dinsdag 5 december 2017

Dionne Stax presenteert het Nationaal Aftelmoment 2018 voor de NOS op de Hofvijver in Den Haag


Dionne Stax presenteert het Nationaal Aftelmoment 2018 voor de NOS op de Hofvijver in Den Haag

Wie op oudejaarsavond om middernacht naar NPO1 kijkt, zal live verbonden zijn met Den Haag. De NOS zendt het zogenoemde Nationaal Aftelmoment dit jaar uit vanuit de Hofstad.

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice op 11 november 2017 met het 20.00 uur avond nieuws uitzending 8 uur Journaal op NPO1, de beste, leukste, liefste, etc. etc. nieuwslezeres van Nederland 😉

Miljoenen Nederlanders zullen om 00.00 uur getuige zijn van een spectaculaire licht- vuurwerkshow op en boven het Binnenhof en de Hofvijver, met de Haagse skyline op de achtergrond. De televisie-uitzending wordt gepresenteerd door Dionne Stax.

Den Haag - De NOS organiseert het Nationaal Aftelmoment dit jaar voor de vierde keer. De eerste drie jaar was dat bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam , met een vuurwerkshow boven het IJ.
 
De Haagse burgemeester Pauline Krikke is verheugd dat dit jaar Den Haag het decor zal vormen: "Het Binnenhof met de Hofvijver is niet alleen een icoon van Den Haag, het is ook het hart van onze nationale democratie.
 
Hoeveel Nederlanders zouden er niet een foto hebben gemaakt op die bekende plek? Ik kijk er zeer naar uit om daar met de duizenden aanwezige Hagenaars en de miljoenen Nederlanders die via de televisie meekijken het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. En natuurlijk om daarbij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar te wensen!"

Dionne Stax in Nieuwsuur NOS Journaal presentatrice op 11 november 2017 nieuws uitzending NPO2 met Eelco Bosch van Rosenthal als presentator.

Duizenden toeschouwers
Den Haag organiseerde eerdere jaren ook al een vuurwerkshow op de Hofvijver. Het evenement op 31 december zal gehouden worden van 21:00 tot 01:30 uur. Op de plek zelf streeft Den Haag ernaar het geheel een plaatselijk, feestelijk en gezellig karakter te geven.
 
De duizenden aanwezigen kunnen genieten van bijvoorbeeld muziek van een DJ en horeca – met o.a. glühwein, prosecco en frisdrank – aan de Plaats en Buitenhof. In de dagen voor de jaarwisseling zal vanaf 28 december al een videoprojectie te zien zijn op de gevel van de gebouwen van het Binnenhof. Het vuurwerk om middernacht zal vanaf pontons worden afgestoken. Dit zal ondersteund worden met een multimediashow vol muziek, licht en video.

Oud & nieuw vieren door heel Amsterdam

Amsterdam viert de aftrap van het nieuwe jaar elk jaar uitgebreid in het centrum, op de Nieuwmarkt, het Leidseplein en Rembrandtplein. De meeste evenementen starten op oudjaarsavond vanaf 21.30 uur en gaan door tot in de vroege uurtjes. De straatfeestjes zijn populair onder zowel Amsterdammers als toeristen en zijn vaak zo gezellig dat je vergeet dat het hartje winter is. Zoek je liever de warmte op? Clubs door de hele stad organiseren de meest uiteenlopende oud & nieuw feesten. Bekijk ons overzicht met oud & nieuw feesten om te zien wat je tijdens de jaarwisseling kunt verwachten.
Vuurwerk

Dionne Stax NOS Journaal presentatrice op 11 november 2017 23.59 uur met het zeer late avond nacht nieuws op NPO1.

Het nieuwe jaar luid je pas echt spetterend in met het bewonderen van al het mooie en indrukwekkende vuurwerk dat traditiegetrouw in Amsterdam wordt afgestoken. Een tip voor een goede plek met uitzicht op veel vuurwerk: aan de Amstel. Vanaf de Magere Brug heb je het beste zicht op het lichtspektakel. Ook in de rest van de stad is er veel er vuurwerk te zien en horen, zelfs nog voordat het donker wordt.

Jarenlang vormden het VOC-schip Amsterdam en Het Scheepvaartmuseum een adembenemend decor voor het nationale aftelmoment. Voor de jaarsluiting van 2017 is helaas geen vergunning afgegeven voor deze locatie, waarmee de vuurwerkshow verplaatst naar de Kop van Java-eiland. De televisie-uitzending van het aftelmoment komt dit jaar live vanuit Den Haag.

Aftellen naar nieuwe jaar niet langer in Amsterdam, maar in Den Haag

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.... Gelukkig nieuwjaar! Het nationale aftelmoment is niet langer in Amsterdam, maar komt dit jaar vanuit Den Haag.

Dat betekent dat televisiekijkers die om middernacht naar NPO1 kijken, live de licht- vuurwerkshow op en boven het Binnenhof en de Hofvijver te zien krijgen, in plaats van de show bij het Scheepvaartmuseum in de hoofdstad. Dat heeft de gemeente Den Haag bekendgemaakt. De televisie-uitzending wordt gepresenteerd door NOS Journaal nieuwslezeres Dionne Stax.

 Daan Bonenkamp @DaanBonenkamp 2 twitter

NIEUWS! ‘De klok’ komt op #Oudjaarsavond vanuit #DenHaag! Nationaal Aftelmoment @NOS met spectaculaire licht- en vuurwerkshow op en boven het Binnenhof en de Hofvijver. Presentatie: @DionneStax.

De Haagse burgemeester Pauline Krikke is verheugd dat Den Haag dit jaar het decor vormt. 'Het Binnenhof met de Hofvijver is niet alleen een icoon van Den Haag, het is ook het hart van onze nationale democratie.
 
Hoeveel Nederlanders zouden er niet een foto hebben gemaakt op die bekende plek? Ik kijk er zeer naar uit om daar met de duizenden aanwezige Hagenaars en de miljoenen Nederlanders die via de televisie meekijken het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. En natuurlijk om daarbij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar te wensen', stelt zij in een verklaring

Vuurwerkshow

Den Haag organiseerde eerdere jaren ook al een vuurwerkshow op de Hofvijver. Het evenement op 31 december is van 21.00 uur tot 1.30 uur.

Den Haag hoopt dat het een 'plaatselijk, feestelijk en gezellig karakter' krijgt. Op de Plaats en het Buitenhof zijn dj's en er is horeca. Vanaf 28 december is er al een videoprojectie te zien op de gevel van de gebouwen van het Binnenhof. Het vuurwerk om middernacht wordt vanaf pontons in de Hofvijver afgestoken. Dit wordt ondersteund met een 'multimediashow vol muziek, licht en video', aldus de gemeente.

Hofvijver vormt decor voor nationaal aftelmoment

Waar het nationale aftelmoment de afgelopen drie jaar in Amsterdam werd georganiseerd, vormt Den Haag tijdens de komende jaarwisseling het decor voor het evenement. Vanaf de Hofvijver wordt het aftellen, dat voorafgegaan wordt door een licht- en vuurwerkshow, live uitgezonden op NPO1.

Dankzij de NOS kunnen miljoenen Nederlanders op 31 december om 00.00 uur getuige zijn van de licht- en vuurwerkshow boven de Hofvijver en het Binnenhof. De uitzending wordt gepresenteerd door Dionne Stax.

Het is de vierde keer dat de NOS het nationale aftelmoment organiseert. De eerste drie keer werd dit vanuit Amsterdam gedaan, dit jaar voor het eerst vanuit Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten