zondag 13 augustus 2017

Sneak previews Lady Di & Dionne Stax: aflevering 3, Mum


Sneak previews Lady Di & Dionne Stax: aflevering 3, Mum

Sneak previews Lady Di & Dionne Stax: aflevering 3, Mum. Nieuwe goed bekeken serie door Dionne Stax over leven prinses Diana Spencer dinsdag 15 augustus 2017 NTR NPO2, 21:10 uur NOS Journaal presentatrice #tampon #hamburgers #forthemanynotthefew #ladydidionne #kijktip

Mooie en goed bekeken NTR serie door NOS Journaal nieuwslezeres Dionne Stax over het leven van Diana Spencer op NPO2.

Op 31 augustus 1997 overleed de in die tijd beroemdste vrouw ter wereld: Diana Spencer, Lady Di, voorheen Princess of Wales. Dat is nu twintig jaar geleden. Toen keek een meisje van twaalf verbaasd en gefascineerd naar de beelden op televisie van rouwende massa’s en bloemenzeeën: Dionne Stax, nu presentatrice van het NOS Journaal.

Wat maakte Lady Di tot zo’n bijzondere vrouw, dat ze over de hele wereld bekend en geliefd was? Hoe kon het dat de ‘stijve’ Engelsen zo emotioneel reageerden op haar plotselinge dood? Wat voor leven had Diana als prinses? Wat was haar invloed toen en wat heeft ze de afgelopen decennia betekend voor de monarchie in Engeland en Nederland, voor de media en voor ons?

De fascinatie voor Lady Di is bij Dionne altijd gebleven. Daarom gaat ze nu op zoek naar antwoorden op die vragen en ontmoet tal van bijzondere mensen die haar persoonlijk of beroepsmatig hebben gekend. Op haar zoektocht stelt ze ook aan historici en andere deskundigen de vraag: wat was en is het Diana-effect?

Twee kleine prinsjes en een prinses die na schooltijd een hamburger gaan eten bij burger bar 'Sticky Fingers'. Dat was op zijn minst ongewoon voor de Britse royals. Maar Lady Di wilde dat haar kinderen 'gewone' dingen deden en zo normaal mogelijk op zouden groeien.

Toen het huwelijk van Prince Charles en Lady Di dreigde te stranden bemoeiden meerdere mensen zich met de afloop. Zelfs de koningin van Engeland, de premier en de aartsbisschop van Canterbury hadden een vinger in de pap wat betreft het einde van dit 'sprookjeshuwelijk'.

In de rel rondom het huwelijk van Prince Charles en Lady Di werden voortdurend journalistieke grenzen overschreden. Een krant luisterde bijvoorbeeld een telefoongesprek af tussen Charles en Camilla, waarin bijzondere dingen werden gedeeld. Zo wilde Charles haar tampon zijn. Je ziet het allemaal in de nieuwe aflevering van 'Lady Di & Dionne', dinsdag om 21.10u op NPO 2.

Dinsdag 15 augustus 2017 in Lady Di & Dionne om 21.10 uur op NPO 2. #ladydidionne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten