donderdag 6 april 2017

Dionne Stax in de laatste 'Van Onschatbare Waarde': zwaar werk van Gerti Bierenbroodspot

 
Dionne Stax in de laatste 'Van Onschatbare Waarde': zwaar werk van Gerti Bierenbroodspot

Dionne Stax zesde Van onschatbare waarde Maxime pocketglobe uit 1720 6 april 2017 NPO1 omroep MAX NOS Journaal presentatrice

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject.

Aanstaande donderdag om 21.25 uur op NPO 1 zie je de laatste aflevering van het eerste seizoen van 'Van Onschatbare Waarde' bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in Van onschatbare waarde zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest.

Dionne Stax promo laatste Van onschatbare waarde op 6 april 2017 21.30 uur op NPO1 omroep MAX programma NOS Journaal presentatrice

Informatie aflevering 6 - donderdag 6 april om 21.25 uur op NPO 1
De eerste verkoper is Maxime, hij komt met een pocketglobe uit 1720, die meer dan 100 jaar in het bezit van zijn familie is.

De globe ligt al drie decenia bij Maxime in een la en dat vindt hij toch een beetje zonde. Johannes Deur, zeekaartenmaker van weleer, maakte de globe en kleurde de bol met de hand in. Op de wereld zijn maar vijf exemplaren van de zakglobe bekend. Dit object lijkt op het lijf geschreven van 'man van de wereldbol' Bert, maar er lijken meer kapers op de kust te zijn. Zijn die bereid om tot het uiterste te gaan?

Dionne Stax zesde Van onschatbare waarde Jan complete verzameling KLM-objecten 6 april 2017 NPO1 omroep MAX NOS Journaal presentatrice

Dan zien we verkoper Jan. Hij komt met een paar honderd stukken: een complete verzameling KLM-objecten.

Sinds 1952 krijgt elke businessclass-passagier bij de luchtvaartmaatschappij een Delftsblauw miniatuurhuisje van een bestaand Hollands gebouw, gevuld met jenever. Wie van de experts gaat op reis naar huis en neemt de verzameling mee? Of is verkoper Jan toch te gehecht aan zijn blauwwitte miniatuurdorp?

Verder een cocktailshaker met een goed verhaal uit een bijzondere club, jonge verkoper Ties met een antiek bestekfoedraal en de serie wordt afgesloten met drie loodzware bronzen helmen van kunstenares Gerti Bierenbroodspot.

Van onschatbare waarde
Donderdag om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | www.facebook.com/vanonschatbarewaarde

Van onschatbare waarde: de KLM-huisjes

Sinds de jaren 50 geeft KLM elke businessclass-passagier een cadeau: een KLM-huisje. Een Delfts blauw miniatuur van een bestaand Hollands huis.

In Van onschatbare waarde wordt een collectie van 235 van deze huisjes aangeboden en ander verzameld materiaal waar KLM op staat.
Ieder jaar een nieuwe miniatuur

Zover bekend worden de eerste huisjes in 1952 uitgedeeld aan de businessclass-passagiers. Tot 1994 is de productie onregelmatig. De huisjes zijn sinds de jaren 80 gevuld met Bols jenever. In de jaren daarvoor zijn de huisjes gevuld met likeur van de Nederlandse distilleerderijen Rynberde en Henkes. Ieder jaar wordt rond 7 oktober, de oprichtingsdatum van KLM in 1919, een nieuw miniatuur uitgegeven.
Drank en asbakken

De huisjes zijn gevuld met drank, omdat luchtvaartmaatschappijen geen cadeaus mogen aanbieden aan hun klanten om oneerlijke concurrentie te voorkomen.

Op deze manier wordt het als een drankje aangeboden. Vanwege de alcoholwetgeving op een aantal bestemmingen in het Midden-Oosten, deelt de KLM een tijd huisjes in de vorm van een asbak uit.

Door een sigaret aan de achterzijde van de asbak te leggen, komt er rook uit de schoorsteen van het huisje.
Gewild verzamelobject

Tegenwoordig worden de huisjes zonder alcohol aangeboden op de businessclass-vluchten. Zij zijn nog altijd een zeer gewild verzamelobject. Ter ere van het 90-jarig bestaan van de KLM is er een speciaal boek uitgebracht waarin de huisjes worden beschreven. Er bestaat zelfs een app om uw verzameling bij te houden.

Onder de huisjes die zijn verstrekt zitten een paar bijzondere uitgaven zoals die van het Paleis op de Dam. Die uitgaven zijn verschenen bij bijzondere gebeurtenissen zoals het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De volledige KLM-verzameling die in Van onschatbare waarde wordt aangeboden bestaat uit:

    235 KLM huisjes (de meest nog dicht)
    Een aantal bijzondere huisjes waaronder het Paleis op de Dam
    Asbakken
    Boeken
    Bestek, glaswerk en servies
   
Autootjes
    Tegeltjes
    Eerste dag enveloppen
    Postzegels en telefoonkaarten
    Puzzels
    Vliegtuigen, en nog veel meer!

Benieuwd naar de experts? Bert Degenaar, Ilse Daatselaar, Ebert Roest en Arnold Wegh stellen zich graag aan u voor?

De KLM-verzameling is aangeboden aan de experts in aflevering 6 van Van onschatbare waarde op 6 april 2017, 21.30 uur op NPO 1.

Dionne Stax vindt vooraf opgenomen televisie trager dan live TV. Dat zegt de presentatrice, die bij de NOS gewend is om live televisie te maken, in Mikro Gids.

Stax is momenteel te zien op NPO 1 met haar eerste eigen prime-time-programma: Van Onschatbare Waarde, dat een succes genoemd mag worden.

De show is echter wel vooraf opgenomen én van Omroep MAX. En dat vond Stax even wennen. “Het grootste verschil voor mij was de andere manier van tv-maken. Bij het NOS Journaal ga je gewoon live en dat is dat.”

Bij Van Onschatbare Waarde is dat wel anders, aldus Stax. “Dit is van tevoren opgenomen en er gaat tijd in zitten om alles zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Dan moet iets over, terwijl ik denk: jongens, het staat er toch óp!”

Inmiddels is Stax gewend aan MAX. “Ik heb geleerd meer geduld te hebben.”

Bovendien heeft ze de afwisseling nodig, vertelt ze. “Bij het journaal ben ik volkomen op mijn plek, want nieuws en journalistiek zijn echt mijn ding. Maar als ik alleen maar in de journaalstudio zit, mis ik het contact met mensen. Ik wil ook graag mooie gesprekken voeren en me daarin ontwikkelen.”

Slot van het goedbekeken programma, met wekelijks meer dan 1 miljoen kijkers: Van onschatbare waarde

Datum:    Do 6 april 2017
Tijd:    21:25 tot 22:20
Zender:    NPO 1
Genre:    Realityreeks
Jaar:    2017
Presentatie:    Dionne Stax
Twitter hashtag:    #vanonschatbarewaarde

Vanavond is de laatste aflevering van Van Onschatbare Waarde, het programma waarin mensen de unieke kans krijgen om hun object aan te bieden aan vier experts.

Verkopers proberen om hun bijzondere object te verkopen aan één van de vier gerenommeerde kenners.

De ervaren experts bezitten ieder een eigen kamer. De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts, maar terug naar een eerder mislukte onderhandeling is niet toegestaan.

Wie zich blindstaart op de allerhoogste verkoopprijs, loopt het risico om huiswaarts te keren met object en zonder geld. Maar, wie naar een goede prijs zoekt, moet risico’s nemen. Slechts één ding is zeker: eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug.

Gezien het succes van deze eerste serie, zou het logisch zijn als er een tweede serie Van Onschatbare Waarde in het nieuwe TV seizoen komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten