donderdag 3 mei 2018

Dionne Stax presenteert op donderdag 3 mei 2018 om 21.30 uur NPO1 aflevering 4 van 'Van Onschatbare Waarde': Een zilveren tabaksdoos, het eerste schilderboekje van Jan Cremer, een make-up tafel en een klokkenstel.


Dionne Stax presenteert op donderdag 3 mei 2018 om 21.30 uur NPO1 aflevering 4 van 'Van Onschatbare Waarde': Een zilveren tabaksdoos, het eerste schilderboekje van Jan Cremer, een make-up tafel en een klokkenstel.


Op donderdag 3 mei 2018 om 21.30 uur op NPO 1 bij MAX weer een leuke nieuwe aflevering van Van onschatbare waarde! Verkopers bieden weer bijzondere objecten aan de vier gerenommeerde kunst- en curiosa-experts aan.

Deze aflevering: Een zilveren tabaksdoos, het eerste schilderboekje van Jan Cremer, een make-up tafel en een klokkenstel.

Van onschatbare waarde

Dagelijks worden vele waardevolle spullen verhandeld onder een groep kenners en handelaren. In dit programma krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan één van de vier gerenommeerde kenners.

De ervaren experts bezitten ieder een eigen kamer. De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts, maar terug naar een eerder mislukte onderhandeling is niet toegestaan. Wie zich blindstaart op de allerhoogste verkoopprijs, loopt het risico om huiswaarts te keren met object en zonder geld. Maar, wie naar een goede prijs zoekt, moet risico’s nemen. Slechts één ding is zeker: eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug.


Ruben probeert een zilveren tabaksdoos uit de 18e eeuw te verkopen voor zijn buurman. Op het object staat een afbeelding van de slag bij de Dokkersbank en de naam ‘Zoutman’ staat op het deksel. Dan komt verkoper Piet aan. De Gil van Morgen is een schilderboekje van schrijver en beeldend kunstenaar Jan Cremer. Het boekje is al vaker aangeboden op veilingen, maar zonder succes. Gaat het Piet wel lukken om het boekje van zijn vriend Jan te verkopen?

Uit een erfenis van haar ouders heeft Nicole de Dilly Dally make-up tafel gekregen. Haar moeder had deze tafel altijd in de slaapkamer staan. De herinneringen aan haar moeder zijn voor haar van onschatbare waarde. Kan Nicole de experts verleiden tot een mooi bod? Tot slot klopt André aan bij de Van onschatbare waarde-experts. Vijf jaar geleden heeft hij een klokkenstel geërfd. Het object is groot en past niet in zijn tandartspraktijk. Nu hoopt André een mooi bedrag voor het klokkenstel te ontvangen.

Van onschatbate waarde: dilly dally

In de jaren 60 van de vorige eeuw ontwerpt de Italiaan Luigi Massoni een zeer veelzijdig meubelstuk: de dilly dally. Het is zowel een kaptafel als een tafeltje, maar het kan ook gebruikt worden als spiegel. In Van onschatbare waarde wordt er op 3 mei 2018 eentje aangeboden.
Over de ontwerper

Luigi Massoni wordt in 1930 geboren in Milaan en volgt in de jaren 50 een opleiding tot architect. Na wat ervaring te hebben opgedaan binnen dit vakgebied, lonkt de designwereld en stort hij zich op het maken van meubels en gebruiksvoorwerpen. Zijn eerste object, een cocktailshaker voor het bekende huishoudmerk Alessi is meteen een hit en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd.
Geboorte van de dilly dally

Al snel gaat hij voor meer Italiaanse designmerken werken, zoals eind jaren 60 voor Poltrona Frau. Poltrona Frau bestaat sinds 1912 en is een vooraanstaand meubelmerk. Voor hen maakt Massoni de dilly dally, een kaptafel die in elkaar geschoven kan worden, zodat het dient als een tafeltje. Onder de inklapbare spiegel zit een plastic bak met diepteverschillen, zodat er spullen van allerlei formaten in opgeborgen kunnen worden. In uitgeschoven toestand is het een kaptafel, maar de spiegel en het stoeltje zijn ook los van elkaar te gebruiken en er kan ook een lamp op gemonteerd worden.
Hoeveel is het waard?

Wie ‘dilly dally Poltrona Frau’ intypt in een online zoekmachine, ziet dat er sporadisch dilly dally’s worden geveild op het internet. De prijzen lopen zeer uiteen. Wat zal de dilly dally uit Van onschatbare waarde opleveren? U ziet het op 3 mei 2018 om 21.30 uur op NPO 1.

De experts
Ook dit jaar zijn er weer de vier experts in Van onschatbare waarde: Ilse Daatselaar, Bert Degenaar, Ebert Roest en Arnold Wegh.

Datum:     Donderdag 3 mei 2018
Tijd:     21:30 - 22:20
Genre:     Informatief
Subgenre:     Realityreeks
Presentatie:     Dionne Stax

En natuurlijk de grote kleine ster van de show, mopshondje Mientje!

Twitter hashtag: #Vanonschatbarewaarde | facebook.com/Vanonschatbarewaarde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten