zaterdag 24 december 2016

Dionne Stax en NOS collega's Welmoed Sijtsma, Marcel Gelauff, Jurgen van den Berg en Rob Trip lakken nagels voor zieke Tijn, Glazen Huis 2016 in Breda voor Serious Request DJ's Domien Verschuuren en Frank van der Lende


Dionne Stax en NOS collega's Welmoed Sijtsma, Marcel Gelauff, Jurgen van den Berg en Rob Trip lakken nagels voor zieke Tijn, Glazen Huis 2016 in Breda voor Serious Request DJ's Domien Verschuuren en Frank van der Lende.

  
Tussenstand SR16: Rutte blijft slapen, 5 mln opgehaald

Minister-president Mark Rutte brengt de nacht door in het Glazen Huis in Breda. Hij is te gast bij 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende in het kader van de actie Serious Request.

Om iets voor 20.00 uur vrijdagavond stapte Rutte het Glazen Huis in. Het staat op de Grote Markt in Breda. De premier blijft tot zaterdagochtend 07.00 uur. De komende nacht zet hij zich in voor 3FM Serious Request om geld op te halen voor kindersterfte door longontsteking in landen als Ivoorkust en Ethiopië.

Ouders bellen

„Je gezondheid is het belangrijkste dat er is, naast familie en vrienden. De kerstdagen zijn voor mij bij uitstek de dagen in het jaar om veel tijd aan familie en vrienden te besteden”, zei VVD'er Rutte bij zijn entree. „Als ik in deze dagen dan ook nog een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van kinderen dan doe ik dat graag.”

Natuurlijk was er ook ruimte voor een grapje. Zo beloofde Rutte ouders van kinderen die te laat thuiskomen omdat ze bij het Glazen Huis langs gingen, een belletje te geven. Hij zou de ouders mede delen dat zij daar „met goedkeuring van de regering” waren.
Tussenstand

Ook werd er vrijdag de tussenstand van Serious Request bekend gemaakt. Inmiddels is er 5 miljoen euro binnengehaald voor het goede doel. Dat is mede dankzij de kleine Tijn, die met zijn nagellak actie #lakaan meer dan een miljoen ophaalde. Heel Nederland Holland lakt.

Ook Dionne Stax en haar sympathieke NOS collega's lakken er op los voor Tijn, zo moesten Jeugdjournaal presentatrice Welmoed Sijtsma, Marcel Gelauff, Jurgen van den Berg en Rob Trip eraan geloven.


Zo werden Domien en Frank deze week wakker

Het is altijd een feestje in het Glazen huis, maar dat maakt het wakker worden een stuk pittiger. Maar ook die uitdaging gaan Frank en Domien keihard aan. Uit respect en medeleven hier alle wakker-maak-momenten op een rij.

Maandag:
Na een zondag vol leuke dingen en Ali B als slaapgast, mocht Domien op maandag als eerst wakker worden. Ali maakte hem rond half zeven wakker met de boodschap dat hij uit zijn mond stonk.

Ali B maakt Domien wakker! 🌞🌈

"Toen ik hier binnenliep rook het nog fris, maar toen jij je muil opentrok..."

Domien maakte Frank om half twaalf wakker, maar wel met zijn favoriete muziek; David Bowie! "Bowie op 3!", probeerde Frank uit te brengen. Hij heeft wel maar heel kort geslapen.

    "Bowie op 3!" - Frank

Dinsdag:
Maandag- op dinsdagnacht was NOS Journaal presentatrice Dionne Stax de slaapgast. Zij mocht rond half zes ook Domien wakker maken.

    "Ben je naakt?" - Dionne Stax

Domien is wakker! 😌

Natúúrlijk gaat het opstaan makkelijker als Dionne Stax je wakker maakt

Woensdag:
StukTV was te gast in de nacht en mocht Domien wakker worden met een gitaartje. Dat ging helaas iets minder subtiel dan Domien zou willen.

Thomas en Stefan van StukTV maken Domien wakker

En als StukTV iets doet, dan weet je dat dat rustig verloopt... #NOT!!!

Frank had gelukkig gewoon lekker zes uur slaap kunnen pakken. Hij had wel het nieuws van Tijn gemist, dus zodra hij onder de douche vandaan kwam, moest hij gelijk maar even ingelicht worden.

Dit is de ontroerende actie van Tijn (6). Hij is ongeneeslijk ziek met DIPG (hersenstamkanker) en dit is daarom de laatste keer voor hem bij het Glazen Huis. Hij wil zoveel mogelijk geld ophalen voor 3FM Serious Request en aandacht geven aan zijn ziekte, nu hij dat nog kan. Daarom gaat hij voor één euro nagels lakken. Lak ook je nagels voor Tijn, en steun hem! #LakAan

Donderdag:
Humberto Tan was wel letterlijk een slaapgast, want hij kon niet de hele nacht wakker blijven. Hij moest weer vroeg werken en is tegelijk met Domien ook gewoon lekker in bed gedoken. Belle van Cut_ zong 'In De Maneschijn' voor de mannen.

Vrijdag:
Domien werd wakker gezongen door nachtgast Sanne Hans. En ze zong voor hem het meest schattige liedje ooit! (Huisje Boompje Beestje ft. Glazen Huis)

Het is aftellen geblazen voor 3FM dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Vanavond verlaat het duo rond de klok van 21.00 uur het Glazen Huis in Breda. Dan wordt ook de eindopbrengst bekend van de benefietactie 3FM Serious Request.

Boegbeeld van de actie dit jaar is de zesjarige ongeneeslijk zieke Tijn. Hij zette heel Nederland aan tot het lakken van nagels. Doel van het jongetje, dat lijdt aan hersenstamkanker (DIPG) en niet lang meer heeft te leven, was honderd euro op te halen met zijn initiatief Lak-aan, maar de teller liep al snel op tot grote hoogte. Hij heeft vanochtend om 10.30 uural  ruim 1,8 miljoen euro opgehaald met zijn nagellakactie.

Iedereen deed mee en gisteravond liet ook minister-president Mark Rutte zijn nagels lakken. De actie van Tijn was erg welkom, want de tussenstanden lieten zien dat het met de opbrengst dit jaar een stuk minder hard ging dan andere jaren.

De radiozender koos er dit jaar voor om geen drie maar twee dj's in het Glazen Huis te zetten, om de uitdaging nog groter te maken. Verschuuren en Van der Lende maken zes dagen lang non-stop radio en tv zonder dat ze daarbij eten. Tijdens de eindshow, die vanmiddag rond 16.00 uur begint op het Chasséveld, zijn optredens van onder anderen Lucas Hamming, Douwe Bob, Jett Rebel en Rondé.

Premier Mark Rutte heeft na bijna twaalf uur aanwezigheid het Glazen Huis in Breda verlaten. Met zijn nachtbezoek ondersteunde hij de benefietactie 3FM Serious Request, die dit jaar gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. ,,Ik vind het eigenlijk een beetje lullig dat ik nu wegga terwijl jullie nog tot vanavond door moeten'', aldus Rutte.

Rutte sprak er met luisteraars en bezoekers en lakte nagels van mensen die de lakactie van zesjarige ongeneeslijk zieke Tijn steunden. Verder zette hij handtekeningen op allerlei artikelen in het Glazen Huis die zaterdagavond worden geveild. Ook sprak hij vaders om te vertellen dat hun kinderen later thuiskwamen, ,,omdat het op de Grote Markt in Breda zo gezellig is''. Die gezelligheid was voor Rutte de reden om het Glazen Huis de huiskamer van Nederland te noemen. Rutte stapte tegen 08.00 uur uit het verblijf van Domien Verschuuren en Frank van der Lende.
  
In het Glazen Huis blijft iedere nacht een bekende Nederlandse ster overnachten.

Eerdere slaapgasten waren onder anderen NOS Journaalpresentatrice Dionne Stax, talkshowhost Humberto Tan en zangeres Miss Montreal. Laatstgenoemde ontroerde donderdag met een muzikale ode aan Tijn.
 
Eindstand 3FM Serious Request 2016: 8.744.131 euro

3FM Serious Request heeft dit jaar 8.744.131 euro opgehaald. Dat is 1.181.146 euro meer dan de eindstand op Kerstavond vorig jaar; toen was het bedrag 7.562.985 euro, dit bedrag werd later nog bijgesteld naar 8.671.288 euro.

De individuele actie die dit jaar het meeste geld ophaalde was de actie van de 6-jarige Tijn uit Hapert. Hij heeft hersenstamkanker en niet lang meer te leven. Met zijn nagellak-actie wist hij meer dan 2.5 miljoen euro in te zamelen.

Dit jaar was de opzet anders dan voorgaande jaren. Er zaten maar twee dj’s in een kleiner Glazen Huis. De dj’s draaiden in shifts van zes uur. Domien Verschuuren en Frank van der Lende kregen steun van nachtgasten. Onder andere NOS Journaal nieuwslezeres Dionne Stax, RTL4 ster Humberto Tan en de minister-president Mark Rutte gaven zich bloot in het Glazen Huis.

NPO 3FM vroeg deze keer aandacht voor longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.


1 opmerking: