donderdag 13 oktober 2016

Dionne Stax maakt met Heel Nederland Slaapt uitstapje naar Omroep MAX

Dionne Stax maakt met Heel Nederland Slaapt uitstapje naar Omroep MAX

Dionne Stax heeft er een nieuwe klus bij voor Omroep MAX. De NOS Journaal presentatrice mag het programma Heel Nederland Slaapt presenteren.

Het liveprogramma zal op 2 november 2016 worden uitgezonden. Eerder kondigde Omroep MAX-baas Jan Slagter al aan dat het programma, dat alle facetten van slaap belicht, eraan zat te komen.

"Een live programma, waarin we stilstaan bij het fenomeen slaap", vertelde Slagter de Telegraaf. "Wat gebeurt er met ons lijf en onze hersenen wanneer we in bed liggen? Waar komt slaapwandelen vandaan en waarom dromen we? En hoe komt het dat veel ouderen genoeg hebben aan vier of vijf uur slaap?"

Over het uitstapje naar MAX vertelde Dionne Stax: "Daar moest ik toch wel even overnadenken. Het is helemaal mijn doelgroep", grapte ze in Evers Staat Op bij radio538. "Er komt in de uitzending ook iemand slapen", verklapte ze. De presentatrice blijft overigens gewoon het nieuws lezen bij de NOS.

Dionne Stax maakt uitstapje naar Omroep MAX

De NOS-nieuwslezeres presenteert op woensdag 2 november de eenmalige show Heel Nederland Slaapt op NPO 1. Dat heeft ze vanochtend bekendgemaakt op Radio 538. Heel Nederland Slaapt is een themaprogramma over wat er met ons lichaam en onze hersenen gebeurt als we slapend in bed liggen. “Ik blijf gewoon nieuwslezen bij de NOS, maar ik ga nu ook één programma presenteren voor Omroep MAX.“

Op de vraag waarom ze naar ‘die truttige bende van MAX’ gaat, zegt ze: “Het is helemaal geen truttige bende! Het is bovendien een leuk programma. Ik ga de kijker anderhalf uur bijpraten over wat er gebeurt als je slaapt.”

Ze praat met deskundigen en tijdens de uitzending komt er iemand slapen. “Dan kunnen we precies zien wat er in z’n lichaam allemaal gebeurt.”

Nieuwslezeres mogen niet elk uitstapje doen, omdat nieuwslezers een serieus imago moeten hebben. Dit MAX-uitstapje is geen probleem, aldus Stax. “Dit is ook geen spelletjesprogramma. We zoeken heel veel dingen uit. Het is een laagdrempelig wetenschappelijk programma over slapen en de NOS vond dat goed.”

Stax is niet toe aan een nieuwe uitdaging, stelt ze. “Ik vind het nieuwslezen nog steeds erg leuk, maar ik vind het wel leuk om er af en toe wat bij te doen, zoals de Vierdaagse.”

Dionne Stax presenteert Heel Nederland Slaapt

Dionne Stax presenteert het eenmalige programma Heel Nederland Slaapt voor omroep MAX. De NOS-nieuwslezeres praat in het live-programma met deskundigen over wat er met de hersenen en het lichaam gebeurt als iemand slaapt.

"Ik moest wel even over het uitstapje nadenken. Het is niet helemaal mijn doelgroep", vertelt Stax op Radio 538.

Ondanks het andere publiek ziet de nieuwslezer haar klus bij Omroep MAX helemaal zitten. "Het is helemaal geen truttige bende! Het is bovendien een leuk programma. Ik ga de kijker anderhalf uur bijpraten over wat er gebeurt als je slaapt en er komt ook iemand slapen."

De NOS accepteert niet elke klus die nieuwslezers willen doen, maar het presenteren van Heel Nederland Slaapt is voor de omroep geen probleem. "We zoeken heel veel dingen uit. Het is een laagdrempelig wetenschappelijk programma over slapen en de NOS vond dat goed."

Aan een definitieve overstap naar een ander programma is de populaire presentatrice nog niet toe. "Ik vind het nieuwslezen nog steeds erg leuk, maar ik vind het wel leuk om er af en toe wat bij te doen, zoals de vierdaagse."

Heel Nederland slaapt

Wat gebeurt er met ons lichaam en in onze hersenen, wanneer we met onze ogen dicht in bed liggen?

Over Heel Nederland slaapt

Slapen. We hebben er allemaal mee te maken, maar weten er zo weinig vanaf.

Wat gebeurt er met ons lichaam en in onze hersenen, wanneer we met onze ogen dicht in bed liggen? Waarom dromen we? Waar komt slaapwandelen vandaan? En hoe komt het dat veel ouderen aan vier à vijf uur slaap genoeg hebben?

Ook de kijker speelt een belangrijke rol tijdens de uitzending. Via sociale media vuren de kijkers hun vragen af op de specialisten die antwoord geven op alle prangende slaapvragen.

Heel Nederland Slaapt van Dionne Stax is woensdag 2 november 2016 om 21.20 uur te zien op NPO 1.

1 opmerking:

  1. ik heb RBD, ik wil hier graag aandacht aangeven. RBD is een gedragstoornis in je REM slaap. Ik voer mijn dromen daadwerkelijk uit. Mijn spieren worden niet "uitgezet" en daardoor voer ik de droom uit. Als er gasten worden uitgenodigd, of dat ik toelichting kan geven, graag! Veel parkinson patienten hebben deze deze symptomen ook gehad.
    ik hoor graag,
    rene visscher, 06-2245 5252

    BeantwoordenVerwijderen