donderdag 13 oktober 2016

Dionne Stax reikt Gouden Televizier-Ring op Gala 2016 uit aan winnares Floortje Dessing naar het einde van de wereld


Dionne Stax reikt Gouden Televizier-Ring op Gala 2016 uit aan winnares Floortje Dessing naar het einde van de wereld


Met 64% van de stemmen wint Floortje Dessing de Gouden Televizier-Ring. De genomineerden waren in 2016 naast 'Floortje naar het einde van de wereld' ook 'Geer & Goor: Zoeken een hobby' en de serie 'Penoza'. De juryprijs werd uitgereikt door Dionne Stax in prachtige gala jurk en voormalig journaallezer Harmen Siezen, die in 2002 afscheid nam van tv.

Ze kan het niet geloven. Floortje zegt dat ze het niet zonder haar team kon en dat ze van haar familie en vrienden houdt. Ze krijgt het een beetje te kwaad.

'Ik heb gewoon een Ring gewonnen! Ongelooflijk!'. We maken dit programma met een heel klein team, dus dit is het bewijs dat je met iets kleins iets groots kan maken. ik ben intens dankbaar. Dit is de mooiste Ring die ik in m'n leven zal krijgen.'

Floortje noemt ook nog even Jeroen Oerlemans, die omkwam terwijl hij zijn werk deed en ze laat weten dat ze zielsgelukkig is.

Floortje naar het einde van de wereld wint Gouden Televizier-Ring

 Floortje naar het einde van de wereld heeft donderdag tijdens de 51e editie van het Televizier-gala de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Het programma versloeg daarmee Penoza en Geer & Goor zoeken een hobby. Floortje kreeg de prijs uit handen van journaal presentatrice Dionne Stax.

"Dit programma wordt gemaakt met een heel klein team waarmee we bewijzen dat je iets heel moois kan maken met heel weinig mensen", aldus Floortje Dessing, die zegt dat ze blij is dat ze met het programma iedereen een kijkje kan bieden in het leven van mensen van over de hele wereld.

In haar bedankspeech noemde de presentatrice ook nog journalist Jeroen Oerlemans, die begin oktober werd gedood door IS-strijders in Libië. "Die met gevaar voor eigen leven een beeld heeft gegeven van hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat."
Tan en Janzen

Humberto Tan won donderdagavond zijn tweede Televizier-Ster in drie jaar. Ook Chantal Janzen won opnieuw de prijs. Tan won de Zilveren Televizier-Ster in 2014 ook al eens. Janzen won de prijs in 2015 nog en in 2014 ook al.

Tan kreeg de prijs dit jaar uit handen van Churandy Martina. Bij het in ontvangst nemen van de televisieprijs dankte hij dit keer het productieteam van zijn talkshow op RTL4, evenals zijn vrouw en drie kinderen.

Janzen versloeg Floortje Dessing en Geraldine Kemper in de categorie Zilveren Televizier-Ster Vrouw. "Je moet er van genieten zolang je kan, want straks heb je niet meer Chantal blijft slapen, maar Pip blijft pitten", grapte de presentatrice.

Pip Pellens kreeg de prijs voor het Aanstormend Talent en won daarmee van Spuiten en Slikken-presentatrice Gwen van Poorten en cabaretier Philippe Geubels. Op het podium bedankte ze haar hele familie. "Dankjewel voor het stemmen! Ik heb allemaal hele leuke lieve mensen om me heen die me heel erg steunen. Dankjewel papa en mama."

Gouden stuiver

Jaarlijks worden kinderprogramma's bekroond met de Gouden Stuiver. Puberruil Zapp, Pauls Puber Kookshow en Brugklas maakten kans op de prijs. Vlogger Enzo Knol mocht de prijs uitreiken.

Paul de Leeuw won met zijn talkshow, maar was niet aanwezig bij de uitreiking. Janny van der Heijden ontving de prijs in zijn plaats, maar de presentator bedankte in een van te voren opgenomen video. De Leeuw stond tijdens de uitreiking in het theater met zijn show.
Acteren

Voor het eerst in de geschiedenis van het gala zijn er ook prijzen uitgereikt aan de beste acteurs en actrices uit televisieseries. In de mannelijke categorie waren Victor Reinier, Achmed Akkabi en Tom Hoffman genomineerd. In de vrouwelijke categorie Isa Hoes, Monic Hendrickx en Angela Schijf.

Famke Janssen reikte de prijs aan Thom Hoffman uit. De acteur, bekend van onder andere zijn rol in Dokter Tinus sprak in zijn bedankspeech waardering uit voor de crew en cast van de serie en riep iedereen op vooral te blijven kijken naar de SBS-serie.

Angela Schijf kreeg de prijs uit handen van politie-woordvoerder Ellie Lust. De actrice won voor haar rol in Flikken Maastricht. "Flikken Maastricht heeft een enorm grote fanbase en ik realiseer me hoe ontzettend bijzonder dat is."

Floortje grote winnaar Gouden Televizier-Ring 2016

Floortje naar het einde van de wereld heeft donderdagavond de 51ste Gouden Televizier-Ring gewonnen.

Het programma van Floortje Dessing nam het op tegen Penoza IV (KRO-NCRV) en Geer en Goor: Zoeken een hobby! (RTL 4). Floortje naar het einde van de wereld kreeg 64% van de publieksstemmen.

Floortje Dessing werd zowel genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2016 én de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice. In het reisprogramma Floortje naar het einde van de wereld  bezoekt Dessing opmerkelijke mensen en locaties op de meest afgelegen plekken van de wereld.

Poll

Maar liefst 22013 Telegraaf-lezers kozen in onze Poll Welk programma wint de Gouden Televizier-Ring 2016? het programma van Floortje Dessing uit als winnaar.  Zij kreeg 60 procent van de stemmen, terwijl Geer enGoor Zoeken een hobby! op de tweede plek eindigde met 28% en Penoza met 12%.

Zilveren Televizier-Ster beste presentatrice voor Chantal Janzen

Sexy blondine Chantal Janzen mag ze zich voor het derde jaar op rij de beste presentatrice noemen. De presentatrice kreeg de Zilveren Televizier-Ster tijdens de 51e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam.

Janzen heeft opnieuw de prijs voor beste presentatrice van het land gewonnen.

Chantal Janzen (RTL 4) moest het bij de dames opnemen tegen Floortje Dessing (Vara) en Geraldine Kemper (BNN). Datzelfde trio was ook vorig jaar genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice.

Janzen kreeg de ring uit handen van de imitator van Mark Rutte. Floortje Dessing werd zowel genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2016 én de Zilveren Televizier-Ster. Het eerste interview ooit met de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op Koningsdag 2016 door NOS journaal presentatrice Dionne Stax behaalde een eervolle zesde plaats in de top 10 met meest opvallende TV momenten van 2016.

Dionne Stax steunt hakkelende Harmen

Het was voor Harmen Siezen duidelijk weer even wennen om in de spotlights te staan. Samen met Dionne Stax mocht de oud-journaalpresentator de winnaar van de Televizier-Ring 2016 bekend maken, maar dat ging niet vlekkeloos.

Uitreiking Gouden Televizier-Ring 2016

Dionne Stax en de legendarische Journaallezer Harmen Siezen die in 2002 afscheid nam, reikten de Gouden Televizier-Ring uit.

 Harmen Siezen vindt het fijn om hier te zijn en maakt meteen grapjes. Volgens Harmen zijn hij en Dionne 'the beauty and the beast'. Dionne Stax stal dan ook de show met haar prachtige witte gala jurk. Volgens Harmen heeft hij 34 jaar lang slecht nieuws moeten brengen dus hij is blij dat het nu een keer om goed nieuws gaat.

Het moment is daar! De envelop gaat open...

Het is Floortje naar het einde van de wereld!

Met 64% van de stemmen heeft Floortje de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Ze kan het niet geloven. Floortje zegt dat ze het niet zonder haar team kon en dat ze van haar familie en vrienden houdt. Ze krijgt het een beetje te kwaad. 'Ik heb gewoon een Ring gewonnen! Ongelooflijk!'. We maken dit programma met een heel klein team, dus dit is het bewijs dat je met iets kleins iets groots kan maken. ik ben intens dankbaar. Dit is de mooiste Ring die ik in m'n leven zal krijgen.'

2,4 miljoen mensen kijken naar uitreiking Gouden Televizier-Ring door Dionne Stax.

Ruim 2,4 miljoen mensen hebben Floortje Dessing met haar programma Floortje naar het einde van de wereld de Gouden Televizier-Ring zien winnen.

Daarnaast keken er 1,3 miljoen mensen naar de eerste uitzending van Floortje terug naar Syrië, meldt Stichting Kijkonderzoek vrijdag die over de kijkcijfers gaan.
 
Recordaantal kijkers Gouden Televizier-Ring Gala

Het 51ste Gouden Televizier-Ring Gala hield donderdagavond ruim 2,4 miljoen mensen aan de buis gekluisterd op NPO 1. Daarmee behaalde het gala met presentatoren Art Rooijakkers en Jan Smit een marktaandeel van maar liefst 38 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het Gouden Televizier-Ring Gala was de nummer één van de avond. Het is de meest bekeken editie van het gala sinds Stichting KijkOnderzoek in 2002 begon met het meten van de kijkcijfers.

De kijkcijfers van het Gouden Televizier-Ring zijn sinds dit decennium behoorlijk hoog. In 2006 keken er nog 1,1 miljoen mensen, in 2007 waren dat er al 1,3 miljoen en de editie van 2008 met dé grap van Chantal Janzen trok 1,6 miljoen kijkers.

In 2009 kwam het tv-gala uit op 2,1 miljoen kijkers, maar vanaf 2010 moest er worden geconcurreerd met The Voice of Holland. Van 2010 tot en met 2013 keken er gemiddeld zo’n 1,8 miljoen mensen.

Het Televizier-gala verhuisde in 2014 van vrijdag- naar donderdagavond en dat had effect op de kijkcijfers: er keken bijna 2,3 miljoen mensen. Vorig jaar keken er ruim 2,2 miljoen.

Nu tikt het Gouden Televizier-Ring Gala dus een nieuw record aan. De ruim 2,4 miljoen kijkers van donderdag zagen hoe Floortje Dessing met de Ring naar huis ging, uitgereikt door NOS Journaal presentatrice Dionne Stax.

Aansluitend aan het gala was Dessings programma Floortje Terug Naar Syrië te zien. Daar keken vanaf half elf nog eens 1,3 miljoen mensen (27 procent) naar.

Het programma Floortje naar het einde van de wereld versloeg Penoza en Geer & Goor zoeken een hobby.

"Dit programma wordt gemaakt met een heel klein team waarmee we bewijzen dat je iets heel moois kan maken met heel weinig mensen", zei Dessing donderdagavond, die zegt dat ze blij is dat ze met het programma iedereen een kijkje kan bieden in het leven van mensen van over de hele wereld.

Humberto Tan won donderdagavond zijn tweede Televizier-Ster in drie jaar. Ook Chantal Janzen won opnieuw de prijs. Tan won de Zilveren Televizier-Ster in 2014 ook al eens. Janzen won de prijs in 2015 nog en in 2014 ook al.

Aanstormend Talent

Pip Pellens kreeg de prijs voor het Aanstormend Talent en won daarmee van Spuiten en Slikken-presentatrice Gwen van Poorten en cabaretier Philippe Geubels. De Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma werd gewonnen door Paul de Leeuw met Pauls Puber Kookshow.

Voor het eerst in de geschiedenis van het gala zijn er ook prijzen uitgereikt aan de beste acteurs en actrices uit televisieseries. In de mannelijke categorie won Thom Hoffman (Dokter Tinus), in de vrouwelijke categorie ontving Angela Schijf (Flikken Maastricht) de prijs.

Casjèh Design op de rode loper

Tijdens de grote award shows in Amerika zoals de Oscars is het altijd een heet hangijzer: wat draagt de vrouw qua kleding en welke sieraden? Vorige week werden deze vragen tijdens de Televiezierring ook gesteld en Dionne Stax, de charmante presentatrice van het NOS journaal, droeg een prachtige ring van Casjèh Design uit de Contemporary Classic collectie.

De fotograaf spotte haar al op de rode loper, in een prachtige designer jurk van Claes Iversen. Dionne Stax mocht tot slot samen met Harmen Siezen ook nog de Televiezierring uitreiken aan Floortje Dessing, waarbij de Casjèh Designring prachtig in beeld kwam.

De mooiste foto's

 Gouden Televizier-Ring Gala 2016: De rode loper foto's

Tout bekend Nederland had zich knap aangekleed voor het gala van het jaar, het Gouden Televizier-Ring Gala. Hier zijn de mooiste foto's van de mooiste jurken en pakken.

Met o.a. Dionne Stax, Marieke Elsinga, het nieuwe stel Fajah Lourens en Churandy Martina, Johnny de Mol en vriendin, Ellie Lust en Simon en Annemarie Keizer.
 
Eyecatcher was natuurlijk de prachtige creatie van Claes Iversen die Dionne Stax droeg. Ook de styling van Hanna Suurland styling en makeup en hair door Karin Vermeulen was van een oogverblindende schoonheid.
 
Televizierringgala 2016: Beautiful and sophisticated @dionne_stax is wearing a Casjèh Design ring, unique and distinctive.
Op social media, twitter, facebook en instagram regende het dan ook complimenten aan het adres van Dionne en de keuze van haar galajurk.
 
En speciaal voor alle fans van Dionne Stax, en gifje van op de rode loper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten