tijdens Koningsdag in Zwolle: prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hadden hun eerste interview ooit. En daar gingen ze goed mee om; de drie hadden hun antwoorden snel klaar.
Leuk

Toen NOS-presentator Dionne Stax aan de prinsesjes vroeg wat zij die dat het leukst vonden, antwoordde Ariane, de jongste prinses, dat ze ‘alles’ leuk vond. Alexia vond de parade ‘eigenlijk wel het leukst’. Amalia wist als oudste zus het wijste antwoord te geven. ,,Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien.’’

Aan prinses Alexia werd ook nog gevraagd naar het ski-ongeluk van eind februari in Lech, waarbij zij haar been brak. Ook hier had ze haar woordje klaar. ,,Het was een enorme klap, maar ik ben er weer helemaal bovenop.''

Koning: ondanks kou was het warmste Koningsdag ooit

Ondanks de slechte voorspellingen viel het weer mee. En ook het enthousiaste publiek maakte een hoop goed, aldus de koning.

Na ongeveer tweeënhalf uur aan rondleidingen en festiviteiten heeft de Koninklijke familie afscheid genomen van Zwolle. Bij het vertrek liet koning Willem-Alexander weten dat hij had genoten van de viering van zijn 49ste verjaardag. “Jullie stralen zo’n warmte uit, dat het ondanks het weer toch nog de warmste Koningsdag ooit is geworden”, aldus de koning.

Tegenover een juichende menigte verwees Willem-Alexander naar een liedje van het cabaretduo Van Kooten en De Bie:

    “Zwolle zonder dollen is een einde stad. En dat zeg ik uit de bodem van mijn hart”

Ook burgemeester Henk Jan Meijer zei tegenover persbureau ANP trots te zijn op zijn stad. Volgens de gemeente waren er woensdag tussen de 60.000 en 80.000 mensen aanwezig bij de viering van Koningsdag in de Overijsselse hoofdstad. “We hebben er met zijn allen een prachtige dag van gemaakt”, vond Meijer.

Bekijk hier onze foto's van het unieke interview.
De prinsesjes gaven eerste interview ooit

Uniek was woensdag dat ook de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor de camera verschenen. Zo vond Ariane (9) “alles” leuk aan Koningsdag, terwijl Alexia (10) aan de NOS liet weten de parade het leukst te vinden. Het was voor het eerst dat de prinsesjes werden geïnterviewd, zei koningshuiskenner Jeroen Snel op Radio 1.

Anders dan haar jongere zusjes was Amalia (12) bedachtzamer in het formuleren van haar antwoorden. Op de vraag wat zij het leukst vond aan Koningsdag zei ze:

    “Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien.”

Optredens, wandelen en een boottocht

De koning en zijn gezin arriveerden woensdag 27 april 2016 rond 11.00 uur in Zwolle voor de viering van Koningsdag. Ze werden ontvangen door de Zwolse burgemeester Meijer en de commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld-Schouten. Daarna volgden onder meer optredens, een wandeling door de stad en een boottocht.

Naast Willem-Alexander, Máxima en de prinsesjes waren ook andere leden van de koninklijke familie in Zwolle om de 49ste verjaardag van de koning te vieren. Tot het gevolg behoren onder meer prins Constantijn en prinses Laurentien, prins Maurits en prinses Marilène en prins Bernhard en prinses Annette.
Regen voorspeld, maar vooralsnog lichte zon

Op het moment van de aankomst brak in Zwolle even de zon door, terwijl de afgelopen dagen juist stevige buien werden voorspeld. De koninklijke familie liep daarom zonder jas, evenals de burgemeester van Zwolle en de commissaris van de Koning. Maar er was een heus ‘parapuplan’ voor als het alsnog gaat regenen, zei burgemeester Meijer tegen de NOS:

    “Paraplu’s worden onopvallend meegevoerd en komen binnen een oogwenk tevoorschijn indien nodig.”

Hoewel de regen vlak langs Zwolle trok, is voor het hele land een code geel afgekondigd. Dat betekent dat er onweersbuien kunnen ontstaan. Ook verwacht het KNMI op enkele plekken hagel, maar de kans op onweer en hagel moet in de loop van de dag afnemen. Het is in het land tussen de zes en acht graden. De meest winterse weersomstandigheden zijn in Limburg. Daar is op sommige plaatsen zelfs een paar centimeter sneeuw gevallen.

Het eerste interview met de prinsesjes op Koningsdag

Woensdag hebben de prinsesjes in Zwolle voor het eerst een interview live op televisie gedaan. De meiden praten over hoe Koningsdag tot nu toe is en prinses Alexia kaart ook nog even kort het ski-ongeluk aan waarbij zij haar been brak.

Toen NOS-presentator Dionne Stax aan de prinsesjes vroeg wat zij die dat het leukst vonden, antwoordde Ariane, de jongste prinses, dat ze ‘alles’ leuk vond. Alexia vond de parade ‘eigenlijk wel het leukst’. Amalia wist als oudste zus het wijste antwoord te geven. ,,Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien.’’....clever girl die Amalia, go-girl.


Volgens media kenners in het Hilversumse was het interview door Dionne Stax het interview van 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten