dinsdag 28 februari 2017

Van onschatbare waarde presentatrice Dionne Stax: “Ik ga enge dingen niet uit de weg”


Van onschatbare waarde presentatrice Dionne Stax: “Ik ga enge dingen niet uit de weg”

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice op 4 februari 2017 met 20.00 uur avond nieuws uitzending om 8 uur Journaal op NPO1

Nieuwslezer Dionne Stax maakt met het nieuwe programma Van onschatbare waarde een uitstapje naar amusement-tv.

Dionne Stax promo Van onschatbare waarde omroep MAX nieuw programma door NOS Journaal presentatrice vanaf 2 maart 2017 wekelijks 21.30 uur op NPO1
 
Maar journalistiek blijft de hoofdmoot. “Als ik alleen maar in de studio zit, mis ik het contact met mensen.”

Het was twee weken lang buffelen voor Dionne Stax, want ze combineerde de opnames voor het nieuwe programma Van onschatbare waarde voor omroep MAX met haar werk bij het NOS Journaal .

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice met kleine verspreking blooper op 28 februari 2017 "sallandse Heuvelrug pfffffff, sorry jongens" so funny.
 
Maar als we elkaar spreken zit ze heerlijk ontspannen met een groot glas muntthee in een Amsterdams etablissement.

Dionne Stax in Nieuwsuur NOS Journaal presentatrice op 4 februari 2017 nieuws uitzending met presentator Eelco Bosch van Rosenthal op NPO2
 
Ondanks alle presentatie-uitstapjes die ze de afgelopen tijd maakte, is en blijft het journaalwerk haar basis, zo verzekert ze me.
 
Ik vroeg me af of je met je activiteiten langzaam richting amusement gaat.

Dionne Stax: “Oh nee. Mijn grote liefde is de journalistiek. Je zult mij niet snel puur amusement zien doen.
 
De presentatie van Sail , de Vierdaagse en Van onschatbare waarde valt niet onder de harde nieuwsjournalistiek, maar het zijn wel programma’s waarin ik allerlei gesprekken met mensen kan voeren.
 
Ik ben bij het journaal prima op mijn plek en nieuws en journalistiek zijn helemaal mijn ding.
 
Maar als ik alleen maar in de journaalstudio zit, mis ik het contact met mensen.
 
Ik wil ook graag mooie gesprekken voeren en me daarin ontwikkelen.”
 

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice op 4 februari 2017 om 23.55 uur met late avond nacht nieuws uitzending NPO1
 
Hoe gaat dat in ‘Van onschatbare waarde’?

Dionne Stax: “In elke aflevering komen vijf mensen een object aanbieden aan vier experts die het willen kopen.
 
Het kan om kunst gaan, maar ook een bijzondere fles wijn zijn of een natuurstenen schedel.
 
Ik ontvang de mensen op het prachtige kasteel waar het programma is opgenomen en in ons gesprek blijkt dat er vaak een mooi verhaal achter zo’n voorwerp zit.
 
Of dat er een bijzondere reden is om het te verkopen.
 
De verkoper onderhandelt met één expert tegelijk.
 
Dat is een kwestie van aftasten en het kan heel spannend zijn. Komen ze eruit, dan hoort de verkoper pas achteraf wat de andere experts hadden willen bieden.
 
Dat kan meer of minder zijn. Komen ze er niet uit, dan gaat de verkoper door naar expert nummer twee, drie of vier, met het risico dat zij nog minder bieden dan een eerder afgeslagen bod.
 
Maar je kunt niet terug. Alle reden dus voor mij om nog even met iedereen na te praten. Wie is tevreden? Wie juist niet? En voor wie had er meer in gezeten?”
 
Heb je buiten de opnames om ook een voorwerp van jezelf laten taxeren?

Dionne Stax: “Ik heb er wel aan gedacht, maar ik heb geen echt kostbare dingen.

Wel veel spullen die van emotionele waarde zijn en waar een verhaal aan vast zit.
 
Ik heb thuis een koffer vol herinneringen: mijn eerste babykleertjes, het dekentje van mijn eerste ledikantje, een spaarpotje dat ik ooit kreeg van een oudoom … Die dingen wil ik gewoon bij me hebben. En die koffer wordt voller en voller.”

Je hebt net twee weken achter elkaar gewerkt. Hoe laad je je daarna weer op?
Dionne Stax: "Heel simpel. Gisteren was mijn eerste vrije dag en heb ik een heerlijke wandeling gemaakt. Ook nog even koffie gedronken met een vriendin. Daarna ben ik naar huis gegaan, kaarsjes aan, boek erbij en lekker in bad gaan liggen. Dan ben ik echt helemaal relaxed.
 
Tot nu toe kon je alles naast elkaar doen.  Kun je goed keuzes maken als dat nodig is?
Dionne Stax: "Ik vind het idee van keuzes maken lastig. Maar ik denk ook dat ik nu zo'n beetje op het punt ben gekomen dat ik keuzes moet gaan maken. Wat vind ik nu écht belangrijk en waar krijg ik energie van en waar niet van."
 
Wat staat bovenaan je lijstje van écht belangrijke dingen?
Dionne Stax: "Het allerbelangrijkste zijn mijn familie en vrienden. Daar wil ik na die drukke weken ook wel weer heel graag naar toe. En het belangrijkste op het gebied van werk is het journaal. Dat staat voorop en daar komen nu wat dingen bij. Dus ik moet goed gaan nadenken over wat ik wel of niet wil."
 
Staan er dan al weer nieuwe dingen op stapel?
Dionne Stax: "Ja. Maar daar mag ik nu echt nog niks over zeggen."
 
Je hebt weleens gezegd dat Boer zoekt vrouw iets voor jou zou zijn...
Dionne Stax: "Help! Dat blijft me achtervolgen! Een journalist drong een keer aan en toen heb ik uiteindelijk gezegd: er is één programma waar ik altijd naar kijk en wat me heerlijk lijkt om te presenteren en dat is Boer zoekt vrouw. Maar dat heeft meer met mijn achtergrond te maken dan met een serieuze wens, want mijn opa was boer.
Dit is helemaal uit z'n verband gerukt en groot in diverse koppen gezet. Alleen maar om lezers te trekken. Daar kan ik me echt aan ergeren. Zet het alsjeblieft niet in de kop. Het slaat nergens op. Yvon Jaspers is geknipt voor dat programma!"
 
Je werd naar een logopedist gestuurd om je Brabantse accent af te leren. Praat je thuis in Boxmeer nog wél Brabants?
Dionne Stax: "Nee. Ik praat zoals ik nu praat. Ik ben indertijd naar een logopedist geweest bij wie ik allemaal verschrikkelijke oefeningen moest doen. Daarna was het ook vreselijk, want ik was me er heel erg van bewust dat ik op een bepaalde manier moest praten. Op een gegeven moment dacht ik: ik let erop, maar ik wil me er niet in verliezen. Uiteindelijk ben ik ook gewoon Dionne uit Brabant."
 
En wat is er nog echt Brabants aan jou?
Dionne Stax: "Nou... even denken... ik hou wel heel erg van een knuffel geven. En iedereen mag bij mij over de vloer komen; even gezellig koffiedrinken. Dat is nog wel het Brabantse in mij. De zoete inval! Daar hou ik van!"
 
Ik kwam het onderwerp bij de voorbereiding van dit interview regelmatig tegen, hitsige mannen die jouw naam googlen in combinatie met het woord cupmaat. Is het een voor- of een nadeel voor een journaallezeres om aantrekkelijk te zijn?
Dionne Stax: "Hahaha. Je moet me morgenochtend zien als ik om half vier op moet voor mijn ochtenddienst! Daar heeft de visagiste een flinke klus aan. Maar nee, op mijn werk ben ik bezig met nieuws zoeken, teksten schrijven en presenteren. Kleding is ook een onderdeel van mijn werk, een klein onderdeel, maar wel belangrijk. Gelukkig heb ik een goede styliste(Hanna Suurland, red.) die me daarbij helpt. Ik vind het belangrijk dat ik me happy voel met wat ik draag en hoe ik eruit zie. In de studio voel ik me altijd heel erg Dionne en daar gaat het om."
 
Ben je een zelfverzekerd type?
Dionne Stax: "Ik denk dat ik veel dingen net zo eng vind als ieder ander. Maar ik ga ze niet uit de weg. Ik doe de dingen heel erg vanuit mijn gevoel en ik heb gemerkt dat als ik mijn best doe er altijd wel iets op mijn pad komt. Gebeurt dat niet, dan moet ik eens goed gaan nadenken of ik wel goed bezig ben."
 
Paspoort Dionne Stax

GEBOREN: 22 april 1985 in Boxmeer
 
WOONT: in Amsterdam
 
STUDIE: Master Communicatie aan de UvA
 
BURGELIJKE STAAT: Ongetrouwd, vrijgezel
 
CARRIÈRE: Duizendpoot Stax begon in 2009 bij de NOS als redacteur op de Binnenlandredactie, daarna als verslaggever en presentator van NOS op 3 en sinds 2013 als presentator van de ochtend- en dagjournaals van het NOS Journaal.
 
Ze presenteerde extra uitzendingen rond calamiteiten, zoals de aanslag op Charlie Hebdo in 2015.
 
In datzelfde jaar volgde ze Herman van der Zandt op als presentator bij verkiezingsuitslagen.
 
Dionne interviewde als eerste journalist de prinsesjes.
 
Naast het NOS Journaal presenteerde en presenteert ze o.a. De Vierdaagse, Koningsdag, Sail, Heel Nederland slaapt, Van onschatbare waarde en programma’s rond de Tweede Kamerverkiezingen.
 
TRIVIA: Stax wordt binnen het Nederlandse presentatoren gilde gezien als de nieuwe kroonprinses.

Dionne Stax haalde de laatste dagen het landelijke nieuws door een vermeende seksuele affaire met RTL Late Night ster Humberto Tan.

Het hele interview met Dionne Stax leest u in de NCRV-gids van week 9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten