zaterdag 16 juli 2016

Dionne Stax & Harm Edens in RTL Late Night over Nijmeegse Vierdaagse


Dionne Stax & Harm Edens in RTL Late Night over Nijmeegse Vierdaagse

100e Vierdaagse wordt een wandelfeest

Ooit was het een mars om de belabberde conditie van militairen op te krikken. Nu is de Nijmeegse Vierdaagse een wandelfestijn van wereldformaat. Voor de 100e keer trotseren komende week duizenden wandelaars weer en wind op weg naar de Via Gladiola en hun welverdiende kruisje.
 
Onder hen routinier en nieuwslezeres Dionne Stax die bij de aankomst traditiegetrouw opgewacht wordt door presentator Harm Edens. Vanavond vertellen ze over hun bijzondere band met het Vierdaagse-evenement.

Latenighttalkshow waarin Humberto Tan bekende en onbekende gasten ontvangt met een actuele en/of relevante aanleiding.

De gouden tip tegen blaren

Dionne Stax doet er misschien wat lacherig over, maar misschien is dit wel precies de tip die je nodig had als je de Vierdaagse gaat lopen!

RTL Late Night is een Nederlands praatprogramma dat iedere werkdag tussen 22.30 en 23.40 uur wordt uitgezonden op de Nederlandse commerciële zender RTL 4 en wordt gepresenteerd door Humberto Tan.
 
Met in deze uitzending: -Aandacht voor de aanslag in Nice. -John de Mol vertelt over het maatschappelijke belang van 'The Voice Kids'. -Nieuwslezeres Dionne Stax en presentator Harm Edens vertellen over hun bijzondere band met de Nijmeegse Vierdaagse. -Loona treedt op met haar grootste hits.

NOS acht uur presentatrice op de foto met haar wandelclub tijdens de Vierdaagse. 
 
Peter van der Vorst is de vaste vervanger van Tan. In het programma zitten dagelijks andere bekende en onbekende gasten aan tafel om te discussiëren over actuele nieuwsonderwerpen. Onder anderen Richard Groenendijk, Jan Heemskerk, Dionne Stax, Jan van Hooff, Goedele Liekens, Frits Spits, Saskia Noort, Arjan Postma, Peter R. de Vries, Gerard Ekdom, Bart Peeters en Jan Jaap van der Wal zijn of waren in vele uitzendingen te zien. Luuk Ikink bespreekt het opvallendste nieuws en de virals van de dag.

De tune van het programma is geïnspireerd op het nummer She's a Superlady van Luther Vandross.

In het najaar van 2014 werd iedere aflevering afgesloten met de nachtgroet van Lange Frans. Vanaf halverwege februari 2015 was enkele weken de cartoon Toos & Henk van Paul Kusters te zien in het programma.

Seizoen 1 werd uitgezonden vanuit het American Hotel in Amsterdam. Sinds seizoen 2 komt het praatprogramma vanuit het NH Schiller op het Rembrandtplein te Amsterdam. Het programma moest een andere locatie zoeken, omdat het vanwege de toenemende populariteit voor overlast zorgde.

RTL Late Night Zomer

In 2014 en 2015 waren er geen uitzendingen van begin juni t/m eind augustus. Vanaf 2016 is dit wel het geval. In de maand juli neemt Peter van der Vorst de presentatie op zich. Jan Jaap van der Wal vervangt Luuk Ikink als sidekick.
Geschiedenis
 
In 2005 verhuisde het praatprogramma Barend & Van Dorp naar televisiezender Talpa. Sindsdien was er geen talkshow meer op de late avond bij RTL 4 te zien. Nederland 1 begon in 2006 met het praatprogramma Pauw & Witteman, dat op werkdagen tussen 23.00 en 0.00 uur te zien was en een succes werd. Om de concurrentie aan te gaan met Nederland 1 besloot RTL 4 een nieuw praatprogramma te lanceren. Het programma zou aanvankelijk in ieder geval tot eind 2013 uitgezonden worden, maar door het succes ging het programma in januari 2014 verder.

Hoge temperaturen verwacht tijdens start Vierdaagse 2016

 Het wordt heet tijdens de eerste dagen van de Nijmeegse Vierdaagse. Wandelaars krijgen het advies vroeg te starten en genoeg te drinken en te eten.

Ook wordt aangeraden genoeg zonnebrand mee te nemen voor onderweg.

De laatste twee dagen krijgen de wandelaars te maken met meer bewolking en zelfs onweersbuien, waarschuwt Weeronline. De droge start komt door een hogedrukgebied boven Nederland.

Vooral op de tweede dag zal het volgens het meteorologische bureau afzien worden voor de wandelaars en Dionne Stax doordat nog meer warme lucht het land binnenstroomt. De temperaturen kunnen daardoor overdag oplopen tot zelfs 33 graden.

De tweede dag is ook traditioneel de dag waarop de meeste mensen uitvallen.

Recordaantal lopers

De honderdste Vierdaagse gaat op 19 juli in Nijmegen van start met 48.986 lopers. Aan het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld doen dit jaar 68 nationaliteiten mee.

Dit jaar staat de Vierdaagse in het teken van duurzaamheid. Ter ere van dit thema wordt dit jaar een speciale biologische Vierdaagsewijn gepresenteerd.
Veiligheidsmaatregelen

Verder gaat de organisatie het consumeren van kraanwater en duurzame catering proberen te stimuleren en gebruiken vrijwilligers alleen nog groene stroom, elektrische auto’s en LED-verlichting.

Er worden dit jaar geen extra maatregelen genomen in verband met de veiligheid, stelde burgemeester Hubert Bruls eerder. Er wordt volgens Bruls al jaren rekening gehouden met de dreiging van een terroristische aanslag tijdens het evenement.

Veel vierdaagse bij NPO

De NPO besteedt vanaf 17 juli 2016 op radio en tv veel aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse (19-22 juli). Aanleiding: het grootste wandelevenement van Nederland bestaat 100 jaar.

NPO 1 trapt op zondag 17 juli af met de documentaire Een optocht door de tijd (KRO-NCRV) van Fons de Poel. De film laat zien wat er organisatorisch en logistiek allemaal nodig is om dit mega-event goed te laten verlopen.

Vanaf maandag 18 juli doet De Poel, samen met Linda Geerdink, dagelijks om 19.00 uur verslag op NPO 1 in Het Gevoel van de Vierdaagse (KRO-NCRV). Met het laatste nieuws, reportages, portretten en sfeerverslagen uit de stoet van circa 50.000 wandelaars.

Intocht

Op NPO 2 doen NOS en KRO-NCRV op vrijdag 22 juli vanaf 7.00 uur ’s ochtends de hele dag verslag van de laatste etappe met de intocht in Nijmegen. Dionne Stax, Fons de Poel en Harm Edens presenteren de uitzending, die tot 18.15 uur duurt.

Radio

Ook NPO Radio 2 staat van 19 tot en met 22 juli helemaal in het teken van de 100ste Vierdaagse. De radiostudio wordt die dagen verplaatst naar de Waalkade in Nijmegen. Daar vandaan worden de KRO-NCRV-programma’s Gijs 2.0, Wout2day, Helemaal Haandrikman en de Staat van Stasse uitgezonden. Eén van de Radio 2-dj’s gaat ook meelopen.

#waarbenjij

 De Nijmeegse Vierdaagse is onderdeel van de NPO-brede campagne ‘17 miljoen mensen’ (#waarbenjij). Deze campagne is komende weken gekoppeld aan een aantal zomerfestivals en –evenementen, waar de publieke omroep aandacht aan besteedt. Zie ook npo.nl/waarbenjij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten