dinsdag 18 april 2017

Dionne Stax presentatrice uitreiking De Tegel 2016 in Koninklijke Schouwburg, Den HaagDionne Stax presentatrice uitreiking De Tegel 2016 in Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Uitreiking de Tegel 2016

Dionne Stax en Pepijn Crone presentatoren Uitreiking de Tegel 2016 18 april 2017 Koninklijke Schouwburg Den Haag opening en Leuke kwis over echt & nepnieuws #Publieks participatie #nieuwsquiz 'fake of niet'

Dinsdag 18 april 2017, 16:00 - dinsdag 18 april 2017, 00:00 , Koninklijke Schouwburg in Den Haag

Media spelen een steeds belangrijker rol in de samenleving.

Daarom verdienen de kwaliteit en maatschappelijke betekenis van media in het algemeen en de journalistiek in het bijzonder speciale aandacht.

Met die reden wordt sinds 2007 jaarlijks een journalistieke prijs met nationale uitstraling toegekend: De Tegel.
 
De Tegel is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke nieuws-, verslaggevings-, achtergrond-, onderzoeks-, interview- en cameraproducties en een aanmoediging voor journalistieke talent.

De uitreiking vindt plaats op 18 april 2017 bij de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
 
Presentatie door Dionne Stax (NOS) en Pepijn Crone (RTL) .

Dionne Stax en Pepijn Crone presentatoren Uitreiking de Tegel 2016 18 april 2017 Koninklijke Schouwburg Den Haag verslaggeving

De uitreikingsdag start op 18 april om 15:30 met het dagprogramma dat als thema heeft: “hoe herstellen we het vertrouwen in de journalistiek”.
 
In samenwerking met het consortium van journalistieke hogescholen en universiteiten is het programma samengesteld. Dit deel van het programma is gratis en de inloop is vanaf 15:00.
“Herstel van vertrouwen in de journalistiek”

Studenten, docenten en onderzoekers van journalistieke hogescholen en universiteiten presenteren op een vragende manier hun lopende onderzoeken vanuit het thema “vertrouwen in de journalistiek en hoe we dat vertrouwen kunnen herstellen ”

State-of-the-art journalistiek onderzoek wordt verbonden met de actuele beroepspraktijk.

Docenten, onderzoekers, studenten en journalisten zullen met elkaar en het publiek in debat kunnen. Hierdoor ontstaat een rijk beeld van wat de uitdagingen zijn in journalistiek Nederland, en het publiek wordt aangezet tot nadenken.

Programma, moderator Amber Kortzorg

Journalistieke prijs met nationale uitstraling. Media spelen een steeds belangrijker rol in de samenleving.
 
Daarom verdienen de kwaliteit en maatschappelijke betekenis van media in het algemeen en de journalistiek in het bijzonder speciale aandacht. Met die reden wordt sinds 2007 jaarlijks een journalistieke prijs met nationale uitstraling toegekend: De Tegel.

De Tegel is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke nieuws-, verslaggeving-, achtergrond-, onderzoeks-, camera- en interviewproducties en een aanmoediging voor journalistieke vernieuwing en journalistiek talent.

Dionne Stax en Pepijn Crone presentatoren Uitreiking de Tegel 2016 18 april 2017 Koninklijke Schouwburg in Den Haag interview met Gert Ysebaert van het Mediahuis #achtergrond

Initiatiefnemers
De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek is een initiatief van NDP Nieuwsmedia, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, NOS, RTL Nederland en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, verenigd in Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek.

De presentatie De Tegel 2016 is in handen van…

Dionne Stax en Pepijn Crone zullen de tiende tegel-uitreiking presenteren. “We zijn verheugd dat we dat aan kunnen kondigen. Uit handen van deze toppers zullen de besten uit ons vak de Tegels uitgereikt krijgen. Ik wens ze veel plezier en wij zien ernaar uit!”, aldus Joop Daalmeijer.

De Tegel is een Nederlandse prijs voor journalistiek die sinds 2006 wordt uitgereikt. In deze prijs zijn drie andere prijzen opgegaan: de Prijs voor de Dagbladjournalistiek, het Gouden Pennetje en de Gouden Tape.
 
In 2013 ging ook de interviewprijs De Luis op in De Tegel. De prijs wordt in diverse categorieën door een vakjury toegekend. De Tegel is genoemd naar het boek Tegels lichten van Henk Hofland.

2015

Op 31 maart 2016 was de uitreiking in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Voor de eerste keer werd de Storimans prijs voor excellent camerawerk uitgereikt.
Categorie     Winnaar     medium
Achtergrond     Thomas Erdbrink en Roel van Broekhoven met Onze man in Teheran     NPO2, VPRO

Interview     Willem Feenstra en Mark Misérus met Interview Sepp Blatter     De Volkskrant
Nieuws     Gerben Kuitert , Leon ten Voorde, Fardau Wagenaar met FC Twente, de teloorgang van een topclub     De Twentsche Courant Tubantia

Nieuwsverslaggeving     Klaas van Dijken met Darfur, oorlog zonder einde     Trouw
Onderzoek     Bas Haan met Hoe de Teevendeal drie bewindspersonen de kop kostte     Nieuwsuur , NTR/NOS
Publieksprijs     Thomas Erdbrink en Roel van Broekhoven met Onze man in Teheran     NPO2, VPRO

Talent     Mark Schrader     Nieuwe Revu
Storimansprijs     Reber Dosky en Nina Badoux met Een dag uit het leven van een sluipschutter tegen IS     De Correspondent
Toekomst Prijs     TMI     vloggers-netwerk

Uitreiking journalistenprijzen De Tegel live op Den Haag TV

Dinsdagavond worden de journalistenprijzen De Tegel weer uitgereikt in Den Haag. De prijsuitreiking wordt vanaf 20.15 uur live uitgezonden op Den Haag TV. De jury van De Tegels moest kiezen uit ruim 300 inzendingen voor de prijzen.

De onderscheidingen worden uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg. In de categorie nieuwsverslaggeving maken Ana van Es, (Volkskrant), Youssef Abjij, Mustafa Marghadi, Jonna ter Veer, Lars Dellemann, Jurjen IJsseldijk, Lars Boogaard en Ben Prins (NOS op 3) en Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam (NRC) kans.
 
Voor de prijs in de categorie onderzoek zijn de kanshebbers Huub Jaspers & Berna van Vilsteren (VPRO’, Sjors van Beek (De Limburger) en Tom Kreling en Huib Modderkolk (Volkskrant). Ingrid de Groot en Peter Groenendijk (AD), Lineke Nieber (NRC) en Hester van Yperen en Roland Strijker (RTL Nieuws) maken kans in de categorie Nieuws.
 
De genomineerden voor achtergrond zijn Fidan Ekiz en Kees Schaap (Vara), Mathijs Deen (VPRO) en Sarah Sylbing en Ester Gould (Human). In de categorie interview zijn Thomas Rueb (NRC), Huib Modderkolk en Maud Effting (Volkskrant) en Frederieke Heggers (RTLZ) genomineerd.
 
Als nieuwe talenten maken Laurens Samsom, Haro Kraak en Anne de Blok kans op een prijs. De genomineerden voor de Storimans Award zijn Patrick Martens (AvroTros) en Harry van de Westelaken (KroNcrv).

Wie wint journalistenprijs De Tegel?

 In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag worden vanavond de Tegels uitgereikt, de belangrijkste journalistieke prijzen van het jaar 2016. De uitreiking is vanaf 20.30 uur te zien in een speciale tv-uitzending op themakanaal NPO Nieuws en via een livestream op NOS.nl.

Er zijn Tegels in verschillende categorieën: nieuws, verslaggeving, achtergrond, interview, onderzoek en talent. Daarnaast is er de Storimans Tegel voor het beste camerawerk, genoemd naar cameraman Stan Storimans die in 2008 tijdens zijn werk in Zuid-Ossetië om het leven kwam.

In iedere categorie zijn drie nominaties. In de categorie verslaggeving zijn dat: 'Frontlijn Sirte', een serie reportages uit Libië in de Volkskrant, 'Bij ons in #Molenbeek', een productie van NOS op 3 over de Brusselse wijk Molenbeek, en 'Dossier: faillissement V&D', een serie verhalen in NRC en nrc.next

In de categorie onderzoeksjournalistiek zijn er nominaties voor het programma Argos van de VPRO (De lange arm van Turkije), dagblad De Limburger (De malafide transportwereld) en de Volkskrant (AIVD onderzocht contacten Wilders). Alle overige Tegel-nominaties zijn hier te vinden.

Vorig jaar ging er onder meer een Tegel naar Nieuwsuur-journalist Bas Haan, voor zijn verhalen over de Teevendeal. Gerben Kuitert, Leon ten Voorde Fardau Wagenaar vielen in de prijzen voor hun berichtgeving over FC Twente.
 
Roel van Broekhoven kreeg een Tegel voor een vierdelige serie over correspondent Thomas Erdbrink in Iran.

De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek en het Feest voor de Journalistiek worden mogelijk gemaakt door:

Initiatiefnemers
NVJ, NDP Nieuwsmedia, RTL, NOS en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren.

Hoofdsponsors
Gemeente Den Haag, United en BeamBrothers.

Ondersteunende partijen
 
AvroTros , BNNVARA, Chain, Digital News Initiative, EO, HUMAN, Kennedy van der Laan, Koninklijke Schouwburg, KRONCRV, LIRA, MAX, NTR, Powned, ROOS, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, Vers in de Pers, VOCAS, VPRO, WNL

Presentatie: Dionne Stax en Pepijn Crone

Dionne Stax en Pepijn Crone presentatoren Uitreiking de Tegel 2016 op 18 april 2017 in Koninklijke Schouwburg Den Haag #Onderzoek #Publieksprijs

Journalistenprijs De Tegels uitgereikt in Koninklijke Schouwburg

 In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zijn dinsdagavond de Tegels uitgereikt door Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek.

De grote winnaars zijn volgens kenners Maud Effting en Huib Modderkolk in de categorie interview voor hun gesprek met oud-PVV-woordvoerder Michael Heemels.

Er waren Tegels in verschillende categorieën: nieuws, verslaggeving, achtergrond, interview, onderzoek, talent en de publieksprijs.

De Storimans Tegel voor het beste camerawerk gaat dit jaar naar Harry van de Westelaken. Deze prijs is genoemd naar cameraman Stan Storimans die in 2008 tijdens zijn werk om het leven kwam.

Dit jaar zijn De Tegels voor de tiende keer uitgereikt. De uitreiking werd gepresenteerd door Dionne Stax en Pepijn Crone. De uitreiking van de journalistieke prijzen van het jaar 2016 was ook live te volgen in een speciale tv-uitzending op themakanaal NPO Nieuws en via de website van de NOS.

Overzicht Winnaars De Tegel 2016
Nieuwsverslaggeving
Youssef Abjij, Mustafa Marghadi, Jonna ter Veer, Lars Delleman, Jurjen IJsseldijk, Karina ter Horst, Lars Boogaard en Ben Prins, “Bij ons #inMolenbeek”, NOS op 3
Andere genomineerde waren Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam en Ana van Es.

Onderzoek
Sjors van Beek: “malafide transportwereld”, De Limburger
Andere genomineerde waren Tom Kreling & Huib Modderkolk en Huub Jaspers & Berna van Vilsteren

Nieuws
Ingrid de Groot en peter Groenendijk, “Zaak Dupont”, Algemeen Dagblad
Andere genomineerde waren Lineke Nieber en Hester van Yperen en Roland Strijker

Achtergrond
Sarah Sylbing en Ester Gould, “Schuldig”, Human
Andere genomineerde waren Fidan Ekiz en Kees Schaap en Mathijs Deen

Interview
Maud Effting en Huib Modderkolk,: “van golden boy tot total loss”, Volkskrant
Andere genomineerde waren Frederieke Hegger en Thomas Rueb

Storimans
Harry van de Westelaken, “De slag om Mosul”, KRONCRV
De andere genomineerde was Patrick Martens

Talent
Anne de Blok
Andere genomineerde waren Laurens Samsom en Haro Kraak

Publieksprijs
“Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman!“, NRC Handelsblad

NOS op 3 wint journalistieke 'Tegel' voor productie #inMolenbeek

Bij de uitreiking van de belangrijkste journalistieke prijzen, de Tegels, is NOS op 3 in de prijzen gevallen. In de categorie verslaggeving won NOS op 3 de Tegel voor een productie over de Brusselse wijk Molenbeek, 'Bij ons in #Molenbeek'.

Verslaggever Mustafa Marghadi, die voor de productie een maand doorbracht in de Brusselse probleemwijk, nam de prijs in ontvangst.

Het cross-mediale nieuwsplatform van de NOS was genomineerd samen met 'Frontlijn Sirte', een serie reportages uit Libië in de Volkskrant, en 'Dossier: faillissement VenD', een serie verhalen in NRC en nrc.next.

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zijn Tegels uitgereikt in verschillende categorieën voor de beste producties uit 2016. In iedere categorie waren drie inzendingen genomineerd.
Golden boy

In de categorie Nieuws wonnen Ingrid de Groot en Peter Groenendijk van het AD met de Zaak-Dupont. De prijs voor het beste interview ging naar Volkskrant-journalisten Maud Effting en Huib Modderkolk voor een interview met oud-PVV-woordvoerder Michael Heemels onder de titel Van golden boy tot total loss.

De prijs in de categorie Onderzoek ging naar De Limburger. Journalist Sjors van Beek dook in de transportwereld en schreef onder meer over Filipijnse truckers die worden uitgebuit. Zijn productie: De malafide transportwereld.
Storimans

De serie Schuldig van Sarah Sylbing en Ester Gould van HUMAN kreeg de prijs in de categorie Achtergrond en de prijs voor het Talent was voor Verwarde Mensen, in De Monitor, gemaakt door Anne de Blok.

De Stan Storimansprijs, genoemd naar de tijdens zijn werk in Ossetië omgekomen RTL-cameraman, is voor Harry van de Westelaken van Brandpunt voor De slag om Mosul.

De laatste prijs die werd uitgereikt, de Publieksprijs, was voor Thomas Rueb met Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman! in NRC Handelsblad.

hannasuurlandstyling op instagram
Koninklijke Schouwburg - Het Nationale Theater

hannasuurlandstyling Stunning Dionne Stax ready for ... #uitreiking #detegel #detegel2017 #dionnestax #dress👗 #claesiversen #couturedress #mintgreen #lace #styling #hannasuurlandstyling #muah #karinvermeulen_ #spicepr

Hanna Suurland met Karin Vermeulen op facebook

Last touch-up... Dionne Stax schittert in een prachtige kanten couture jurk van Claes Iversen! Uitreiking De Tegel 2017! Styling by me...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten