vrijdag 25 november 2016

Dionne Stax presenteerde Uitblinkersgala 2016


Dionne Stax presenteerde Uitblinkersgala 2016

Trotse winnaars tonen hun talent op Uitblinkersgala 2016

Tijdens de dag van het mbo zetten de MBO Raad en SBB hun Uitblinkers in de spotlights. Wie wordt gekozen tot Landelijke Uitblinker, Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider mbo 2016?

De ambassadeurs van het mbo worden bekend gemaakt het tijdens het jaarlijkse Uitblinkersgala, na MBO City op de dag van het mbo.

Programma 24 november 2016

16:00 uur Inloop Uitblinkersgala
17:00 uur Start programma
19:00 uur Buffet/afterparty

Presentatie: Dionne Stax
Optredens: Lange Frans en Creative College, een mbo-college van ROC Midden NL
Dresscode: Feestelijk
Locatie: CineMec Ede, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede

Lisanne Fons van ID College heeft de titel Landelijke Uitblinker mbo 2016 gewonnen. Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht is het beste leerbedrijf van Nederland. En juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol van Van Tol & Breet uit ’s-Hertogenbosch is de beste praktijkopleider.

Minister Jet Bussemaker van OCW, Ton Heerts van de MBO Raad en SBB en Michaël van Straalen van MKB-Nederland en SBB maakten dit op 24 november bekend tijdens het Uitblinkersgala 2016, dat gepresenteerd werd door NOS Journaal presentatrice Dionne Stax.

De MBO Raad en SBB zetten op het Uitblinkersgala het beroepsonderwijs in de schijnwerpers door deze drie prijzen uit te reiken. Met het Uitblinkersgala laten het mbo en het bedrijfsleven zien dat er talent is in overvloed en het mbo een vorm van onderwijs is waar Nederland trots op mag zijn. Het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider en de Landelijke Uitblinker 2016 zijn gekozen door vakjury’s met vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven én studenten.
Landelijke Uitblinker 2016

In totaal hebben 42 mbo-studenten dit jaar meegedaan aan de verkiezing van de Landelijke Uitblinker van Dit is mbo. Mbo-scholen uit het hele land nomineerden hiervoor een student die zich met een bijzondere prestatie heeft weten te onderscheiden tijdens zijn of haar stage/opleiding.

Op het Uitblinkersgala werd Lisanne gekroond tot de winnaar van de Uitblinkersverkiezing. “Als mensen tegen mij zeggen dat ik iets niet kan, wil ik het juist doen. Ik ben zo blij dat het is gelukt.”

Mirthe Oosting van Noorderpoort, Kenneth Vos van Terra en Asef Mahmoudi van Koning Willem I College completeerden de top vier Uitblinkers. Alle genomineerde studenten vindt u op ditismbo.nl/uitblinkers/2016 (externe link).
Beste leerbedrijf 2016

Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht ontwerpt en realiseert maatwerkmeubels en –interieurs voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Studenten maken er kennis met alle facetten van het vak, van de opdrachtbespreking bij de klant en het eigenhandig maken van een product tot het netjes afleveren op locatie.

Het beste leerbedrijf 2016 zet studenten aan tot nadenken en motiveert ze om zelf oplossingen te bedenken. Bij Metnils leren studenten in het bedrijf en leert het bedrijf van de studenten.

De andere genomineerde bedrijven waren PLUS Koenders uit Eibergen en Rivas Beveiliging uit Gorinchem.
Beste praktijkopleider 2016

Juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol van Van Tol & Breet uit ’s-Hertogenbosch geeft studenten vertrouwen en deelt zijn trotse gevoel over hen ook met klanten en opdrachtgevers. Van Tol nam het initiatief om een gilde op te richten en daarmee het vakmanschap weer aanzien te geven. Bovendien werkt hij aan de oprichting van de Van Tol & Breet-academy, om kennis langdurig te borgen en te zorgen dat ook de nieuwe generatie vakmensen een mooie toekomst kan opbouwen.

De andere genomineerde praktijkopleiders waren Jeroen van der Haas van SPIE Numac Groep Venray en Marrigje Mesker-Vink van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren.
Dit is mbo

Het Uitblinkersgala is onderdeel van Dit is mbo en wordt georganiseerd door de MBO Raad en SBB. Samen brengen deze organisaties het hele jaar door uitblinkende leerbedrijven, praktijkopleiders en studenten in beeld.

Passie en trots is wat Uitblinkers bindt, vaak op unieke wijze, maar altijd voor de vakkennis van morgen.

De prijzen werden uitgereikt door minister Bussemaker en Dionne Stax presenteerde het geheel. Lange Frans zorgde voor het entertainment. Alles bij elkaar hebben we een hele leuke avond gehad.

Lisanne is het nieuwe gezicht van het mbo

Lisanne Fons mag zich mbo-student van het jaar noemen. De MBO Raad riep de studente 'Handhaver Toezicht en Veiligheid' uit tot winnaar tijdens het Uitblinkersgala, gepresenteerd door Dionne Stax.

Lisanne krijgt 2500 euro opleidingsgeld en is een jaar lang de ambassadeur van mbo-studenten. De studente loopt mee met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Jet Bussemaker, en kan als deskundige worden gevraagd om mee te praten in de Tweede Kamer.

42 opleidingen stuurden een afgevaardigde waarop online gestemd kon worden. De vakjury koos uiteindelijk de winnaar uit een top drie.

Jordy van Tongeren mag het stokje aan Lisanne overdragen. Hij won de prijs vorig jaar omdat hij een stichting opzette waar geld wordt ingezameld voor mensen met terminale kanker. "Ik was vroeger eigenlijk een beetje een rotjong", vertelde hij vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.
Motoragente

Lisanne is volgens de organisatie van het Uitblinkersgala een enthousiaste en gedreven student. Haar droom is om motoragente te worden bij de politie. Lisanne liep stage bij de Scheveningse politie, maar komt in haar vrije tijd nog steeds naar het bureau om te werken.

De Scheveningse politie is tevreden over de student: "Het is na Lisanne heel moeilijk voor een student om haar te overtreffen. Ze heeft uitzonderlijk veel empathie en doet overal net dat stapje meer waardoor de dienstverlening beter verloopt."
Imago

De prijs werd voor de vijftiende keer uitgereikt door 'Dit is mbo', de MBO Raad en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Met de prijs willen de organisaties laten zien hoe leuk en belangrijk het mbo is en zo hopen ze ook het imago van het mbo een beetje op te poetsen.

Volgens Jordy wordt er te weinig nadruk op de succesverhalen gelegd. "Het mbo heeft vier niveaus en het hbo maar één. Daar heb je niet met verschillende statussen te maken. En natuurlijk zijn er altijd mensen die niet volledig voor hun toekomst gaan. Daardoor krijg je dat grote verschil." Jordy begint volgend jaar met een hbo-opleiding.

De organisaties verkozen verder Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht als beste leerbedrijf en juwelenontwerper René van Tol uit Den Bosch als beste praktijkopleider.
 
Polonaise
Terwijl Lange Frans zijn polonaise inzette – met enthousiaste deelname van alle bobo’s inclusief minister Bussemaker en presentatrice Dionne Stax – kwam de jury tot het unanieme oordeel. Vervolgens barstte het galafeest los en kon de DJ zijn gang gaan.


Tweets over het uitblinkersgala:
Diederick de Vries ‏@MotoArtDDV
Uitblinkersgala MBO met o.a. @DionneStax @Jet_Bussemaker @langefrans @merelbrugman @Ditismbo @Leraarvhjaar @DrentheCollege #uitblinkersgala

Herman Meppelink ‏@Herman_MP
Wat een vlotte tante is @DionneStax. Presentratrice van het uitblinkersgala.@MBORaad  Voorop in de polonaise.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten