zaterdag 5 augustus 2017

Dionne Stax in promo Lady Di & Dionne: aflevering 2, Princess of Wales

Dionne Stax in promo Lady Di & Dionne: aflevering 2, Princess of Wales.
 
Dinsdag 8 augustus 2017 21:10 uur, NPO2 NTR programma.

Dionne Stax in promo Lady Di & Dionne aflevering 2, Princess of Wales. Dinsdag 8 augustus 2017 21:10 uur, NPO2 NTR programma. NOS Journaal presentatrice #forthemanynotthefew #kijktip

Lady Di & Dionne is een serie bij de NTR over het leven van prinses Diana.
 
Dionne Stax onderzoekt het leven prinses Diana en de impact die zij op de wereld had. Dionne bezoekt voor het programma verschillende bijzondere locaties die een belangrijke rol speelde in het leven van de prinses.

Dionne Stax duikt in de vijfdelige serie ‘Lady Di & Dionne’ in het leven van Diana Spencer. 31 augustus is het precies twintig jaar geleden dat de voormalige prinses van Wales verongelukte in een Parijse tunnel en de wereld in rouw achterliet.
 
Het fascineerde de destijds twaalfjarige Dionne mateloos. Wat maakte Diana zo bijzonder dat zoveel mensen verdriet hadden om haar dood? En wat heeft ze de afgelopen decennia betekend voor de Britse én Nederlandse monarchie?
 
Dionne praat met mensen die Diana van dichtbij hebben meegemaakt. Dionne: “Het was een bijzondere vrouw, ontzettend jammer dat ik haar nooit heb ontmoet.”

Dinsdag 8 augustus: aflevering 2: Princess of Wales
Zelden kende Engeland een feestelijker dag dan 29 juli 1981, de huwelijksdag van Prins Charles en Diana Spencer.
 
Wereldwijd keken er 750 miljoen mee, toen het paar elkaar het jawoord gaf. Dionne Stax ontmoet Elizabeth Emanuel die de trouwjurk van Diana ontwierp en zo mede vormgaf aan het sprookje dat nu werkelijkheid was geworden.
 
Ze spreekt journalist Charles Rae van de sensatiekrant The Sun die met zijn collega’s de artikelen maakte waar het publiek zo dol op was. Het Britse Koninklijk Huis werd dankzij Diana populairder dan ooit. Superfan Margaret Tyler kan daar nog steeds volop van getuigen.
 
Achter de schermen rommelt het dan al flink, ontdekt Dionne in gesprekken met biograaf Andrew Morton en anderen. Charles blijkt nog een liefde in zijn leven te hebben en de Britse royals kunnen Diana maar niet accepteren als één van hen.
 
Diana voldoet binnen een paar jaar aan haar koninklijke ‘plicht’ om voor troonopvolgers te zorgen: de prinsen William en Harry worden geboren.
 
Maar intussen wordt haar eigen situatie alleen maar uitzichtlozer. Haar huwelijk staat op knappen, haar schoonfamilie isoleert haar en zij staat machteloos tegenover de hongerige pers. Hoewel, machteloos…?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten