woensdag 25 januari 2017

Dionne Stax las voor in de bieb in Boxmeer op 30 januari 2016 in het kader van de Nationale Voorleesdagen


Dionne Stax las voor in de bieb in Boxmeer op 30 januari 2016 in het kader van de Nationale Voorleesdagen.


Dionne Stax leest voor in haar geboorteplaats Boxmeer.

Op 30 januari 2016 om 11.00 uur leest NOS Journaal-presentatrice Dionne Stax in de bibliotheek van Boxmeer voor in het kader van de Nationale Voorleesdagen.
 
De blonde NOS Journaal presentatrice gaat voorlezen uit het prentenboek van het jaar "We hebben er een geitje bij".
 
Dionne is als kind zelf altijd veel voorgelezen en ging iedere week naar de bibliotheek om nieuwe boeken te halen.
 
"Dat vond ik altijd een feestje. Eerst ging ik met mijn ouders naar de bieb, daarna zelf op het fietsje".

In het Land van Cuijk is op zaterdag 30 januari 2016 de Regionale Bibliotheekdag georganiseerd om aandacht te vragen voor de bezuinigingen op de bibliotheken.
 
Daarnaast was nieuwslezeres Dionne Stax in de Bibliotheek van Boxmeer in het teken van de Nationale Voorleesdagen aanwezig om kinderen voor te lezen.

Dionne Stax heeft de petitie voor het behoud van het bibliotheekwerk van BiblioPlus getekend!

BiblioPlus verzorgt de bibliotheekvoorziening in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Dionne Stax leest voor in Boxmeerse bieb BiblioPlus.

Dionne Stax heeft een uurtje voorgelezen aan peuters en kleuters in de bibliotheek van Boxmeer. De Boxmeerse NOS-presentator deed dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd om kinderen tot zes jaar te stimuleren om (meer) te lezen.
 
Tot en met 6 februari 2016 staan nog verschillende activiteiten op het programma in de verschillende bibliotheekvestigingen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Naast de nieuwbakken presentatrice van het MAX-programma Van onschatbare waarde zullen onder anderen wethouder Willy Hendriks op woensdag 3 februari nog komen voorlezen in de Boxmeerse bieb.
 
Dionne Stax op twitter en instagram:
‏@DionneStax

Nationale Voorleesdagen in 'mijn' bieb in Boxmeer. Zo leuk!! @ BiblioPlus 

En het voorlezen door Dionne Stax in de bibliotheek van Boxmeer sorteerde al meteen succes, gezien het volgende artikel op 25 januari 2017 op nos.nl😉:
 
 Dankzij jongeren lenen bibliotheken weer meer boeken uit

Voor het eerst in lange tijd is het aantal boeken dat bij bibliotheken wordt geleend, weer iets gestegen. De 770 openbare bibliotheken leenden in 2015 samen 75 miljoen boeken uit, iets meer dan in het jaar daarvoor.

Volwassenen blijven minder boeken lenen, maar het aantal jeugdboeken dat wordt uitgeleend is flink toegenomen. In 2015 waren het er 37,7 miljoen, 2 miljoen meer dan in 2014. Dat blijkt uit een onderzoek dat minister Bussemaker vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Volgens dat onderzoek worden bibliotheken steeds vaker een soort buurthuis. Er worden steeds meer debatten en lezingen georganiseerd. In 2015 werd 82.000 keer een activiteit gehouden in een bibliotheek, tegen 72.000 keer in 2014.
Opnieuw uitgevonden

Minister Bussemaker is heel tevreden. Ze zegt dat de bibliotheken een groot compliment verdienen, omdat ze zichzelf opnieuw hebben opnieuw uitgevonden. "De bieb is een aantrekkelijke ontmoetingsplaats geworden, waar jongeren en volwassenen graag komen. Ze kunnen boeken lenen, maar ook een talencursus volgen, met een 3d-printer aan de slag gaan of meedoen aan een debat. De bibliotheek heeft zichzelf heruitgevonden."

De bibliotheken hebben moeilijke jaren achter de rug. Sinds 2011 daalde het aantal leden, maar dat stopte in 2015. Het aantal volwassenen leden daalt weliswaar nog licht, maar het aantal jeugdleden is met twee procent gestegen naar 2,3 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten