woensdag 2 augustus 2017

Mooie kijkcijfers 1e aflevering Lady Di & Dionne Stax

Mooie kijkcijfers 1e aflevering Lady Di & Dionne Stax

Primetime-programma Dionne Stax is kijkcijferhit

Aflevering 1 Lady Di & Dionne Stax: Miss Diana Spencer The marriage & Camilla 1 augustus 2017, NPO2 NTR, NOS Journaal presentatrice #ladydidionne

Dionne Stax is een kijkcijferkanon. Haar show Lady Di & Dionne is dinsdagavond met een flinke 835.000 kijkers van start gegaan op NPO 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma van Dionne Stax stond weliswaar na primetime-winnaar De Slimste Mens op het menu, maar tot nu toe lukt het geen enkel ander programma om de kijker zo goed vast te houden. Met 18 procent marktaandeel scoorde Stax ruim boven NPO 2’s avondgemiddelde van 10 procent.

De Slimste Mens deed het nóg beter. Daar keken 1,1 miljoen mensen (25 procent) naar. Daarmee was het programma van Philip Freriks de nummer één op prime time.

NPO 1 scoorde met Spy in the Wild ruim 1 miljoen kijkers (22 procent), waarna Dokters vs Internet 988.000 kijkers (21 procent) scoorde. Het doktersprogramma van Anita Witzier begon vorige week boven de miljoen kijkers, maar toen was Stax nog niet te zien.

Het brons op prime time was dinsdag voor RTL 4: Een Dubbeltje Op Zijn Kant noteerde 464.000 kijkers (10 procent), waarna RTL Summer Night uitkwam op 542.000 kijkers (12 procent).

De zeven andere top-tien-zenders (gemiddeld genomen) scoorden als volgt op prime time (Nieuwsuur uitgezonderd):

    RTL 5 scoorde met Deurwaarders Betalen of Leeghalen: 348.000 kijkers,
    RTL 7 scoorde met From Russia With Love: 319.000 kijkers,
    Veronica scoorde met Tron Legacy: 202.000 kijkers,
    NPO 3 scoorde met Undateables: 200.000 kijkers,
    SBS 6 scoorde met Leer Mij Vrouwen Kennen: 181.000 kijkers,
    RTL 8 scoorde met Vertical Limit: 153.000 kijkers,
    Net5 scoorde met To Wong Foo Thanks For Everything: 136.000 kijkers.

Vooravond en late avond

Het Achtuurjournaal (1,6 miljoen), Half Acht Nieuws (1 miljoen), Zesuurjournaal (751.000), The Great British Bake Off (682.000), RTL Boulevard (649.000), EenVandaag (602.000), Editie NL (558.000), Sportjournaal (546.000), Wie Doet De Afwas (471.000) en Utopia (423.000) waren de vooravondtoppers.

Op de late avond waren Jinek (980.000), Journaal Laat (755.000), Hart van Nederland (676.000), Nieuwsuur (616.000), RTL Summer Night (542.000) en Shownieuws (529.000) het meest in trek. De late RTL Boulevard trok 307.000 kijkers.

Top 15
01. Journaal 20:00 (NPO1) 1.600.000
02. De Slimste Mens (NPO2) 1.139.000
03. Spy in the wild (NPO1) 1.036.000
04. Half acht nieuws (RTL4) 1.006.000
05. Dokters vs Internet (NPO1) 988.000
06. Jinek (NPO1) 980.000
07. Lady Di en Dionne (NPO2) 835.000
08. Journaal laat (NPO1) 755.000
09. Journaal 18:00 (NPO1) 751.000
10. Great British Bake Off (NPO1) 682.000
11. Hart van Nederland (SBS6) 676.000
12. RTL Boulevard (RTL4) 649.000
13. Nieuwsuur (NPO2) 616.000
14. EenVandaag (NPO1) 602.000
15. Editie NL (RTL4) 558.000
   
De kijkcijfers van dinsdag 1 augustus 2017

De TV van gisteren: Mooie cijfers voor Dionne en Lady Di

Lady Di blijkt twintig jaar na haar dood nog voort te leven in de beleving van velen. De documentaire Lady Di en Dionne was dan ook goed voor 835.000 kijkers.

In Lady Di & Dionne dook de presentatrice voor de NTR in het leven van de in 1997 om het leven gekomen people's princess. Ze sprak met mensen die Diana persoonlijk gekend hebben en schetste zo een intiem portret van een krachtige, maar gevoelige vrouw die soms moeite had met het bizarre leven waar ze zich in vond na haar huwelijk met de Britse kroonprins Charles.
 
In Lady Di & Dionne ontsluit de populaire NOS Journaal presentatrice het levensverhaal van de geliefde prinses Diana Spencer.

Inhoud Lady Di & Dionne
Het is in augustus twintig jaar geleden dat prinses Diana overleed. In de documentairereeks Ladi Di en Dionne gaat Dionne Stax verhaal halen bij Diana-deskundigen en mensen die nauw betrokken waren bij het leven van de prinses. In vijf afleveringen, die chronologisch zijn opgebouwd, duikt de journaliste in het leven van de prinses, van verloving tot het tragische auto-ongeluk.

Miss Diana Spencer: In 1980 werd Engeland getroffen door een economische crisis. De bevolking maakte toen ook kennis met het verlegen meisje van achttien op wie Prins Charles zijn oog had laten vallen: Diana Spencer. Was zij de hoop van de natie in deze duistere tijden? Dionne Stax spreekt hierover met historici Christopher Lee, Kate Williams en Jaap van Osta, terwijl fotografen Anwar Hussein en Edwin Smulders Diana's relatie met de pers toelichten. Biograaf Andrew Morton en royaltydeskundige Marc van der Linden leggen uit hoe broos het begin van dit sprookje eigenlijk was.

Lady Di blijft velen intrigeren, ook 20 jaar na haar dood. Zo ook Dionne Stax. In het 1e van 5 delen zocht ze uit waarom prins Charles verliefd op haar werd.

Lady Di en Dionne is de komende vijf weken nog elke dinsdag om 21.10 uur te zien op NPO 2.

In het vijfluik over Lady Di staat die andere Di ook centraal.

Iedereen die het meegemaakt heeft herinnerd het zich nog als de dag van gisteren: het journaal waarin bekend werd gemaakt dat Diana Spencer, Lady Di, was verongelukt. Het blijkt alweer twintig jaar geleden te zijn: reden voor de NTR om uit te pakken met een vijfluik over het 'Diana-effect.'

Dat gebeurt in Sophie in de Kreukels-stijl: journaal­lezeres Dionne Stax op zoektocht. En Stax zat meteen goed in haar (nieuwe) rol. Dat doet ze op geheel eigen wijze en het is zeer boeiend om weer te zien wat voor impact de verlegen Diana vanaf dag één in de omgeving van prins Charles maakte.

Zoals de titel al verklapt, heeft presentatrice Stax een prominente rol in het document Lady Di & Dionne, dat lekker snel en hedendaags gemonteerd is.

In rap tempo wisselden een voormalige butler, een correspondente in Londen, een loopje van Stax, een biograaf, een shot van Stax achter het stuur en paparazzo Edwin Smulders elkaar af. Wacht, wat?

Ja, Stax had Smulders - die de afgelopen maanden zo nodig de nacht voor haar deur e3n die van Humberto Tan doorbracht om een kiekje te schieten van hun beiden - bereid gevonden wat te vertellen over de continue druk van fotografen op Lady Di.

Zeker, Smulders weet hoe de paparazzi werken, maar pikanter werd het toen Stax het gesprek naar zichzelf toetrok.

Stax: "Je zit erg in iemands privéterrein te peuteren."

Smulders: "Dat is mijn vak. Daar heb ik geen problemen mee."

Stax: "En als ik aangeef dat ik het liever niet wil? Dat ik mijn werk wil doen en privé verder privé wil houden? Ben je daar gevoelig voor?"

Smulders: "Daar kan ik wel gevoelig voor zijn, maar uiteindelijk bepalen de hoofdredacties."

Aan het einde van hun gesprek groette Smulders nog: "Hopelijk tot snel."

Waarop Dionne gevat reageerde met: "Dat hoop ik niet!"😁 

 Dionne Stax confronteert paparazzo met Humberto-gate

Presentatrice Dionne Stax heeft paparazzi-fotograaf Edwin Smulders aangesproken op het gedrag van hem en zijn vakgenoten nu zij de afgelopen maanden doelwit was in de zogenaamde ‘Humberto-gate’. Ze deed dit dinsdagavond in de eerste uitzending van haar NTR-serie Lady Di & Dionne, waarin ze het leven van de Britse prinses Diana belicht.

Paparazzi

In een van de items wil Dionne weten of de Britse paparazzi, die Diana uiteindelijk de dood in hebben gejaagd, vergelijkbaar zijn met de Nederlandse roddelpersfotografen. Ze spreekt daarvoor af met Smulders, de bekendste fotograaf van Nederland.

Op een bruggetje in een oer-Hollands polderlandschap vraagt ze hem onder meer of hij het niet ongemakkelijk vindt om met haar te spreken nadat hij haar de afgelopen maanden geregeld heeft geprobeerd te fotograferen. Hoewel ze de naam van Humberto niet noemt, is duidelijk dat ze doelt op de vermeende affaire tussen haar en de RTL Late Night-presentator. Smulders laat weten dat vaak zijn eigen gevoel over of iets wel of niet kan de doorslag geeft om een foto te maken, maar dat het anders de hoofdredacteur van zijn blad is die de opdracht geeft.

Bekijk het moment op YouTube. Rond 5.45 minuten komt Edwin Smulders in beeld.

Aflevering 1 Lady Di & Dionne Stax: Miss Diana Spencer paparazzi bruggetje Edwin Smulders 1 augustus 2017, NPO2 NTR, NOS Journaal presentatrice #ladydidionne

Geniaal was de afsluiter waarin Dionne op Smulders’ ‘Hopelijk tot snel’ antwoordt met ‘ik hoop het niet!’ 😀
 
Lady Di & Dionne Stax werd ook goed gevolgd op social media, de hashtag #ladydidionne was de gehele avond trending topic op Twitter.

Een bloemlezing van de leukste tweets:

 Henri Peels‏ @Henrixpeels
@DionneStax weer aan de buis gekluisterd in jou documentaire over LADY DI

 Urlar‏ @Urlar
#npo2 Lady Di & Dionne: de ene prinses (Dionne Stax) bericht over de andere  te vroeg overleden Prinses: Prinses Diana

 Xander Breuls‏ @xbreuls
Als antwoord op @DionneStax @NPO2
Ik zat een comedy special te kijken, maar ik ben gaan kijken 👍🏼

 PlanBee‏ @PlanBeeP
#dionnestax Toch opmerkelijk die onthulling dat Diana van Stuarts afstamde

 Ineke de Roode‏ @InekeRoode
Als antwoord op @DionneStax @NPO2
Nu al geweldig Dionne.👌🏼🌺👍🏼 #ladydi

 Nynke de Jong‏ @nynke
Wat doet @DionneStax dit goed. Hup Dionne! #Diana

 Henk de Keijzer ‏ @Henksander
Als antwoord op @nynke @DionneStax
Je haalt de woorden uit mijn mond. Inderdaad een goed stuk TV!

 Kay‏ @choccykate
Can't believe the car @DionneStax chose to pick up @KateWilliamsme for the ride to Althrop. Whahaha! #whatwasshethinking
#ladydidionne

 Kate Williams‏ Geverifieerd account @KateWilliamsme
Als antwoord op @choccykate @DionneStax
was hilarious!

 Sebastiaan Boers‏ @sebasboers
Wel stoer van @DionneStax om tegen die fotograaf in te gaan! Klasse Dionne. #LadyDiDionne

 Mignon Wuestman‏ @MignonWuestman
Als ik journalist zou zijn zou ik ook in Britse landhuizen snuffelen👌🏻. En zulke jassen dragen als @DionneStax #ladydidionne

 Sebastiaan Boers‏ @sebasboers
Edwin: 'Hopelijk tot snel'. Dionne: 'Ik hoop het niet' haha. @DionneStax #LadyDiDionne #inyourface

 Yvonne Schoolderman‏ @Iefonnuh1
Yvonne Schoolderman heeft geretweet TVGids.nl
nostalgische, mooie docu (5-delen) over t bijzondere en iconische, maar ook zware en trieste leven van Lady Di (Diana) met @DionneStax #NPO2

 Sebastiaan Boers‏ @sebasboers Als antwoord op @TamaravanTol @DionneStax @NPO2
Ik vind het wel mooi dat Dionne zo van zich afbijt.

 Mark Boukes‏ @MarkBoukes
Mark Boukes heeft geretweet Rachel Denneboom
Ander frame: Dionne Stax gaat dapper en met open vizier de strijd aan met riooljournalist Smulders.

 Hans de Boer‏ @boereninmonster
Hans de Boer heeft geretweet Dionne Stax
Wat een geweldig leuk programma van @DionneStax! #ladydidionne Veel leuke verhalen en onbekende details! Smeuïge TV.

 Raymond Janssen‏ @RaymondJanssen
Wat een mooie docu van @DionneStax over het leven van Diana.

 Carel Bosch‏ @carelehvbosch
Als antwoord op @DionneStax @NPO2
Hey Dionne, wat een geweldig programma #ladydi&dionne. Ik wist ook waar ik toen was voelde. ❤️✌🏼

 Jacqueline Jansen‏ @pieneke68
Met plezier gekeken naar de documentaire over Lady Di. Top gedaan @DionneStax

 Charlotte‏ @C_vandenHeuvel
Na de eerste vijf minuten al volledig meegezogen in #ladydidionne Véél informatiever dan #Dianaourmother van ITV. Nice @DionneStax

 Pieter van der Woerd‏ @PJvanderWoerd
Als #ladydidionne iets laat zien, is het wel dat @DionneStax dit veel vaker moet doen. Stijl en directheid die doet denken aan @jortkelder.

 Meghan‏ @Meghankleijwegt
Net Lady Di & Dionne gezien. Ik heb de gebeurtenissen zelf niet mee gemaakt maar het blijft een ongekend verhaal. Prachtig @DionneStax!

LisetteHafkamp 💝⚜️‏ @LisetteHafkamp
Als antwoord op @DionneStax @NPO2
Leuke docu! Met plezier gekeken
En wat gaf je die Smulders een sneer! Geweldig! #paybacktime

 Marianne‏ @Kniertje 9 u9 uur geleden
@DionneStax Wat een prachtige serie over Lady Di, prachtige beelden, muziek(herriot) en..wat kun je goed rechts rijden! Top! ❤️😘

 Bert Heuvelink‏ @BertHeuvelink
Als antwoord op @DionneStax
Vaker zoiets doen Dionne, doe je goed 👍. En leuk om de tijdsbeelden weer terug te zien.

 Edwin Meeuwsen‏ @EMeeuwsen
Als antwoord op @DionneStax @NPO2
Reactie op Smulders.....briljant. Mooie serie kijk uit naar volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten