maandag 21 augustus 2017

Sneak previews Lady Di & Dionne Stax: aflevering 4, Lady Di!

Sneak previews Lady Di & Dionne Stax: aflevering 4, Lady Di!

Lady Di & Dionne is een mooie en goed bekeken wekelijkse NTR serie door NOS Journaal nieuwslezeres Dionne Stax over het leven van Diana Spencer op NPO2.

Sneak previews Lady Di & Dionne Stax: aflevering 4, Lady Di. Nieuwe zeer goed bekeken serie door Dionne Stax over leven prinses Diana Spencer dinsdag 22 augustus 2017 NTR NPO2, 21:10 uur NOS Journaal presentatrice #mode #Versace #rubberenlaarzen #kleding #hoerenbuurt #prostituees #forthemanynotthefew #ladydidionne #kijktip

Op 31 augustus 1997 overleed de in die tijd beroemdste vrouw ter wereld: Diana Spencer, Lady Di, voorheen Princess of Wales. Dat is nu twintig jaar geleden. Toen keek een meisje van twaalf verbaasd en gefascineerd naar de beelden op televisie van rouwende massa’s en bloemenzeeën: Dionne Stax, nu presentatrice van het NOS Journaal.

Wat maakte Lady Di tot zo’n bijzondere vrouw, dat ze over de hele wereld bekend en geliefd was? Hoe kon het dat de ‘stijve’ Engelsen zo emotioneel reageerden op haar plotselinge dood?

Wat voor leven had Diana als prinses? Wat was haar invloed toen en wat heeft ze de afgelopen decennia betekend voor de monarchie in Engeland en Nederland, voor de media en voor ons?
 
De fascinatie voor Lady Di is bij Dionne altijd gebleven. Daarom gaat ze nu op zoek naar antwoorden op die vragen en ontmoet tal van bijzondere mensen die haar persoonlijk of beroepsmatig hebben gekend. Op haar zoektocht stelt ze ook aan historici en andere deskundigen de vraag: wat was en is het Diana-effect?

Aflevering 4, Lady Di.
Lady Di was een oprechte, sterke en charmante vrouw. Ze had de natuurlijke gave om mensen gemakkelijk op hun gemak te stellen. In alweer de vierde aflevering van 'Lady Di & Dionne' spreken we een journalist die haar meermaals in actie zag.

Lady Di werd, vooral in de periode na de scheiding met Prince Charles, een mode icoon. Van 'Shy Di', naar 'Lady Di'. Een Versace jurk vs rubberen laarzen. Diana verstond de stille taal van kleding, en hoe!! Marc van der Linden legt uit hoe Diana communiceerde via haar kleding.

Diana Spencer, oftewel: Lady Di, stond erom bekend dat ze graag mensen hielp. Haar oude butler reed Diana 's avonds regelmatig door de hoerenbuurt zodat ze de verhalen van de prostituees kon horen en ze kon helpen waar ze kon.

Dat de pers de Britse royals op de voet volgt is bekend. Na de scheiding begint Diana aan een nieuw leven. Ze stort zich op de goede doelen en de mode.
 
Maar ze raakt ook haar bescherming kwijt. Maar wat gebeurt er als je geen royal meer bent? Hoe gaat de pers dan met je om?
 
In 'Lady Di & Dionne' gaat Dionne Stax op zoek naar het verhaal achter de vrouw die in de jaren negentig misschien wel de meest gefotografeerde persoon ter wereld was: Diana Spencer.
 
Je ziet het allemaal in de vierde aflevering van 'Lady Di & Dionne'.

Dinsdag 22 augustus 2017 in Lady Di & Dionne om 21.10 uur op NPO 2.
#ladydidionne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten