dinsdag 11 oktober 2016

Dionne Stax gast op Utrecht College Tour 12 oktober 2016 in De Kargadoor


Dionne Stax gast op Utrecht College Tour 12 oktober 2016 in De Kargadoor

 
Utrecht College Tour heeft weer een inspirerende gast op bezoek!Dionne Stax begon in 2007 bij de voorloper van NOS op 3 als stagiaire. Ze werd al gauw nieuwslezeres bij de nieuwsbulletins van NOS op 3. In 2013 werd ze één van de vaste gezichten van de ochtend- en dagjournaals van het NOS Journaal. Daarnaast presenteert ze nu ook tijdens Nieuwsuur en het late journaal.

Info
Dinsdag 12 oktober 2016, 20.00u-21.30u Waar: de Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht Entree: gratis

Hieronder de tweets van de Utrecht College Tour redactieraad:
Utrecht College Tour ‏@UCollegeTour 25 sep.Houd onze kanalen in de gaten: morgen maken wij de gast voor 12 oktober bekend. We verklappen al: ze is jong, succesvol en werkzaam @NOS

Utrecht College Tour
‏@UCollegeTourHeel tof nieuws: op 12 oktober is @DionneStax, journaliste @NOS bij ons te gast #Collegetour. Onze gast op 12-10 @DionneStax presenteert nu de verkiezingsuitslagen, maar wat wordt haar bijnaam na @HermanvdZandt Zien we jou op 12/10 in de @Kargadoor als jonge, succesvolle @NOS presentator @DionneStax te gast is? Heb jij je op Facebook aangemeld voor de sessie met Dionne Stax? We plaatsen alvast berichten in aanloop naar event! Dionne Stax presenteerde toen het nieuws over Charlie Hebdo kwam. Woensdag gaan wij hier ook met haar over spreken

Yvonne
‏@YvonneRouwhorst Volgende week 12/10 interview ik @DionneStax bij @UCollegeTour! Iedereen is welkom! Wie is erbij in @Kargadoor?

Bij tof platform @jong030 staat de sessie met Dionne Stax van as woensdag ook op de agenda! Zien we jullie daar? - http://www.jong030.nl Een tip van de volgende gast, Dionne Stax, hopelijk heeft ze er woensdag ook een paar voor de studenten in #Utrecht! Woensdag 12 oktober is er weer @UCollegeTour: ditmaal met @DionneStax. Locatie: @Kargadoor, entree = gratis

Dionne Stax bij Utrecht College Tour WO 12 OKT 2016 om 20:00 uur 1 spraakmakende gast met jou als interviewer. We zien je graag in de Kargadoor! Deur open 19:45 | Aanvang 20:00 | Entree gratis

Mooie avond met topadviezen @vrouwenmedia. Woensdag gaan wij ook voor zo'n inspirerende avond! Zien we je daar? Hoe werken bij de NOS is, hopen we woensdag van Dionne Stax zelf te horen. Lucky TV gaf ons alvast een inkijkje

Redactie onderweg naar de @NOS om het gesprek met @DionneStax van woensdag voor te bereiden! Zien we je @Kargadoor @cvandenbraber

Redactieleden @cvandenbraber & @YvonneRouwhorst zijn op bezoek bij de @NOS om vast met @DionneStax kennis te maken!

Wat is @DionneStax een ontzettend leuke vrouw, speciaal voor jullie sprak ze alvast een bericht in op Facebook: Woensdag in onze @UCollegeTour -journaliste Dionne Stax! Over Charlie Hebdo, prinsesjes, de Vierdaagse en het uitschakelen van emoties. Fans van Dionne Stax hebben het filmpje dat ze vandaag voor UCT opnam, gedeeld op youtube! Tot woensdag (gratis entree &iedereen is welkom!)

NOS Journaal-nieuwslezer Dionne Stax is woensdag 12 oktober te gast tijdens een nieuwe sessie van Utrecht College Tour. Bij de NOS moet je altijd scherp zijn, maar ook Dionne laat zich nog wel eens verrassen

Woensdag is Dionne Stax bij ons te gast in De Kargadoor. Benieuwd naar haar? Bekijk de video hieronder! Aanmelden kan hier: Dionne Stax bij Utrecht College Tour

Dionne is geboren in het gezellige Brabant, in Boxmeer. Maar als presentator op de landelijke televisie hoor je ABN te praten en dus moest ze voor haar werk iedere week langs bij de logopediste. ‘Die spraaklessen waren een drama. Oh, wat was dat erg’ vertelt ze tegenover de Libelle:
http://www.libelle.nl/mensen/interviews-2/dionne-stax

Van haar Brabants accent is niks meer te horen, maar wie weet kan ze het nog..
Woensdag 12 oktober van 20:00 tot 21:30 uur in de Kargadoor is ze te gast bij Utrecht College Tour.

Nieuwslezers zitten altijd achter een desk om het allerlaatste nieuws te vertellen in een journaal. Maar Dionne Stax is ook buiten de studio te vinden. Zo doet ze al jaren mee aan de Nijmeegse Vierdaagse en deed er dit jaar tijdens de 100ste live verslag van. Ze vertelt erover in een nieuwe Utrecht College Tour: woensdag 12 oktober van 20:00 tot 21:20 uur in de Kargadoor vlakbij bushalte Neude!

Dinsdag 8 november is de grote finale waar alle Amerikanen op hebben gewacht: wordt het Hillary Clinton of Donald Trump?
De NOS besteedt in de aanloop naar en op de dag van de Amerikaanse verkiezingen uitgebreid aandacht aan de ontwikkelingen. En hoe uitgebreid? Negen uur lang live tv-maken: de grootste tv-klus waar Dionne Stax ooit aan heeft gewerkt als presentator. Voelt ze de zenuwen al? Voelt Dionne de druk of kan ze het makkelijk van zich af laten glijden?

Woensdag 12 oktober van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Kargadoor, vlakbij bushalte Neude: Dionne Stax! Dionne was de eerste journalist die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariana mocht interviewen op Nederlandse televisie. Benieuwd hoe ze dat deed?

In Villa NOStalgia sprak Dionne met oud NOS-nieuwslezers over al die jaren NOS Journaal. In hoeverre heeft Dionne afgekeken bij haar collega’s toen ze het Journaal begon te presenteren? Is Sacha de Boer een voorbeeld voor haar?

Vanaf 2015 presenteert Dionne ook de verkiezingsuitslagen als opvolger van Herman van der Zandt. Herman de Scherman is er dus niet meer. Dionne Stax nam het over! Coen en Sander filosofeerden alvast over wat haar bijnaam gaat worden:

De populairste nieuwslezeres van Nederland is te gast tijdens een nieuwe Utrecht College Tour-sessie: Dionne Stax! Ze begon in 2007 bij de voorloper van NOS op 3 als stagiaire, maar werd al gauw nieuwslezers bij de nieuwsbulletins van NOS op 3. In 2013 werd ze één van de vaste gezichten van het NOS Journaal. Hoe word je op je 31ste al zo succesvol? Een intiem gesprek in de Kargadoor, vlakbij bushalte Neude. Woensdag 12 oktober van 20:00 uur tot 21:30 uur!

Het is zover: trots kunnen wij aankondigen dat Dionne Stax onze gast is op 12 oktober 2016 . Ze begon in 2007 bij de voorloper van NOS op 3 als stagiaire, maar werd al gauw nieuwslezers bij de nieuwsbulletins van NOS op 3. In 2013 werd ze één van de vaste gezichten van de ochtend- en dagjournaals van het NOS Journaal, maar presenteert nu ook tijdens Nieuwsuur en het late journaal. Wie is erbij?


 Utrecht College Tour was live.
12 oktober om 20:14 ·
Ja, hoor - we zijn weer van start! Vanavond met Dionne Stax. We geven jullie een heel kort inkijkje in het interview. Of kijk naar de YouTube video voor het hele interview.

Utrecht College Tour
12 oktober om 20:36 ·
'In de journalistiek werkt een 9 tot 17-mentaliteit niet. Ik was vaak al om 8 uur op de redactie en soms pas 1 uur ' s nachts thuis. En dan er om 8 uur weer staan de volgende dag natuurlijk.' Tip voor journalisten die het ver willen schoppen, een beetje streber moet je wel zijn bij een nieuwsprogramma.

Utrecht College Tour
12 oktober om 20:49 ·
Over haar eerste lange live coverage rondom de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo:
'Zo'n uitzending als rond de aanslag kan je niet echt oefenen. Dat is de eerste keer echt een vuurdoop. Maar bij de NOS zijn we gelukkig wel een goed op elkaar ingespeeld team. De afgelopen tien jaar zijn we daar echt in gegroeid.'

Utrecht College Tour met Dionne Stax en 2 anderen.
12 oktober om 21:02 ·
Over de aankomende Amerikaanse verkiezingsnacht die ze gaat presenteren: 'Ja, ik kijk nu de nachtelijke debatten al helemaal. En natuurlijk zou het tof zijn als we de mogelijkheden zouden hebben die Amerikaanse media hebben. Dat gaat financieel nooit lukken, maar het is wel de uitdaging daar van te leren'.

Utrecht College Tour heeft 4 nieuwe foto's toegevoegd.
13 oktober om 15:41 ·
Het was weer lachen, gieren, brullen in De Kargadoor gisteravond! Nee, niet de lezing over kunstgeschiedenis - ons interview met Dionne Stax door Yvonne Rouwhorst & Coen van den Braber! Heb je het interview om een of andere reden gemist, dan vind je nog wat hoogtepuntjes op onze pagina. Dionne en het publiek bedankt voor een topavond!

Utrecht College Tour met Coen van den Braber en Yvonne Rouwhorst.
13 oktober om 19:37 · Utrecht ·
Wij vonden de sessie met Dionne Stax in De Kargadoor​ meer dan geslaagd: dank voor al jullie leuke vragen & hopelijk tot een volgende keer bij Utrecht College Tour!

En het laatste woord is natuurlijk aan Dionne zelf:
Dionne Stax heeft geretweet Utrecht College Tour
Graag gedaan! Goede voorbereiding, leuke vragen, het was een mooie avond
Dionne Stax heeft toegevoegd,
Utrecht College Tour @UCollegeTour
De sessie met @DionneStax was ontzettend leuk: dank aanwezigen voor alle leuke vragen, dank Dionne voor de onwijs leuke antwoorden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten