zaterdag 25 oktober 2014

Dionne Stax en Joost Karhof verzorgen NOS-special rondom Ebola: Feiten & Fabels


Dionne Stax en Joost Karhof verzorgen NOS-special rondom Ebola: Feiten & Fabels


Dionne Stax en Joost Karhof gaan een extra programma van de NOS over de ebola-epidemie presenteren. Het programma is vrijdag op prime time te zien bij NPO 2. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. In het vijftig minuten durende Ebola: Feiten en Fabels komen alle waar- en onwaarheden over de ziekte ter tafel. “Deskundige gasten zullen de vragen in de uitzending beantwoorden. Wie de gasten zijn, wordt later deze week bekendgemaakt“, aldus een persvoorlichter.

Er komen volgens de NOS vele vragen aan bod. ‘Wat is de kans op een ebola-uitbraak in Nederland? Is de paniek in het Westen over de ziekte terecht? Waarom kon de epidemie in Guinee, Sierra Leone en Liberia duizenden slachtoffers maken, terwijl andere Afrikaanse landen er wel in slaagden het dodelijke virus te beteugelen? En: wat is ebola eigenlijk?”

Het zijn vragen die bij veel mensen leven, meent de omroep. “Maar die op de Nederlandse televisie nog niet eerder in een apart programma aan de orde zijn gekomen.”

NOS met extra uitzending over ebola-epidemie

Wat is de kans op een ebola-uitbraak in Nederland? Is de paniek in het Westen over de ziekte terecht? Waarom kon de epidemie in Guinee, Sierra Leone en Liberia duizenden slachtoffers maken, terwijl andere Afrikaanse landen er wel in slaagden het dodelijke virus te beteugelen?

En: wat is ebola eigenlijk?

Zomaar wat vragen die bij veel mensen leven, maar die op de Nederlandse televisie nog niet eerder in een apart programma aan de orde zijn gekomen. In het vijftig minuten durende NOS-programma 'Ebola: feiten en fabels' komen aanstaande vrijdag, vijftig minuten lang en met presentatoren Joost Karhof en blonde NOS journaal presentatrice Dionne Stax in leren broek, waar- en onwaarheden over de ziekte ter tafel.

Presentatoren Joost Karhof en Dionne Stax bespreken de feiten en de fabels rond de besmettelijke ziekte met deskundigen, onder wie Roel Coutinho, oud-directeur van het Centrum Infectieziekten van het RIVM, Jaap van Dissel, de huidige directeur, en Karline Kleijer manager noodhulp bij Artsen Zonder Grenzen, net terug uit Sierra Leone.

Ook zijn er gesprekken met Babah Tarawally, in Nederland wonende schrijver en columnist uit Sierra Leone, en wordt er contact gelegd met Kees Broere, NOS-correspondent in het getroffen Afrikaanse gebied.

'Ebola: feiten en fabels', vrijdag 24 oktober 2014 om 21.00 uur bij de NOS op NPO 2.

Wat is de kans op een ebola-uitbraak in Nederland? Is de paniek terecht? En waarom vielen er zo veel slachtoffers in Guinee, Sierra Leone en Liberia terwijl andere Afrikaanse landen een uitbraak wisten te voorkomen?

Vragen waar Joost Karhof en Dionne Stax antwoord op geven in een speciale uitzending van de NOS op NPO2.

Het gelegenheidsduo bespreekt de feiten en de fabels rond de besmettelijke ziekte met deskundigen, onder wie Roel Coutinho, oud-directeur van het Centrum Infectieziekten van het RIVM, Jaap van Dissel, de huidige directeur, en Karline Kleijer manager noodhulp bij Artsen Zonder Grenzen, net terug uit Sierra Leone.

Ook zijn er gesprekken met Babah Tarawally, in Nederland wonende schrijver en columnist uit Sierra Leone, en wordt er contact gelegd met Kees Broere, NOS-correspondent in het getroffen Afrikaanse gebied.

De onrust over de verspreiding van de dodelijke ziekte ebola loopt ook in Nederland op. Reden voor de NOS om een achtergrondprogramma over ebola te maken waarin feiten en fabels worden belicht.

In het tv-programma Ebola: feiten en fabels van Dionne Stax geeft de NOS met onderbouwing antwoorden op de volgende vragen: Wat is de kans op een ebola-uitbraak in Nederland? Is de paniek in het Westen over de ziekte terecht? Waarom kon de epidemie in Guinee, Sierra Leone en Liberia duizenden slachtoffers maken, terwijl andere Afrikaanse landen er wel in slaagden het dodelijke virus te beteugelen? En: wat is ebola eigenlijk? Deskundige gasten zullen de vragen in de uitzending beantwoorden. Wie de gasten zijn, wordt later deze week bekendgemaakt. Verder zijn er reportages uit de getroffen regio en interviews met hulpverleners.

1 opmerking: