maandag 24 oktober 2016

Dionne Stax eerste gast in nieuw seizoen Uitgelicht bij hogeschool Windesheim


Dionne Stax eerste gast in nieuw seizoen Uitgelicht bij hogeschool Windesheim.

Woensdag 26 oktober 2016 organiseren Journalistiekstudenten van Windesheim de eerste editie van het tweede seizoen van Uitgelicht. Eerste gast van dit seizoen is Dionne Stax, presentatrice bij de NOS. Dit meldt hogeschool Windesheim.


Uitgelicht is een gastcollegereeks georganiseerd door studenten van de opleiding Journalistiek van Windesheim.

Tijdens elke editie is een inspirerende journalist te gast die een inkijkje geeft in zijn of haar journalistieke carrière. Vorig jaar waren onder ander Rick Nieman, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk te gast.

Het nieuwe seizoen start met nieuwslezeres Dionne Stax. Zij zal in een College Tour-achtige setting vertellen hoe zij begon als student en hoe ze later via verschillende stages bij de NOS aan het werk is gekomen.
 
Hoe is het om het gezicht te zijn van zo’n grote nieuwsomroep en wat komt er allemaal kijken bij stressvolle live-uitzendingen als die van Charlie Hebdo?

De bijeenkomst is kosteloos toegankelijk en vindt plaats in het X-gebouw van Windesheim. De zaal is vanaf 14.00 uur geopend, het programma start om 14.30 uur. Aanmelden is niet nodig.


woensdag 26 oktober 2016, 14:00 - woensdag 26 oktober 2016, 00:00 , X-gebouw Windesheim

Op woensdag 26 oktober gaat de eerste editie van het tweede seizoen van Windesheim’s Uitgelicht van start.

Uitgelicht is een gastcollegereeks georganiseerd door studenten van de opleiding journalistiek van Windesheim. Tijdens elk gastcollege geeft een journalist een inkijk in zijn of haar journalistieke carrière. Met deze editie NOS Journaal presentatrice Dionne Stax.

Deelname is kosteloos en kan zonder aanmelding. Het college vindt plaats in het X-gebouw van Windesheim. Het programma start om 14:30 en de zaal is open vanaf 14:00.


Uitgelicht met Dionne Stax

Op woensdag 26 oktober organiseren onze Journalistiekstudenten de eerste Uitgelicht van dit seizoen. Niemand minder dan Dionne Stax is te gast. Kom jij ook?

Woensdag 26 oktober is het zover, de aftrap van het nieuwe seizoen van Uitgelicht! We beginnen dit jaar met niemand minder dan Dionne Stax als gast.

Stressvolle uitzendingen en journalistieke ambities

Tijdens het interview zal Dionne vertellen over hoe zij begon als student en hoe ze later via verschillende stages bij de NOS aan het werk is gekomen. We zullen met haar praten over hoe het is om het gezicht van zo'n grote nieuwsomroep te zijn en wat daar allemaal bij komt kijken.
 
Stressvolle live-uitzendingen als die van Charlie Hebdo en verdere journalistieke ambities komen ook aan bod. Deze gast mag je natuurlijk niet missen!
Praktische informatie

Je bent woensdag 26 oktober 2016 van harte welkom op verdieping 1 in het X-gebouw van Windesheim Zwolle. De zaal gaat open om 14.00 uur en het interview begint om 14.30 uur.
Uitgelicht

Uitgelicht is een reeks uitzendingen die georganiseerd wordt door studenten van de opleiding Journalistiek van Windesheim. Iedere maand organiseert het team van Uitgelicht een gastcollege, waar een inspirerende journalist te gast is.
 
Het tweede jaar start met Dionne Stax, maar ook vorig jaar stonden er al imponerende gasten op het programma. Onder andere Herman van der Zandt, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk zijn te gast geweest. 

De eerste gast van dit seizoen liep stage bij Headlines en is nu een van de vaste presentatrices bij de NOS. Later zou ze graag Boer zoekt Vrouw presenteren, maar op dit moment is ze niet weg te denken bij de grote nieuwsgebeurtenissen.
 
Zo presenteerde ze het nieuws tijdens de aanslagen in Parijs en interviewde ze op koningsdag als allereerste journaliste de prinsesjes. Neem op 26 oktober plaats in het publiek en verwelkom Dionne Stax

Woensdag 26 oktober is het zover, de aftrap van het nieuwe seizoen van Uitgelicht!

We beginnen dit nieuwe jaar met niemand minder dan Dionne Stax als gast.

Tijdens het interview zal Dionne vertellen over hoe zij begon als student en hoe ze later via verschillende stages bij de NOS aan het werk is gekomen. We zullen met haar praten over hoe het is om het gezicht van zo’n grote nieuwsomroep te zijn en wat daar allemaal bij komt kijken.
 
Stressvolle live uitzendingen als die van Charlie Hebdo en verdere journalistieke ambities komen ook aan bod. Deze gast mag je natuurlijk niet missen!

Woensdag 26 oktober ben je dan ook welkom op verdieping X1 van Windesheim. De zaal gaat open om 14:00 uur en het interview gaat om 14:30 uur van start. Neem je vrienden, docenten en klasgenoten mee en zorg dat je erbij bent.
 
Vorige week donderdag stond ze nog in de Heineken Music Hall om Floortje Dessing haar Gouden Televizier-Ring te overhandigen, maar aankomende week is Dionne Stax bij ons te gast.

Twijfel niet langer en wees er de 26e bij!

Middels onderstaande tweets een beknopt verslag van het interview op Windesheim:
 
Jermaine Ellenkamp ‏@thejermaine
Vandaag is @DionneStax te gast bij @uitgelicht_tv! De eerste sinds ik weg ben bij deze mooie tv-show voor en door studenten. #Uitgelicht

Bas Mesters ‏@BasMesters
Bij #Uitgelicht van de opleiding #journalistiek in Zwolle is @DionneStax te gast en praat over haar werk bij de @NOS #jouzw

Jermaine Ellenkamp ‏@thejermaine
@DionneStax in @uitgelicht_tv: "Ik voel niet de dringende behoefte om alles wat ik doe online te zetten. Privé wil ik privé houden."

Jermaine Ellenkamp ‏@thejermaine
@DionneStax: "Ik wist niet dat ik de prinsesjes kon interviewen op Koningsdag. Van tevoren kreeg ik te horen dat het niet mocht." (1/2)

Jermaine Ellenkamp ‏@thejermaine
@DionneStax: "Ik moest op het moment dat de prinsesjes kwamen de afweging maken om het te doen. En toen heb ik daarvoor gekozen." (2/2)

Dionne Stax: ''Bij grote gebeurtenissen zoals de aanslag op Charlie Hebdo, ga ik direct op de feiten zitten. Er is geen tijd om na te denken over de situatie.''

Jermaine Ellenkamp ‏@thejermaine
NOS toont schokkende executie agent op televisie.
In de speciaal ingelaste uitzending over de aanslag die is gepleegd in Parijs, toonde NOS een zeer schokkende video. In krap 20 seconden was te zien hoe twee terroristen een neergeschoten agent koelbloedig executeerden. Dat was, zo rond de klok van één in de middag, tegen het zere been van veel kijkers.
 
@DionneStax in @uitgelicht_tv: "Ik vond dat beeld heel heftig. Ik zou er niet voor kiezen het te laten zien."

Na afloop waren er volop positieve reacties op twitter en facebook te lezen:
Sam Bos ‏@Bakkem22
@DionneStax op het Windesheim voor #Uitgelicht !! Leuk om mee te maken

Richard Beneder ‏@Pritsie
@DionneStax Wat een inspirerende opening van Uitgelicht! vandaag.

Vooral jouw geduld voor de studenten was aandoenlijk. Hopen dat het werkt.

Dannielle Kramer ‏@ThisIsDannielle
Vandaag @DionneStax bij Uitgelicht gezien! Super leuk!

Succesvolle aftrap nieuwe seizoen van Uitgelicht met Dionne Stax!

Een nieuw seizoen, een nieuwe locatie, maar weer een even groot succes; Uitgelicht is van start gegaan met journaliste Dionne Stax.

Bekijk de video van de aflevering van Uitgelicht met Dionne Stax op onderstaand YOUTUBE filmpje.


Voor een belangstellend publiek vertelde Dionne over haar carrière, moeilijke journalistieke momenten en haar privé leven nu ze een bekende Nederlander is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten