vrijdag 21 juli 2017

Haalt Dionne Stax ook in 2017 de finish van de Nijmeegse Vierdaagse? Beleef de feestelijk intocht op de Via Gladiola live via NPO 2!

 
Haalt Dionne Stax ook in 2017 de finish van de Nijmeegse Vierdaagse? Beleef de feestelijk intocht op de Via Gladiola live via NPO 2!

Slotdag Nijmeegse Vierdaagse live op NPO 2

Ook dit jaar trekken weer tienduizenden liefhebbers de wandelschoenen aan voor de Vierdaagse van Nijmegen. Het evenement is inmiddels toe aan zijn 101ste editie.


Dionne Stax interview door Vera Eisink tijdens de Nijmeegse Vierdaagse 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje

Van 18 tot en met 21 juli 2017 trotseren de deelnemers blaren, wind, zon en regen om uiteindelijk triomfantelijk aan de finish te komen op de 'Via Gladiola'.

Net als vorig jaar doet de NOS verslag van de vierde en laatste dag, ook nu weer in samenwerking met KRO/NCRV en Omroep Gelderland. Met reportages, gesprekken aan de finish en sfeerimpressies vanuit de tocht.

De Vierdaagse van Nijmegen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement met ruim 47.000 deelnemers uit zo’n zestig landen. Het centrum van de stad aan de Waal staat tijdens het evenement met zeker een miljoen bezoekers vier dagen volledig op zijn kop.

Fons de Poel ontvangt tijdens de uitzending verschillende gasten, Harm Edens zwaait de lopers ’s ochtends uit bij de start en vangt ze ’s middags weer op aan de Via Gladiola.

Martijn Bink en Sonja Booms doen verslag op verschillende plekken langs de route en Dionne Stax, die al acht vierdaagsekruisjes op zak heeft, praat tijdens haar negende Vierdaagse met deelnemers 'in de koers'.

Dionne Stax dansje in Cuijk tijdens de Nijmeegse Vierdaagse 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #DJJan

'De Vierdaagse van Nijmegen', vrijdag 21 juli tussen 14.00 en 18.16 uur bij de NOS op NPO 2.

38.717 wandelaars, waaronder NOS Journaal presentatrice Dionne Stax, op weg naar de Via Gladiola!

De laatste dag van de Vierdaagse trekt onder andere door Brabant en Limburg. Via Overasselt loopt het wandellegioen naar het Brabantse Grave.

De eerste lopers liepen daar tegen 07.00 uur over de Maasbrug. Vanuit Brabant draaien de lopers naar Limburg, om uiteindelijk via Cuijk, Mook en Malden het sluitstuk van het wandelevenement te bereiken: de Via Gladiola.

Als niemand vanmorgen in bed is blijven liggen, zijn er vandaag 38.717 wandelaars van start gegaan.

Dat is het aantal dat gisteren de finish haalde van dag 3 door de Groesbeekse heuvels.

Op de dag van Groesbeek vielen 1.002 lopers uit. Dat waren er een stuk minder dan de 1.525 uitvallers op woensdag. Ruim 42.000 wandelaar begonnen dinsdag aan de Vierdaagse.

Dionne Stax De Vierdaagse van Nijmegen de start op 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #watkanzelopendiemeid

Feestelijk onthaal Vierdaagse-lopers

Rechtstreeks verslag van de slotdag van de Vierdaagse van Nijmegen. Live-beelden en gesprekken worden afgewisseld met reportages over bijzondere deelnemers, zoals de Ethiopiër Mo Hersi die op zijn derde naar Nederland vluchtte en de afgelopen maanden al 800 kilometer liep om ons land beter te leren kennen.

Of het koppel dat elkaar vorig jaar tijdens de Vierdaagse ten huwelijk vroeg en nu op huwelijksreis gaat naar… de Vierdaagse.

Daarnaast wordt het antwoord gezocht op vragen als: welke muziek doet de pijn aan de voeten vergeten? Hoe gezond is lopen voor de psyche? En met welke drankjes blijf je het langst fit?

Met:

- Fons de Poel – gesprekken met gasten
- Harm Edens – gesprekken met lopers aan de start en bij de finish
- Dionne Stax – loopt haar negende Vierdaagse en doet verslag ‘in de koers’
- Sonja Booms en Martijn Bink – doen verslag vanuit plaatsen langs het parcours

Slotdag Nijmeegse Vierdaagse live op NPO 2

Ook dit jaar trekken weer tienduizenden liefhebbers de wandelschoenen aan voor de Vierdaagse van Nijmegen.

Het evenement is inmiddels toe aan zijn 101ste editie. Van 18 tot en met 21 juli trotseren de deelnemers blaren, wind, zon en regen om uiteindelijk triomfantelijk aan de finish te komen op de ‘Via Gladiola’.

Net als vorig jaar doet de NOS verslag van de vierde en laatste dag, ook nu weer in samenwerking met KRO/NCRV en Omroep Gelderland. Met reportages, gesprekken aan de finish en sfeerimpressies vanuit de tocht.

De Vierdaagse van Nijmegen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement met ruim 47.000 deelnemers uit zo’n zestig landen. Het centrum van de stad aan de Waal staat tijdens het evenement met zeker een miljoen bezoekers vier dagen volledig op zijn kop.

Fons de Poel ontvangt tijdens de uitzending verschillende gasten, Harm Edens zwaait de lopers ’s ochtends uit bij de start en vangt ze ’s middags weer op aan de Via Gladiola.

Martijn Bink en Sonja Booms doen verslag op verschillende plekken langs de route en Dionne Stax, die al acht vierdaagsekruisjes op zak heeft, praat tijdens haar negende Vierdaagse met deelnemers ‘in de koers’.

Dionne Stax loopt voor de negende keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Lex Gaarthuis belde vanmorgen met de NOS-nieuwslezeres die blijkbaar flinke blaren op haar voeten heeft op deze laatste Vierdaagse dag!
 
Vrijdag 21 juli 2017 vanaf 14:00 uur zie je bij L1 de binnenkomst van de laatste vermoeiende en feestelijke kilometers over de Via Gladiola.

De dag van de vrolijkheid, de gladiolen en het Vierdaagsekruisje.

L1 zendt in samenwerking met Omroep Gelderland, NOS en KRO/NCRV de binnenkomst uit.

je zult loopster en NOS-verslaggeefster Dionne Stax voorbij zien komen; ook doet zij verslag in de uitzending. Harm Edens zal zich regelmatig melden vanaf de finish.

Dionne Stax De Vierdaagse van Nijmegen Thema Romantiek in Linden op 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #watkanzelopendiemeid

De andere verslaggevers langs de route zijn:

    Jan van Loenen bij de VIP's.
    Ardy Stemerding staat in Grave en op Charlemagne.
    Sonja Booms staat in Cuijk.

Het commentaar tijdens de intocht wordt gegeven door Corine van Dijk.

De Via Gladiola lonkt voor wandelaars Vierdaagse Nijmegen.

Het is de dag waar iedereen naar heeft uitgekeken: de intocht van de Vierdaagse. De slotdag van de Vierdaagse staat ook bekend als de Dag van Cuijk. De wandelaars moeten nog 1 dag knallen om hun Vierdaagsekruisje te kunnen bemachtigen.

Live: De vierdaagse van Nijmegen

Verslag van de Vierdaagse van Nijmegen: Tienduizenden liefhebbers trekken ook dit jaar de wandelschoenen aan voor de Vierdaagse van Nijmegen. Het evenement is inmiddels toe aan zijn 101e editie.

Van 18 t.e.m. 21 juli trotseren de deelnemers blaren, wind, zon en regen om uiteindelijk triomfantelijk aan de finish te komen op de 'Via Gladiola'. In deze uitzending zijn sfeerimpressies van de vierde en laatste dag te zien. Fons de Poel ontvangt verschillende gasten, Harm Edens zwaait de lopers 's ochtends uit bij de start en vangt ze 's middags weer op aan de Via Gladiola. Sonja Booms brengt verslag uit vanop verschillende plekken langs de route en Dionne Stax, die al acht vierdaagsekruisjes op zak heeft, praat tijdens haar negende Vierdaagse met deelnemers 'en route'.

Rechtstreeks verslag van de slotdag van de 101ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse. De dag van de laatste loodjes, de intocht in Nijmegen en de gladiolen. En, niet te vergeten, de uitreiking van het Vierdaagsekruisje.

Dionne Stax De Vierdaagse van Nijmegen dansen bij pontonbrug Cuijk op 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #watkanzelopendiemeid

De NOS doet samen met KRO-NCRV en Omroep Gelderland live verslag van de vierde en laatste dag van de Vierdaagse van Nijmegen. Hoeveel van de 47.000 wandelaars die dinsdag aan het grootste wandelevenement ter wereld begonnen, halen glorieus de eindstreep?

Of met de tong op de schoenen? Hoe je finisht, maakt niet uit bij de Vierdaagse. Heel Nijmegen staat op zijn kop en iedereen wordt even hard toegejuicht aan de Via Gladiola.
Harm Edens

Harm Edens zwaait de lopers ’s ochtends vroeg uit en vangt ze ’s middags weer op bij de finish. Fons de Poel ontvangt tussendoor allerlei gasten en Sonja Booms doet verslag vanaf verschillende plekken langs de route. Dionne Stax loopt alweer voor de negende keer mee. Zij bespreekt al wandelend het gevoel van deze 101ste Vierdaagse.

Laatste dag

De vierde en laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse wordt ook wel de 'dag van Cuijk' genoemd. De tocht voert via Grave en Cuijk terug naar het centrum van Nijmegen.

De laatste vermoeiende en feestelijke kilometers voeren over de Sint Annastraat, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot Via Gladiola.

Dit is waar veel wandelaars al vanaf de eerste dag naar uitkijken: het hartverwarmende onthaal na vier dagen afzien.
 
Onder aanmoediging van tienduizenden dolenthousiaste toeschouwers gaan ze op weg naar de eindstreep.
 
De wandelaars krijgen gladiolen uitgereikt, als teken van kracht en overwinning. Bij de finish mogen ze eindelijk hun vierdaagsekruisje ophalen.

Dionne Stax De Vierdaagse van Nijmegen interview bij Malden op 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #watkanzelopendiemeid #4daagsekoningin #maarweleenbiertjebijdefinish

Over de Maas 'lopen', het kan één dag per jaar

Rond de klok van half zeven donderdagavond was het weer zover.
 
Het magische moment dat iedereen die maar wilde tussen Cuijk en Middelaar even over de Maas kon 'lopen'.

Voor een enkeltje of een retourtje. Met tussen mens en water de roemruchte pontonbrug.

De zogeheten proefsluiting even hiervoor, traditiegetrouw op de avond voor de Dag van Cuijk, was wederom gelukt.

Grave

Dionne Stax De Vierdaagse van Nijmegen interview door Martijn Brink op 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #watkanzelopendiemeid #4daagsekoningin #maarweleenbiertjebijdefinish
 
Vrijdagochtend al lopen duizenden deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse over diezelfde, door militairen aangelegde tijdelijke brug tussen Brabant en Limburg.

Komend uit een al even feestelijk Grave, gaat het legioen via Mook op weg naar de Via Gladiola voor de feestelijke intocht. 

Kinderen

Maar de vroege donderdagavond was de pontonbrug nog even het domein van vooral jonge gezinnen. En de vriendelijke en goedlachse militairen?
 
Die gingen gewillig op de foto met de kinderen of gaven een stoere high five.

Via Gladiola stroomt vol met vermoeide, maar blije wandelaars

Dionne Stax De Vierdaagse van Nijmegen interview met moeilijk lopende meneer op 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #watkanzelopendiemeid #4daagsekoningin #maarweleenbiertjebijdefinish

Het zijn de laatste loodjes voor de 38.700 lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars begonnen vanochtend aan de laatste etappe, de 'Dag van Cuijk'. Ze lopen een route van 30, 40 of 50 kilometer en beginnen daarna aan de feestelijke intocht op de Via Gladiola naar het centrum van Nijmegen.

De een loopt de dag met een glimlach uit, de ander heeft er meer moeite mee.

Een mannelijke deelnemer finisht gehuld in een Amerikaanse vlag. Hij doet het om Amerikaanse militairen te eren die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog.

"Mijn moeder heeft 26 jaar geleden voorgesteld om op deze manier de Vierdaagse te lopen."

Zijn moeder heeft de honderdste editie nog meegemaakt maar is daarna overleden. "Maar dat maakt niet uit", zegt hij. "Haar as is over de hele Vierdaagse uitgestrooid en zo heeft ze tóch de Vierdaagse gelopen."
Gladiool

Deelnemer Leon heeft de Vierdaagse ook volbracht. Hij zit in een rolstoel en was gisteren bijna gestopt. "Ik had totaal géén kracht meer." Toch zette hij door. "Het is de dood of de Gladiool halen. Nou, dan ga ik toch maar voor de Gladiool."

Voor Harold is het de 32ste keer dat hij heeft meegedaan. "Dit is de beste dag van de week, hierna ga ik lekker op vakantie." Vorig jaar deed hij precies hetzelfde en stond hij twee dagen later alweer op een bergtop in Frankrijk.

Op de Via Gladiola loopt het inmiddels storm, vertelt verslaggever Theo Verbruggen. "Brede glimlachen van iedereen hier." Toeschouwers, vrienden en familie delen traditiegetrouw gladiolen uit aan de wandelaars.

Rond 09.15 uur meldde zich de eerste deelnemer: rolstoeler Bennie Bouwhuis uit het Overijsselse Overdinkel.

42.000 mensen begonnen aan de Vierdaagse. 3300 mensen zijn uitgevallen, vooral op de tweede dag. Toen liepen de temperaturen op tot 30 graden. Gisteren vielen opvallend veel mensen uit met buikgriep.

Dionne Stax De Vierdaagse van Nijmegen interview 50 kilometer loopster op 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #watkanzelopendiemeid #4daagsekoningin #maarweleenbiertjebijdefinish

In en rond Nijmegen staan er files. Naar verwachting komen tienduizenden familieleden en vrienden van de lopers. Ook het begin van de schoolvakanties in Noord-Nederland leidt tot extra drukte.

Slotdag Vierdaagse bij de NOS

De NOS doet vanaf 14.00 uur live verslag van de slotdag, net als vorig jaar in samenwerking met KRO-NCRV en Omroep Gelderland.

Harm Edens vangt bij de finish aan de Via Gladiola de lopers op, die hij 's ochtends bij de start heeft uitgezwaaid. Sonja Booms doet verslag op verschillende plekken langs de route en Dionne Stax, die al acht vierdaagsekruisjes op zak heeft, praat tijdens haar negende Vierdaagse met deelnemers in de koers.

Naast diverse reportages en sfeerimpressies praat Fons de Poel met gasten over het populaire evenement.

Vierdaagse in Malden: massage, sfeer, spekjes, burgemeester en Batman

De Vierdaagse in Malden is goed bezocht. Voordat de wandelaars de Via Gladiola passeren komen ze door het gezellige centrum van het dorp.

Ponton

De boog bij het ponton tussen Cuijk en Middelaar is dit jaar duidelijk zichtbaar. De soldaten die de brug op hebben gebouwd, hebben er voor gekozen de boog aan de andere kant van De Maas te plaatsen.

Bij de ponton tussen Cuijk en Middelaar zoeken de toeschouwers een plekje langs de route. Groepen wandelaars worden in Limburg verwelkomd door een plaatselijke dj. De sfeer zit er goed in. De Vierdaagselopers nemen de spekjes van Lot, Silke en Jet uit Gennep gretig aan op het ponton.

Toeschouwer Ger Van der Horst heeft een mooi plekje gevonden, waar hij goed overzicht heeft. ,,Ik zit hier ieder jaar, zodat ik mijn bekenden die meelopen goed kan zien aankomen’’, zegt hij.

De lopers maken vanaf het ponton op de dijk een bocht naar links en zetten dan koers in de richting van Nijmegen.

Dionne Stax De Vierdaagse van Nijmegen finish! interview door Harm Edens op de Via Gladiola op 21 juli 2017 NOS Journaal presentatrice #4d17 #laatsteloodjes #40kilometerwandelen #wezijnerbijna #viagladiola #appeltjeeitje #plezier #feest #watkanzelopendiemeid #4daagsekoningin #maarweleenbiertjebijdefinish #binnen!
 
Militair Alan van Megen: ,,Om drie uur breken we de brug weer af. Lopers moeten dan het pontje pakken. Het is dezelfde brug als vorig jaar, maar met Duitse vlonders. Een deel van onze krijgsmacht zit in Roemenië.’’

Militair René van 't Foort heeft zich zojuist omgekleed tot Batman. ,,Ik heb geen weddenschap verloren, maar het is de mascotte van onze groep.’’

Volg de laatste Vierdaagse loodjes van Dionne Stax via haar twitter tweets:

 Dionne Stax‏Geverifieerd account @DionneStax

Goedemorgen! Ik loop vandaag niet alleen, 3 blaren op mijn tenen houden mij gezelschap 😬 #4d17

 Dionne Stax‏Geverifieerd account @DionneStax

Het aftellen is begonnen, nog 32 km... #4d17

  Dionne Stax ‏Geverifieerd account @DionneStax

Onderweg naar Beers #4d17

 Dionne Stax‏ Geverifieerd account @DionneStax

Doei Cuijk, je was fijn! En nu... Naar Nijmegen! #4d17

 Dionne Stax‏ Geverifieerd account @DionneStax

🎉 #4d17
 
 Dionne Stax‏ Geverifieerd account @DionneStax

Binnen! #4d17

Geen opmerkingen:

Een reactie posten