donderdag 8 december 2016

Dionne Stax komt een nachtje doorhalen in het Glazen Huis van 3FM Serious Request 2016, NOS Journaal presentatrice is 2e slaapgast in Breda


Dionne Stax komt een nachtje doorhalen in het Glazen Huis van 3FM Serious Request 2016, NOS Journaal presentatrice is 2e slaapgast in Breda

De meest sexy NOS-presentatrice sluit zichzelf tijdens 3FM Serious Request een nacht lang op in het Glazen Huis in Breda.
 
Samen met DJ's Domien en Frank. Nou, dat wordt wat. Ze maakte het nieuws zelf bekend in het NOS Journaal:

Slaapgasten Glazen HUIS SR16

Eerder werd bekend dat Humberto Tan in december zijn koffer pakt. En nu is daar dus het goede nieuws dat Dionne Stax klaarstaat om Domien en Frank te steunen tijdens de lange en zware donkere nachten. Welke slaapgasten er nog meer komen? Houd 3FM in de gaten, want dat wordt binnenkort allemaal bekend gemaakt.

Dit zijn de slaapgasten van 3FM Serious Request 2016

Welke bekende Nederlanders komen Domien en Frank tussen 18 en 24 december vergezellen in het Glazen Huis in Breda? Je checkt 't hier!
Humberto Tan

Aan tafel bij RTL Late Night waagde Eva Koreman zich eraan en vroeg Humberto Tan of hij een nachtje komt slapen in het Glazen Huis. Zijn antwoord...

En dan schakelen we nu over naar het NOS Journaal met een mededeling over de slaapgasten in het Glazen Huis, Dionne Stax, kom er maar in met het extra NOS Jouraanl.

Dionne Stax tweede slaapgast Serious Request

NOS-presentatrice Dionne Stax is de tweede slaapgast tijdens 3FM Serious Request 2016 in Breda. De journaallezer zal zich een nacht lang opsluiten in het Glazen Huis. De naam van Dionne is na Humberto Tan de tweede naam die bekend wordt gemaakt als slaapgast van 3FM Serious Request.

Domien en Frank zullen zich dit jaar met zijn tweeën een week lang laten op laten sluiten in Het Glazen Huis in Breda om zoveel mogelijk geld op te halen voor 3FM Serious Request. De radiozender zet zich dit jaar samen met Het Rode Kruis in voor kinderen die sterven aan longontsteking.

Dionne Stax tweede slaapgast in Glazen Huis Breda (video)

Dionne Stax is de tweede slaapgast in het Glazen Huis. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt.

Eerder werd bekend dat Humberto een nachtje doorbrengt in het Glazen Huis in Breda. Later wordt bekend wie nog meer de twee dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende komen ondersteunen als slaapgast tijdens de actie van Serious Request.

Yes, de 2e slaapgast! @DionneStax maakt het zelf bekend in het NOS Journaal

Het themalied van 3FM Serious Request 2016 is 'Are You With Me' van Lucas Hamming.

Als je het 3FM Serious Request themalied maakt, is het natuurlijk ook tof als je 'm live komt spelen. Dus da's precies wat er gebeurde, woensdagochtend 7 december. Lucas Hamming speelde 'Are You With Me' live bij Domien in Jouw Ochtendshow!
Lucas Hamming live bij 3FM

De opbrengst van 'Are You With Me' gaat naar 3FM Serious Request, dat dit jaar aandacht vraagt voor kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van een longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist.

Kom In Actie tegen longontsteking

Ook dit jaar komt bekend(o.a. Dionne Stax) én onbekend Nederland in actie voor 3FM Serious Request. Are you with them?

Longontsteking

3FM en het Rode Kruis vragen dit jaar aandacht voor een stille killer: longontsteking. Een longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. In Azië en Afrika is dit een groot probleem, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM-DJ Wijnand Speelman reisde in november naar Ivoorkust en zag daar met eigen ogen hoe groot het probleem is. Zijn videoverslag is binnenkort te zien op 3fm.nl. Bekijk hier alvast de foto's.

Voorkomen en behandelen

Een longontsteking is eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich onder andere in in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië om longontsteking te bestrijden, maar daar is wel hulp bij nodig.
Laat ze niet stikken!

Elke euro telt. Zelfs met een klein bedrag kun je al veel betekenen voor de kinderen en ouders in deze rampgebieden. Zo kan een kind voor slechts 4 euro behandeld worden met antibiotica. Voor 25 euro krijgt een gezin met kinderen een kooktoestel dat minder schadelijke rook produceert. En voor een groter bedrag, van bijvoorbeeld 1.000 euro, krijgt een kliniek een koelkast op zonne-energie, waarmee medicijnen koel bewaard kunnen worden. Bekijk hier wat het Rode Kruis kan doen met jouw bijdrage.

Volg 3FM Serious Request

Over 20 dagen worden Domien en Frank samen met Dionne Stax opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Volg 3FM Serious Request tot die tijd via 3fm.nl, de Facebook-pagina, op Twitter, Instagram en Snapchat (npo3fm).

Sacha de Boer vertelt over haar reis naar Ivoorkust voor 3FM Serious Request

De meeste van jullie kennen Sacha de Boer waarschijnlijk van televisie. Ze presenteerde jarenlang het NOS Journaal en is momenteel te zien in het programma Brandpunt. Maar van oorsprong is ze fotograaf. Samen met 3FM-DJ Wijnand Speelman en het Rode Kruis reisde ze naar Ivoorkust om de stille ramp van 3FM Serious Request 2016 in foto’s vast te leggen.

Vijf dagen lang reed Sacha samen met Wijnand en mensen van het Rode Kruis over hobbelige wegen van dorp naar dorp. Ze sprak met de dorpsbewoners en mocht een kijkje nemen in hun leven. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat de hygiëne in een land als Ivoorkust niet zo goed op orde is als in Nederland. De mensen leven dicht op elkaar in kleine hutjes. Er is vaak geen schoon drinkwater, geen zeep om je handen mee te wassen en het is eerder regel dan uitzondering dat zowel koken als slapen in dezelfde ruimte gebeurt. Dat maakt de kans op een infectie een stuk groter.

Wereldwijd is longontsteking de dodelijkste infectieziekte onder kinderen van vijf jaar en jonger. Er sterven meer kinderen aan een longontsteking dan aan hiv/aids, malaria en mazelen bij elkaar. Elk jaar overlijden er meer dan 900.000 kinderen aan deze ziekte.

Het land en de leefomstandigheden maakten een diepe indruk op Sacha de Boer. Wij spraken met haar toen ze weer terug was in Nederland.

Sacha, maakte je eerder zo’n reis?
Ja, ik ben in diverse landen in Afrika geweest. Onder andere in Zimbabwe, Tanzania en Zuid-Afrika. Ik kwam daar altijd om foto’s te maken.

Waarom trekken deze landen je?
Ons leven is zo ontzettend anders. Het contrast is groot. Ik wil met mijn foto’s laten zien wat er nog meer gebeurt in de wereld. Wij kunnen hier ontzettend zitten zeuren over kleine dingetjes, terwijl ze daar dood gaan aan simpele dingen, zoals een longontsteking.

In welk opzicht raakt dat je?
Het gaat vaak om jonge onschuldige kinderen. Een longontsteking is zo eenvoudig te verhelpen in Nederland, maar in deze gebieden gaan er gewoon kinderen aan dood. Daarnaast is er nog veel onwetendheid bij de ouders. Ze herkennen een longontsteking niet en geloven zelfs dat het door hele andere dingen komt dat hun kindje ziek is.

Waardoor dan?
Sommige ouders geloven dat hun kindje ziek is geworden doordat de moeder tijdens de zwangerschap een bepaald soort vis (djekke) heeft gegeten. De traditionele medicijnman maakt hen dit wijs. Ongelofelijk toch? Ik vind het aangrijpend dat ze denken dat dit echt zo is. Ze vertrouwen de medicijnman en wantrouwen onze reguliere medische zorg.

Hoe gaat het Rode Kruis hier mee om?
Het Rode Kruis geeft voorlichting. Ontzettend belangrijk. Lokale vrijwilligers organiseren bijeenkomsten in dorpen en vertellen hoe je de ziekte kunt voorkomen en herkennen. Ze vertellen hoe belangrijk het is om je handen meerdere keren per dag te wassen en dat je door de rookontwikkeling niet moet koken en slapen in dezelfde ruimte.

Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt?
Het verhaal van Felicien en haar twee weken oude dochtertje. Toen we haar ontmoetten was haar kindje erg ziek. Haar borstkas was ingezwachteld waardoor ze nog moeilijker kon ademen. De medicijnman uit het dorp was hier verantwoordelijk voor. Vrijwilligers van het Rode Kruis verwijderden het drukverband meteen en namen het meisje mee naar een kliniek voor behandeling.

Op welke foto ben je het meest trots?
Op de foto van Nguesa Nguesa. Dit jongetje was erg ziek en lag daar maar in een hutje. Ik wilde hem niet overvallen met mijn grote camera. Ik wil altijd eerst contact maken met de persoon die ik fotografeer, maar dat kon nu alleen maar met lichaamstaal. Toch vond ik het belangrijk om deze foto te maken. En het leek alsof hij dat begreep, want hij bleef gewoon liggen en het voelde even alsof we verbonden waren. Hij vertrouwde me. En naast het verhaal vind ik het licht op deze foto en zijn houding erg mooi.

Heb je nog tips voor beginnende fotografen?
Jazeker. De tip is om altijd contact te maken met degene die je fotografeert. Veel mensen ‘stelen’ een foto van je. Ze ‘nemen’ een foto. Het kost tijd om contact te maken, maar het levert ook interessante ontmoetingen op.

Dionne Stax overnacht in Glazen Huis

 Dionne Stax brengt over zo’n twee weken een nacht door in het Glazen Huis. Dat maakte de nieuwslezeres bekend in een ‘extra uitzending in de zendtijd van 3FM Serious Request’.

De video is te zien op de site van 3FM. Vanachter de desk van het NOS Journaal maakte Stax bekend haar intrek te nemen in het Glazen Huis, dat dit jaar in Breda staat. “Ik hoop jullie allemaal te zien, want het wordt keigezellig.”

Stax is de tweede slaapgast die is bekendgemaakt. Humberto Tan liet zich ruim twee weken geleden al strikken door Domien Verschuuren en Frank van der Lende, die toen met hun collega Eva Koreman te gast waren in RTL Late Night.

Verschuuren en Van der Lende zitten van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december in het Glazen Huis. Het is dit jaar voor het eerst dat niet drie, maar twee dj’s 24 uur per dag radio en tv maken zonder te eten. Serious Request vraagt dit keer aandacht voor kinderen die sterven aan een longontsteking.

Ook Dionne Stax gaat slapen in Glazen Huis

Dionne Stax brengt over zo’n twee weken een nacht door in het Glazen Huis. Dat maakte de nieuwslezeres bekend in een ‘extra uitzending in de zendtijd van 3FM Serious Request’.

Vanachter de desk van het NOS Journaal maakte Dionne bekend haar intrek te nemen in het Glazen Huis, dat dit jaar in Breda staat. Terwijl allerlei aan de 3FM-actie gekoppelde attributen - zoals een kerstboom, collectebus en foto van dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende - op het tafeltje worden gezet, leest Dionne haar tekst voor. “Ik hoop jullie allemaal te zien, want het wordt keigezellig.”

Dionne is de tweede slaapgast die is bekendgemaakt. Humberto Tan liet zich ruim twee weken geleden al strikken door Domien en Frank die toen met hun collega Eva Koreman te gast waren in RTL Late Night.

Domien en Frank zitten van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december in het Glazen Huis. Het is dit jaar voor het eerst dat niet drie, maar twee dj’s 24 uur per dag radio en tv maken zonder te eten. Serious Request vraagt dit keer aandacht voor kinderen die sterven aan een longontsteking.
 

1 opmerking: